Web Analytics Made Easy - Statcounter

همایش نکوداشت مقام معلم با حضور جمعی از مسئولان استانی در سالن اجتماعات آموزش و پرورش گچساران برگزار شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس؛صالح پور، مشاور و سرپرست معاونت توسعه و برنامه ریزی اداره کل آموزش و پروش استان در این آیین گفت:موضوعی که امروز همه عزیزان گرد هم آمده اند بزرگداشت مقام معلم و همچنین تجلیل از معلم است،اگر بخواهیم شخصیت معلم را ارزیابی کنیم باید به فرهنگ غنی اسلام مراجعه کنیم چرا که فرهنگ ، دین و مکتب ما اسلام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جایگاه رفیع علم در اسلام

وی افزود:اگر به آیات و روایات نگاه کنیم، می بینیم در عرصه دانش، علم و معرفت آیات متعددی آورده شده است،اولین آیه ای که توسط جبرئیل برقلب مبارک پیامبراکرم(ص)نازل شد همان "خواندن" بود،بنابراین در هیچ مکتبی به اندازه اسلام  و جهان بینی اسلامی درباره ارزش علم سخن به میان نیامده است و اگر اسلام معلم را تکریم می کند به خاطر جایگاهی است که برای علم قائل است.

انتظار از نماینده گچساران و باشت

صالح پور ادامه داد:دوست داشتیم که از مسئولین مملکتی عزیزی هم در این آیین حضور می داشت تا برخی مطالب را روشن تر می گفتیم. امید هم این بود که نماینده شهرستان در جلسه حضور می داشتند و انتظار هم این بود در این چند سالی که از عمرپربرکت انقلاب می گذرد  و آنچیزی که مقام معظم رهبری درخصوص جایگاه علم و دانش و نیز جایگاه معلم عنوان کرده بودند، نیزبیان می کردیم تا آن دوستان و سروران گرامی که در دولت و بدنه حکومت قرار است تصمیم گیری کنند، این مطالب را می شنیدند و عملکردخودشان را با این مطالب مقایسه می کردند.

سخنان رهبر انقلاب درباره مقام معلم

وی بیان کرد:رهبرانقلاب در بخش عمده ای از سخنانشان به مناسبت مقام معلم فرموده اند که معلم نباید تشویش و غم زندگی داشته باشد.رهبری بازهم فرمودند که معلمین ما همیشه از مستضعف ترین اقشار جامعه هستند ،معلم بودن فوق همه چیزهاست .بنابراین گرامیداشت مقام معلم گرامی داشتن جایگاه علم و دانش است و در هیچ فرهنگ و مکتبی به اندازه اسلام به رعایت حقوق و جایگاه معلم توجه نشده است .رهبری بازهم فرموده اند که قشر معلم یکی ازعزیزترین ،زحمتکش ترین و مفید ترین قشر جامعه هستند.لذا معلم محور حرکت جامعه است و معیار کار درست را به نوجوانان و جوانان انتقال می دهد.

نگاه دولتمردان به آموزش و پرورش بایدتغییر کند

سرپرست معاونت توسعه و برنامه ریزی اداره کل استان ادامه داد:با این وجود اما چرا شاهد چنین اتفاقاتی در جامعه هستیم که دلیل عمده این است مسئولین باید آموزش و پرورش را به عنوان یک نهاد سرمایه ای تلقی کند نه یک نهاد مصرفی، و ایرادی که در جامعه و بین مسئولین ما بسیار است اینکه می گویند چون معلمین تعدادشان زیاد است اینها اضافی هستند که نگاه غلطی است.اگرچه معلم سرمایه مملکت است و نگاه دولتمردان به آموزش و پرورش بایدتغییر کند چراکه یک نگاه سرمایه ای است چرا که معلم سرمایه است.

سرانه پایین دانش آموزی درکشور

صالح پور گفت:یکی دیگر از مواردی که مسئولین باید نگاه ها را به آموزش و پرورش تغییر دهند، این است که بودجه را که تخصیص می دهند به اندازه عملکرد و فعالیتی باشد که آموزش و پرورش انجام می دهند ،مبحثی به اسم سرانه دانش آموزی داریم که در دنیا این سرانه برای هر دانش آموز 450دلار است که در کشورمان 150دلار است و واقعا کم لطفی به این مبحث صورت گرفته است.

وی ادامه داد:بودجه آموزش و پرورش ظاهرا 11درصد بودجه کل کشور است در حالی که زمانی 21درصد بودجه کشور را به آموزش و پرورش تخصیص داده بودند،وقتی مبلغی ناکافی برای عملکرد یک دستگاه بزرگ پیش بینی می شود که قریب به 20میلیون جمعیت دانش آموزی را در اختیار دارد، نباید انتظار بالایی هم دربحث رشد و تعالی دانش آموزان و نیز تعلیم و تربیت داشته باشیم.

سرپرست معاونت توسعه و برنامه ریزی اداره کل استان افزود:بنابراین باید نگاه ها به آموزش و پرورش تغییر کنند،نیروهای آموزش و پرورش اکثرا دارای تحصیلات عالیه هستند،اما می بینیم در مقایسه با جمعیت های دیگر دستگاه ها، واقعا در مضیقه هستند،یکی از کارهای که دولت باید انجام دهد باید توجه به به مسائل و معیشت فرهنگیان باشد که بتواند اثر بخشی مثبتی نیز به همراه  داشته باشد.

کمبود امکانات آموزشی در مدارس استان

صالح پور بیان کرد:تجهیز و اثر بخشی امکانات در مدارس مهم است امکانات نرم افزاری و سخت افزاری در مدارس سطح استان خیلی ضعیف است و خیلی امکانات هم فرسوده شده اند،تراکم دانش آموزی نباید در هر کلاسی بالاتر از 30نفر باشد و در برخی مناطق استان به علت نبود فضای آموزشی بالاتر از این عدد است .

ساختمانی مربوط به دوران حزب رستاخیز!

وی افزود:بعضا امکانات و فضای های فیزیکی در مدارس ما پاسخگوی نیازهای دانش آموزان نیست و خیلی از مدارس ما مربوط به دوران قبل از انقلاب است و همین ساختمان قدیمی آموزش و پرورش استان  مربوط به دوران حزب رستاخیز است .

صالح پور ادامه داد:بنابراین این مطالب را از این جهت عنوان می کنم که آنچیزی که نظام اسلامی گفته است با شرایطی که الان در آموزش و پرورش موجود است همخوانی ندارد،به این خاطر عرض می کنم که حداقل دولتمردان به چنین شرایطی که بر آموزش و پرورش حاکم است هم توجه کنند.

سرپرست معاونت توسعه و برنامه ریزی اداره کل استان اظهارکرد:نکته دیگر اینکه برنامه هایی تنظیم شود که مشارکت اولیای دانش آموزان در محیط آموزشی نیز بیشتر شود و بحث هیات امنایی مدارس را گسترش بدهیم،در مجموع اگر قرار براین باشد که جامعه ای پیشرفت کند راه این است که آموزش و پرورش را ببینند و شاخص هایی که در دنیا وجود دارد اگر در برخی موارد جلوتر بوده اند مربوط به نگاهشان به مقوله تعلیم و تربیت و علم است.

آخرین پیام از رتبه بندی معلمین در استان

وی افزود:اگر نیازها و خواسته های مشروع و قانونی آموزش و پرورش مرتفع شود شاید بسیاری از این مشکلات هم مرتفع شوند.اطلاع دارید که این موضوع رتبه بندی توسط مجلس مصوب شد و بعد به دولت رفت و آیین نامه ای نیز تنظیم شد و برای اجرا به آموزش و پرورش فرستادند که نظرات آموزش و پرورش استان ها و شهرستان ها را دریافت و نهایتا با ایرادهایی که وجود داشت، نظرات ارسال شد هرچند  آخرین پیام و اطلاعاتی که داریم قرار این است که ان شاءالله 15خردادماه برنامه رتبه بندی معلمان که همان صدور احکام است، صادر شود.

مطالبات قانونی و مشروع باشد

صالح پور گفت:البته این بحث رتبه بندی در پنج طبقه تنظیم شده است که هر کدام از معلمین محترم جزو این طبقات شغلی قرار خواهند گرفت .هرچند بحث رتبه بندی به فرهنگیان بازنشسته تعلق نخواهد گرفت.

پشت پرده تجمعات معلمین در خیابان ها!

وی در پایان هم  تصریح کرد: پس اگر قرار است خواسته و مطالبه ای داشته باشیم در چارچوب قانون باشد. اگر کسی در خیابان شعار بدهد ممکن است پشت پرده کسانی هم باشند که موارد را به سمت و سوی دیگری هدایت کنند،لذا انتظار این است در چارچوب قانون مطالبات را پیگیری کنیم هر چند دولت هم دنبال این مهم است که این موارد را به یک جمع بندی نهایی برساند و این دو خواسته که هم بحث همسان سازی دائمی بشود و هم بحث رتبه بندی معلمان به موقع انجام خواهد گرفت.

اجرای سرود،موسیقی سنتی،نقالی دانش آموزان منتخب مسابقات فرهنگی_هنری،رونمایی از 10جلد کتالب تالیف فرهنگیان شهرستان و نیز تجلیل از معلمین نمونه و برگزیدگان مسابقات و جنشواره فرهنگیان کشور از دیگر برنامه ها در این آیین بود.

تصاویری از این آیین را مشاهده کنید.

 

منبع: دانا

کلیدواژه: آموزش و پرورش دانش آموزان دانش آموزی رتبه بندی مقام معلم صالح پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۲۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۳۰ هزار دانشجو‌معلم در سال ۱۴۰۳

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور شاهد و ایثارگران گفت: سال گذشته با تخصیص ۷۲ هزار نیروی انسانی و در سال جاری با تخصیص ۱۰۵ هزار نیرو به آموزش و پرورش ؛ جذب ۱۹ هزار مربی پرورشی، تربیت بدنی و مشاور داشتیم تا هر مدرسه یک مشاور و مربی داشته باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم  از مشهد، زهرا مظفر در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری و استانی خراسان رضوی در مشهد با بیان اینکه معلمی شغل انبیا است، اظهارداشت: در واقع معلمان همان پیامبران معاصرند و مانند آنان که حامل پیام حق الهی به آدمیان بودند، معلمان نیز هدف مشابه و مقدسی را دنبال می‌کنند و با هدایت دانش‌آموزان و آموزش علم و معرفت به آنان، مسیرهای خطیری چون خودشناسی و خداشناسی را آموزش می‌دهند.

وی ادامه داد: کار و نقش معلمی در جامعه تراز اول است و معلم با آموختن به یک انسان کلید بهره‌برداری از گنجینه تمام نشدنی را به او می‌دهد و معلمان همان راهنمای عملی زندگی دانش‌آموزان هستند؛ بنابراین معلم با طراحی فرآیند یاددهی و یادگیری فعال به دنبال این است که فرآیند یادگیری در آموزش مؤثر باشد، چنانچه رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ معلم شاگردانش را به مثابه فرزند خود تلقی کند و هر آرزویی برای آینده فرزندش دارد، در دانش‌آموزان خود متبلور سازد.

مظفر با بیان این مطلب که زندگی بخشیدن به فرد وجامعه ،تعلیم وتربیت است گفت: معلم باید طوری طبیب و طاهر باشد که شاگردانش بتوانند به قیام و قعود او اقتدا کنند. وجود او سراسر نور باشد و این طیب و طاهر بودن معلم تعلیم را به تربیت برمی‌گرداند، لذا معلمان باید در سطح خود امام شوند، چرا که در منطق اسلام، تعلیم و تربیت به معنای زندگی بخشیدن به فرد و جامعه است.

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور شاهد و ایثارگران خاطر نشان کرد: رسالت معلمان، تربیت نسل دارای هویت اسلامی ایرانی، مقاوم، آگاه برای تحقق تمدن نوین اسلامی است لذا یک معلم باید دارای ویژگی‌های خاصی باشد.

وی تاکیدکرد: مهم‌ترین شرط یک معلم خوب، داشتن سعه صدر است که با استقامت و سخت‌کوشی استعدادهای دانش‌آموزان را شکوفا کند. یک معلم خوب باید مؤمن، باتقوا، با احساس، متخصص، متعهد و دارای وجدان اخلاقی باشد، چراکه معلمی با این ویژگی‌ها می‌تواند یک نسل را در برابر سعادت قرار دهد و همان ایمان است که یک معلم را به پیامبری می‌رساند و عملش تنها برای رضا و خشنودی خداست بنابراین آنچه خود معلم است از آنچه درس می‌‎دهد، مهم‌تر است.

مظفر افزود: دشمنان با تمام توان به دنبال ایجاد یأس و ناامیدی در میان جامعه به‌ویژه نسل جوان و نوجوان هستند؛ از مسئولیت‌های خطیر ما جامعه فرهنگیان این است که واقعیت را به‌خوبی تبیین کنیم. جهاد تبیین به منزله جهاد در راه خداست، چرا که گاهی جهاد معلمان حضور در سنگرهای دفاع مقدس و حفظ خاک و اسلام در برابر دشمنان بوده است و اکنون جهاد تبیین برای حفظ آرمان‌ها و ارزش‌های مقدس نظام جمهوری اسلامی است که به برکت خون صدها هزار شهید به دست آمده است.

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور شاهد و ایثارگران با اشاره به جذب بیش از 30 هزار دانشجو معلم تصریح کرد: فرآیند جذب معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان نیز یکی دیگر از اتفاقات مهم است؛ وظیفه ما معلمان در جهاد فرهنگی این است که به بیان دستاوردهای جوانان نخبه کشور بپردازیم، چنانکه در این دولت احیای باشگاه دانش‌پژوهان جوان و حمایت از دانش‌آموزان نخبه اتفاق افتاده است.

وی بیان کرد: برای اولین بار توسعه و تقویت چندبرابری بودجه در امر مدرسه‌سازی و تقویت مدارس دولتی براساس نقشه راه سند تحول بنیادین اتفاق افتاده است. توجه به فعالیت‌های پرورشی و فرهنگی، اوقات فراغت، اردوی راهیان نور و اردوی راهیان پیشرفت و فعالیت‌های قرآنی که بیش از 10 میلیون دانش‌آموز در آن فعالیت داشتند، از اقدامات مهم دیگر است؛ در واقع اجرای سند تحول بنیادین و تدوین و تصویب الگوی مدرسه‌ای آن در حال اجراست.

مظفر خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه اقدامات بسیار مهمی در دولت سیزدهم انجام شده، مانند اجرای رتبه‌بندی پس از سه دهه و رفع مشکلات کسری بودجه آن؛ سران سه قوا کنار هم آمدند تا بودجه کافی به این امر تخصیص یابد و این درحالی است که سال گذشته با تخصیص بیش از 72 هزار نیروی انسانی به آموزش و پرورش و در سال جاری با تخصیص 105 هزار نیرو به آموزش و پرورش و برای اولین بار جذب 19 هزار مربی پرورشی، تربیت بدنی و مشاور به طوری هر مدرسه یک مشاور و مربی داشته باشد.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • جذب ۳۰ هزار دانشجو‌معلم در سال ۱۴۰۳
  • در نظر داریم امسال حدود ۱۱ هزار معلم در خراسان رضوی جدید جذب کنیم
  • دولت سیزدهم همیشه در کنار آموزش و پرورش بوده است
  • تجلیل از معلمان نمونه کشوری و استانی در یاسوج+تصاویر
  • استان بوشهر رتبه ۱۳ کشور در کنکور سراسری را دارد
  • معلم مولد نیروی انسانی و گران‌ترین ثروت است
  • جذب در آموزش و پرورش بر مبنای سوابق آموزشی معلمان
  • خبرهای خوش برای معلمان/ باباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است