Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این‌که چهار هزار پزشک و محقق از کشور خارج شده‌اند، گفت: علت خروج این متخصصان از کشور تغییر دائمی قوانین و مقررات است.

به گزارش ایران اکونومیست، حسین قناعتی در نشست تخصصی دیپلماسی علمی و فناوری؛ فرصت‌ها، چالش‌ها و راهکارها که امروز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با بیان اینکه دانش آموختگان دانشگاه‌های علوم پزشکی بیشتر از دانش‌آموختگان سایر رشته‌های غیرپزشکی به هدف خود رسیده‌اند، افزود: در رشته‌های فنی و دیگر رشته‌ها تحقق این هدف کمتر دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد : علاوه بر آن دانشگاه علوم پزشکی تهران در مقایسه با سایر مجموعه‌های دانشگاهی، بیشترین محصولات فناورانه پزشکی را تولید کرد.

قناعتی دلیل این توفیق را  تلفیقی از رشته‌های فنی و پزشکی در این دانشگاه عنوان کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بین هفت تا هشت کشور منطقه تقاضای همکاری علمی و پزشکی با ایران را دارند، خاطرنشان کرد: حدود ۱۰۰ هزار صندلی دانشگاهی برای جبهه مقاومت ظرفیت داریم. در این زمینه آیت الله سیستانی، مرجع تقلید شیعیان عراق تاکید دارند که جوانان عراقی در کشورهای شیعه خارج تربیت شوند.

وی همچنین درباره دانشجویان بین‌المللی که امکان ورود به کشور ندارند، تاکید کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی در حال حاضر با مشکل ورود هزار و ۱۰۰ دانشجوی خارجی مواجه هستند و از وزارت امور خارجه تقاضا داریم مشکلات این دانشجویان را برطرف و موانع پیش روی آنها را بازبینی کنند.

وی درباره خروج محققان و پزشکان از کشور، تاکید کرد: چهار هزار پزشک و محقق از کشور خارج شده‌اند و بر اساس مقالاتی که مطالعه کرده‌ام، قیمت یک پزشک بین یک تا پنج میلیون دلار است. با این حساب، ۲۰ میلیارد دلار متخصص از دست داده‌ایم، در حالیکه با هزینه کمتری می‌توانستیم آنها را در کشور نگه داریم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران علت خروج این متخصصان  از کشور را، تغییر دائمی قوانین و مقررات دانست و تاکید کرد: این قوانین و مقررات که بیشتر به مجلس بر می‌گردد، ما را اذیت می‌کند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: دیپلماسی علمی و فناوری ، دانشگاه علوم پزشکی تهران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دیپلماسی علمی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه علوم پزشکی تهران رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۳۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم

به گزارش «تابناک»، ایرج فاضل در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت: «آثار مشکلاتی که برای دانشجویان طرحی ایجاد شده، کمبود پزشک و خالی ماندن رشته‌های تخصصی به تدریج با جدی شدن خطر واردات پزشک و نیازمند شدن به اعزام بیماران به خارج خودش را نشان خواهد داد. مجموع این مشکلات به افول پزشکی در ایران منجر می‌شود. امروز استقبال از رشته پزشکی در کنکور یا ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی پزشکی با مشکل جدی مواجه شده به گونه‌ای که در آزمون‌های اخیر، حتی یک داوطلب برای جراحی عروق نداشتیم و به همین ترتیب، بعضی دیگر از رشته‌های تخصصی هم خالی می‌ماند و باید 10 سال دیگر، متخصصان این رشته‌ها را از خارج وارد کنیم و دوباره بیماران را برای جراحی‌های تخصصی به خارج بفرستیم.

وی ادامه داد: این مشکلات در حالی ایجاد شده که طی دهه‌های گذشته، مجاهدت‌های بسیار زیادی برای درخشش پزشکی کشور صرف شد اما عواملی که به دنبال فقیر کردن پزشکان مملکت هستند، سناریوی مشکلات را ایجاد کردند که با چنین شرایطی، من آینده را به هیچ ‌وجه خوب نمی‌بینم و دوباره به همان جایگاه قبلی باز خواهیم گشت. یک عده جاهل فکر می‌کنند با این سناریوها به مردم خدمت می‌کنند ولی هدف اصلی این افراد، موذیانه‌تر از این حرف‌هاست و هدف اصلی، از بین بردن آینده پزشکی این کشور بوده که البته باید از خودشان پرسید که در ازای این وضع، چه نفعی نصیب این افراد می‌شود اما به نظر من، این اقدامات نوعی خیانت به کشور است.»

فاضل در تحلیل دلیل کم بودن رشد تعرفه‌های خدمات درمانی در سال جاری و سایر مشکلاتی که برای جامعه پزشکی ایجاد شده آن هم درحالی که جامعه پزشکی، یک گروه مرجع در کشور و همه کشورها محسوب می‌شود، گفت: «تعرفه‌های درمان پیش از این هم تغییرات اساسی نداشته و حالا هم رشد 35درصدی تعرفه‌ها مطلقا کافی نیست. اما پزشکان تنها گروه مرجع دچار مشکل نیستند. معلمان عزیز و زحمتکش این کشور، هر روز باید برای حقوق‌های ناچیزی که می‌گیرند کنار خیابان جمع شوند. همان جاهلانی که گفتم، گروه‌های مرجع کشور را نشانه گرفته‌اند. معلمان و پزشکان گروه‌هایی هستند که مردم به خدمات این گروه‌ها بیشترین نیاز را دارند و ضربه زدن به این گروه‌ها، کاملا حساب شده است و به نفع مملکت نیست.»

دیگر خبرها

  • احساس بی‌پناهی میان پزشکان جوان
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • رشته‌های پزشکی براساس نیاز کشور و تعداد داوطلبین ساماندهی می‌شود
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • تشدید نظارت بر فعالیت مراکز سرگرمی «اتاق فرار» در استان تهران
  • دانشگاه تهران در نجف دانشجو می‌پذیرد
  • پذیرش دانشجو در شعبه نجف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
  • عطیه الهی در دستان پرتوان ماماهاست