Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@20:04:59 GMT

اصلاح قیمت شیرخام در دولت سیزدهم برای حمایت از دامداران

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۶۳۷۱۷

اصلاح قیمت شیرخام در دولت سیزدهم برای حمایت از دامداران

به گزارش ایرنا، سالیانه بیش از  ۱۱ میلیون تن شیرخام توسط دامداری های کشور تولید می شود که از این میزان هشت میلیون تن آن وارد صنایع می‌شود و بقیه به مصرف سنتی و خودمصرفی می رسد. بنابراین با توجه به فسادپذیری این فرآورده دامی، دامداران باید به فوریت آن را در اختیار کارخانجات و مصرف کنندگان قرار دهند.

سال گذشته بر اساس نرخ تورم و قیمت مصوب نهاده های دامی قیمت هرکیلوگرم شیرخام با ۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ درصد چربی و بار میکروبی زیر ۱۰۰ هزار در تیر ماه سال گذشته ۶ هزار و ۴۰۰ تومان تعیین شده بود و هر ساله این تغییر قیمت در شیرخام انجام می‌شود تا صنعت دامی بتواند به حیات خود ادامه دهد.

براساس مصوبه سال گذشته قیمت هر کیلوگرم ذرت یک هزار و ۹۰۰ تومان، جو یک هزار و ۸۰۰ تومان ، کنجاله سویا سه‌هزار و ۷۰۰  تومان و سبوس یک‌هزار و ۴۰۰ تومان بوده است.

با وجود اینکه دولت سیزدهم همه تلاش خود را برای حمایت از بخش کشاورزی و صنعت دامی به عمل آورد، اما اعمال سیاست ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی و ارز چند نرخی که با اهدافی مانند جلوگیری از افزایش هزینه خانوار ایرانی و بهبود اوضاع تولیدکنندگان بخش کشاورزی و تقویت تولید داخلی انجام شد، با ایجاد رانت‌های متعدد ضربه هولناکی به صنعت دامی وارد کرد.

حال دولت با برنامه حذف ارز ترجیحی تلاش در جبران این خسارت ها دارد تا تولید با حمایت دولتی و دریافت یارانه بتواند به فعالیت خود ادامه دهد.

تغییر قیمت شیرخام با حذف ارز ترجیحی

در این زمینه، «سیداحمد مقدسی» رییس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران ایران روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: هر ساله با توجه به نرخ جهانی نهاده های دامی، نرخ تورم  و هزینه های تمام شده تولید قیمت شیرخام به عنوان پایه مواد لبنی مورد آنالیز قیمتی قرار می گیرد و با افزایش نرخ اندکی برای حمایت از تولید انجام می شود.

وی اظهار داشت: طبق موارد مذکور قیمت تمام شده هر کیلوگرم شیرخام با ۳.۲ درصد چربی و بار میکروبی زیر ۱۰۰ هزار، ۹ هزار و ۴۰۰ تومان تعیین شده است.

رییس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران ایران تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی را موجب ایجاد رانت برای برخی سودجویان دانست و تصریح‌کرد: در صورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و افزایش نهاده های دامی قیمت هر کیلوگرم شیرخام به ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان می رسد که این رقم به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد داده شده است.

وی گفت: با حذف ارز ترجیحی قیمت هر کیلوگرم نهاده دامی ذرت ۱۲ هزار تومان، جو ۱۲ هزار تومان، کنجاله سویا ۱۷ هزار تومان و سبوس ۶ هزار تومان می‌شود که رقم قابل توجهی است؛ بنابراین چاره ای جز افزایش قیمت شیرخام نیست.

وی اضافه‌کرد: تا اجرای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی توسط دولت قیمت شیرخام طبق نرخ فعلی عرضه می شود و در حال حاضر افزایش قیمتی نخواهیم داشت.

مقدسی افزود: نهاده های مورد نیاز صنعت دامی کشور برای اردیبهشت ماه هنوز در سامانه بازارگاه بارگذاری نشده است که انتظار می رود  دولت برای حمایت از تولید نهاده های مورد نیاز این بخش را به موقع بارگذاری و تحویل دهد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی دفتر امور طیور شیر خام سید جواد ساداتی نژاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی شیر خام وزارت جهاد کشاورزی شیر خام سید جواد ساداتی نژاد برای حمایت ۴۲۰۰ تومانی قیمت شیرخام هزار تومان صنعت دامی حذف ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۳۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امسال نیازی به واردات گندم نداریم

عطااللّه هاشمی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن گندم از کشاورزان خریداری شده است.

به گفته او، براساس قانون ۲۴ ساعت پس از تحویل گندم به مراکز خرید، وجه گندم باید به حساب گندمکاران واریز شود که متاسفانه با گذشت ۲۴ ساعت از تحویل، ریالی به کشاورزان پرداخت نشده است.

هاشمی ادامه داد: بنابر آمار تاکنون میزان خرید تضمینی گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۳۰۰ هزارتن رشد داشته است، اما تا پایان اردیبهشت می توان آمار دقیق خرید را اعلام کرد.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه بی توجهی به اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم بزرگترین تهدید امنیت غذایی کشور محسوب می شود، افزود: عدم تحویل جایزه گندم و اصلاح قیمت با شعار سال و برنامه امنیت غذایی سازگار نیست  و به ضرر تولید داخل تمام می شود.

او با بیان اینکه امسال در تولید گندم به خودکفایی کامل می رسیم، گفت: برآوردها حاکی از آن است که با استمرار شرایط مساعد بارش، تولید گندم به بالای ۱۴ میلیون تن و خرید تضمینی بالای ۱۲ میلیون تن برسد. ناگفته نماند که تحقق این امر منوط به اصلاح قیمت گندم و پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • توزیع بیش از ۳۳ هزار تن سبوس یارانه‌ای در کردستان
  • هدفگذاری صادرات ۱۵۰ هزار تن تخم مرغ در سال ۱۴۰۳
  • دولت سیزدهم بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان متمرکز شده است
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • تسهیل تأمین دارو و واکسن مورد نیاز دامداران و مرغداران لرستانی
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم
  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم