Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتحادیه اروپا به رغم صرف نظر کردن از تحریم کشتی های نفتکش حامل نفت خام روسیه به کشورهای ثالت، قصد دارد محدودیت هایی بر شرکت های بیمه گر نفتی اعمال کند.

به گزارش روز دوشنبه ایران اکونومیست به نقل از تارنمای بیزینس اینسایدر؛ منابع آگاه به بلومبرگ گفته اند که اتحادیه اروپا اخیرا در برنامه پیشنهادی تحریم های خود بر بخش انرژی روسیه، تجدیدنظر کرده و از طرح متوقف کردن انتقال نفت روسیه به مقاصد خارج از اتحادیه اروپا با کشتی های نفتکش در مالکیت کشورهای عضو این نهاد، چشم پوشی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

پیش نویس اولیه قانون اتحادیه اروپا نشان می داد که این نهاد قصد دارد هرکشتی نفتکش حامل نفت روسیه را به هر مقصدی در جهان تحریم کند.

اتحادیه اروپا چندی پیش پیشنهاد تحریمی را داده بود که همه واردات نفت خام و فرآورده های پالایشی روسیه را در مدت ۶ ماه متوقف می کرد، اما در آن استثنائاتی برای کشورهای عضو که به آبهای آزاد دسترسی ندارند مانند مجارستان و اسلواکی درنظرگرفته بود که تقریبا به صورت کامل به واردات نفت روسیه با خط لوله وابستگی دارند.  

این پیش نویس، کاهش شدید صادرات نفت روسیه به هر مقصدی در جهان را با ممنوع کردن هر کشتی نفتکش در مالکیت هر کشور یا شرکتی برای بارگیری، انتقال، بیمه کردن یا تامین مالی چنین محموله هایی، پیشنهاد کرده بود.

به نوشته بلومبرگ، اما پس از مذاکرات و مقاومت سرسختانه یونان که کشتی هایش بیشتر از دیگر اعضای این نهاد، نفت روسیه را حمل می کنند، اعضای پارلمان اروپا رویکرد خود را تلطیف و با چشم پوشی از ممنوعیت انتقال نفت روسیه، تنها محدودیت های پیش بینی شده برای بیمه گران را حفظ کردند.

روبین بروکز کارشناس ارشد اقتصادی روز دوشنبه در پیامی توئیتری نوشت: سیاستگذاران غربی، نگران احتمال افزایش ناگهانی بهای نفت در صورت اعمال تحریم سخت بر روسیه هستند که موثرترین وسیله و حربه برای کمک به پایان دادن سریع و فوری این جنگ (اوکراین)، به شمار می رود.

بهای هر بشکه نفت خام برنت و دبلیو تی آی تحویل آینده در روز دوشنبه با کاهش نزدیک به ۲ درصدی به ترتیب به ۱۰۹.۸۴ و و ۱۰۷.۰۳ دلار رسید.  

تحریم های اروپا که از هنگام ورود بحران اوکراین به مرحله نظامی در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) تاکنون، بر روسیه اعمال شده، روزانه دستکم یک میلیون بشکه نفت این کشور را بازار دور نگهداشته و مسکو وادار به جستجو برای خریداران در کشورهای دیگر به ویژه هند و چین شده که شرکت های پالایشگر توانایی خرید فوری نفت خام اورالس را به کمترین بها دارند. اعضای این نهاد تقریبا نیمی از صادرات روزانه نفت خام روسیه را که نزدیک به هفت میلیون بشکه است، خریداری می کند و قصد حذف همه این میزان واردات نفت را در ۶ ماه آینده دارد.

به گفته بیورناز تونهاژن رئیس پژوهش بازار نفت در شرکت مشاوره انرژی "رایستاد انرژی"؛ واردات روزانه نفت اتحادیه اروپا در آغاز سال جاری (۲۰۲۲) از روسیه سه میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه بوده که در مارس و آوریل به نزدیک به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه کاهش یافته است. اما کاهش تقاضا برای نفت خام روسیه در اتحادیه اروپا، به صورت کامل توسط بازارهای جایگزین مانند چین و هند جبران نخواهد شد. مسکو تلاش خواهد کرد تا جایی که می تواند مقصد صادرات نفت خود را از غرب به شرق انتقال دهد، هر چند این تلاش به علت کاستی های زیرساختی، محدودیت خواهد داشت.  

محدود کردن تحریم های خرید نفت به ممنوعیت شرکت های بیمه گر، مانع قابل ملاحظه ای در برابر صادرات نفت روسیه ایجاد خواهد کرد که پوشش بیمه ای آنها شامل هر رخدادی از تاخیر در تحویل به علت هوای نامساعد تا نشت بالقوه مرگبار نفت و دیگر خطرهای زیست محیطی و شخصی خواهد بود. هر گونه محدودیت توسط اتحادیه اروپا به شدت شمار شرکت های مایل به عرضه پوشش بیمه ای را کاهش خواهد داد.

آسن واسیلوف معاون نخست وزیر بلغارستان امروز (۱۹ اردیبهشت ماه) گفته که اگر این کشور از تحریم‌های پیشنهادی خرید نفت از روسیه معاف نشود، از مجموعه تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه مسکو حمایت نخواهد کرد.

ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان هم زمان با تلاش آمریکا و اتحادیه اروپا برای تحریم کامل واردات انرژی از روسیه، اجرای این تصمیم را با انفجار بمب هسته‌ای بر اقتصاد کشورش همانند دانسته است.  

مجارستان در مرکز اروپا با وابستگی شدید به واردات نفت روسیه که بخش زیادی از آن را از طریق خط‌های لوله دریافت می‌کند، به علت هزینه بر بودن توقف فعالیت این تاسیسات، مانع و مخالف عمده‌ای در برابر برنامه اتحادیه اروپا برای توقف کامل واردات نفت از روسیه به شمار می‌رود.  

بحران اوکراین منجر به اعمال یک رشته تحریم‌های بی‌سابقه به منظور منزوی کردن مسکو و جلوگیری از دسترسی آن به بازارهای مالی بین‌المللی شد. با اینکه تحریم‌ها هنوز مستقیما صادرات انرژی روسیه را هدف نگرفته اما آمریکا اعلام کرده است که به همراه همپیمانان اروپایی خود ممنوعیت واردات نفت روسیه را بررسی می‌کند. چنین ممنوعیتی موجب سرگردان شدن مشتریان روسیه برای یافتن جایگزینی برای این کالاها به هربهایی خواهد شد.  

در حالی که اتحادیه اروپا تاکنون به مجارستان و اسلواکی تنها یک سال برای توقف خرید نفت از روسیه مهلت داده اما اوربان نخست وزیر مجارستان از اتحادیه اروپا خواست پنج سال برای توقف تدریجی این واردات، مهلت بدهد.  

اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرده است که این اتحادیه قصد دارد واردات نفت خام روسیه را در مدت ۶ ماه و فرآورده‌های پالایشی را تا پایان سال جاری (۲۰۲۲) ممنوع کند و با پذیرش هزینه بسیار بالای چنین تصمیمی برای اتحادیه اروپا، گفته است که این اقدام برای تنبیه مسکو ارزش دارد.  

بر اساس داده‌های دفتر آمار اروپا؛ مجموعه اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۱ میلادی ۲۵ درصد واردات نفت خود را از روسیه خریداری کرده است اما مجارستان و اسلواکی همسایه‌اش، وابستگی بسیار بیشتری دارند به گونه‌ای که در سال ۲۰۲۱ به ترتیب ۵۸ درصد و ۹۶ درصد از کل نیاز خود را به نفت خام از روسیه وارد کرده‌اند.

به نوشته روزنامه لو فیگارو فرانسه؛ کاخ سفید با اشاره به برگزاری نشست سران گروه هفت (آلمان، فرانسه، آمریکا، ایتالیا، ژاپن، برتانیا و کانادا) اعلام کرد که تمام اعضای این گروه متعهد به ممنوعیت یا توقف تدریجی واردات نفت روسیه است؛ ادعایی که در آن تعهدات دقیق هر کشور مشخص نشده است.

این گروه سومین نشست سالانه خود را یکشنبه گذشته با حضور ولودیمیر زلسنکی رئیس جمهور اوکراین به صورت ویدیو کنفرانس برگزار کرد.

 

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: اوکراین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اوکراین واردات نفت روسیه نفت خام روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۴۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت

به گزارش صدای ایران از انتخاب،«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز در جلسه عمومی پارلمان اروپا در استراسبورگ درباره پاسخ ایران به اقدامات اسرائیل گفت: حمله ایران علیه اسراییل در ۱۳ آوریل بی‌سابقه بود. هیچ گاه، پیشتر اتفاق نیفتاده بود. اولین باری است که ایران به طور مستقیم از خاک خود اسراییل را با صد‌ها پهپاد و موشک هدف قرار می‌دهد.

بورل در ادامه اشاره کرد که حمله ایران به اهدافی دراسرائیل، پس از حمله تل آویو علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق رخ داد که اتحادیه اروپا آن را محکوم کرده بود.

بورل اقدام ایران را «نشان‌دهنده وخیم‌تر شدن شرایطی بسیار متشنج در منطقه دانست.»

او در ادامه گفت: ما، همگی حمله ایران را محکوم کرده و تعهدمان نسبت به امنیت اسراییل را اعلام کردیم. درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد.

بورل با دفاع از سیاست‌های تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران گفت: تحریم‌ها ابزار مهمی هستند و ما از آنها برای فرستادن پیام مهمی به ایران درباره فعالیت‌های آن در زمینه اشاعه تسلیحات کشتار جمعی با هدف ثبات‌زدایی در منطقه، استفاده کرده‌ایم.

او افزود: اگرچه، باید بدانیم که تحریم‌ها به تنهایی یک سیاست نیستند. تحریم‌ها ابزاری برای اتخاذ یک سیاست هستند. تحریم به خودی خود، ایران را باز نمی‌دارد. این باید پس از سال‌ها تحریم بین‌المللی مشخص باشد. ایران به همراه کره شمالی، کشور‌هایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آنها اعمال شده است. تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند و باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت. اقدام دیپلماتیک باید از اهمیت برابری برخوردار باشد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیان کرد: زمان دیپلماسی و حداکثر تلاش‌های دیپلماتیک برای اقدام به آرام کردن وضعیت است. زمان درخواست از همه برای ایفای نقش فرارسیده است. اتحادیه اروپا و کشور‌های عضو آن با بازیگران مهم در تماس هستند، چراکه اتحادیه اروپا کانال‌های ارتباطی با تمامی طرفین را باز نگه می‌دارد.

او در بخش دیگری از اظهاراتش مطرح کرد: غزه کانون تنش‌های منطقه است. تمامی بهت و حیرتی که منطقه و سراسر جهان را فراگرفته، از آن نشات می‌گیرد.

بورل افزود: ما باید با در نظر داشتن تمامی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، تعهد مطلق‌مان به دفاع و موجودیت اسراییل، همچنین هزینه انسانی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، بتوانیم در منطقه صلح و ثبات ایجاد کنیم.

او با تاکید بر اهمیت راهکار «دو دولتی» برای حل‌وفصل مسلئه فلسطین گفت: صدای اروپا باید صدای منطق باشد که تلاش می‌کند رنج انسانی را کاهش دهد و به دنبال صلحی پایدار باشد که از نظر ما، تنها از طریق روندی سیاسی حاصل می‌شود که به راهکار دو دولت منجر می‌شود.

دیگر خبرها

  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • ادامه جنگ اوکراین در سایه تحریم و تهدید روسیه
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • فرانسه خواستار تحریم روسیه به اتهام انتشار اخبار جعلی شد
  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت