Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، همایش بین المللی مولانا جلال الدین رومی و حضرت سلطان باهو با مشارکت دانشگاه پنجاب، موسسه مسلمان و دانشگاه جی سی لاهور به میزبان این شهر به عنوان قلب فرهنگی پاکستان امروز گشایش یافت.

سلطان باهو از عرفا، شاعر و صوفی قرن هفدهم بود که در زمان حاکمیت مغولان در منطقه پنجاب (پاکستان کنونی) می‌زیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از چهل کتاب در مورد تصوف که بیشتر آن به زبان فارسی می‌باشد، به او منسوب است که عمدتاً به جنبه‌های تخصصی اسلام و عرفان اسلامی می‌پردازد.

شماری از شخصیت‌های ایرانی در کنار چهره‌های ادبی، دانشگاهی و اندیشمندان پاکستانی در این رویداد تاریخی، فرهنگی و علمی حضور دارند.

از ایران  «تقی زاده» رئیس دانشگاه پیام نور، «الهام حدادی» کارشناس بنیاد سعدی، «کریم برزگر» دبیرکل شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام، «محمد رضا نصیری» دبیر سابق فرهنگستان زبان و ادب فارسی دانشگاه پیام نور و همچنین «محمد رضا ناظری» سرکنسول و «جعفر روناس» رئیس خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور در این همایش ۲ روزه حضور و سخنرانی کردند.

روسای و اساتید گروه‌های زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پنجاب، دانشگاه بانوان، بهاولپور، فیصل آباد و دانشگاه جی سی نیز حضور یافتند.

عنوان این همایش بین المللی مولانا رومی و حضرت سلطان باهو، پیام آور بشردوستی، هم زیستی، صلح و آرامش در جهان نامیده شده و شرکت کنندگان نقش عرفا و اندیشمندان جهان اسلام در گسترش تعاملات میان ملت‌ها، تقویت روحیه برادری و همیاری و چگونگی پیروی از رهنمودهای این شخصیت‌ها در جوامع را تبیین خواهند کرد.

در این آیین تعدادی از اساتید دانشگاه‌ها، اندیشمندان و شعرا در وصف مولوی و حضرت سلطان باهو مطالبی را نیز ارایه می‌کنند.

 است که یونسکو سال ۲۰۰۶ را سال تقدیراز ۶۳ شخصیت فرهنگی، ادبی، تاریخی و علمی جهان قرار داده و سالروز تولد مولانا جلال الدین محمد رومی " نیز در این ایام است.

برچسب‌ها لاهور پاکستان مولانا اسلام آباد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: لاهور پاکستان مولانا لاهور پاکستان مولانا اسلام آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۴۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیروز میدان غزه

هفت ماه از عملیات طوفان الاقصی گذشت. مذاکرات پایان جنگ با شدت در حال پیگیری است و احتمالا جنگ خیلی طولانی‌تر از این نشود، هرچند جنگ اصلی که یک قرن است ادامه دارد و تا آزادی نهایی قدس تمام‌شدنی نیست. حالا سؤال این است که جنگ غزه، چه به ملت فلسطین و جهان اسلام داده و چه چیز از آن گرفته است.
یک. جنگ غزه تا به اینجا، تقریبا ۱۵۰ هزار شهید، مفقود و مجروح و ۱۰ برابر این عدد آواره دارد. درد و غم غزه تمام ناشدنی است و آنچه این روزها بر غزه می‌رود، روضه‌ای برای همیشه تاریخ است.

دو. جنگ غزه، اتحاد بی‌سابقه‌ای در جهان اسلام و بلکه در میان تمام آزادی خواهان جهان علیه ظلم و استکبار و مصادیق آن شکل داده است. در جهان اسلام، دولت‌ها و ملت‌ها از ایران و عراق گرفته تا لبنان و یمن در کنار فلسطین ایستاده‌اند و پای آن هزینه می‌دهند. آمارها نشان می‌دهد بیش از یک میلیارد نفر روی کره زمین، جنایات صهیونیست‌های کودک کش را مستقیما مسئله خود می‌دانند و این اولین بار است که این سطح از همدلی در جهان اسلام و فلسطین را «مسئله اول» پنداشتن رخ‌داده است.
 از سوی دیگر، دانشجویان و روشنفکران در اروپا و آمریکا، علیه بیداد بی وصف در گوشه‌ای از جهان برخاسته‌اند که حاکمان زر و زور و رسانه از آن حمایت می‌کنند. می‌توان یکی از دستاوردهای اصلی هفت ماه گذشته را تثبیت این بیان و راهبرد اصلی امام راحل (ره) دانست. او فرموده بود فلسطین مسئله اول است به این معنا که باید بشود و به نظر می‌رسد امروز شده است.
سه. استبعادی ندارد بگوییم فتوحات فلسطین در ۷ ماه گذشته از ۷۰ سال قبل از آن بیشتر بود. فلسطینی که با ابتکاراتی مثل روز قدس و فعالیت سازمان‌ها و نهادها و اشخاص می‌خواست مسئله اول جهان اسلام شود، در این ۷ ماه، نه‌تنها مسئله اول جهان اسلام بلکه مسئله اول کل دنیا شده است.

 بازداشت‌ها و فشارهای بی‌رحمانه ایالات‌متحده نسبت به دانشجویان آزاده نیز ثمری نداشته و اجتماعات ضد استکباری هرروز جوانه‌ای تازه می‌زند.
فلسطین، فاتح آشکار نبردی است با طلیعه طوفان الاقصی؛ برای همین است دست‌ودل رژیم صهیونیستی به پایان جنگ نمی‌رود. آن‌ها خوب می‌دانند که اگر امروز پایان جنگ اعلام شود، بازنده قطعی و آشکار این نبرد نابرابر، اسرائیلی است که چهره کریه و نجاست بارش برای همه دنیا رو شده است. اما این در اصل ماجرا تفاوتی ایجاد نمی‌کند؛ چه امروز چه فردا چه هر وقت دیگر، پایان جنگ، زمان اعلام برنده است و آن زمان، تنها دست قهرمانان فلسطینی است که بالا خواهد رفت.

چهار. در پایان این جنگ نابرابر که در اصل جنگ یکی از قدرتمندترین ارتش‌های جهان با زنان و کودکان بی‌دفاع بود، از غزه یک ویرانه باقی‌مانده است اما از آن ویران‌تر، حیثیت و آبروی رژیم غاصب و در نگاهی دقیق‌تر، کلیت تمدن غرب است که پای تمام جنایات اسرائیل ایستاد. غربی که نشان داد اسرائیل برایش خط قرمزی غیرقابل عدول است و اگر این خط قرمز به مخاطره جدی بیفتد، حقوق بشر و دیگر شعارها، چیزی بیش از شوخی‌ نخواهند بود.
پنج. تمام تمدن غرب خود را به اسرائیل گره زد و این یعنی آن روزی که اسرائیل برود، پوستین مخملی از دست‌های چدنی کنار زده خواهد شد و تمدن غرب همچون کشتی تایتانیک غرق خواهد شد.

دیگر خبرها

  • پیروز میدان غزه
  • معلمان معمار اصلی شخصیت افراد در جامعه هستند
  • همایش بین المللی مدیریت ورزشی در اردبیل برگزار شد
  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود
  • قدرت رسانه‌ای اسرائیل نتوانست مانع دریافت حقیقت در جهان شود
  • مالزی میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام» است
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • آزادی‌خواهی از ویژگی‌های عناصر علمی و دانشگاهی در تمامی ادوار تاریخ است
  • مالزی، میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام»
  • سخنی در باب محتوای «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی/ تحریف تاریخ به شیک ترین شکل ممکن