Web Analytics Made Easy - Statcounter

میثم فدایی در ارتباط زنده  اینستاگرامی در رابطه با شرایط نمادهای متوقف شده در فرابورس نکاتی را مطرح کرد.

سوال:در رابطه با نماد‌های تعلق شده چه توضیحی وجود دارد؟

فدایی: دو دسته تعلق نماد وجود دارد. اکثر توقف ها به دلیل شرایط ناشران است. سه شرکت پتروشیمی به سبب اختلافی که در افزایش سرمایه وجود داشت ۲ سال متوقف بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توقف نماد، شفافیت و نقدشوندگی را کاهش می‌دهد در معاونت ناشران خواهشی شد که توقف نماد که به سبب ناشران است کاهش پیدا کند.

در رابطه با این سه نماد پتروشیمی گچساران تمرکز بر رفع مشکل بود در این زمینه اقداماتی انجام شد. در خصوص این سه نماد از پتروشیمی شکایت قضایی وجود دارد که برای آن مدل جدید طراحی شد. گام اول الزام بازگردان برای این نماد‌ها بود، موضوع بعد فرم ریسک بود که سهامدار با آگاهی تصمیم گیرد و فرآیند بعدی تامل با دستگاه قضا است.

احتمالا در رابطه با این سه نماد تا آخر هفته شفاف سازی صورت خواهد گرفت اما گشایش نماد کار آسانی نیست.

سوال:چرا اصلا باید چنین نماد‌های در فرابورس پذیرش شوند؟

 فدایی:در دنیا دو بازار در این حوزه وجود دارد یکی بورس و دیگری خارج از بورس است فلسفه فرابورس همان قسمت خارج بورس بوده است.شرکت‌های که در بورس پذیرش می‌شوند شرایط خاص دارند با آن‌ها سخت گیرانه‌تر برخورد می‌شود. در بازار پایه این شرایط وجود ندارد شرکت‌ها تنها درج می‌شوند و پذیرش وجود ندارد.

سوال:نماد بانک دی در چه وضعیتی قرار دارد؟

فدایی:در رابطه با بانک دی بحث زیان ده بودن آن مطرح است این نماد شرایط پذیرش را از دست داد در این شرایط هئیت پذیرش می‌تواند به بانک (شرکت) یک فرصت دهد به بانک دی این فرصت تا آخر سال ۱۴۰۰ داده شد، اما هنوز اقدامی انجام نداده است. مسئولان بانک در حال بررسی هستند و سازمان بورس هم در این زمینه تصمیماتی خواهد گرفت.

سوال:در رابطه با نماد بانک آینده توضیح دهید.

فدایی:در این نماد بحث برگزاری مجامع مطرح است قول داده شده مجامع آن این هفته برگزار شود در کل این نماد قابلیت گشایش دارد.

سوال:زیان سهامداران در زمینه این توقف‌ها چگونه جبران خواهد شد؟

 فدایی:خیلی ظرفیت حقوقی در این زمینه وجود ندارد.

سوال:نماد باران اکنون چه شرایطی دارد؟

فدایی:این نماد هم متوقف است پذیره نویسی آن انجام شده، اما مشکل حق تقدم دارد.

سوال:نماد وآینده چه خواهد شد؟

فدایی:در خصوص ایران مال یک شفافیت سازی در کدال انجام شد. بحث دیگر در خصوص مشکلات سهامداران است در مجموع به یک راه حل رسیده ایم که قابل حل است. اگر شفاف سازی داخل بانک انجام شود قابلیت گشایش نماد وجود دارد، اما در کوتاه مدت نخواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فرابورس ایران بازگشایی نماد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۵۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بازارگردانی به بورس و فرابورس واگذار شد؟

وجود چالش‌هایی در مصوبه سال ۹۹ بورس مبنی بر الزام شرکت‌ها به داشتن بازارگردان، موجب بازنگری سازمان بورس در مصوبه و تصویب مصوبه جدید واگذاری بازارگردانی به بورس و فرابورس شد.

به گزارش مشرق، شرکت بورس تهران در سال ۹۹ همزمان با وضعیت نزولی بازار سرمایه با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد با توجه به اهمیت الزامات نقدشوندگی بازار و لزوم تنظیم عرضه و تقاضا جهت حفظ ثبات بازار سرمایه و صیانت از حقوق سهامداران، لازم است بازارگردانی از سوی ناشران و سهامداران در پذیرش شرکت‌ها الزامی شود.

بر این اساس هر ناشر ثبت شده در سازمان بورس مکلف شد از بازارگردان استفاده کند و کلیه ناشران قرارداد بازارگردانی با بازارگردان منعقد کردند.

بررسی چالش‌های مصوبه سال ۱۳۹۹ بورس

در این میان وجود چالش‌هایی در مصوبه سال ۹۹، مشکلاتی ایجاد کرد که سازمان بورس را برآن داشت تا مصوبه را مورد بازنگری قرار دهد.

یکی از چالش‌های مصوبه سال ۹۹ انبوه منابع ناشران بود که منابع مالی آن‌ها می‌توانست صرف تولید، سرمایه در گردش و پروژه‌های شرکت‌ها شود، اما صرف بازارگردانی شده بود.

چالش دیگر ممنوعیت تملک سهام شرکت‌های اصلی بر شرکت‌های فرعی زیر مجموعه بود که در پی آن باعث می‌شد یک ناشر، خود مالک سهام شرکت اصلی شود.

براین اساس مقرر شد مصوبه سال ۹۹ بازنگری شود و جلساتی با بورس و فرابورس برای ارائه راهکارهای لازم برای خروج از این چالش‌ها تشکیل و تصمیماتی اتخاذ شد.

در نهایت طی روزهای گذشته با تصویب هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، بازارگردانی از حالت الزامی خارج و در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت و در کنفرانس خبری با حضور مدیران سازمان و بورس و فرابورس به جزئیات این مصوبه پرداخته شد.

به گفته عیوضلو عضو هیئت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهاداردر بازارهای بورس تهران، بازار اول و دوم فرابورس مصوبه سال ۹۹ از حالت الزام خارج شده است و این اختیار به بورس و فرابورس واگذار شد که اگر ناشری می‌خواهد از بازارگردان استفاده کند به این کار ادامه دهد.

عضو هیئت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این‌که ناشران بازار اول بورس، همچنان می‌توانند بازارگردان داشته باشند اظهار کرد: دیگر ناشران نیز در طی زمان با هماهنگی بورس و فرابورس برای الزام داشتن و یا عدم استفاده از بازارگردانی آن‌ها تصمیم‌گیری می‌شود.

لغو مصوبه سال ۹۹ به معنای حذف بازارگردانی نیست

همچنین گودرزی مدیرعامل بورس تهران با ارائه توضیحاتی درباره لغو مصوبه سال ۹۹ گفته است حدود ۲.۵ درصد از ارزش معاملات سهم بازارگردان است که نشان می‌دهد در نقد شوندگی اثر بالایی ندارند.

به گفته گودرزی تا ۲ ماه آینده اسامی شرکت‌های بورسی که از بازارگردانی معاف هستند اعلام خواهد شد و شرکت‌هایی که ملزم به بازارگردانی هستند نیز مشخص می‌شود.

مدیرعامل بورس تهران معتقد است لغو مصوبه سال ۹۹ به معنای حذف بازارگردانی نیست و تنها اختیار بازارگردانی را به بورس و فرابورس واگذار می‌کند.

منبع: میزان

دیگر خبرها

  • افت ۳ هزار و ۹۰۲ واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • چرا بازارگردانی به بورس و فرابورس واگذار شد؟
  • افت نزدیک به ۳۰۰۰ واحدی شاخص در معاملات صبحگاهی بورس
  • شاخص کل بورس تهران با کاهش روبرو شد
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • زیرمجموعه وسنا و مپنا به فرابورس می آید؟
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود