Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-05@00:26:54 GMT

«مارک اسپر سست‌عنصر و بی‌اختیار بود»

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۶۵۲۰۰

«مارک اسپر سست‌عنصر و بی‌اختیار بود»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا ادعا‌های وزیر دفاع سابقش درباره مسائل مختلف را دروغ خوانده و از او به عنوان فردی «سست‌عنصر و بی‌اختیار» یاد کرده است.

به گزارش سرویس بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، دفتر «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا با صدور بیانیه‌ای به ادعا‌های مطرح‌شده توسط «مارک اسپر»، وزیر دفاع دولت او پاسخ داده و از او به عنوان فردی «سست‌عنصر و بی‌اختیار» یاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فضای سیاسی در آمریکا در روز‌های گذشته تحت تأثیر افشاگری‌های «مارک اسپر»، آخرین وزیر دفاع ترامپ قرار گرفته است. اسپر کتابی به نام «سوگند مقدس» نوشته که قرار است در روز‌های آینده منتشر شود. رسانه‌ها بخش‌هایی از این کتاب که حاوی جزئیاتی درباره یکی از عجیب‌ترین دوره‌های ریاست‌جمهوری آمریکا است را منتشر کرده‌اند.

از جمله افشاگری‌های کتاب سوگند مقدس که در روز‌های گذشته در رسانه‌ها منتشر شده ماجرای درخواست ترامپ برای حمله موشکی به مکزیک و مخفی نگاه داشتن آن است. اسپر نوشته ترامپ از او درباره امکان شلیک موشک به مکزیک برای «نابود کردن آزمایشگاه‌های مواد مخدر» پرسیده بود و معتقد بود که آمریکا می‌تواند انجام چنین حمله‌ای به همسایه جنوبی خودش را محرمانه نگاه دارد.

اسپر از درخواست ترامپ برای حمله موشکی به مکزیک برای هدف قراردادن کارتل‌های مواد مخدر به عنوان یکی از لحظاتی یاد کرده که اظهارات رئیس‌جمهور زبانش را بند آورده و هیچ حرفی برای گفتن نداشته است.

از جمله دیگر افشاگری‌های اسپر درخواست ترامپ برای شلیک به پای معترضانی بوده که بعد از قتل جورج فلوید برای تظاهرات به خیابان‌ها آماده بود. اسپر نوشته ترامپ بعد از مشاهده حضور معترضان در خیابان‌ها پرسیده است: «چرا نمی‌توانید به آن‌ها شلیک کنید؟ فقط به پاهایشان شلیک کنید».

ترامپ در واکنش به افشاگری‌های مارک اسپر بیانیه‌ای صادر کرده و مطابق رویه‌های همیشگی خود او را مورد حملات لفظی قرار داده است. ترامپ گفته مارک اسپر، در دوران حضور در دولت او، فردی «ضعیف و کاملاً ناکارآمد» بوده است.

مارک اسپر روز یکشنبه در گفت‌وگویی با شبکه خبری سی‌بی‌اس ادعا کرد که مجبور بوده در سال آخر ریاست‌جمهوری ترامپ جلوی برخی از اقدامات ترامپ مانند حمله به ایران و ونزوئلا را بگیرد. او درباره کتابش گفته است: «می‌خواستم مردم بدانند ایالات متحده یک بار دیگر در آستانه آغاز جنگی دیگر قرار داشت.»

او گفت: «دانستن این‌ها برای کشورمان مهم است، برای مردم آمریکا مهم است که بدانند که در آن دورن مهم در کشور چه خبر بود. می‌خواستم درباره اتفاقاتی که از آن‌ها جلوگیری شد هم بگویم. از اتفاقات خیلی بدی جلوگیری شد. اتفاقات خطرناکی که می‌توانست کشور را وارد مسیر‌های تاریکی کند.»

نگامی که «نورا اودانل» مجری شبکه سی‌بی‌اس در خلال مصاحبه «۶۰ دقیقه» از اسپر مثال‌هایی درباره اقدامات خطرناک دولت ترامپ پرسید، او به پیشنهادی برای «اقدام نظامی علیه ونزوئلا»، «حمله‌کردن به ایران» اشاره کرد و گفت: «در یک مقطع زمانی، شخصی پیشنهاد کرد ما کوبا را محاصره می‌کنیم».

روزنامه گاردین هم چند روز پیش گزارش داده بود «مارک اسپر» در کتابش نوشته «دونالد ترامپ» قصد داشته برای پیشبرد مقاصد سیاسی و انتخاباتی خود یک افسر ارشد نظامی ایران را ترور کند. اسپر به نام این افسر ارشد نظامی اشاره‌ای نکرده است.

اسپر نوشته است: «میلی و و من می‌دانستیم که آن فرد چه کسی است؛ از مشکلاتی که در منطقه ایجاد کرده بود هم خبر داشتیم. اما چرا حالا؟ مگر چه اتفاق جدیدی افتاده بود؟ تهدیدی قریب الوقوع در کار بود؟ تکلیف گردهم‌آیی اعضای شورای امنیت ملی برای بحث درباره موضوع چه می‌شود؟»

وزیر دفاع اسبق آمریکا در ادامه خاطراتش تصریح می‌کند: «میلی می‌گفت از تماس تلفنی اوبراین حیرت زده شده و احساسش این بوده که اوبراین رئیس جمهور را به این نقطه رسانده، چون می‌خواسته خبری بسازد که به انتخاب مجدد ترامپ کمک کند.»

مارک اسپر می‌نویسد: «باورم نمی‌شد. قبلاً شاهد صحنه‌هایی از این دست بودم که مشاوران کاخ سفید در ملاقات با رئیس جمهور او را تحریک می‌کردند و بعد یکی از آن "ایده‌های شاهکارشان"را پیش رویش می‌گذاشتند. اما این یکی واقعاً پیشنهادی بد با تبعات عظیم بود. چطور هیچ‌کدام از آدم‌های کاخ سفید این را نمی‌فهمیدند؟»

ترامپ در بیانیه امروزش ادعا‌های مارک اسپر درباره اینکه او خواستار تیراندازی به سمت معترضان شده بود را رد کرد و مدعی شد که بعضی از اعضای کابینه او، «آدم‌های بازنده» هستند. ترامپ گفته ادعا‌های اسپر کاملاً دروغ هستند و ۱۰ شاهد می‌توانند آن را اثبات کنند.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت: «اسپر ضعیف و کاملاً ناکارآمد بود و به همین خاطر من مجبور بودم ارتش را اداره کنم. من داعش، البغدادی و سلیمانی را از بین بردم، ارتش را با ۲.۵ تریلیون دلار بازسازی کردم، نیروی فضایی آمریکا را راه انداختم و خیلی کار‌ها کردم. مارک اسپر، آدم کله شقی بود که سخت تلاش می‌کرد شغلش را از دست ندهد.»

ترامپ در ادامه گفت: «مارک اسپر، آدمی سست‌عنصر و بی‌اختیار بود و من این را خیلی زود متوجه شدم. او را گروهی از آدم‌هایی که فقط اسمشان جمهوری‌خواه است به من پیشنهاد کردند و به همین دلیل است کار او به اینجا کشید.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا علاوه بر این مدعی شده که در روز ۶ ژانویه (روز تأیید نتیجه انتخابات آمریکا که در آن روز طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره حمله کردند) قصد داشته ۱۰ هزار نیرو را به ساختمان کنگره بفرستد. او گفت: «می‌دانستم که در آن روز عده زیادی برای اعتراض به فساد در نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ به واشنگتن می‌آیند. نانسی پلوسی و شهردار واشنگتن‌دی‌سی من را از انجام این کار منصرف کردند.»

پایگاه اپاک‌تایمز نوشته که درباره این ادعای ترامپ با نانسی پلوسی و شهردار واشنگتن تماس گرفته، اما هنوز جوابی دریافت نکرده است. تا به حال هیچ یک از رسانه‌های آمریکا به این موضوع که نانسی پلوسی و شهردار واشنگتن مانع ارسال نیرو توسط ترامپ به ساختمان کنگره شده‌اند گزارشی منتشر نکرده‌اند.

ششم ژانویه ۲۰۲۰ (۱۷ دی ۱۳۹۹) کنگره آمریکا در حال شمارش آرای مجمع گزینندگان (الکترال کالج) برای تایید نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سوم نوامبر بود که بعد از اعتراض چند قانونگذار آمریکایی به نتیجه رأی‌گیری در ایالت آریزونا، ترامپ از هوادارانش خواست تظاهرات به اصطلاح مسالمت‌آمیز برگزار کنند.

حامیان ترامپ، اما در جمعیت بسیار گسترده به کنگره حمله کرده و بعد از درگیر شدن با نیرو‌های امنیتی، راه خود را به درون ساختمان و اتاق‌های مختلف آن باز کردند. در جریان این حمله، پنج نفر از جمله یک نیروی پلیس کشته شدند.

حمله هواداران ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا استیضاح دوم او در کنگره را رقم زد. با این حال محاکمه ترامپ در مجلس سنای آمریکا با مخالفت جمهوری‌خواهان مواجه شد و شکست خورد.

ترامپ نوامبر ۲۰۲۰ مارک اسپر را از سمت وزیر دفاع آمریکا برکنار و به جای او کریستوفر میلر را به عنوان سرپرست پنتاگون منصوب کرد. ترامپ در آن زمان دلیلی برای اخراج اسپر مطرح نکرد. با وجود این ترامپ در بیانیه جدیدش گفته که مارک اسپر، «یک جمهوری‌خواه اسمی بوده که توان هدایت ارتش را نداشته است. من خودم مجبور بودم ارتش را اداره کنم.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دونالد ترامپ افول آمریکا مارک اسپر دولت ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا ساختمان کنگره ریاست جمهوری مارک اسپر وزیر دفاع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۵۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است

«محمد جرادات» نویسنده و پژوهشگر سیاسی فلسطینی درباره تظاهرات اخیر دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی که در حمایت از ملت فلسطین به ویژه غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و در اعتراض به سیاست‌های آمریکا در حمایت از این رژیم برگزار شد، گفت: این اعتراضات که دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن است به دانشگاه‌های اروپایی، استرالیایی و دانشگاه‌هایی در آسیا، جهان عرب و اسلام از جمله ایران و لبنان و حتی دانشگاه بیرزیت در کرانه باختری فلسطین گسترش یافت

وی اظهار داشت، این دانشگاه‌ها در خیزش جهانی خود حامل پیامی بسیار قوی برای آمریکا و سیاست‌های استعماری و استکباری آن در مقابله با مظلومان جهان به ویژه مردم فلسطین و غزه هستند که از زمان حمله هفتم اکتبر مقاومت فلسطین در معرض کشتار جمعی از سوی اسرائیل قرار گرفتند؛ حمله‌ای که هدف آن دفاع و پیروزی ملت فلسطین در برابر هفتاد و پنج سال مظلومیت و مقابله با اشغالگری رژیمی بود که موجودیت خود را بر فراز تپه های فلسطین اشغالی بنا کرد.

جرادات عنوان داشت، این اعتراضات و این جنبش‌ها در دانشگاه‌های آمریکا از سوی دانشجویان متعلق به نسل دهه بیست هستند؛ نسلی که به نظر می‌رسد به نخبگان و گروه سیاسی حاکم آمریکا در سنا و کنگره و احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه و این نخبگان سیاسی که اسیر لابی صهیونیستی شده‌اند اعتقادی ندارند.

وی ادامه داد: یکی از این سیاستمداران فاقد اراده آمریکایی را دیدیم که به «نعمت شفیق»، رئیس دانشگاه کلمبیا می‌گوید «آیا می‌دانید اسرائیل موهبتی از جانب خداست و وقتی در مقابل اسرائیل می‌ایستید نفرین می‌شوید». این سیاستمدار آمریکایی به این طرز عجیب و وحشتناک درباره پرستش اسرائیل صحبت می‌کند.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا

پژوهشگر فلسطینی تصریح کرد: بنابراین، این جنبش دانشجویی آمریکایی که علیه سیاست‌های آمریکا شورش کرده، انتظار ندارد که این نخبگان سیاسی موضع خود را تغییر دهند، زیرا آن‌ها با اسرائیل به عنوان یک معبود برخورد می‌کنند و آن را فراتر از منافع آمریکا می‌دانند. این افراد به اسرائیل به عنوان مروارید تاج تمدن غرب می‌نگرند. بنابراین، این بیگانگی فرهنگی و بیگانگی سیاسی که نخبگان سیاسی در آمریکا، بخش‌هایی از اروپا، در آلمان و در انگلیس از آن رنج می‌برند، در بینش و فرهنگ غرب علیه ملت عربی و اسلامی ریشه دوانده است. بنابراین آنها به عنوان مثال با ایران به عنوان یک اشتباه موجودیتی برخورد می‌کنند. چرا؟ چون تسلیم سیاست اسرائیل در منطقه نمی‌شود و در مقابل سیاست آمریکا ایستاده است که می‌خواهد اسرائیل مقصد و قبله همه سازشکاران و عادی‌سازان روابط و کسانی باشد که منافع آن‌ها و منافع اسرائیل را تامین می‌کنند.

نویسنده فلسطینی درباره آثار و نتایج این انتفاضه دانشجویی آمریکایی عنوان داشت، جنبش آمریکایی امروز در چندین سطوح فوایدی داشته و اگر تشدید شود، ممکن است نتایج بیشتری محقق کند. این جنبش، نتانیاهو و تیمش در تل‌آویو، بایدن و حتی ترامپِ کاندیدای انتخابات را سردرگم کرده و همه را در مظان اتهام قرار می‌دهد.  اکثریت این نسل جدی می‌خواهند سیاست آمریکا را از خدمت کردن مطلق به منافع رژیم اسرائیل دور نگه دارند و جلوی جنایات را در غزه بگیرند.

جرادات تصریح کرد: این دانشجویان در ابتدای جنبش خود مطالبات ساده‌ای را مطرح کردند، به طور مثال، از دانشگاه کلمبیا خواستند تمام تحقیقاتی را که برخی از دانشجویان به نفع وزارت جنگ رژیم اسرائیل انجام می‌دهند  و در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین و توسعه برخی موشک‌ها است متوقف کند. آن‌ها می‌خواستند دانشگاهشان از شرکت‌هایی که با ارتش اشغالگر سر و کار دارند فاصله بگیرد، اما رئیس دانشگاه با وجود اینکه اصالتا عرب است، به پلیس مجوز ورود به حریم دانشگاه را داد  و از ارتش آمریکا خواست به دانشگاه‌ها حمله‌ور شود.

محمد جرادات، تحلیلگر فلسطینی

وی افزود: ۴۰ دانشگاه آمریکایی درگیر چیزی شبیه انقلاب و جنبش هستند. این امر نمی‌تواند سیاست آمریکا را تغییر دهد، مگر اینکه وارد حوزه قضایی شود و دستگاه قضایی آمریکا نسبت به این خیزش دانشجویی جانبدارانه وارد عمل شود و یا اینکه تبدیل به یک جریان سیاسی انتخاباتی شود که وضعیت سیاسی انتخاباتی را علیه حزب دموکرات و حزب جمهوری‌خواه تغییر دهد.

نویسنده فلسطینی در پاسخ به میزان اثرگذاری جنبش‌هایی از این دست بر سیاست‌های آمریکا گفت: بله این جنبش‌ها می‌تواند تاثیرگذار باشند. اما کسانی که دنیا را فقط با عینک اسرائیل می‌بینند، خواه بایدن و یا ترامپ و احزابشان، این افراد قطعا به این نسل جدید اهمیت نمی‌دهند و بایدن دانشجویان دانشگاه خود را اینگونه خطاب قرار می‌دهد که شما متوجه نیستید و این مربوط به مرحله ناپختگی سیاسی است. بنابراین یک انفصال و جدایی ذهنی و شکاف بزرگ در این نسل وجود دارد؛ نسل پیر در آمریکا و این نسل جوان. اما اگر این نسل جوان بتواند ابتکار عمل را در دست بگیرد و واقعیت را تحمیل کند، اوضاع می‌تواند تغییر کند، اما این امر نیازمند زمان، افزایش تحرکات و تحولات بسیاری است که چه بسا فراتر از جنبش سیاسی دانشجویی می‌رود.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...
  • دیدنی های امروز؛ از روز جهانی آزادی مطبوعات تا سفرهای تبلیغاتی ترامپ
  • تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • تایمز: ترام طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • تظاهرات دانشگاهی، مهم‌ترین عنصر تحلیل قدرت آمریکا
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • نیروی دریایی آمریکا چند هواپیما و از چه انواعی در اختیار دارد؟ (+عکس)
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن