Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید ابراهیم رئیسی در پنجمین گفت‌وگوی تلویزیونی خود با اشاره به شرایط کرونا در آغاز به کار دولت سیزدهم، اظهار کرد: با مدیریتی که انجام شد، با دیپلماسی فعال دولت و مشارکت مردم، امروز در شرایطی هستیم که ۷۰۰ خانواده داغدار به ۷ خانواده کاهش یافته و این از فضل خدا و مشارکت جدی مردم است.

به گزارش عصرایران؛ گزیده ای از سخنان رئیس جمهور به این شرح است:

- امروز نگران ذخایر کالا‌های اساسی در کشور نیستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  - ذخایر کالاهای اساسی کشور اوایل نگران کننده بود که امروز این مشکل حل شده است.

- فروش نفت دو برابر شده است؛ حجم تجارت ما امروز ۱۰۰میلیارد دلار است.

- وضعیت تورم را می‌بینیم که سیر نزولی پیدا کرده است. اما مسئله ارز ترجیحی را هم داشتیم که همیشه از سمت نخبگان و کارشناسان هشدارهایی به ما در این باره داده می‌شد.

- از ابتدا معلوم بود ارز ترجیحی یا دو یا چند قیمتی کردن ارز مشکل‌ساز است.

- دولت قبلی بعد از مواجه با این شرایط تلاش کرد از برخی کالاها این ارز را قطع کند و این میزان به چند کالای اساسی کاهش پیدا کرد اما اگر همان زمان و با نرخ آن روز، برای ارز ترجیحی فکری اساسی می‌شد راحت‌تر از حالا می‌شد آن را مدیریت کرد.

- ارز ترجیحی برای کشور مشکل ایجاد می کرد و دولت تلاش کرد از ۶ تا ۷ کالا این ارز را حذف کند.   - در شروع دولت ۸ میلیارد دلار در قانون بودجه برای ارز ترجیحی اختصاص داده شده بود و آغاز دولت سیزدهم با پایان این منابع همزمان شد.   - ما این موضوع را به مجلس به واسطه لایحه ای اعلام کردیم که رای نیاورد و در نهایت تصمیم گرفتیم تا زیرساخت ها را در کشور آماده، اجماع و اقناع سازی کنیم.   - در موضوع ارز ترجیحی شتاب زده عمل نمی‌کنیم و بررسی موضوع را مدت هاست در دست داریم.   - نباید از تصمیم سخت (مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها) قرار کرد بلکه باید به ابعاد مختلف آن پرداخت.   - امروز همه بر حل مسئله ارز ترجیحی متفق هستند و تنها در زمان انجام آن بحث است.   - مردم باید در جریان موضوع قرار بگیرند تا بدانند ما به عنوان دولت چه خواهیم کرد.   - دولت در بحث حل مسئله ارز ترجیحی برنامه دارد و با کارشناسان و صاحب نظران نشست داشته است.    - در ازای تغییر نحوه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی، ۳ دهک اول جامعه ماهانه نفری ۴۰۰ هزارتومان و سایر دهک‌ها نفری ۳۰۰ هزار تومان می‌گیرند.   - قیمت نان و دارو و بنزین هم به‌هیچ عنوان افزایش نمی‌یابد.

-  این کمک معیشتی نقدی تا یک ماه یا دو ماه ادامه خواهد داشت تا کالابرگ الکترونیکی آماده شود.

- امروز همه به‌نحوی به تمام شدن بحث ارز ۲نرخی واقفند. بحث زمان مطرح است. ما گفتیم باید به قانون مجلس عمل شود.    - قانون۱۴۰۱ این‌طور است که برای دولت ارز ترجیحی قرار داده نشده؛ باید ETS باشد؛ یعنی نیمایی یا آزاد باشد.    - حالا اگر ارز نیمایی بود و واردات کرد، اکنون باید با ارز ۲۳هزار تومانی کالای اساسی وارد کند.   - افزایش قیمت ها پس از این بعنوان کمک معیشتی خواهد بود و به مرور زمان اعلام خواهد شد که مردم چگونه اعتبار را از حساب برداشت کنند.   - سامانه ها به خصوص در وزارت رفاه موظف شدند که به صورت شبانه روزی به شکایات رسیدگی کنند و مردم در جریان  اقدامات قرار خواهند گرفت تا زندگی خود را مدیریت کنند.   - سازمان حمایت از مصرف کننده موظف است که قیمت ها را به مردم اعلام کند.   - اگر ما در مساله واکسن موفق شدیم به سبب همکاری مردم بوده است و ما اجازه نخواهیم داد برای ماندگاری نام در جامعه، مردم به تنهایی با مشکلات بسازند.   - مسئولیت پذیری مساله مهم دولت است و من امروز خود را در جايگاه پاسخگویی قرار دادم و می‌دانم که کشور در چه شرایطی است.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ارز ترجیحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۵۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص یارانه دارو به خوبی انجام نمی شود / تلاش دولت برای تثبیت قیمت نان در 1403 با سه برابر کردن یارانه

گروه اقتصاد و درآمد:چالش اصلی اعتبارات یارانه دارو از تبصره هدفمندی، تخصیص اعتبارات است که به نظر می رسد به دلیل کسری در منابع تبصره، یارانه دارو عملکرد مناسبی نداشته است.

به گزارش جماران، مرکز پژوهش های مجلس اعلام کرد: اعتبار یارانه دارو در لایحه بودجه 1403 در حدود 75 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که نسبت به اعتبار 69 هزار میلیارد تومانی مصوب سال گذشته، 1402، حدود 9 درصد رشد را تجربه کرده است.

چالش اصلی اعتبارات یارانه دارو از تبصره هدفمندی، تخصیص اعتبارات است که به نظر می رسد به دلیل کسری در منابع تبصره، یارانه دارو عملکرد مناسبی نداشته است.

همچنین مرکز پژوهش های مجلس در این گزارش که ذیل بررسی فقر انجام شده، آورده است: اعتبار در نظر گرفته شده برای یارانه نان در سال 1402 در حدود 56 هزار میلیارد تومان است در حالی که دولت از بودجه سال گذشته حدود 159 هزار میلیارد تومان برای یارانه نان پرداخت کرده است! این رقم نشان می دهد تا چه اندازه پیش بینی اعتبار در قانون بودجه سال گذشته خطا داشته و منجر به کسری تبصره هدفمندی شده است.

یارانه نان در لایحه سال جاری در حدود 143 هزار میلیارد پیش بینی شده که نسبت به قانون سال گذشته 150 درصد رشد داشته است.

         

دیگر خبرها

  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران باید در دستورکار وزرا باشد
  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
  • طرح کالابرگ ادامه می یابد؟
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • فیلم محاصره وزیر جوان دولت رئیسی در میان مردم معترض
  • تخصیص یارانه دارو به خوبی انجام نمی شود / تلاش دولت برای تثبیت قیمت نان در 1403 با سه برابر کردن یارانه
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • مراکز دندانپزشکی دولتی در کشور افزایش می‌یابد