Web Analytics Made Easy - Statcounter

متاسفانه در سایه بی نظارتی در برخی از روستاهای گردشگری کرمان، شاهد نرده کشی غیرقانونی در معابر و اخذ هزینه از گردشگران هستیم. به گفته مدیر روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی دریافت پول از گردشگران قانونی نیست؛ مگر آنکه از بخشداری و فرمانداری مجوز داشته باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ در چند دهه اخیر گردشگری روستایی به عنوان یکی از شاخص های توسعه در بسیاری از شهرها مدنظر قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در سال های اخیر تغییرات اقلیمی و خشکسالی و کم آبی وضعیت کشاورزی روستاها را که پیشه اغلب ساکنین بوده را دچار مشکل کرده است و از این رو ضرورت بهره گیری از صنعت گردشگری را بیش از پیش نمایان کرده است.

استان کرمان نیز به دلیل پهناوری و گستره اقلیمی و برخورداری از آب و هوای متنوع و جاذبه های طبیعی گسترده و همچنین  داشتن  مکان های باستانی و تاریخی بسیار از ظرفیت عظیمی برای جذب گردشگر خصوصا در مناطق روستایی برخوردار است.

اما برای برخورداری از این ظرفیت لازم است با مدیریت صحیح منابع مالی و انسانی و تخصیص بودجه به روستاهای گردشگری علاوه بر رونق اقتصادی روستا و درآمدزایی از مهاجرت روستاییان نیز جلوگیری کرد و از آن مهمتر مهاجرت معکوس را نیز به دنبال داشته باشد.

در نزدیکی شهر کرمان به فاصله 20، 30 کیلومتری از مرکز استان به روستاهای خوش آب و هوایی می رسیم که به دلیل برخورداری از چشمه و رودخانه و مناظر طبیعی در فصل بهار و تابستان پذیرای گردشگران بسیاری است که از گرمای شهر به خنکای روستا پناه می برند.

متاسفانه در سایه بی نظارتی دستگاه های متولی برخی از این روستاها با نرده کشی غیرقانونی در معابر و اخذ هزینه، نارضایتی گردشگران را رقم زدند.

مشاهدات عینی حاکی از آن است برخی اهالی روستاها بدون اخذ مجوز و به صورت غیرقانونی اقدام به سد معبر کرده و بدون ارائه فیش یا رسید با در دست داشتن کارتخوان از گردشگران هزینه دریافت می کنند.

پرواضح است روستاهای گردشگرپذیر به بودجه ویژه ای برای تامین امنیت، نظافت، ایجاد سکو و آلاچیق و خدمات موردنیاز گردشگران احتیاج دارند و سازمان های متولی باید سازوکاری قانونی برای این امر در نظر بگیرند؛ نه اینکه در سایه بی قانونی ها مسیر جذب و صرف هزینه هایی که از گردشگران دریافت می شود و مشخص نباشد.

مهدی افضلی در گفتگو با راه آرمان؛ در این باره گفت: شاخصه های توسعه، همچون خدمات سرویس بهداشتی و دیگر مسائل، نیاز است که در مناطق گردشگری وجود داشته باشد تا به گردشگران خدمات ارائه دهند و این خدمات به صورت رایگان است و هیچ هزینه ای از طرف سازمان برای این خدمات وصول نمی شود.

مدیر روابط عمومی و امور فرهنگی سازمان میراث فرهنگی استان کرمان افزود: جاهایی که جزو مناطق گردشگری است و از طرف دهیاری وجهی از سوی گردشگران وصول می کنند، این قانونی نیست؛ مگر آنکه از بخشداری و فرمانداری مجوز داشته باشند تا بخواهند هزینه ای را وصول کنند که در این راستا حتما باید از سوی مقام دولتی به آنها مجوز داده شده باشد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این اقدام قانونی است که در برخی مناطق گردشگری جهت استفاده از سرویس بهداشتی مسجد هزینه دریافت می شود، عنوان کرد: احتمالا این سرویس بهداشتی مربوط به مسجد بوده است و هئیت امنا ممکن است برای تأمین برخی از هزینه های جاری سرویس بهداشتی اعم از مایع دستشویی و غیره تصمیم گرفته باشند در قبال خدماتی که ارائه می دهند هزینه ای را بگیرند که این مسئله بلامانع است و مشکلی ندارد.

افضلی ادامه داد: ارائه خدمات سرویس بهداشتی در هر نقطه ای که باشد، مسئله ای ندارد و بسیار خوب است که نیازهای گردشگران تأمین شود و این امکانات می تواند در مجموعه خدمات رفاهی، مسجد و غیره باشد و در قبال آن هزینه ای را دریافت کنند.

مدیر روابط عمومی و امور فرهنگی سازمان میراث فرهنگی استان کرمان تأکید کرد: اما اینکه معبری را ببندند و هزینه دریافت کنند؛ این قانونی نیست مگر اینکه افراد از سیستم دولتی مجوز گرفته باشند که من فکر نمی کنم چنین اجازه ای داده شود که در قبال خدمات عمومی که به مردم و گردشگران ارائه می شود، هزینه بگیرند و این قانونی نیست.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سرویس بهداشتی قانونی نیست هزینه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۶۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه گردشگران خارجی رفع شد

به گزارش‬ خبرگزاری‬ مهر‬ به‬ نقل‬ از‬ روابط عمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، ورود موقت وسایل نقلیه موتوری مسافران و گردشگران خارجی با پلاک بین المللی به ایران و تردد داخل مرزهای کشورمان، با همکاری کانون جهانگردی و اتومبیلرانی و پلیس راهور فراجا، بلامانع شد.

این طرح در راستای تحقق اهداف «سند انتظار» دولت سیزدهم در خصوص «اولویت های تحولی حوزه گردشگری» و تأکید وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مبنی بر تسهیل ورود مسافران و ‏گردشگران دیگر کشورها با وسایل نقلیه شخصی به ایران، انجام شد و برای به نتیجه رسیدن آن، طی دو سال اخیر اقدامات مؤثری از سوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با همکاری سایر سازمان های مسئول انجام شده است.

از آنجایی که گردشگری و سفر با استفاده از وسایل نقلیه شخصی موجب کاهش هزینه های سفر، افزایش سرعت تردد، افزایش تعداد گردشگران و همچنین رونق کسب و کار تمامی صنوف و اقشاری که در مسیرهای گردشگری فعالیت دارند می شود، طرح روان سازی و تسهیل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه شخصی مسافران و گردشگران خارجی به کشور از سوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ارائه و پیگیری شده است.

سفر زمینی با وسایل نقلیه شخصی یکی از عناصر مورد علاقه و انگیزه های گردشگران دنیاست. این نوع سفر در سال های اخیر طرفداران بیشتری در جهان پیدا کرده است. از این رو، تسهیل تردد بین المللی وسایل نقلیه مسافران و گردشگران خارجی می تواند به رشد گردشگری ورودی و افزایش سهم آن در شاخص های اشتغال زایی و اقتصادی به ویژه تولید ناخالص داخلی کشور موثر عمل کند.

این مشکل، سالیان متمادی موجب نارضایتی گردشگران شده بود که خوشبختانه پس از پیگیری ها و هماهنگی های کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با مقامات و مدیران دستگاه های ذیربط در کشور با تأیید معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، موضوع بلامانع بودن ورود وسایل نقلیه با پلاک بین ‏المللی به کشور، در فروردین ماه ۱۴۰۳ توسط رئیس پلیس راهور فراجا به تمامی واحدهای ذیربط ابلاغ و به اجرا گذاشته شد.

در پی اجرای این طرح، زین پس بر اساس کنوانسیون ‏های بین ‏المللی و قانون الحاق ایران به‏ کنوانسیون عبور و مرور جاده‏ای (۱۹۶۸ وین)، ورود موقت وسایل نقلیه موتوری مسافران و گردشگران خارجی با پلاک بین المللی به ایران و تردد داخل مرزهای کشورمان، بلامانع است و فقط خودروهایی‏ که بدون پلاک بین‏ المللی قصد ورود به‏ کشور را دارند ملزم به نصب فوری پلاک گذر موقت در تمامی مبادی ورودی به کشور، خواهند بود.

کد خبر 6092871 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • نصب بیش از ٥٠ تابلوی دو زبانه راهنمای گردشگری در روستای پالنگان
  • رفع مشکل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه گردشگران خارجی
  • مشکل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه گردشگران خارجی رفع شد
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!
  • دهیاران می‌توانند مدیریت مناطق گردشگری بام ایران را دریافت کنند
  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • تاکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر تلاش تجهیزات موجود و اتقاء کمی و کیفی ارائه خدمات
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا