Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور از برداشت گل‌محمدی از سطح ۱۳هکتار گلستان‌های این شهرستان خبرداد. - اخبار استانها -

محمد علی فرهمند راد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در نیشابوراظهارداشت:برداشت گل محمدی شهرستان در وضعیت مناسبی است و با همت کشاورزان تولید کننده برداشت این محصول آغاز شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقدامات ترویجی و کلاس‌های آموزشی جهادکشاورزی از جمله اقدامات حمایتی در این زمینه محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر13 هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت گل محمدی قرار گرفته است که حدود 9 هکتار آن بارور و 4هکتار آن غیر بارور است. انتظار می‌رود از سطح باغات  بارور ، معادل 20 تن محصول برداشت شود که درآمد ناخالصی معادل 10میلیارد ریال را برای کشاورزان به همراه دارد.

فرهمندراد افزود: از این مقدار تولید گل محمدی شهرستان حدود 12 تن به خارج شهرستان ارسال و 4 تن بصورت غنچه و4 تن بصورت تازه فروشی به بازار عرضه می‌شود و با وجود 12 واحد صنعتی و خانگی مقدار10تن آن که تولید 10هزار لیتر گلاب می‌کند در شهرستان نیشابور گلاب‌گیری می‌شود .وجود آفت و بیماری‌های کمتر، قیمت مناسب، هزینه جاری پایین، مقاومت نسبت به خشکی و سرمازدگی  این گیاه از جمله عوامل موثر بر رشد توسعه آن محسوب می‌شود.

استقبال گردشگران از دشت‌های گل محمدی کاشان/ ظرفیت هتل‌ها و اقامتگاه‌ها تکمیل شدرتبه اول استان فارس در سطح زیرکشت گل محمدی/ گلاب داراب با نام گلاب کاشان به خارج از کشور صادر می‌شودبرداشت گل محمدی از سطح 43 هکتار گلستان‌های شهرستان گناباد آغاز شد

معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور خاطرنشان کرد: توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی از جمله تهیه اسانس، گلابگیری، مرباسازی و تهیه غنچه خشک از جمله ضروریات فعالیت‌های جانبی در راستای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال زایی این محصول است.

وی ادامه داد: با توجه به جوان بودن  گلستان‌های موجود میانگین برداشت در شهرستان 2200 کیلوگرم در هکتار است و این در حالی است که در سال چهارم بیشترین میزان تولید را دارد که میانگین آن3000 کیلوگرم در هکتار برآورد می‌شود.

فرهمندراد تصریح کرد: گل محمدی به صورت قلمه و پاجوش از آذرماه تا پایان اسفندماه کشت می‌شود و از فروردین تا اردیبهشت ماه به صورت گلبرگ و غنچه برداشت می‌شود. این گیاه ١٢ سال گل می‌دهد و صرفه اقتصادی آن از سال سوم چشمگیر است،  و بعد از ١٢سال شاخه این گیاه به اندازه ٢ سانتی متر بریده و باغستان جدید احداث می‌شود.

انتهای پیام/281/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برداشت گل گل محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۷۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوه زیبای گل محمدی در باغات اشکذر

جعفری سرپرست مدیریت جهادکشاورزی اشکذر در بازدید از گلزار‌های گل محمدی در شهرستان اشکذر گفت: گل محمدی از جمله گیاهان با ارزش اقتصادی بالا است و با توجه به سیاست‌های سازمان جهادکشاورزی استان یزد در جهت تغییر الگوی کشت، گل محمدی به عنوان کشت جایگزین با سایر گیاهان آب بر، در مناطق مستعد کشت می‌شود. 

وی افزود: از فراورده‌های گل محمدی می‌توان به غنچه خشک، گلبرگ خشک، گلاب و اسانس اشاره کرد که تقریبا۸۰ درصد گل‌های‌تر برای گلاب گیری و اسانس و بقیه به صورت گلبرگ خشک برای تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی و غنچه خشک بیشتر جهت صادرات استفاده می‌شود.

سرپرست مدیریت جهادکشاورزی اشکذر، با تاکید بر اهمیت زمان برداشت گل محمدی اظهار داشت: گل محمدی پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و تأخیر در زمان برداشت منجر به کاهش کیفیت گلاب و اسانس استحصال شده می‌گردد. برداشت در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب شروع می‌شود و باید قبل از گرم شدن هوا به مراکز خرید یا کارخانجات عرق‌گیری انتقال یابد.

جعفری گفت: برداشت گل محمدی از ۱۰ هکتار از گلستان‌های این شهرستان آغاز شده و پیش بینی می‌شود حدود ۳۵ تن گل‌تر توسط کشاورزان در این شهرستان برداشت گردد و برداشت این محصول در شهرستان اشکذر هر ساله از اواخر فروردین ماه آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد.

جعفری با اشاره به اهمیت راه اندازی و توسعه واحد‌های فراوری و اسانس گیری این محصول اقتصادی افزود: هم اکنون یک واحد گلابگیری صنعتی در این شهرستان وجود دارد، که سالانه حدود ۳۵ هزار لیتر گلاب از این واحد استحصال می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • برداشت گل محمدی از شهر همسایه قله تفتان
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ jk گل محمدی در خراسان رضوی
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • عطر گل‌محمدی در گلستان‌های کرمانشاه پیچید
  • تولید گندم را به ۱۹ میلیون تن می رسانیم
  • جلوه زیبای گل محمدی در باغات اشکذر