Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-04@00:11:54 GMT

تشخیص سریع سرطان تخمدان تنها با یک آزمایش خون

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۶۷۲۴۸

تشخیص سریع سرطان تخمدان تنها با یک آزمایش خون

محققان دانشگاه "منچستر" در مطالعه اخیرشان از آزمایش خونی خبر داده‌اند که می‌تواند به پزشکان در تشخیص سریع‌تر و دقیق‌تر سرطان تخمدان کمک کند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از آی او، محققان دانشگاه منچستر اخیرا اظهار کرده‌اند، پزشکان با کمک یک آزمایش خون ساده می‌توانند سرطان تخمدان را بهتر تشخیص دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مطالعه توسط گروهی از محققان دانشگاه منچستر، دانشگاه بیرمنگام و دانشگاه اکستر انجام شده است. محققان طی این مطالعه به بررسی یک پروتئین در خون به نام "پروتئین اپیدیدیم انسانی ۴"(HE۴) پرداختند.

محققانی که این مطالعه را انجام دادند اظهار کردند با بررسی این پروتئین می‌توان سرطان تخمدان را دقیق‌تر و سریع‌تر از گذشته تشخیص داد و با این کار از انجام برخی آزمایشات و روش‌های تهاجمی مانند معاینه فیزیکی و بیوپسی در زنان جلوگیری به عمل آورند.

نقش یک پروتئین در این سرطان

سرطان تخمدان ششمین سرطان شایع زنان در بریتانیا با حدود ۷۵۰۰ مورد جدید در سال است. تقریبا یک مورد از هر پنج تشخیص جدید(۱۸ درصد) در زنان زیر ۵۰ سال است. در حال حاضر، زنان مشکوک به سرطان تخمدان تحت آزمایش خون قرار می‌گیرند تا سطح پروتئینی به نام CA۱۲۵ را در بدن خود تجزیه و تحلیل کنند. مقدار زیاد این پروتئین می‌تواند نشانه سرطان باشد، اما می‌تواند ناشی از شرایط دیگری مانند قاعدگی، بارداری، فیبروم رحم و اندومتریوز نیز باشد.

از هر ۱۰ زن با افزایش سطح CA۱۲۵ در خون، ۹ نفر که تحت آزمایشات بیشتر قرار می گیرند، سرطان تخمدان ندارند. در همین حال، اگر سطح CA۱۲۵ خیلی پایین باشد، ممکن است برخی از سرطان‌های تخمدان نادیده گرفته شوند. این می‌تواند به تشخیص در زمانی که سرطان پیشرفته‌تر می‌شود، منجر شود.

طی این مطالعه محققان نمونه خون جمع‌آوری شده از ۱۲۲۹ بیمار را در یک دوره ۱۲ ماهه مورد مطالعه قرار دادند. نمونه‌ها به منظور بررسی HE۴ مورد آزمایش قرار گرفتند و سپس در گام بعد محققان دقت تشخیص HE۴ را به تنهایی و در ترکیب با CA۱۲۵ بررسی کردند. محققان این مطالعه به این نتیجه رسیدند که سطوح HE۴، زمانی که در کنار آزمایش CA۱۲۵ فعلی و در یک الگوریتم تجزیه و تحلیل شود، می‌تواند تشخیص سرطان تخمدان را به ویژه در زنان زیر ۵۰ سال بهبود بخشد.

آزمایش‌های فعلی دقیق نیستند

دکتر فانستون، محقق این مطالعه از دانشگاه منچستر گفت: در حالی که نتایج ما نیاز به اعتبارسنجی در نمونه بسیار بزرگ‌تری دارد، این یافته‌ها بسیار امیدوار کننده است زیرا تشخیص سرطان تخمدان در مراحل اولیه بسیار دشوار است، زیرا علائم اغلب غیر اختصاصی از جمله نفخ، درد و احساس سیری سریع پس از غذا خوردن وجود دارد. ما امیدواریم تحقیقات ما بتواند به تغییر در سرعت شناسایی سرطان تخمدان کمک کند. این امر هیجان‌انگیز است زیرا در طول سال‌ها پیشرفت کمی در جهت توسعه روش‌های دقیق‌تر آزمایش سرطان تخمدان برای استفاده در مراقبت‌های اولیه صورت گرفته است.

تشخیص زودهنگام کلیدی است

پروفسور دیوید ویلیامز، محقق این مطالعه گفت: تاثیر بالقوه این تحقیق قابل توجه است. حدود ۲۱ زن در بریتانیا هر روز به سرطان تخمدان مبتلا می‌شوند و ما می‌دانیم که هرچه سرطان زودتر تشخیص داده شود، احتمال موفقیت درمان بیشتر خواهد شد، بنابراین دادن این توانایی خاص به پزشکان عمومی برای تشخیص سریع موارد احتمالی بسیار حیاتی است. این اولین باری است که HE۴ در محیط مراقبت‌های اولیه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، بنابراین دیدن مطالعات در مقیاس بزرگتر برای ارزیابی بیشتر اثربخشی آن به عنوان یک کمک تشخیصی، هیجان‌انگیز خواهد بود. تشخیص زودهنگام پیامدهای مهمی برای درمان، مراقبت و در نهایت بقای زنان خواهد داشت.

یافته‌های این مطالعه در مجله Cancers منتشر شد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: سرطان تخمدان ، سرطان ، آزمایش خون

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سرطان تخمدان سرطان آزمایش خون سرطان تخمدان آزمایش خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۷۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع تست‌های دریایی ناو هواپیمابر نسل بعدی چین

تلویزیون دولتی چین گزارش داد امروز چهارشنبه آزمایش‌های دریایی ناو هواپیمابر نسل‌بعدی این کشور را که سومین و پیشرفته‌ترین ناو هواپیمابر آن است، به اجرا گذاشته است.

به گزارش ایسنا، شبکه تلویزیونی «سی.سی.تی.وی» چین گزارش کرد شروع آزمایش دریایی این ناو مشهور به ناو هواپیمابر «فوجیان» توسط نیروی دریایی چین حدود دو سال بعد از نخستین رونمایی پکن از این ناو در ژوئن ۲۰۲۲ اتفاق می‌افتد.

به نوشته خبرگزاری رویترز، ناو هواپیمابر فوجیان که کاملا به صورت بومی و داخلی طراحی و ساخته شده، پیشرفته‌تر و بزرگتر از ناوهای هواپیمابر دیگر ارتش چین شامل ناو «شاندونگ» که در اواخر ۲۰۱۹ شروع به کار کرده و همچنین اولین ناو هواپیمابر این کشور یعنی ناو «لیائونینگ» که توسط پکن در سال ۱۹۹۸ به صورت دسته دوم از اوکراین خریداری شد، است.

توسعه ناو هواپیمابر «فوجیان» در راستای برنامه چین برای تقویت ارتش این کشور، یکی از محوری‌ترین برنامه‌های «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین برای تبدیل کردن پکن به یک قدرت نظامی برجسته در منطقه و تبدیل نیروی دریایی چین به یک به اصطلاح «نیروی دریایی آب‌های آبی» که قادر به قدرت‌نمایی در فواصل خیلی دورتر از سواحل چین باشد، است.

نام این ناو برگرفته از استانی در چین است که روبروی جزیره تایوان واقع است. این ناو به فن‌آوری‌های پیشرفته‌ای همچون پرتابگرهای الکترومغناطیس پیشرفته مجهز است.

ناو هواپیمابر مذکور قبل از اجرای آزمایشات دریایی در کارخانه ساخت کشتی «جیانگنان» شهر «شانگهای» مستقر بود و در آنجا تحت آزمایشاتی قرار گرفت. شبکه تلویزیونی «سی.سی.تی.وی» گزارش داد که ناو فوجیان روز چهارشنبه در ساعت هشت صبح به وقت محلی  به آب انداخته شد.

آزمایشات دریایی یک مرحله قبل از شروع رسمی خدمت در نیروی دریایی چین است و انتظار می‌رود این مرحله بالغ بر یک سال طول بکشد. ناو شاندونگ قبل از آنکه رسما وارد خدمت شود ۹ مرحله مورد آزمایش‌های دریایی قرار گرفت.

این آزمایش همزمان با بروز تنشی دیگر میان کشتی‌های فیلیپین و چین در دریای چین جنوبی اتفاق افتاد. فیلیپین امروز چهارشنبه اعلام کرد گارد ساحلی چین با دو کشتی فیلیپینی در مسیر عزیمت به ناحیه کم عمق «اسکاربورو شول» با سلاح آب‌پاش برخورد کرده است.

روزنامه انگلیسی «چاینا دیلی» به نقل از نیروی دریایی چین نوشت، آزمایش دریایی ناو هواپیمابر فوجیان با هدف ارزیابی ثبات و قابل اتکا بودن عملکرد سامانه‌های پیشران و برق الکتریک این ناو انجام شد.

این روزنامه در گزارش خود تصریح کرد این ناو در زمره «یکی از مهم‌ترین تجهیزات نظامی» که چین در دست توسعه قرار داده، محسوب می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حد کم کردن وزن چقدر است؟
  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم
  • نتیجه آزمایش نسل ششم اینترنت در ژاپن: ۵۰۰ برابر سریع‌تر از ۵‌جی
  • نقشه ژنتیکی پرواز: پستانداران چگونه تکامل یافتند تا در هوا شناور بمانند؟
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • این ۴ نکته عمرتان را ۶ سال افزایش می‌دهد
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • شروع تست‌های دریایی ناو هواپیمابر نسل بعدی چین