Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@23:47:44 GMT

چه‌کسی فیلم‌های روی پرده را قاچاق می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۶۷۷۲۲

چه‌کسی فیلم‌های روی پرده را قاچاق می‌کند؟

شهاب مهدوی - همشهری آنلاین: سرقت فیلم‌ها از روی پرده سینما البته سنتی دیرینه است و منحصر به اینجا هم نیست. روزگاری علاقه‌مندان سینمای جهان، اگر عجله و اشتیاق زیادی برای دیدن فیلمی داشتند، نسخه پرده‌ای‌اش را می‌دیدند که معمولا کیفیت خوبی نداشت و با لرزش و قاب‌های ناموزون و صدای تماشاگران داخل سالن همراه بود؛ نسخه‌ای که همان روزهای اول اکران فیلم از روی پرده دزدیده و به سایت‌های دانلود فیلم راه می‌یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتیجه اینکه فیلم تازه اسپیلبرگ را ۲ روز بعد از اکران جهانی‌اش می‌شد در اینجا تماشا کرد؛ کیفیت هم فدای سرعت می‌شد تا چند ماه بعد نسخه باکیفیتش از راه برسد. در همان سال‌ها این اتفاق در مورد فیلم‌های ایرانی هم رخ می‌داد و گاهی سی‌دی غیرمجاز فیلمی در پیاده‌رو و در چند قدمی سینمایی که آن را اکران کرده بود، فروخته می‌شد. در دهه۸۰ ماجرای قاچاق شدن فیلم‌ها چنان شدت گرفت که اصناف سینمایی و وزارت ارشاد همراه نیروی انتظامی وارد میدان شدند و تقریبا از همان زمان‌ها بود که کمیته‌ای برای صیانت از فیلم‌های سینمایی تشکیل شد.

اجماع سینماگران، ارشاد و نهادهای ذیربط باعث شد تب قاچاق فیلم‌های ایرانی قدری فروکش کند. در گذر زمان اما، قاچاق فیلم‌ها به شکلی ساده‌تر و در دسترس‌تر از قبل رواج یافت. اگر در گذشته بیشتر سرقت فیلم از روی پرده رواج داشت، به مرور از مجاری دیگر هم شاهد لو رفتن محصولات سینمایی بودیم؛ مثلا در برخی از فیلم‌های لو رفته عبارت «برای بازبینی» به چشم می‌خورد؛ عبارتی که نشان می‌داد فیلم از نهاد یا سازمانی که سازندگانش برای بازبینی ارائه کرده بودند، لو رفته است.

از دهه۹۰ با گسترش شبکه‌های اجتماعی، فضای مجازی به محلی برای عرضه فیلم‌ها و سریال‌ها تبدیل شد؛ کافی بود فیلم یا سریالی در شبکه نمایش خانگی توزیع شود، چند ساعت بعد نسخه قاچاق شده‌اش در دسترس بود و تعدادی از شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان هم آنتن خود را با همین نسخه‌های قاچاق پر می‌کردند؛ اتفاقی که همچنان در حال رخ دادن است و هر محصولی که به‌صورت آنلاین عرضه می‌شود به سرعت نسخه قاچاقش به فضای مجازی راه می‌یابد.

یکی از دلایل عمده شکست پلتفرم‌ها هم همین ماجراست. فعلا که هیچ کنترلی بر قاچاق آثاری که به‌صورت آنلاین عرضه می‌شوند وجود ندارد. ظاهرا کاری‌ برای آن هم نمی‌شود کرد. آنچه قابل کنترل است قاچاق فیلم‌های روی پرده است و چند سالی است که سالن‌های سینما به دوربین‌های مادون قرمز تجهیز شده‌اند تا جلوی سرقت فیلم‌ها گرفته شود؛ دوربین‌هایی که در برخی از سالن‌ها یا کار نمی‌کنند یا خبری از افرادی که باید کار مونیتورینگ دوربین‌ها را انجام دهند، نیست. ۲ سال کرونا و رکود کامل سینماها، هم سبب کاهش کارکنان و هم کم‌توجهی به خرابی برخی از تجهیزات سالن‌ها (مثل دوربین مادون قرمز) شده است. نتیجه اینکه این روزها و در ماجرای قاچاق فیلم‌های روی پرده توپ در میدان سینماداران انداخته شده است.

هشدار به سینماداران

وزارت ارشاد که در ماه‌های اخیر از انفعالش در ماجرای قاچاق فیلم‌ها انتقاد شده بود، حالا قرار است نقش نظارتی‌اش را به‌صورت جدی‌تری ایفا کند؛ نکته‌ای که در خروجی جلسه مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی با سینماداران کاملا مشهود است. روح‌الله سهرابی که به‌تازگی به این مسئولیت منصوب شده در این جلسه اینگونه به سینماداران هشدار داد: «عدم‌نظارت برخی سالن‌های سینما باعث قاچاق فیلم‌های روی پرده شده و به این منظور از این پس افرادی به‌صورت نامحسوس در سالن‌های سینما حضور خواهند داشت تا مانع این ضرر میلیاردی به سینماگران شوند. همچنین جریمه‌های سنگین برای افراد دخیل در قاچاق فیلم درنظر گرفته می‌شود. به‌زودی جلسه فوق‌العاده‌ای با برخی دستگاه‌های مربوطه مانند پلیس فتا، نیروی انتظامی و صنوف برگزار می‌شود. در این خصوص سینماداران و انجمن سینماداران باید پاسخگو باشند.»

واکنش سینماداران

محمدقاصد اشرفی، رئیس انجمن سینماداران در واکنش به اظهارات روح‌الله سهرابی، مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی که مسئولیت قاچاق فیلم‌های در حال اکران را متوجه سینماداران دانسته بود، به مهر گفت: ما روز شنبه همین هفته جلسه‌ای را در همین زمینه داشتیم و من از آقای سهرابی گله کردم. در این جلسه معاون دادستان، نماینده پلیس فتا، حبیب ایل‌بیگی، معاون ارزشیابی و نظارت، روح‌الله سهرابی و تعداد دیگری از مدیران سازمان سینمایی حضور داشتند.

من، آقای سرتیپی و آقای غلامرضا موسوی هم حضور داشتیم و درباره موضوعات مرتبط با قاچاق فیلم‌ها تبادل فکر و نظر کردیم. همه حاضران در این جلسه جریانات اخیر را محکوم کردند. واقعیت این است که ما با فعالیت یک گروه منسجم مواجه هستیم که هدف اصلی‌شان هم صرفا قاچاق چند فیلم نیست و به‌دنبال ضربه زدن و از چرخه خارج کردن سینمای کشور و لطمه به فرهنگ کشور هستند. اشرفی با اشاره به کیفیت فیلم‌های قاچاق‌شده در ماه‌های اخیر گفت: یکی از این فیلم‌ها اساسا کیفیت قابل تماشایی ندارد و مشخص هم نیست که از کجا ضبط شده است. شرایط فیلمبرداری آن هم مشخص نیست. ما به‌عنوان سینمادار این اتفاقات را شدیدا محکوم می‌کنیم و پیگیر موضوع هم هستیم.

 دستورالعمل‌هایی را هم مرتبط با این موضوع برای سینماها ارسال کرده‌ایم و پیش‌تر هم در این زمینه هشدار داده بودیم تا مراقبت ویژه‌تری از سالن‌های اکران داشته باشند. متخلفانی که می‌خواهند به فرهنگ کشور آسیب برسانند باید شناسایی و به اشد مجازات محکوم شوند.

کد خبر 675368 برچسب‌ها سینمای جهان بازیگران سینما و تلویزیون ایران فیلم و سریال ایرانی سینمای ایران بازیگران سینما و تلویزیون جهان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سینمای جهان بازیگران سینما و تلویزیون ایران فیلم و سریال ایرانی سینمای ایران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فیلم های روی پرده قاچاق فیلم قاچاق فیلم ها سالن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۷۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دقیقی - اوزونیدیس: پرده دوم از یک درگیری

به گزارش "ورزش سه"، گل گهر در شرایطی امروز در سیرجان مقابل شمس آذر میزبانی خواهد کرد که دو تیم در قزوین به تساوی یک - یک رضایت دادند. گل گهر در دقایقی که نمایش برتری برابر حریف داشت توانست به گل دست یابد و در ادامه اما شاگردان سعید دقیقی توانستند با طراحی حملات پردامنه، گل تساوی را توسط رحمان جعفری که اکنون پیراهن تراکتور را بر تن کرده، به ثمر رسانده و به یک امتیاز بسنده کند.

در این بازی اما درگیری و تنش لفظی شدیدی میان کادرفنی دو تیم و خصوصا سعید دقیقی و اوزونیدیس شکل گرفت که حتی به نشست خبری دو سرمربی نیز رسید و هر کدام به دنبال احقاق حق خود در این زمینه بودند.

این دو مربی البته در جریان بازی نیز بارها با یکدیگر تنش داشتند و دقیقی نسبت به رفتار و کلمات به کار گرفته شده از سوی سرمربی یونانی حریف کاملا برآشفته بود. اکنون دو مربی بار دیگر روبروی یکدیگر قرار گرفته‌اند و باید دید اینبار نتیجه تلاش دو مربی با چه اتفاقاتی همراه خواهد شد.

شمس آذر در این بازی با هدف دستیابی به جایگاه گل گهر سیرجان که تنها یک امتیاز بالاتر از آنها ایستاده در سیرجان حاضر شده و این در حالیست که همچنان امیدوار به بازگشت سه امتیاز کسر شده خود نیز هستند تا بتوانند در هفته‌های کوتاه باقی مانده تا پایان فصل، جایگاه بهتری نیز از آن خود کنند.

دیگر خبرها

  • سالن جشن آموزش و پرورش در شأن معلم نیست/ لزوم تکریم توسط جامعه
  • پشت پرده بزرگترین باند قاچاق مواد مخدر کشور چه بود؟ | ناگفته های قاچاق ۲ هزار تن تریاک | یکی از اعضای این باند در عروسی اش شاباش میلیاردی گرفت
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به قم سفر کرد
  • فیلم| یک یوتیوبر از حقیقت وحشتناک صهیونیست‌ها پرده برداشت
  • تعرفه سالن های ورزشی شهرداری در سال جدید چقدر است؟
  • شایگان: حسن یزدانی به بوداپست می‌رود، مگر آنکه آماده نباشد
  • تعرفه سالن های ورزش شهرداری در سال جدید چقدر است؟
  • دقیقی - اوزونیدیس: پرده دوم از یک درگیری
  • قیمت بلیت کنسرت‌های تهران به ۹۰۰ هزار تومان رسید!
  • استفاده از سالن‌های دولتی برای تبلیغات نامزد‌های مجلس