Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@22:55:04 GMT

پیشنهاد ایجاد پسادکتری صنعتی در دانشگاه های علوم پزشکی

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۶۷۷۵۶

پیشنهاد ایجاد پسادکتری صنعتی در دانشگاه های علوم پزشکی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، نشست جمع بندی پیش از برگزاری گردهمایی معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور با حضور دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر ابوالفضل باقری فرد معاون آموزش وزارت بهداشت و محمدمهدی علاءالدینی سرپرست گروه مستقل نظارت بر تامین تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر یونس پناهی در ابتدا با بیان اینکه به آخرین ایستگاه ارزیابی آمادگی معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی پیش از برگزاری گردهمایی رسیدیم، گفت: هدف از برگزاری این گردهمایی، ایجاد ساز و کار عملیاتی برای به اجرا درآوردن شعار سال با عنوان تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین است.

وی افزود: نتایج حاصل از این گردهمایی در نشست روسای دانشگاه های علوم پزشکی که با حضور وزیر بهداشت و معاونین وزیر برگزار خواهد شد، به صورت راهکارهای اجرایی شعار سال در حوزه تحقیقات و فناوری حوزه سلامت اعلام و ابلاغ می‌شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تاکنون پنج نشست مجزا توسط مدیران معاونت تحقیقات با معاونین تحقیقات دانشگاه ها برگزار شده است تا پیش زمینه های لازم ایجاد شود و زمان گردهمایی به موضوعات اساسی پرداخته شود.

وی با بیان اقدامات انجام شده در راستای شعار سال، گفت: در شورای معاونین وزارت بهداشت قرارگاه دانش بنیان به ریاست وزیر بهداشت راه اندازی شده است. این اقدام در پاسخ به دغدغه دانشگاه های علوم پزشکی بود که در صورت تعامل میان معاونین تحقیقات و فناوری، درمان، آموزش و بهداشت نتایج مطلوب‌تری کسب می‌شود.

پناهی گفت: بنابراین وقتی در تبریز در خصوص شعار سال صحبت می‌کنیم آسوده خاطر هستیم که باقی معاونین وزارتخانه در جریان امور هستند و بر اجرای مصوبات آن اهتمام خواهند داشت.

ارائه بسته حمایتی - سیاستی افزایش تولید دانش بنیان اشتغال آفرین در وزارت بهداشت

وی با اشاره به اینکه بسته حمایتی - سیاستی افزایش تولید دانش بنیان اشتغال آفرین در قالب تمامی معاونت‌های وزارتخانه به وزیر بهداشت ارائه شده است، گفت: این بسته فرصت خوبی است که همه معاونین با تعامل یکدیگر در جهت تحقق یک هدف مشترک گام بردارند. امیدواریم با تشکیل قرارگاه شاهد شکوفایی شعار سال باشیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به پنل تخصصی تولید دانش بنیان در حوزه سلامت، گفت: در راستای قولی که به رئیس جمهور در نشست هیات دولت داده شد، از تمام ابزارهای موجود در جهت تحقق شعار سال بهره برداری می‌کنیم.

وی گفت: در گردهمایی معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی نیز با برگزاری پنل معاونین دانشگاه ها را با مفاهیم دانش بنیان، حمایت ها و دستاوردهای آن آشنا ساخته و زنجیره تعامل با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی را برقرار می‌سازیم.

پناهی با بیان اینکه تمام بازیگران موثر استان ها باید در تحقق شعار سال مشارکت داشته باشند، گفت: برای اینکه مفاهیم دانش بنیان در استان‌ها شکل بگیرد و رشد کند فقط محدود به وزارت بهداشت نیستیم و تمام بخش‌ها از استانداری و مجلس و غیره هم به کار گرفته شده‌اند.

وی پناهی با تاکید بر دو بخش گردهمایی گفت: در این نشست یک دانشگاه علوم پزشکی که در زمینه تحقیقات کاربردی و پاسخگو پیشرو است به ارائه تجربیات خود خواهد پرداخت و همینطور یک دانشگاه هم که در حوزه فناوری و تولید محصول سرآمد باشد به ارائه تجربیات خود می‌پردازد.

آموزش هم باید در کنار تحقیقات کاربردی شود

دکتر باقری‌فرد با بیان اینکه عمل به شعار سال جزو وظایف همه معاونت‌هاست، افزود: کاربردی کردن فقط محدود به تحقیقات نیست بلکه آموزش هم باید کاربردی شود. اگر دانش به قفسه ها و تحقیق و آموزش خلاصه شود نتیجه عاید کشور نخواهد شد.

معاون آموزش وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه برای تحقق تحقیقات دانش بنیان و کارآفرین باید پایان نامه ها را به سمت تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین هدایت کنیم، افزود: شیوع کووید_۱۹ نشان داد به توان شرکت های دانش بنیان به دلیل فناورمحور بودنشان احتیاج داریم و باید آنها را توانمند سازیم.

وی یادآور شد: از امسال دکتری فناور محور شروع خواهیم کرد. شرکت های دانش بنیان به دکتری فناورمحور پذیرش می‌دهد و این افراد موظف هستند در پروژه مشخصی در شرکت کار کنند و به این ترتیب موجب ارتقای خود و شرکت دانش بنیان خواهند شد. ابتدا رشته نانو را آغاز کردیم ولی در آینده به رشته‌های دیگر تعمیم دهیم.

باقری فرد افزود: به تازگی برخی دانشگاه ها به مقوله کاربرد هوش مصنوعی در آموزش وارد شدند. باید این توانمندی ها راهدایت کنیم تا منابعمان را به درستی صرف شود و نتایج آن را در کوتاه مدت و بلند مدت مشهود باشد.

پیشنهاد امضای تفاهم‌نامه پسادکترای صنعتی با معاونت آموزشی

دکتر پناهی با تاکید بر اینکه باید دانشجویان را با ادبیات دانش بنیان و تجاری سازی و مالکیت فکری آشنا کنیم، گفت: اعلام آمادگی می‌کنیم طی یک تفاهم‌نامه همگرا با معاونت آموزشی در قالب دوره تکمیلی پسادکترای صنعتی دانشجویان و اعضای هیات علمی در این حوزه را توانمندسازی کنیم.

و افزود: اگر مقاله‌ای بتواند مشکلی از کشور را در حوزه سلامت رفع کند یا منجر به ثروت آفرینی، محصول، خدمت یا تجهیز شود باید مورد حمایت قرار گیرد.

کد خبر 5486251

منبع: مهر

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آموزش پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی آزمون دستیاری شورای صنفی دانشجویی دانشگاه تهران دانشگاه آزاد اسلامی مرکز سنجش آموزش پزشکی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم دانشگاه صنعتی شریف معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت دانشگاه شهید بهشتی دانشجویان توزیع کارت ورود به جلسه دانشگاه های علوم پزشکی تحقیقات و فناوری معاونین تحقیقات وزارت بهداشت اشتغال آفرین دانش بنیان دانشگاه ها شعار سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۷۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، نشست امضای توافق‌نامه همکاری‌ مشترک معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری در محل سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد.

در آغاز این نشست مهندس عباسی رئیس پارک علم و فناوری البرز و دبیر کارگروه سیاستگذاری مالکیت فکری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن عرض خیر مقدم به حاضران عنوان کرد: بر کسی پوشیده نیست یکی از راهکارهای اساسی در توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور، پرداختن به حوزه تجاری سازی و تکمیل این زیست بوم است به همین‌منظور جهت دستیابی به اهداف نهایی و تاثیرگذاری بر روی شاخص GDP استانی و کشوری یکی از ارکان اساسی ما پرداختن به بحث مالکیت فکری در این حوزه است؛ در همین راستا این توافق‌نامه برای انسجام بخشی به حیطه مالکیت فکری، فرهنگ‌سازی آن و هم‌افزایی دستگاه‌های متولی‌ در این زمینه منعقد شده است.

وی با قرائت بندهای این توافق تصریح کرد: طی جلسات قبلی این توافق نامه در سه گام تدوین شده است: گام اول ایجاد دبیرخانه و تشکیل کارگروه‌ و آیین‌نامه‌ها، گام دوم: مباحث ترویجی، آموزشی و علمی، و درنهایت گام سوم: برای توسعه که حمایت از طرح‌ها و حمایت از مالکیت دارایی‌های فکری در مسیر بهره‌برداری و تجاری‌سازی‌ است.

شقایق حق‌جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری هم ضمن تبریک روز جهانی مالکیت فکری گفت: بسیار مفتخریم که در ایام بزرگداشت روز جهانی مالکیت فکری در محل تولد نوآوری‌ها یعنی وزارت علوم، شاهد این هم‌افزایی هستیم.

وی با اشاره به اهمیت مالکیت فکری و جایگاه آن تاکید کرد: رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست.

حق جوی جوانمرد ابراز امیدواری کرد که در حوزه مدیریت دارایی‌های فکری از ترویج و فرهنگ‌سازی تا فعالیت‌های ثبت و تجاری سازی شاهد هم‌افزایی و تعاملات سازنده بیشتری باشیم.

در ادامه، سجاد محمدعلی نژاد، معاون فناوری و نوآوری وزارت عتف با بیان این که دارایی‌های فکری، حلقه اصلی و اولیه چرخه نوآوری است اذعان داشت: هرچه ما این حلقه را بیشتر تقویت کنیم و از ظرفیت‌های این حوزه حمایت کنیم می‌توانیم به خلق فناوری و توسعه اقتصاد دانش بنیان کمک کنیم.

وی بیان کرد: ویژه‌ترین دارایی اعضای هیات علمی و پژوهشگران ما در دانشگاه‌های کشور همان دارایی‌های فکری آنان است و وظیفه خود می‌دانیم که در زمینه آگاهی بخشی و فرهنگ سازی و استفاده از ظرفیت‌های موجود در زمینه تجاری‌سازی در مدیریت دارایی‌های فکری با کمک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برنامه‌ریزی ویژه ای داشته باشیم.

سپس میترا امین لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با بیان این مساله که همان‌طور که سال‌های ابتدایی زندگی انسان در شکل‌گیری شخصیت و آینده او بااهمیت است، در فناوری هم نقطه عزیمت دانشگاه است که چنانچه فناوری با کیفیت ایجاد و در ادامه توسعه یابد می‌توان انتظار داشت در آینده منجر به نوآوری پیشران اقتصاد دانش بنیان شود. در این راستا توجه جدی به سرآغاز فناوری در عرصه دانشگاهی مهم‌ترین اقدامی است که اثرات پرباری در آینده اقتصاد ایحاد خواهد کرد. در این راستا و با تاکید بر الزام فراهم‌آوری بستری برای اجرایی سازی قانون جهش تولید دانش بنیان و به ویژه، ماده ۵ این قانون که تاکید جدی بر مدیریت دارایی‌های فکری در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری دارد، ضروری است در ابعاد گوناگون به زیرساخت مالکیت فکری توجه و اقدامات عملیاتی انجام شود.

وی در ادامه در خصوص مفاد اجرایی توافق نامه افزود: تلاش شده در این توافق همکاری در عرصه‌های ساختارسازی مدیریت دارایی فکری در نهادهای زیر مجموعه وزارت عتف، شکل‌گیری فرآیندهای کاری و مهم تر از همه توسعه منابع انسانی‌ مرتبط هم در زنجیره ارائه خدمات تخصصی و کارشناسان مالکیت فکری و هم ارتقا آگاهی محققین، فناوران و دانشجویان که نقش ویژه ای در این ساختارها و فرآیندها دارند محورهای همکاری لحاظ شود و مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی اساساًشکل یافته تا به توسعه فناوری‌های آینده در کشورمان از مسیر دانشگاه تا صنعت کمک کند و کانون مدیریت دارایی‌های فکری بازوی اجرایی و نهاد عامل اجرایی‌سازی و پیگیری اقدامات عملیاتی این توافق را به عهده خواهد داشت.

امین عبدالله زاده، مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم هم اظهار داشت: اهمیت مالکیت فکری بر کسی پوشیده نیست و همه محققان و پژوهشگران از وزارت علوم انتظار داشتند در این زمینه اقدام جدی انجام دهد و ما در پاسخ به این مطالبه با مشارکت و حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری توافق نامه همکاری امضا کردیم تا با کمک هم یک ساختار پاسخگو در این زمینه ایجاد کنیم.

وی گفت: این توافق نامه پس از نشست‌های مختلف کارشناسی به امضا رسیده است و زمان اجرا، اهداف مشخص و اعتبار پیش‌بینی شده دارد و عزم جدی وزارت علوم و معاونت علمی، پشتیبان اجرای آن است.

عبدالله‌زاده، تدوین آیین‌نامه‌های لازم برای جاری کردن ضوابط مالکیت فکری در مراکز دانشگاهی، پژوهشی و فناوری و تعریف گرنت‌های ثبت اختراع داخلی و خارجی را از محورهای مهم این توافق عنوان کرد.

کد خبر 6094016 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • توضیحات وزیر بهداشت درمورد رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال
  • مصوبه ارائه خدمات پزشکی رایگان به کودکان زیر ۷ سال ابلاغ شد
  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • تحقیقات و پژوهش نخبگان باید به سمت تولید ثروت برای جامعه برود
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • رییس هیات اجرایی سی‌امین جشنواره علوم پزشکی رازی منصوب شد
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد