Web Analytics Made Easy - Statcounter

فعال حوزه گردشگری گفت: باید در تحقق طرح سفر ارزان نکاتی چون سفر در ایام غیر پیک مسافرت، تدوین اساسنامه و نظارت وزارت گردشگری، عدم منفعت طلبی افراد و سازمان ها، استفاده از تخفیفات و آفرهای ویژه شرکت ها و موسسات مختلف و الزامات دیگری را در نظر گرفت که این طرح بتواند به بالندگی برسد و رضایت خدمات دهنده و خدمات گیرنده را بصورت همزمان دربر داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رقیه حاتمی‌پور فرشی فعال حوزه گردشگری در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در رابطه با تسهیل سفر ارزان با یادآوری این نکته که سفر و گردشگری حق مسلم همه مردم در هر جامعه ای است، اظهار داشت: بر اساس اسناد موجود یکی از علاقه مندی های ایرانیان از دیرباز سفر و مسافرت است.

ضرورت فراهم کردن امکانات سفر توسط وزارت میراث و گردشگری

وی اضافه کرد: طبیعتا فراهم کردن امکانات سفر برای آحاد مردم و جامعه یکی از وظایف اصلی وزارت میراث و گردشگری است. ضمن آنکه دست اندرکاران بخش خصوصی هم که در زمینه سفر فعالیت می کنند در این زمینه شرح وظیفه دارند. این یعنی اینکه محقق کردن سفر و سفر ارزان باید دست در دست هم توسط دولت‌ها، مردم و بخش خصوصی انجام شود.

 

باید برای سفرارزان برنامه ریزی شود

 

وی با اشاره به اینکه در دنیا تجارب بسیار خوبی در زمینه سفر ارزان وجود دارد، گفت: در اکثر کشورهای دنیا طبقات مختلف مردم با بودجه های مختلف با شرایط متفاوت سفرهای مختلفی را انجام می دهند. اما برنامه‌ریزان و کسانی که ساماندهی اوقات فراغت جامعه را انجام می دهند، باید برای محقق کردن سفر ارزان بطرز ماهرانه ای برنامه ریزی کنند. ضمن آنکه طراحان سفر که برای انجام تورها و سفرها برنامه ریزی می کنند باید از تخصص بالایی برخوردار باشند که نتیجه کارشان به کم کردن هزینه های و رضایت مسافر، هتل دار و رستوران دار و شرکت های مسافربری هوایی دریایی ریلی و جاده ای ختم شود.

 

انجام سفر ارزان در ایامی که پیک سفر نیست

وی در ادامه بحث متذکر شد: در ایام و فصول مختلف به لحاظ وجود تقاضا برای سفر قیمت های مختلفی در هر بخش وجود دارد که همه ما این مسئله را تجربه کرده ایم. مثلا هرگز بلیت هواپیما در ایام نوروز که زمان پیک سفر است با ایام دیگر سال که تعطیلی وجود ندارد، مانند هم نیست. اگر هم باشد شرکت های مسافرتی آفرها و تخفیفات زیادی را برای ایامی که تقاضای سفر کم است به مسافران می دهند. لذا ممکن است قیمت بلیت تورها و ناوگان حمل و نقل در آخر هفته های که حجم مسافران زیاد است یک قیمت باشد و در روزهای وسط هفته این قیمت ها شکسته شود.

 

مخاطب سفر ارزان عموما اقشار کم‌درآمد جامعه هستند

 

حاتمی‌پور در تعریف اینگونۀ گردشگری گفت: سفر ارزان اساسا به این معناست که افراد در هر سطحی با هر بودجه ای بتوانند سفر کنند. آنهایی که به راحتی هزینه سفر را پرداخت می کنند، مخاطب این بحث نیستند. براین اساس باید ما راهکارهایی را بررسی کنیم که افراد کم برخوردار و کم‌درآمد از لحاظ بودجه که قشر متوسط جامعه تلقی می شوند، بتوانند برای سفر ارزان برنامه ریزی کنند. بدون آنکه آنها نگران باشند که در روزهای آینده هزینه زندگی آنها لنگ بزند.

 

سفر ارزان، مورد رضایت نسبی خدمات دهنده و خدمات گیرنده

این فعال صنعت توریسم اضافه کرد: باید در ایامی که هر شهر و کشوری کم مسافر است، بخش متولی و بخش خصوصی همکاری داشته باشند که قشر عمده ای از مسافران را که به لحاظ هزینه امکان سفر کردن ندارند، بتوانند به سفر بروند. در این ایام با همکاری این دو بخش یعنی بخش خصوصی و بخش اجرایی و دولتی باید هتل ها و شرکت های مسافربری اتاق ها و صندلی هایشان که خالی مانده و تقاضایی برای آنها نیست را در اختیار مسافرانی بگذارند که تحت پوشش سفر ارزان اقدام به سفر کرده اند. یعنی بجای آنکه هتل و هواپیما و قطار یا اتوبوس خالی بماند و ناقص سفر کنند، ترتیبی دهند که با نرخ کمتری در اختیار مسافران مورد بحث ما بگذارند که هم این مسافران به هدفشان برسند و هم آنها ضرر نکنند و بتوانند دست کم بخشی از هزینه های خود را تامین کنند. بنابراین چنین رویه ای که در سایر کشورها متداول است، سودی است برای دو طرف معامله که هم مسافر است و هم متولیان پذیرایی و خدمت به مسافران بطور نسبی راضی کننده باشد. به این معنا که معمولا هزینه هر بخش در سفر ارزان با تخفیفی 50درصدی به مسافران ارائه می شود.

 

سفرهمگانی و همه زمانی چیست؟

 

این کارشناس صنعت گردشگری با اشاره با نکته ای دیگر افزود: در سفر ارزان سایر کشورها، آفرهای دیگری هم وجود دارد؛ به این صورت که مسافر در هتلی اقامت می کند که تمام خدمات را دریافت می کند و به ازای سه شب اقامت، هزینه دو شب اقامت را می پردازند. این درحالیست که با دادن چنین آفرهایی به مسافران؛ شرکت ها و صنوف نمی توانند اعتراض کرد که شما چرا نرخنامه و تعرفه ها را شکسته اید و قیمت ها را ارزان کرده اید. چون چنین کاری استفاده از فرصت ها و موقعیت هایی است که ممکن است برای برخی از صنایع و کسب و کارها زیان‌ده باشد. اما فرد از چنین موقعیت هایی استفاده ای دوسویه می کند که هم درآمدزایی نسبی کند و هم به قشر خاصی از مسافران که در ایام پیک سفر امکان مسافرت ندارند، خدمات ارائه نماید. این یعنی سفر ارزان و کمک به پوشش سفرهمگانی و همه زمانی. این در کشور ما به این معنی است که همه در آخر هفته و مناسبت ها به سفر نمی روند و برخی از اقشار مانند بازنشسته ها و خانم‌های خانه‌دار یا سالمندانی که دوست دارند دسته جمعی سفر کنند از روزهای دیگر هفته و مشخصا از شنبه تا چهارشنبه که ایام پیک سفر نیست برای مسافرت کردن بهره ببرند.  

 

برای سفر ارزان اساسنامه‌ای تحت‌نظر وزارت گردشگری تدوین شود

 

حاتمی پور با تصریح بر اینکه باید در مورد سفر ارزان بیشتر کار شود، عنوان کرد: باید فرهنگ اینگونه سفر یعنی سفر ارزان و در دسترس در جامعه نهادینه شود که بجای آنکه هتل ها اتاق هایشان یا  اتوبوس و قطارها صندلی هایشان خالی بماند و بی جهت سفر کند و بی خود خالی بمانند با قیمت ارازن تری آنها را در اختیار مسافران و متقاضیان قرار دهند و البته باید این مسئله تحت نظارت وزارت میراث و گردشگری انجام شود و این وزارتخانه به چنین رویه ای نظارت داشته باشد که تخلفی اتفاق نیفتند و این رویه بصورت معقولی شکل بگیرد و در جامعه نهادینه شود. حتی این برنامه را با برنامه ریزی و مشورت با کارشناسان حوزه گردشگری بصورت دستورالعملی کاربردی تدوین و در نهایت به صنوف و شرکت های مختلف ابلاغ نماید.  

 

گردشگران مذهبی بزرگترین جامعه هدف «طرح سفرارزان»

 

وی با اشاره به گردشگری مذهبی گفت: کشور ما به واسطه برخورداری مردم از روحیه تدین و علاقه مندی به زیارت شرایط خاصی دارد که به نظر من اگر سفر ارزان در کشور محقق شود. چرا که این گروه از افراد به دنبال تجملات نیستند و افراد ساده زیستی هستند، بنابراین می توانیم بسیاری از افرادی که در آرزوی زیارت هستند و در اطراف و اکناف کشور تعدادشان کم نیست را با استفاده از ابزار سفر ارزان به زیارت و آستان بوسی امامان معصوم سلام الله علیها مشرف کنیم. گرچه ما قبلا این کار را کرده ایم و برای افرادی که امکان پرداخت حداقل مبلغ سفر هم نداشتند و آرزوی زیارت بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) یا سایر بقاع و ریارتگاه های مطهر ائمه را داشتند، با برخی از مهمانپذیرها و حسینیه های نزدیک حرم امام رضا علیه السلام و سایر شهرها و زیارتگاه ها هماهنگ کردیم و این گروه از هموطنان را در گروه بانوان و آقایان به سفر زیارتی فرستادیم. در مورد حمل و نقل هم از همکاری برخی از شرکت های حمل و نقل که مایل به همکاری به ما بودند استفاده کردیم.

 

سفر ارزان در حوزه جاذبه های گردشگری و تاریخی

 

مدیرعامل هلدینگ فلامینگو با اشاره به اینکه مردم کشور ما از روحیه‌ای جمعی در کارها بزرگ برخورداند، ادامه داد: به راحتی می توان از این روحیه بهره گرفت و سفر ارزان را به گونه ای مدیریت کرد که بتوان ضمن سفرهایی که مشخصا با اهداف زیارتی ترتیب داده می شوند، برای آن دسته از هموطنانی که طالب سفرهای سیاحتی و گردشگری در شهرها و مناطق دیدنی کشور مانند قشم و کیش یا شهرهای دارای آثار باستانی و تاریخی هستند هم برنامه ریزی کرد و آنها را به سفر فرستاد.

 

در حوزه سفر ارزان منفعت طلبی شخصی و سازمانی ممنوع!

وی اضافه کرد: بی تردید با برنامه ریزی و تدوین اساسنامه ای در این زمینه می شود از سفر ارزان نتایج شگفتی گرفت. گرچه به زعم بسیاری شاید اینگونه جلوه کند که باید دولت در این زمینه هزینه های هنگفتی صرف کند! اما برعکس این تصور میتوان از این طرح طوری بهره برداری کرد که ضمن درآمدزایی خوب و راضی کننده به هموطنان در سفر کردن ارزان کمک کرد؛ مشروط بر آنکه برنامه ریزی دقیق و جامعی در این زمینه صورت بگیرد و افراد و سازمان هایی که در این حیطه فعالیت دارند به دنبال منفعت طلبی شخصی نباشند که اگر اینگونه باشد بی تردید این هدف شکست خواهد خورد.

 

اهدف ضمنی تبعات مثبت گردشگری در جامعه 

 

نباید این نکته را فراموش کرد که سفر ارزان صرفا به مسافرت گروهی از هموطنان محدود نمی شود و در یک برآورد کلی پس از مدتی اثرات مثبت چنین سفرهایی را در جامعه خواهیم دید؛ چرا که افراد از هر گروه و دسته ای به سفر می روند و طبقات خاص مانند اقشار کم برخوردار که دریافتی حقوق و درآمد کمتری نسبت به سایر آحاد جامعه دارند، از طریق سفر ارزان به تمدد اعصاب و بازیابی قوای کار دست پیدا خواهند کرد و در نهایت راندمان کار در کل جامعه بالا خواهد رفت و این دستاورد گذشته از منافع مالی و درآمد بیشتر مردم رضایت و همدلی هم در پی خواهد داشت.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: برنامه ریزی بخش خصوصی سفر ارزان برای سفر کشور ما پیک سفر شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۸۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلسفه چینی: سفری به ژرفای اندیشه شرقی

فلسفه چینی، گوهر درخشان تمدن کهن چین، با قدمتی چند هزار ساله، همچنان درخشش خود را حفظ کرده و بر اندیشه و فرهنگ جوامع مختلف تاثیر گذاشته است. این فلسفه پهناور، طیف وسیعی از مکاتب فکری را در بر می‌گیرد که هر یک به جنبه‌ای خاص از هستی، انسان و جامعه می‌پردازند.

به گزارش بیتوته، فلسفه چینی در دوره‌های مختلف تاریخی، از جمله دوره بهار و پاییز و دوره کشورهای متخاصم، سرچشمه گرفته است. در دوره‌ای به نام "صد مکتب فکری"، تحولات فکری و فرهنگی قابل توجهی در فلسفه چینی رخ داد. اگرچه بسیاری از اصول فلسفه چینی در دوره کشورهای متخاصم شکل گرفت، اما عناصر اساسی آن برای چندین هزار سال وجود داشته است.  

در باورهای اولیه دوره سلسله شانگ، تصوراتی از نظم و تنظیم طبیعت به وضوح مشاهده می‌شود. این باورها بر اساس مشاهدات مردم از چرخه‌های زمینی، همچون روز و شب و فصل‌ها، شکل گرفته و نظم طبیعت را منعکس می‌کنند.

در مقابل باورهای فلسفی غرب، که زمان را به عنوان یک پیشرفت خطی می‌پذیرند، در این باورها تمایز اساسی وجود دارد. همچنین، در این دوره پرستش اجداد به رسمیت شناخته شده و جایگاه مهمی در فرهنگ و مذهب داشته است.

با سقوط سلسله شانگ، یک مفهوم جدید به نام "فرمان بهشت" معرفی شد که نقضی بر حکومت ژو بود. این دستور به عنوان یک توجیه برای ناکارآمدی حکومت ژو مطرح شد و شایستگی حاکمان را مورد سوال قرار داد.

دوک ژو اصطلاحات اولیه خورشیدی را ایجاد کرد و از مربع‌های آزمایشی و ژوبی سوانجینگ استفاده کرد. این باورهای اولیه ممکن است در متونی مانند "Guicang" و "تقویم کوچک شیا" یافت شوند، که احتمالاً اولین کتب چینی هستند و از وجود سلسله شیا مشتق شده‌اند.

تاریخچه فلسفه چینی

در طول دوره بهار و پاییز، آیین کنفوسیوس از آموزه‌های فیلسوف چینی کنفوسیوس که خود را انتقال دهنده مجدد ارزش‌های ژو می‌دانست، توسعه یافت. فلسفه او در زمینه‌های اخلاق و سیاست با تأکید بر اخلاق فردی و حکومتی، صحت روابط اجتماعی، عدالت، سنت‌گرایی و اخلاص است.

آیین کنفوسیوس همراه با قانون‌گرایی، مسئول ایجاد اولین شایسته‌سالاری در جهان است که معتقد است وضعیت فرد باید بر اساس تحصیلات و شخصیت، نه اصل و نسب، ثروت یا دوستی تعیین شود.

قبل از سلسله هان، بزرگترین رقبای کنفوسیوس قانون‌گرایی چینی و موهیسم بودند. آیین کنفوسیوس تا حد زیادی به مکتب فلسفی مسلط چین در اوایل سلسله هان تبدیل شد و پس از جایگزینی مکتب معاصر خود، یعنی هوانگ لائو، بیشتر تائوئیست شد.

قانون‌گرایی به‌عنوان یک فلسفه منسجم، عمدتاً به دلیل رابطه‌اش با حکومت استبدادی غیرمحبوب کین شی هوانگ ناپدید شد، با این حال، بسیاری از ایده‌ها و نهادهای آن همچنان بر فلسفه چینی در سراسر سلسله هان و پس از آن تأثیر می‌گذارند.

محیسم، اگرچه در ابتدا به دلیل تأکید بر عشق برادرانه در مقابل قانون‌گرایی خشن محبوبیت داشت، اما در طول سلسله هان به دلیل تلاش‌های کنفوسیوس‌ها در تثبیت دیدگاه‌های خود به عنوان ارتدکس سیاسی، مورد استقبال قرار نگرفت.

دوره شش سلسله شاهد ظهور مکتب فلسفی Xuanxue و بلوغ بودیسم چینی بود که در اواخر سلسله هان از هند وارد چین شده بود. در زمان سلسله تانگ، پانصد سال پس از ورود بودیسم به چین، این دین به یک فلسفه دینی کاملاً چینی تبدیل شده بود که تحت سلطه مکتب ذن بودیسم بود. نئوکنفوسیوسیسم در طول سلسله سونگ و سلسله مینگ به دلیل ترکیب نهایی فلسفه کنفوسیوس و بودایی و حتی تائوئیستی بسیار محبوب شد.

در طول قرن‌های ۱۹ و ۲۰، فلسفه چینی مفاهیمی از فلسفه غرب را ادغام کرد. انقلابیون ضد سلسله چینگ، درگیر در انقلاب شینهای، فلسفه غرب را به عنوان جایگزینی برای مکاتب فلسفی سنتی معرفی کردند.

در این دوران، محققان چینی تلاش کردند تا ایدئولوژی‌های فلسفی غربی مانند دموکراسی، مارکسیسم، سوسیالیسم، لیبرالیسم، جمهوری‌خواهی، آنارشیسم و ​​ناسیونالیسم را در فلسفه چینی بگنجانند. در جمهوری خلق چین مدرن، ایدئولوژی رسمی "سوسیالیسم اقتصاد بازار" دنگ شیائوپینگ است.

اگرچه جمهوری خلق چین از نظر تاریخی با فلسفه چین باستان دشمنی داشته است، تأثیرات گذشته هنوز هم در فرهنگ چینی ریشه‌دوانده است. در دوره اصلاحات اقتصادی پس از چین، فلسفه مدرن چینی در اشکالی مانند کنفوسیوسیسم جدید دوباره ظاهر شد. مانند ژاپن، فلسفه در چین به دیگ ذوب ایده‌ها تبدیل شده است. فلسفه چینی هنوز هم در میان مردم شرق آسیا و حتی آسیای جنوب‌شرقی تأثیر عمیقی دارد.

سرچشمه‌های فلسفه چینی: از افسانه تا واقعیت

ردپای نخستین اندیشه‌های فلسفی در چین را می‌توان در متون کهن چینی مانند "ئی چینگ" (کتاب تغییرات) و "داستان‌ های ژو" (مجموعه ای از روایت های تاریخی و اسطوره ای) یافت. این متون، حاوی مفاهیمی مانند "یین و یانگ"، "دائو" (طریقت) و "لی" (آداب و رسوم) هستند که بعدها در مکاتب مختلف فلسفه چینی بسط و گسترش یافتند.

با این حال، نقطه عطفی در شکل‌گیری فلسفه چینی را می‌توان دوران "صد مکتب اندیشه" (قرن ششم و پنجم پیش از میلاد) دانست. در این دوره، صدها مکتب فکری مختلف در سراسر چین ظهور کردند و به مباحثات و مناظره‌های گسترده‌ای در حوزه‌های گوناگون از جمله هستی‌شناسی، معرفت‌شناسی، اخلاق و سیاست پرداختند.

فهرست فیلسوفان چینی

فهرست فیلسوفان چینی شامل شخصیت‌های مهمی است که تأثیر بسزایی بر فلسفه و فرهنگ چین داشته‌اند. 

کنفوسیوس: به عنوان استاد بزرگ دیده می‌شود، اما گاهی توسط تائوئیست‌ها مورد تمسخر قرار می‌گیرد.

منسیوس: پیروان کنفوسیوس با الهام از ایده‌آلیسم.

ژون زی: یکی دیگر از پیروان کنفوسیوس، نزدیکتر به رئالیسم، معلم هان فی و لی سی.

ژو شی: بنیانگذار نئوکنفوسیوسیسم.

وانگ یانگ مینگ: با نفوذترین طرفدار "وضعیت ذهن".

لائوزی: بنیانگذار نیمه اسطوره‌ای مکتب تائوئیست.

ژوانگ ژو: گفته می‌شود نویسنده ژوانگزی است.

Lie Yukou: که گفته می‌شود نویسنده Liezi است.

یانگ ژو: خودگرایی اخلاقی را مطرح کرد و یانگیسم را پایه‌گذاری کرد.

موزی: مؤسس مدرسه موهیست.

شانگ یانگ: بنیانگذار قانون‌گرا و اصلاح‌گر محوری شین.

هان فی: یکی از برجسته‌ترین نظریه‌پردازان قانون‌گرایی.

لی سی: حامی و مجری اصلی قانون‌گرایی.

مکاتب برجسته در فلسفه چینی  1. مکتب فلسفی کنفوسیوسیسم

کنفوسیوسیسم، یکی از تاثیرگذارترین مکاتب فلسفه چینی است که توسط کنفوسیوس (551 – 479 پیش از میلاد) بنیان نهاده شد. این مکتب، بر اهمیت اخلاق، روابط اجتماعی، احترام به سنت و آموزش و پرورش تاکید می‌کند. کنفوسیوس معتقد بود که با رعایت "رεν" (نوع دوستی) و "لی" (آداب و رسوم) می‌توان جامعه‌ای آرمانی و مردمی فرهیخته و اخلاق‌مدار را ایجاد کرد.

  2. مکتب فلسفی تائوئیسم

تائوئیسم، مکتبی فلسفی و عرفانی است که بر مفهوم "دائو" (طریقت) به عنوان اصل و منشا کل هستی تاکید می‌کند. لائوتسه، بنیانگذار تائوئیسم، در کتاب " دائو ده چینگ" (کتاب دائو و德) به توصیف مفهوم "دائو" و نحوه‌ی زیستن بر وفق مراد آن می‌پردازد. تائوئیسم، بر زندگی ساده، پیروی از طبیعت، رها کردن و "وِی وُ وی" (بی‌عملیِ هدفمند) تاکید می‌کند.

3. مکتب فلسفی موهیسم

موهیسم، مکتبی فلسفی و سیاسی است که توسط مو دی (موسی) در قرن پنجم پیش از میلاد بنیان نهاده شد. این مکتب، بر اصول برابری و عدالت جهانی، ضدیت با جنگ و اهمیت “جهان‌شمولی” (universal love) تاکید می‌کند. موهیسم در بسیاری از جنبه‌ها با کنفوسیوسیسم در تضاد بود و ارزش‌هایی مانند فایده‌گرایی و عقل‌گرایی را ترویج می‌کرد.

4. مکتب فلسفی قانون‌گرایی 

قانون‌گرایی، مکتبی فلسفی و سیاسی است که بر اهمیت نظم، قانون و قدرت حکومت مرکزی برای ایجاد ثبات و امنیت در جامعه تاکید می‌کند. قانون‌گرایان بر این باور بودند که انسان‌ها ذاتا خودخواه و قانون‌گریز هستند و تنها با وضع قوانین سخت‌گیرانه و مجازات‌های شدید می‌توان نظم و امنیت را برقرار کرد.

5. مکتب فلسفی فاهِیا 

فاهِیا، مکتبی فلسفی و حقوقی است که بر اهمیت مهارت‌ها و تخصص‌های فردی، واقع‌گرایی و عمل‌گرایی تاکید می‌کند. فاهِیا در تقابل با سایر مکاتب فلسفه چینی، به جای تمرکز بر ارزش‌های اخلاقی و آرمان‌گرایی، بر کسب مهارت و تخصص برای موفقیت در زندگی و خدمت به جامعه توجه داشت.

تاثیر فلسفه چینی بر جهان 

فلسفه چینی فراتر از مرزهای چین نفوذ کرده و بر اندیشه و فرهنگ جوامع مختلف از جمله کره، ژاپن، ویتنام و حتی غرب تاثیر گذاشته است. مفاهیمی مانند "یین و یانگ"، "دائو"، "رِن" (نوع دوستی) و "لی" (آداب و رسوم) در فرهنگ و ادبیات بسیاری از ملل جهان رسوخ پیدا کرده‌اند.

• تاثیر فلسفه چینی در شرق آسیا 

فلسفه چینی نقشی اساسی در شکل‌گیری فرهنگ و اندیشه در شرق آسیا ایفا کرده است. در کره، فلسفه چینی به ویژه کنفوسیوسیسم، به عنوان ایدئولوژی رسمی دولت در طول سلسله‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گرفت. در ژاپن، فلسفه چینی با مذهب شینتو آمیخته شد و مکتب فکری "ذن" را پدید آورد که تا به امروز نیز در فرهنگ ژاپنی جایگاهی ویژه دارد.

• تاثیر فلسفه چینی در غرب 

 فلسفه چینی در قرن هجدهم میلادی به اروپا راه یافت و توجه بسیاری از اندیشمندان غربی را به خود جلب کرد. فیلسوفانی مانند ولتر، لایب‌نیتس و گوته از فلسفه چینی در ایده‌های خود الهام گرفتند. در دوران معاصر، فلسفه چینی به عنوان منبعی برای معنویت و خرد در دنیای مدرن مورد توجه قرار گرفته است.

نمونه‌هایی از تاثیر فلسفه چینی 

هنر رزمی: بسیاری از هنرهای رزمی مانند تای چی، کونگ فو و جودو ریشه در فلسفه چینی دارند.

طب سنتی چینی: طب سنتی چینی که بر اساس مفاهیمی مانند "یین و یانگ" و "چی" استوار است، در بسیاری از نقاط جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فنگ شویی: فنگ شویی، که به عنوان "هنر چیدمان" نیز شناخته می‌شود، بر اساس فلسفه چینی و مفاهیمی مانند "یین و یانگ" و "چی" است و برای ایجاد تعادل و هماهنگی در محیط زندگی به کار می‌رود.

چالش‌های پیش روی فلسفه چینی  

فلسفه چینی در دنیای مدرن با چالش‌هایی روبرو است. برخی از منتقدان معتقدند که فلسفه چینی با ارزش‌های مدرن مانند دموکراسی و حقوق بشر سازگار نیست. برخی دیگر نیز معتقدند که فلسفه چینی过于理论化 و کاربردی نیست.

آینده فلسفه چینی 

با وجود چالش‌ها، فلسفه چینی به عنوان منبعی غنی از خرد و معنویت همچنان مورد توجه بسیاری از مردم در سراسر جهان است. فلسفه چینی می‌تواند به ما در درک بهتر خود و جهان و یافتن راه‌هایی برای زندگی بهتر کمک کند.

سوالات متداول درباره فلسفه چینی

1. فلسفه چینی چه زمانی پدیدار شد؟

ردپای نخستین اندیشه‌های فلسفی در چین را می‌توان در متون کهن چینی مانند "ئی چینگ" (کتاب تغییرات) یافت که قدمت آن به حدود هزاره دوم پیش از میلاد برمی‌گردد. با این حال، نقطه عطفی در شکل‌گیری فلسفه چینی را می‌توان دوران "صد مکتب اندیشه" (قرن ششم و پنجم پیش از میلاد) دانست.

2. مکاتب اصلی فلسفه چینی کدامند؟

مکاتب اصلی فلسفه چینی عبارتند از: کنفوسیوسیسم، تائوئیسم، موهیسم، قانون‌گرایی و فاهِیا. هر یک از این مکاتب به جنبه‌ای خاص از هستی، انسان و جامعه می‌پردازند.

3. تاثیر فلسفه چینی بر جهان چگونه بوده است؟

فلسفه چینی فراتر از مرزهای چین نفوذ کرده و بر اندیشه و فرهنگ جوامع مختلف از جمله کره، ژاپن، ویتنام و حتی غرب تاثیر گذاشته است. مفاهیمی مانند "یین و یانگ"، "دائو"، "رِن" (نوع دوستی) و "لی" (آداب و رسوم) در فرهنگ و ادبیات بسیاری از ملل جهان رسوخ پیدا کرده‌اند.

4. آیا فلسفه چینی با دنیای مدرن سازگار است؟

برخی از منتقدان معتقدند که فلسفه چینی با ارزش‌های مدرن مانند دموکراسی و حقوق بشر سازگار نیست. اما در عین حال، فلسفه چینی می‌تواند به ما در درک بهتر خود و جهان و یافتن راه‌هایی برای زندگی بهتر کمک کند. ارزش‌های محوری فلسفه چینی مانند احترام، تعادل و هماهنگی همچنان در دنیای مدرن کاربرد دارند.

5. چگونه می‌توان فلسفه چینی را مطالعه کرد؟

منابع مختلفی برای مطالعه فلسفه چینی وجود دارد. کتاب‌های متعددی در مورد فلسفه چینی به زبان فارسی ترجمه شده‌اند. همچنین می‌توانید از مقالات علمی، وب‌سایت‌های معتبر و دوره‌های آموزشی آنلاین برای آشنایی با فلسفه چینی استفاده کنید.

سخن پایانی مقاله درباره ی فلسفه چینی 

فلسفه چینی دریچه‌ای به سوی خرد و معنویت باستانی است. این فلسفه با مفاهیم عمیق و آموزنده‌ای که دارد، می‌تواند به ما در درک بهتر خود و جهان و یافتن راه‌هایی برای زندگی بهتر کمک کند. فلسفه چینی گنجینه‌ای ارزشمند است که باید آن را حفظ و گرامی داشت.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • زریبار؛ بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان، پذیرای گردشگران + فیلم
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران
  • اظهارنظر وزیر دفاع پاکستان درباره خط لوله گاز با ایران
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبرةالشعرای تبریز
  • فلسفه چینی: سفری به ژرفای اندیشه شرقی
  • حل معضل پیری جمعیت و افزایش نسل نیازمند تلاش همگانی است
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی