Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- ابوذر چهل امیرانی: بازار مسکن و اجاره واحدهای مسکونی سال‌هاست دچار التهاب شده و گویا کسی توان مقابله با آن را ندارد. در این بین، برخی‌ها منازل خود را با قیمت‌های گزاف به مستأجران  اجاره می‌دهند و تعیین دلار و سکه طلا برای رهن و اجاره، کم‌کم از شمال شهر به مناطق دیگر هم درحال تسری است. البته، شاید باورش کمی سخت است که برخی‌ها هم دنبال مالکانی هستند که خانه‌های خود را با این شرایط اجاره می‌دهند تا به این واسطه فخرفروشی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیدا کردن خانه‌هایی که با دلار و سکه طلا اجاره داده می‌شوند، کمی دشوار است. مشاوران املاک تا حد امکان سعی می‌کنند از به زبان آوردن یا نوشتن این موضوع در فایل اجاره‌ها خودداری کنند و پیشنهادهای خود را به صورت شفاهی به مستأجران اعلام می‌کنند. البته بیشترشان مشتری‌های ثابت دارند و پاسخ درستی به غریبه‌ها نمی‌دهند.

یکی از مشاوران املاک محدوده خیابان فرشته می‌گوید: «به هرحال بیشتر خانه‌های این اطراف دارای پنت‌هاوس، جاروبرقی مرکزی، سالن ورزش، مشاعات لاکچری، نگهبانی، شیرآلات گران‌قیمت و حتی کترینگ و کارواش هستند. سفارتخانه‌ها برای اجاره چنین خانه‌هایی رغبت زیادی دارند و خودشان هم تمایل دارند با دلار اجاره کنند.»

او ادامه می‌دهد: «در این بین، برخی‌ها نیز دنبال چنین خانه‌هایی هستند و حاضر می‌شوند مثل کارمندان سفارتخانه‌ها، اجاره یا رهن خانه‌ها را با دلار بپردازند. عده‌ای هم برای فخرفروشی بین دوستان و آشنایان خود چنین کاری را انجام می‌دهند.»

موضوع جدیدی نیست!

یکی از مشاوران املاک محله کامرانیه عنوان می‌کند خرید و فروش، رهن یا اجاره خانه با دلار، موضوع جدیدی نیست. با این حال حاضر به معرفی خودش نیست و می‌گوید: «بعضی از سفارتخانه‌های خارجی با مشاوران املاک آشنایی قبلی دارند و از آنها می‌خواهند برای کارمندهایشان، خانه‌ای را با دلار اجاره کنند. این کار غیرقانونی نیست، اما برای اینکه دچار دردسر نشویم، سعی می‌کنیم در باره آن صحبت نکنیم.»

او ادامه می‌دهد: «این کار به رضایت طرفین بستگی دارد و اجباری در این کار نیست. قرار هم نیست چنین معاملاتی در همه جای تهران رواج پیدا کند. مشاوران املاک هم در این کار دخالت نمی‌کنند و خیلی مواقع، مشتری‌هایی به ما مراجعه می‌کنند که خودشان دنبال چنین خانه‌هایی هستند.»

از او درباره تعیین اجاره بها با سکه طلا می‌پرسیم که می‌گوید: «خیلی کم پیش می‌آید که کسی خانه‌اش را با سکه طلا اجاره بدهد. این افراد معمولاً کسانی هستند که از همسرشان جدا شده‌اند و برای اینکه در خرید سکه برای پرداخت مهریه دچار مشکل نشوند و وقت خود را برای خرید سکه تلف نکنند، به جای اجاره بها، سکه طلا از مستأجرها می‌گیرند و به همسر قبلی‌شان می‌دهند. البته درصد کمی از افراد هم وجود دارند که دنبال سود هستند و به جای تعیین اجاره ثابت، سکه طلا می‌گیرند و فکر می‌کنند سود کرده‌اند چون قیمت سکه و طلا همیشه رو به افزایش است.»

بیشتر به نفع مستأجران است

یکی از مشاوران املاک محله محمودیه هم عنوان می‌کند چنین معاملاتی در بیشتر بنگاه‌های مسکن شمال شهر انجام می‌شود و این کار بیشتر به نفع مستأجر است؛ چرا که ارزش پول آنها حفظ می‌شود. البته این سود زمانی بیشتر می‌شود که مستأجر اجاره بها نداده و بتواند خانه را به صورت رهن کامل اجاره کند.

او درباره رهن و اجاره منازل با جواهرات می‌گوید: «چنین روشی خیلی مرسوم نیست و مالکان رغبتی به این کار ندارند چون نفعی برایشان ندارد.»  

از یکی از مشاوران املاک محله نیاوران در باره حق کمیسیون مشاوران در این نوع معاملات می‌پرسیم که جواب می‌دهد: «چنین معاملاتی سود خاصی برای مشاوران املاک ندارد. آنها فقط حق کمیسیون خود را طبق تعرفه می‌گیرند. یعنی اگر خانه‌ای با دلار اجاره داده شود، قیمت روز محاسبه و بر همان اساس، حق کمیسیون دریافت می‌شود. البته در این قراردادها از نوشتن میزان دلار دریافتی اجتناب می‌شود و مبلغ دریافتی به صورت ریالی محاسبه و نوشته می‌شود.»

او ادامه می‌دهد: «برخی از مالکان هم پس از فروش خانه خود، از خریدار می‌خواهند به او دلار یا سکه بدهند و این کار به صورت توافقی انجام می‌شود.»

مسئولان اتحادیه صنف مشاوران املاک عنوان می‌کنند اجاره خانه با دلار برای اتباع خارجی مرسوم بوده، اما بهتر است ایرانی‌ها از این کار اجتناب کنند چون در صورت جابه‌جایی ارز و سکه طلا به مقدار زیاد، نوعی پولشویی محسوب می‌شود و تخلف است. از سوی دیگر، چنین اقدامی ممکن است به اقتصاد کشور ضربه‌ بزند.

کد خبر 674442 برچسب‌ها مسکن اجاره

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پولشویی مسکن اجاره یکی از مشاوران املاک خانه هایی خانه ها سکه طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۸۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش برای مستاجران

ابوالفضل نوروزی با یادآوری این‌که لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها با همکاری وزارت راه و کمیسیون عمران مجلس تدوین شده است، اظهار کرد: ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره طرحی است که در صورت تصویب و تبدیل به قانون بخشی از مشکلات در بازار اجاره، زمین و مسکن رفع کرده و به تسهیل‌گری در بخش اجاره می‌پردازد.

به گزارش تسنیم، وی توضیح داد: این لایحه بر تقویت بازار اجاره از طریق ارائه مشوق به موجران، استفاده از ظرفیت شهرداری‌ها برای شناسایی خانه‌های خالی و هزینه این بخش از مالیات برای احیای بافت‌های فرسوده شهری و ساخت خانه‌های ارزان‌قیمت برای اشخاص بی‌بضاعت، الزام تمامی دستگاه‌های اجرایی برای ارائه رایگان اطلاعات موردنیاز در سامانه ملی املاک و اسکان و پیش‌بینی ضمانت‌های اجرایی برای عدم درج اطلاعات در سامانه و خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان تاکید دارد.

وی ادامه داد: تقویت سامانه ملی املاک و اسکان جهت شناسایی خانه‌های خالی، تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان و درج معاملات در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و ضمانت اجرایی برای ثبت قرارداد‌ها و ارائه راهکار‌هایی برای الزام‌آور شدن این راهکار‌ها از دیگر مواردی است که در این لایحه به آن توجه جدی شده است. بر اساس بند‌هایی از این طرح، تمامی قرارداد‌ها اعم از اجاره و خریدوفروش باید در سامانه ثبت شوند و با اخذ کد رهگیری امکان ارزیابی آنچه در بازار مسکن می‌گذرد وجود دارد.

وی افزود: با تصویب و ابلاغ لایحه مذکور در استان‌هایی که نرخ تورم عمومی سالانه بیش از ۳۰ درصد باشد شورای‌عالی مسکن مکلف است تا نسبت به تعیین سقف حداکثر افزایش اجاره‌بها به میزان ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تورم عمومی سالانه اقدام کند. حمایت از مستأجران از طریق پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش آن در سال جدید با توجه به تورم و همچنین نظارت بر پرداخت تسهیلات توسط بانک‌های عامل بخش دیگری از این طرح به شمار می‌رود.

نوروزی تسهیل در فرآیند خرید و فروش و کاهش هزینه‌های مبادله در بازار مسکن را از دیگر ویژگی‌های این طرح عنوان کرد و گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است ظرف ۶ ماه بعد از لازم‌الاجرا شدن این قانون، دسترسی‌های برخط برای استعلامات ثبتی و ثبت هرگونه سند رسمی را از طریق مرکز مبادله اطلاعات برای سامانه املاک و اسکان و سامانه املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی به صورت تمام الکترونیک و شبانه‌روزی فراهم کند.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: اخذ عوارض از اراضی بلااستفاده و نحوه هزینه کرد این عوارض بخش دیگری از موارد مورد تاکید در این طرح است. همچنین برای کاهش التهابات مسکن و برای جلوگیری از معاملات سفته‌بازی واحد‌های در حال احداث تا قبل از تحویل واحد مسکونی یا نصب کنتور و گواهی پایان‌کار ساختمان، امکان نقل و انتقال واحد‌های نهضت ملی مسکن به هر شیوه‌ای وجود ندارد و ممنوع است و محاکم و ادارات پذیرفته شده نیست.

نوروزی ابراز امیدواری کرد تا با تصویب لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها و ابلاغ آن، بخشی از موانع موجود در اجرا قانون جهش تولید مسکن و بازار مسکن و اجاره بها برطرف شود.

دیگر خبرها

  • هرنوع قرارداد رهن و اجاره با اتباع خارجی غیرمجاز ممنوع است
  • ممنوعیت عقد قرارداد مسکن با اتباع غیر مجاز
  • مستاجران بخوانند؛ پیش‌بینی تازه از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • پیش‌بینی رییس اتحادیه املاک از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • خبر خوش برای مستاجران
  • پالیتیکو: آمریکا آماده امضای قرارداد ۶ میلیارد دلاری تسلیحاتی برای اوکراین است
  • حذف حق‌الزحمه‌های نجومی مشاوران املاک با سامانه خودنویس
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • تشدید نظارت برفعالیت مشاوران معاملات املاک در مشهد