Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@14:27:26 GMT

استادان کمک کنند تا به انزوای سیاسی و اقتصادی کشیده نشویم

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۶۸۹۲۰

استادان کمک کنند تا به انزوای سیاسی و اقتصادی کشیده نشویم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علامه طباطبایی، پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم در نخستین بازدید حضوری خود از دانشگاه های کشور، از دانشگاه علامه طباطبائی بازدید و با دکتر عبدالله معتمدی، رئیس و دکتر سیدجلال دهقانی فیروز آبادی، معاون پژوهشی این دانشگاه دیدار و گفتگو کرد.

معتمدی در ابتدای این دیدار با ارائه گزارشی از امکانات و تجهیزات دانشگاه گفت: این دانشگاه تنها دانشگاه تخصصی علوم انسانی کشور است که با همت و تلاش همه مدیران قبلی جایگاه ممتازی را پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این که دانشگاه علامه طباطبائی مولود انقلاب است ولی پیشینه استادی، رشته ها و دوره های تحصیلی آن به قبل از انقلاب مربوط می شود. در این دانشگاه بیش از ۱۳ هزار دانشجو در ۱۱ دانشکده مشغول به تحصیل هستند. در حال حاضر ۵۵۰ استاد و نزدیک به ۲۷۰ رشته تحصیلی داریم. به دلیل محدودیت فضای پردیس مرکزی دانشگاه، بسیاری از دانشکده ها و خوابگاه های این دانشگاه در نقاط مختلف شهر پراکنده اند که این پراکندگی مشکلات زیادی را برای اداری دانشگاه به وجود آورده است.

وی با اشاره به ارائه برنامه راهبردی در ابتدای حضور در دانشگاه علامه طباطبائی، ادامه داد: برنامه راهبردی دانشگاه که مبتنی بر برنامه‌های بالادستی بود یک برنامه ابلاغی و دستوری نیست. محورهای اصلی این برنامه توسط یک تیم تخصصی، مشخص و برای تکمیل به دانشکده ها و گروه های مختلف ارسال شد. همچنین اعضای هیئت علمی نیز برنامه خود را در این جهت تا سال ۱۴۰۵ اعلام و مشخص کرده اند. بیش از ۱۵۰۰ برنامه از دانشکده ها و اعضای هیئت علمی دریافت شد که ۹۷۰ برنامه آن جدید بود.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه یکی از فعال ترین دانشگاه ها در زمینه مسائل بین المللی و دیپلماسی علمی، دانشگاه علامه طباطبائی است، افزود: این دانشگاه در کشورهای مختلف کرسی‌های زبان فارسی دارد. همچنین در سال گذشته ۱۳ پروژه پژوهشی بین المللی مشترک انجام شد. بخش مهمی از موضوعات پژوهشی ما با فعالیت های پژوهشی بین المللی گره خورده است.

وی گفت: برخی از رشته‌های دانشگاه با اینکه علوم انسانی هستند ولی آزمایشگاه دارند. این رشته ها در سال های اخیر راه اندازی شده اند و به دلیل نوپا بودن احتیاج به تقویت دارند. همچنین گام های مهمی را برای بین المللی کردن مجلات تخصصی برداشته ایم تا از تجهیزات و امکاناتی که فراهم می شود، بهترین بهره را بگیریم.

صالحی نیز در این نشست گفت: نخستین بازدید حضوری خود را بازدید از دانشگاه علامه طباطبائی قرار دادیم که نشان دهنده اهمیت موضوع علوم انسانی است. این دانشگاه به دلیل اینکه تنها دانشگاه علوم انسانی کشور است ظرفیت بی بدیلی دارد.

وی با بیان اینکه یکی از نقاط ضعف دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور ارتباطات بین‌الملل است، افزود: در شرایط کنونی، استادان می‌توانند کمک کنند تا به انزوای سیاسی و اقتصادی کشیده نشویم. سطح بین‌الملل بسیار مهم است و بحث دیپلماسی علمی اولویت مهم و جدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. همچنین یکی از مسائل جدی ما تصرف کرسی ها در مجامع بین‌المللی است. دانشگاه علامه طباطبائی استادانی دارد که با توجه به پیشینه علمی و بین المللی خود، می توانند کرسی ها را تصرف کنند. بنابراین یکی از اولویت‌های ما این است که این کرسی ها شناسایی و تصرف شوند و ما نیز بیشترین حمایت مادی و معنوی را از این کار انجام می‌دهیم.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: یکی دیگر از اولویت‌های مهم معاونت پژوهشی وزارت علوم، نمایه‌سازی مجله ها است. اگر نتوانیم ظرفیت نمایه سازی را در سطح بین الملل به فعلیت برسانیم دچار مشکل می شویم. بنابراین دانشگاه علامه طباطبائی این مسئله را یکی از اولویت‌های جدی خود قرار دهد و برای این کار نقشه راه داشته باشد تا بتواند حرف های خود را در سطح بین‌المللی مطرح کند. انتظار داریم این دانشگاه در مسائل سیاسی، اجتماعی و به ویژه عقیدتی با هدف صدور نظریات در سطح بین‌المللی و ارتقا وضعیت در انتشارات علمی، پیگیری های لازم را انجام دهد.

وی با اشاره به برنامه های معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: تحول تحقیقات علوم اجتماعی و انسانی، استفاده مطلوب از ظرفیت پُست داک راه اندازی شبکه ملی آزمایشگاهی و مصوب کردن قانون رفع موانع پژوهشی، برخی از این برنامه ها است.

صالحی با اشاره به برنامه محور نبودن اعضای هیئت علمی، افزود: در هیچ دانشگاهی برنامه پنج ساله از اعضای هیئت علمی گرفته نشده است. دانشگاه علامه طباطبائی به عنوان نخستین دانشگاه در اجرایی کردن این کار، در برنامه محور بودن اعضای هیئت علمی، الگوی دانشگاه‌های دیگر شود. همچنین پیشنهاد می کنم این دانشگاه در زمینه دانش بنیان شدن از نوع سوم به طور جدی پیگیر باشد. ما نیز حمایت‌های لازم را از این مسئله انجام می‌دهیم.

در پایان این دیدار معاون پژوهشی وزارت علوم از آزمایشگاه علوم شناختی، کتابخانه مرکزی و موزه دانشگاه علامه طباطبائی بازدید کرد.

کد خبر 5486364 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: معاونت پژوهشی وزارت علوم دانشگاه علامه طباطبایی پیمان صالحی مجامع بین المللی دیپلماسی علمی دانشگاه های علوم پزشکی آزمون دستیاری شورای صنفی دانشجویی دانشگاه تهران دانشگاه آزاد اسلامی مرکز سنجش آموزش پزشکی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم دانشگاه صنعتی شریف معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دانشجویان توزیع کارت ورود به جلسه دانشگاه علامه طباطبائی اعضای هیئت علمی معاون پژوهشی علوم انسانی وزارت علوم دانشگاه ها بین المللی سطح بین کرسی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۸۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد.

محمدعلی زلفی‌گل روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در حاشیه گفت و گو با برخی دانشجویان دانشگاه یاسوج در محوطه این دانشگاه  در جمع خبرنگاران افزود:  اساتید چشم‌ و چراغ دانشگاه و جامعه هستند که همواره از توان علمی و تخصصی این نخبگان برای پیشرفت کشور بهره خواهیم برد.

وی اظهارکرد: به طور یقین هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی و یا بدون توجه به توانمندی‌ها و ظرفیت های آنها نبوده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: استادان سرمایه‌های جامعه و افتخار جامعه دانشگاهی هستند و یک سری قوانین و مقررات وجود دارد که هر کسی آن را رعایت کند، هیچ مشکلی برایش پیش نمی‌آید.

زلفی گل تصریح کرد: برای نمونه یک عضو هیات‌ علمی باید نظم کلاس، اداری و حرفه‌ای را به طور کامل رعایت کند، چنانچه یک عضو هیات‌ علمی نتواند ترفیع سالانه‌اش را بگیرد شامل رکود علمی می‌شود.

وی ادامه داد: به‌هرحال باید تبدیل وضعیت اعضای هیات‌علمی توسط مرجع ذی‌صلاح بررسی و تأیید شود.

به گزارش ایسنا، وزیر علوم بیان کرد: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند و بدون تردید مشکلاتی در زمینه آموزش، پژوهش و موارد دیگری داشتند، خیلی از این افراد بازنشسته بودند که جزو افراد اخراجی قلمداد شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • واکنش یک استاد دانشگاه تهران به ادعای وزیر: اخراجم سیاسی بود
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • وزیر علوم : موضوع جوسازی در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • وزیر علوم از دلیل اخراج استادان دانشگاه پرده برداشت
  • جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید!
  • بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی پیرامون حضور وزیر علوم در این دانشگاه: آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید! شما اخراج اساتید ضد انقلاب و اسلام و دین از دانشگاه‌ را، تبدیل به ابزاری برای تسویه‌حساب‌های شخصی کردید