Web Analytics Made Easy - Statcounter

آقای هاشمی گفت: صنعت فلزات اساسی که شامل گروه‌های تولیدی آهن و فولاد، مس، سرب و روی، آلومینیوم و فروآلیاژ‌ها است. با ارزشی بالغ بر یک هزار و ۱۶۵ همت معادل ۱۸% از کل ارزش بورس ایران را در بر می‌گیرد. بزرگترین نماد این صنعت یعنی نماد فولاد با ارزش ۸۳۸ همت معادل ۱۳ درصد از کل ارزش بازار بورس ایران را داراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی سال ۱۴۰۰ شاخص این صنعت ۶.۹۷% بازدهی داشته است.

به گفته کارشناس بازار سرمایه، این صنعت به علت مشکلات زیر ساختی کشور در تامین برق و گاز تا بهمن ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ با کاهش ۱۵ درصدی در تولیدات مواجه بوده، اما به لحاظ سودآوری به علت افزایش نرخ‌های جهانی در محصولات فلزی، با افزایش ۹۶ درصدی نسبت به سال ۹۹ رو به رو بوده است.

به گفته کارشناس بازار سرمایه، صنعت فلزات اساسی متشکل از گروه آهن و فولاد که مورد توجه بازار است و ۲۵ نماد از تولید سنگ آهن تا مقاطع فولادی را در بر می‌گیرد که در مقیاس جهانی ایران رتبه ۱۰ با نزدیک به ۲۹ میلیون تن تولید در سال ۲۰۲۱ را داراست. دیگر گروه تولیدی فلز مس با نماد فملی است که با تولید ۲۸۰ هزار تن کاتد و بیش از ۱ میلیون تن کنسانتره مس در ایران معادل ۷۰% مس کشور را تولید می‌کند و دیگری نماد فباهنر است.

سومین گروه تولیدی روی و سرب است که زنجیره تولید از معدن تا کنسانتره، شمش و روی را تولید می‌کند. ایران با دارا بودن ۹ درصد از ذخایر سرب و روی دنیا، در مسیر توسعه یافتگی از دیگر کشور‌ها عقب نمانده و سالانه ۲۰۰۸ تن روی تولید می‌کند. به طوری که نزدیک به ۴۰ هزار تن آن مصرف داخلی و مابقی صادر می‌شود. چهارمین گروه تولیدی در این صنعت فلز آلومینیوم است که از ۴ نماد تشکیل می‌شود.

او می‌گوید: از متغیر‌های اثرگذار بر صنعت فلزات اساسی می‌توان عوارض صادراتی فروش محصولات به جهت کنترل قیمت داخلی برای تامین نیاز تقاضای داخل و کاهش بهای تمام شده در بخش مسکن و خودروسازی را نام برد. همچنین افزایش هزینه‌های تامین انرژی شرکت‌ها که به علت یارانه دولتی نسبت به نرم جهانی پایین‌تر بوده می‌تواند دستخوش تغییر و آزادسازی قیمت‌ها شود که یک تهدید برای این صنعت محسوب خواهد شد. همچنین تغییرات نرخ ارز که می‌تواند سود آوری شرکت‌ها را دستخوش تغییر کند و نرخ جهانی کالا‌های اساسی که با توجه به بحران‌های سیاسی و اقتصادی، هر گونه تغییر در عرضه و تقاضا سود آوری شرکت‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

آقای هاشمی می‌گوید: کشور ایران از مهمترین دارندگان مواد معدنی در جهان است و نزدیک به ۳۷ میلیارد تن ذخایر اثبات شده معدنی دارد. بعد از ذخایر نفت و گاز، بخش مهمی از آن را معادن فلزات آهنی و غیرآهنی تشکیل می‌دهد. ایران در جایگاه جهانی تولیدات فلزی در بخش فولاد، در سال ۲۰۲۱ میلادی با تولید نزدیک به ۲۹ میلیون تن معادل ۱.۵ درصد تولید جهان را به خود اختصاص داده و در جایگاه دهم قرار دارد. کشور ما با چشم انداز ۱۴۰۴ در نظر دارد تولیدات خود را به ۵۵ میلیون تن برساند.

همچنین در صنعت مس ایران نزدیک به ۴۰ میلیون تن ذخیره مس خالص را دارا است که بر حسب میزان تولیدات خود در رده دوازدهم جهان قرار دارد و به رقم طرح‌های توسعه و اکتشافات جدید می‌تواند این رتبه را ارتقا دهد، در سرب و روی نیز در جایگاه چهاردهم جهان و آلومینیوم در جایگاه بیست و یکم جهان قرار داریم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه تحلیل بنیادی صنعت فلزات اساسی میلیون تن شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۹۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد

به گزارش تابناک اقتصادی؛ کارشناسان عوامل مختلفی را در دستیابی کشورمان به رشد اقتصادی مطلوب در سال گذشته موثر می‌دانند. از شواهد این طور برمی آید که صنایع نفت و گاز در این حوزه پیشرو بوده اند و بیشترین اثرگذاری را در رشد اقتصادی کشور داشته اند.

کارشناسان معتقدند، سیاست گذاری‌های فعال و صحیح، اتکا به توان دانش بنیانی و داخلی از جمله مهم‌ترین متغیر‌ها برای دستیابی به رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشور بوده است. آنان تأکید دارند که باید رشد را به دیگر حوزه‌های اقتصادی و صنعتی کشور نیز ببریم و شاهد یک رشد منسجم در اقتصاد کشور باشیم.

بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ با افزایش قابل توجه نسبت به سال قبل از آن به ۵.۴ درصد رسید. این صندوق گزارش رشد ۳.۸ درصدی را برای اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۲ اعلام کرده بود.

صندوق بین المللی پول همچنین پیش بینی خود از رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۴ را نسبت به گزارش سه ماه پیش خود افزایش داد و به ۳.۷ درصد رساند. در گزارش ماه اکتبر این سازمان، رشد ۲.۵ درصدی برای اقتصاد ایران طی سال ۲۰۲۴ پیش بینی شده بود.

رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی در شرایطی برای کشورمان محقق شده است که تحریم کنندگان منتظر فلج شدن اقتصاد ما بودند. نظرات محمدعلی خطیبی، نماینده سابق کشورمان در اوپک را در ادامه در خصوص رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی که اخیراً صندوق بین المللی پول اعلام کرد، می‌خوانید.

خطیبی در گفتگو با تابناک اقتصادی با اشاره به این موضوع که وقتی دولت فعلی روی کار آمد، میزان فروش نفت کشور بسیار اندک بود، تصریح کرد: رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشور که صندوق بین المللی پول آن را مطرح کرده است و قسمت اعظم آن به واسطه صنایع نفت و گاز کشور به دست آمده است، اهمیت بسیاری دارد.

وی ادامه داد: تلاش‌هایی که دولت فعلی صورت داد، به کار گرفتن دیپلماسی صحیح و سیاست گذاری‌های درست در نهایت ما را به رشد اقتصادی مطلوب فعلی رساند.

نماینده سابق کشورمان در اوپک خاطرنشان کرد: فروش نفت و گاز ما در حال نزدیک شدن به میزان غیرتحریمی است. این موضوع اهمیت بالایی دارد، زیرا نشان دهنده بی اثر کردن تحریم‌هاست. این یک موفقیت است و نمی‌توان آن را کتمان کرد.

خطیبی گفت: قطعاً افزایش فروش نفت و گاز کشور به میزان قبل از تحریم‌ها، کار بزرگی است که انجام داده ایم. این امر در افزایش درآمد‌های دولت و بالا رفتن رشد اقتصادی کشور نقش موثری داشته است.

وی ادامه داد: مجموعه‌ای از سیاست گذاری‌ها و دیپلماسی فعال انرژی ایران در دستیابی کشور به رشد اقتصادی بالا کشور موثر بوده است. فروش نفت به مینی ریفاینری‌ها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی از جمله سیاست‌هایی بود که به اجرا گذاشته شد. همچنین تمرکز بر استفاده از توان داخلی و دانش بنیان کشور نیز در رشد تجارت نفتی ایران اثرگذار بود. رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی اقتصاد ایران در ۲۰۲۳ بر اثر حرکت به سمت دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز رقم خورد.

نماینده سابق کشورمان در اوپک خاطرنشان کرد: تحکیم روابط سیاسی کشورمان با دیگر کشور‌ها و مصرف کنندگان بزرگ نفتی نیز در دستیابی به این رشد اقتصادی موثر بود. به طور کلی، هر موفقیتی در اثر مجموعه‌ای از عوامل به دست می‌آید. رشد اقتصادی سال گذشته کشور نیز بر اثر سیاست گذاری‌های صحیح و اتکا به توان داخلی به دست آمد.  

خطیبی گفت: سیاست استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها با جدیت در صنایع نفت و گاز کشور دنبال شد. این امر از حد شعار خارج شد و در عمل مورد توجه قرار گرفت. بر اثر این سیاست، توانستیم به بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی با اتکا به توان داخلی بپردازیم و فلرسوزانی را کاهش دهیم. این دستاورد‌ها نیز به بالا رفتن رشد اقتصادی کشور کمک کرد.

وی تأکید کرد: رشد اقتصادی مطلوب در هر کشوری بر اثر سیاست گذاری‌های فعال و تلاش و پشتکار به دست می‌آید. از طرف دیگر، اتکا به توان داخلی و دانش بنیانی کشور‌ها نیز اثرگذاری بالایی در دستیابی آن‌ها به موفقیت اقتصادی دارد.

 

دیگر خبرها

  • پیشرفت فیزیکی ۹۲ درصدی پل سفیدرود
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود
  • رشد ۶۰ درصدی تولید نفت در کشور
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد
  • افزایش ۱۰۴ درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲