Web Analytics Made Easy - Statcounter


"آوریل ۱۹۹۹" اریک هریس و دیلن کلبولد دو نوجوان آمریکایی به دبیرستان کلمباین در ایالات متحده حمله و به صورت هیستریک به سمت دانش آموزان و معلمان تیراندازی کردند.

در این حمله خونین علاوه بر یک معلم منجر به کشته شدن ۱۲ دانش آموز شد و سپس این دو نوجوان با سلاح گرم یکدیگر را کشتند.

پس از تحقیقات فراوان، دانشمندان دریافتند که ممکن است مربوط به بازی تیراندازی معروف DOOM باشد، زیرا دو نوجوان این بازی را تا حد جنون دوست داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حادثه مدرسه کلمباین تنها حادثه‌ای نیست که مستقیماً به بازی‌های الکترونیکی مرتبط شده است، لیست بسیار طولانی در این زمینه وجود دارد.

به عنوان مثال، ما حادثه نوجوان ناتون بروکس را داریم که بروکس به والدینش در حالی که خواب بودند شلیک کرد، زیرا آن‌ها او را تنبیه و او را از بازی‌های الکترونیکی منع کرده بودند.

اگرچه استفاده اشتباه از بازی‌های الکترونیکی ممکن است واقعاً مشکلات روانی جدی ایجاد کند، اما این بازی‌ها می‌توانند جنبه کاملاً متفاوتی داشته باشند، چهره‌ای برخلاف تصور غالب در ذهن ما از بازی‌های الکترونیکی، به گونه‌ای که ممکن است این بازی‌ها فرشته رحمتی باشند که به درمان بیماری‌هایی مانند اوتیسم کمک کنند!

اوتیسم یکی از حوزه‌هایی است که سازندگان بازی‌های الکترونیکی با تلاش‌های فراوان برای ارائه درمان‌های مؤثر با استفاده از بازی‌های الکترونیکی در تلاش برای یافتن آن هستند و در طول سال‌های گذشته این رشته شاهد پیشرفت‌های چشمگیری بوده است، چه کسانی باور می‌کردند که بازی‌ها ممکن است یکی از ابزار‌های کمک به مقابله با اوتیسم باشند.

اوتیسم چیست؟ و چه علائمی دارد؟

اوتیسم یک اختلال عصبی رشدی است که با اختلال در تعامل و ارتباطات اجتماعی اعم از کلامی یا غیر کلامی، علاوه بر وجود برخی عبارات و حرکات تکراری و محدود مشخص می‌شود.

طیف اوتیسم را می‌توان در سه سال اول زندگی کودک کشف کرد. فرد مبتلا به اختلال اوتیسم ممکن است از توجه ضعیف یا وجود برخی مشکلات در ارتباطات و بیان کلامی و غیرکلامی رنج ببرد.

آیا اوتیسم با بازی قابل درمان است؟

در نزدیکی دانشگاه کالیفرنیا، آزمایشگاه The Research on Autism and Development RAD قرار دارد. این آزمایشگاه یک طرح پیچ و خم داری با الهام از بازی Tetris با ساختمان‌های چوبی قهوه‌ای دارد. یکی از کارآموزان آنجا تی‌شرتی بر تن دارد که روی آن نوشته شده است «ما داریم بازی‌های فکری انجام می‌دهیم»، در حالی که دیگری تی شرتی با شخصیت معروف ماریو به تن دارد.

ما در مورد آزمایشگاهی صحبت می‌کنیم که به درمان طیف اوتیسم می‌پردازد؛ این آزمایشگاه معتقد است که بازی‌های الکترونیکی ممکن است راهی برای بهبود شاخص‌های شناخت و توجه کودکان اوتیسم باشد.

طبق آمار، کودکان مبتلا به اوتیسم در مقایسه با کودکان معمولی، دو برابر بیشتر از کودکان عادی، توانایی سپری کردن زمان مقابل بازی‌های الکترونیکی را دارند که ایده درمان آن با بازی‌های یارانه‌ای از این جهت به ذخن مسئولان آزمایشگاه رسیده است.

از آن جایی که کودکان در طیف اوتیسم جذب بازی‌های الکترونیکی می‌شوند، چرا بازی‌هایی را پیشنهاد نمی‌کنیم که به بهبود شناخت و تمرکز کمک می‌کنند، به‌ویژه که این بازی‌ها حاوی اهداف خاصی هستند که باید در هر مرحله به آن دست یافت؟

مقصود ما بازی‌هایی علمی است که برای اهداف صرفاً پزشکی ساخته شده اند، بنابراین این بازی‌ها بسیار طولانی‌تر از روند توسعه بازی‌های تجاری هستند که اکثر اوقات چرخه توسعه بسیار سریعی دارند.

هشدار مهم!

اگرچه در این مقاله به درمان اوتیسم برای کودکان اشاره شد، اما توصیه می‌کنیم قبل از تصمیم گیری برای استفاده از این برنامه‌ها برای کودکان خود، ابتدا با پزشک مشورت کنید؛ زیرا همان طور که در ابتدا اشاره کردیم، طیف اوتیستیک شامل موارد زیادی است و هر مورد شامل نمونه‌های زیادی است و این تنوع منجر به تفاوت زیادی در موارد می‌شود؛ بنابراین واکنش به این برنامه‌های درمانی از یک مورد به مورد دیگر متفاوت خواهد بود و قابل تعمیم نیست.

منبع: وبسایت عرب هاردوار

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اوتیسم درمان اوتیسم بازی های رایانه ای بازی های الکترونیکی بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۰۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه از سال ۷۰ که این موسسه ایجاد شد تاکنون ۴۲هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند، گفت:تا امروز ۱۶ هزار کودک سرطانی بهبودی پیدا کرده و به زندگی بازگشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرد و شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در محک را دارند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد.

وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند

میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.

این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • دومینوی آسیب‌ها با میکاپ دختربچه‌ها