Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

 یان وینتر کیو.سی، در افتتاحیه دفاعش از یکی از دو فرد متهم در ارتباط با پرونده این توافق تسلیحاتی به دادگاه ساوث وارک گفت که قسمتی از این پول‌های پرداختی به شاهزاده عبدالله که بعدا پادشاه عربستان شد و برای یک دهه سلطنت را در دست داشت، داده شد.

به گزارش روزنامه گاردین، وینتر همچنین به این دادگاه تصریح کرد که برخی اسناد داخلی تصریح می‌دارند که دولت وقت انگلیس و عبدالله به عنوان شاهزاد وقت عربستان به سازماندهی یک "حقه قابل انکار" برای پنهان ساختن پول‌های پرداختی اقدام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یان وینتر همچنین در این دادگاه عنوان کرد که دولت انگلیس تضمین کرد پرداخت پول‌ها به مقامات ارشد عربستان تا سال ۲۰۲۰، هشت سال بعد از آن که دفتر رسیدگی به تقلب‌های جدی تحقیقاتی درباره همین مبالغ پرداختی را شروع کند، ادامه یابد.

وینتر وکیل جفری کوک ۶۵ ساله است که به همراه جان میسون ۷۹ ساله از سوی دفتر رسیدگی به تقلب‌های جدی انگلیس به اتهام اجازه دادن به پرداخت پول‌های مفسدانه‌ای تا میزان ۷.۹ میلیون پوند به چهره‌های ارشد عربستانی در بازه سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.

طبق اعلام این دفتر، این پول‌ها با این هدف پرداخت شدند که تضمین شود یک شرکت انگلیسی تحت عنوان شرکت جی.پی.تی قراردادهای پرسود از جانب ارتش عربستان به دست می‌آورد.

جفری کوک که یکی از مقامات ارشد غیرنظامی سابق وزارت دفاع انگلیس بوده، به عنوان مدیر شرکت جی.پی.تی کار می‌کرده است. میسون هم برای یک شرکت خارجی تحت عنوان شرکت سیمتک که به انتقال رشوه به عربستانی‌ها متهم شده، کار می‌کرده است.

بر اساس این پرونده، قراردادهای اعطا شده به شرکت جی.پی.تی بخشی از یک معامله تسلیحاتی عمده‌ای بود که تحت پوشش یک توافق رسمی میان دولت‌های انگلیس و عربستان که در دهه ۱۹۷۰ شروع شده بود، مدیریت شد.

وینتر به دادگاه گفت که دولت انگلیس در سال ۱۹۷۸ تصمیم گرفت که پرداخت‌های هنگفتی به شخص عبدالله و سپس یک شاهزاده عربستانی انجام شود تا تضمین شود که انگلیسی‌ها برنده توافق تسلیحاتی اصلی شدند.

وی افزود: این به عنوان یک ضرورت اساسی مطرح بود که بدون آن این قرارداد به انگلیسی‌ها نمی‌رسید.

او اظهار کرد، دولت انگلیس "با در ذهن داشتن ارزش این قرارداد به این نتیجه رسید که در راستای منفعت عمومی است اگر که وارد یک توافق الزام‌آور با شاهزاده وقت عربستانی، عبدالله، شده" و به او پول پرداخت شود.

او ادعا کرد که عبدالله و وزارت دفاع انگلیس توافق اصلی را بر مبنای آنچه که وزارت دفاع انگلیس "در آن زمان به عنوان حقه قابل انکار خواند" سازمان دادند. آنها عملا این عبارت را در گزارش‌ها و اسناد در آن زمان ثبت کردند.

وینتر خاطر نشان کرد، "هم شاهزاده عبدالله و هم دولت انگلیس خواستار یک حقه قابل انکار بودند که امکان انجام این پرداخت‌ها را فراهم کند اما در عین حال به آنها اجازه دهد دست داشتنشان در این قضیه را از طریق استفاده از یک مقاطعه‌کار خصوصی تکذیب کنند." در سال‌های اخیر نقش این مقاطعه‌کار خصوصی را شرکت جی.پی.تی ایفا کرد.

او گفت که مقامات "بسیار ارشد" در دولت انگلیس هر پنی از پرداخت‌هایی را که به عنوان بخشی از معامله تسلیحاتی انجام می‌شد، تأیید کردند؛ در حالی که در یک مقطع از این مورد به عنوان یک "پوشش سطح بالا" توصیف می‌شد. این شامل پول پرداختی به عبدالله و مورد اخیرتر مربوط به پسرش شاهزاده متعب و سایر مقامات بلندپایه است.

عبدالله در اول اوت ۲۰۰۵ در عربستان بر تخت سلطنت نشست و پس از ۱۰ سال در ۲۰۱۵ درگذشت. پسر او متعب هم در دوم دسامبر ۲۰۱۹ درگذشت. پس از عبدالله، سلمان بن عبدالعزیز به عنوان پادشاه روی کار آمد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: توافق تسلیحاتی عربستان انگلیس دولت انگلیس پول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۰۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در شهر‌های انگلیس

شبکه خبری سی ان ان نوشت: دانشجویان در مقابل دانشگاه کالج لندن (UCL) در اعتراض به ارتباط این دانشگاه با مؤسسات دانشگاهی رژیم اسرائیل تجمع کردند.

یک ویدئو، جمعیتی از دانشجویان را در خارج از محوطه اصلی این دانشگاه در خیابان «گوور» واقع در مرکز لندن نشان می‌دهد که پلاکارد‌هایی را در حمایت از فلسطین حمل می‌کردند.

گروه «اقدام برای فلسطین» دانشگاه کالج لندن سازماندهی این اعتراضات را برعهده داشت.

امناغفار (Amna Ghaffar) سخنگوی این گروه در مصاحبه با شبکه خبری اسکای نیوز گفت دانشگاه‌های انگلیس بیشتر رویکرد «سرکوب» اعتراضات را تاکنون بکار بسته اند.

این فعال حامی فلسطین افزود: گروه متبوعش تاکید دارد که همکاری تحقیقاتی دانشگاه با شرکت‌های تسلیحاتی در تامین نظامی ارتش رژیم اسرائیل مسئول است.

وی همچنین از همکاری دانشگاه کالج لندن با دانشگاه تل آویو که رابطه نزدیکی با ارتش اسرائیل دارد، انتقاد کرد.

دانشجویان دانشگاه وارویک (Warwick) انگلیس نیز امروز جمعه در حمایت از فلسطین تظاهرات کردند. مسئولان این دانشگاه مدعی اند از تظاهرات سازمان دهی شده توسط ائتلاف «حمایت از فلسطین» دراین دانشگاه که متشکل از ائتلافی از سازمان‌های دانشجویی و پرسنل دانشگاه است، مطلع بوده اند.

این گروه تصاویری از چادر‌های برپا شده در محوطه بیرون دانشگاه را منتشر و از بی توجهی دانشگاه به خواسته‌های آنها انتقاد کرد.

این گروه در پیام رسان اینستاگرام اعلام کرد: درهمبستگی با دانشجویان سراسر جهان از کلمبا تا نیویورک تا پاریس و سیدنی به پا خواسته است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • بوتسوانا درخواست انگلیس برای توافق ضد مهاجرتی را رد کرد
  • دولت انگلیس بخشی از محور نسل‌کشی در غزه است
  • ابراز خشم و انزجار از رژیم صهیونیستی و حامیانش در لندن
  • تظاهرات حامیان فلسطین در لندن + تصاویر
  • خروش مردم انگلیس در حمایت از فلسطین
  • توافق آلمان و فرانسه روی پروژه مشترک تسلیحاتی پیشرفته
  • موضع تازه وزیر دفاع امریکا به حمله موشکی ایران
  • موضع تازه وزیر دفاع آمریکا درباره عملیات ایران علیه اسرائیل
  • انگلیس سفیر روسیه را احضار کرد
  • اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در شهر‌های انگلیس