Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@16:55:42 GMT

فارس من| تایید و تکذیب صدور مجوز سد مارون 2

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۱۳۲۴

فارس من| تایید و تکذیب صدور مجوز سد مارون 2

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، مخاطبان کمپینی با عنوان «درخواست ممانعت از ساخت سد مارون ۲» در سامانه «فارس من» ثبت کردند که خبرنگار خبرگزاری فارس پیگیر این موضوع شد اما مسوولین در رابطه با صدور مجوز سد مارون 2 نظرات و اطلاعات متفاوتی را ارائه می‌دهند.

صدور مجوز در آینده‌ای نزدیک

محمدجواد اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با انتقاد از صدور مجوز این سد در آینده نزدیک اظهار کرد: حقابه تالاب بین المللی شادگان از رودخانه مارون در حال حاضر قابل تامین نیست، بنابراین بارگذاری جدید روی این حوضه کار اشتباهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به برگزاری نشست کمیته ارزیابی سد مارون۲ در سازمان حفاظت محیط زیست در اواخر سال گذشته افزود: در این نشست مخالفت خود را با ساخت این سد اعلام کردیم که در صورتجلسه هم قید شده اما به رغم مخالفت این اداره کل، سازمان حفاظت محیط زیست با ساخت این سد موافقت ضمنی کرده و قرار است بعد از برطرف کردن ایرادهای گزارش ارزیابی، مجوز محیط زیستی ساخت این سد صادر شود.

وی با بیان اینکه گزارش ارزیابی محیط زیستی سد مارون۲ بسیار ضعیف بوده تصریح کرد: برای سد مارون۲ توسعه بخش کشاورزی و مصارف دیگر پیش بینی شده که با توجه به حجم مخزن سد کاملا مشخص است شاهد توسعه بیشتری خواهیم بود و بارگذاری بیشتری صورت خواهد گرفت بنابراین مطمئن هستیم با ساخت این سد، هیچ آبی از رودخانه مارون-جراحی به تالاب شادگان نخواهد رسید.

اشرفی اضافه کرد: استدلال وزارت نیرو این است که نیاز آبی در خوزستان آنقدر زیاد نیست و با افزایش راندمان آبیاری در این استان می‌تواند نیازهای خود را تامین کند به این معنی که خوزستان باید با صرفه‌جویی راندمان آبیاری خود را از ۳۰ درصد به متوسط ۴۵ درصد که متوسط کشوری برساند اما درخواست ما این است که اگر فکر می‌کنند حوضه مارون آب مازادی دارد، ابتدا ساختارها را اصلاح و الگوی کشت را تعدیل و آبیاری مکانیزه را اجرا کنند و بعد از آن اگر آب مازادی وجود داشت، سد مارون۲ را بسازند

به ما اطمینان داده شده که مجوزی از سوی سازمان برنامه و بودجه صادر نمی‌شود

مجید ناصری نژاد نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز، در رابطه با احداث سد مارون 2، اظهار کرد: از حدود 10 سال گذشته که بحث احداث سد مارون 2 مطرح شد ما مخالفت خودمان را با احداث آن مطرح کردیم.

وی با بیان اینکه برخی افراد مغرض  از دولت گذشته تا کنون به دنبال احداث این سد هستند و حتی کارگاهی در آنجا ایجاد کردند، افزود: زمانی که  با  احداث کارگاه سد مخالفت کردیم در پاسخ گفتند این کارگاه صرفاً جهت انجام مطالعات سد است که به آن‌ها گفتیم کاری که قرار نیست انجام شود چه دلیلی برای مطالعه آن وجود دارد.

نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی گفت: در مخالفت با احداث سد مارون 2، سه جلسه با حضور نمایندگان خوزستان در حوضه مارون در دفتر  رضا اردکانیان(وزیر وقت)  برگزار شد و وزیر اطمینان داد که مطالعات احداث سد متوقف شود این در حالی بود که آن‌ها کار را ادامه می‌دادند.

ناصری نژاد بیان کرد: دراین دولت نیز همچنان بحث احداث سد مارون 2 مطرح است و طبق اطلاعاتی که به دست ما رسیده با وزارت نیرو و محیط زیست مکاتباتی مبنی بر اینکه آب سد مارون 2 را می‌توانند تخصیص بدهند و از محیط زیست درخواست شده که مجوز احداث سد را صادر کند.

وی با تاکید بر اینکه بعد از پیگیری‌های صورت گرفته به ما اطمینان داده شد که مجوز ماده 23 برای احداث سد(تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای احداث سد) در سازمان برنامه و بودجه صادر نمی‌شود، عنوان کرد: پیش از این نمایندگان برخی استان‌ها با لابی‌های خاص خود اعتبارات مورد نیاز برای احداث سد را به عنوان هزینه‌های متفرقه در بودجه گنجانده بودند.

ناصری نژاد افزود: چنانچه ماده 23 مصوب نشود حتی اگر اعتبارات مورد نیاز سد هم تخصیص داد شود دیگر نمی‌توانند برای احداث سد از آن استفاده کنند.

وی با بیان اینکه تا کنون سازمان محیط زیست مجوزی صادر نکرده و برای این منظور قرار است هفته آینده به همراه  نماینده‌گان حوضه مارون در این سازمان جلسه‌ای داشته باشیم، گفت: با وجود اینکه هنوز سدی احداث نشده است اما نخلستان‌های ما نابود و حق آبه تالاب شادگان چند سال است که داده نشده است.

ناصری نژاد  با تاکید بر اینکه عده خاصی نمی‌دانیم  بر چه اساسی دنبال احداث سد مارون 2 هستند، بیان کرد: آبی که اکنون در تالاب شادگان وجود دارد از مجموع پساب‌های نیشکر و آب‌های زراعی شرق اهواز که  اگر همین پسابها نبود تالاب کاملاً خشک می‌شد.

وی با بیان اینکه شرایط بی‌آبی در منطقه به صلاح کل کشور نیست، افزود: بسیاری از نواحی تالاب خشک و علت گردو غبار بوده و ادامه آن‌ها سبب تجدید ریزگردها، از بین رفتن طبیعت، محیط زیست، آبزیان، دام، و... است.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: مجید ناصری نژاد نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی سد مارون 2 صدور مجوز مدیرکل سازمان حفاظت از محیط زیست خوزستان احداث سد مارون 2 برای احداث سد ساخت این سد ناصری نژاد محیط زیست صدور مجوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۱۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رود

بهزاد ولی‌زاده با بیان اینکه در ارتباط با مضرات مصرف سیگارهای الکترونیک اطلاع‌رسانی کرده‌ایم، افزود: تمام این سیگارها از مسیرهای غیررسمی وارد کشور می‌شوند.

وی با بیان اینکه جلسه‌ای با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار کرده‌ایم، گفت: موضوع خطرات سیگارهای الکترونیک، قوانین ممنوعیت فروش و وجود این محصولات در بازار غیررسمی کشور در این جلسه مطرح و مقرر شد ستاد برنامه ریزی لازم را برای برخورد با این کالای قاچاق با همکاری ارگان های ذیربط انجام دهد. 

ولی‌زاده درباره برخورد با متخلفان عرضه محصولات دخانی نوپدید گفت: دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات از طریق مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به منظور نظارت و بازرسی اماکن فروش دخانیات و برخورد با متخلفانی که سیگارهای الکترونیک را عرضه می‌کنند، بخشنامه‌های لازم را به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرده است.

مبارزه با سیگارهای الکترونیک در دستور کار ۲ وزارتخانه

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: سیگارهای الکترونیک جزو موارد قاچاق به حساب می‌آیند و به همین دلیل می‌توان از ظرفیت قانونی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استفاده کرد. موضوع مبارزه با سیگارهای الکترونیک در دستور کار دو وزارتخانه «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «صنعت، معدن و تجارت» قرار گرفته است.

زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رویم

وی درباره برخی از تقاضاها برای رسمیت بخشیدن عرضه سیگارهای الکترونیک به صورت قانونی گفت: اگرچه تلاش‌ها و اقداماتی برای مبارزه با سیگارهای الکترونیک صورت گرفته اما تقاضاهایی برای اجازه فعالیت در زمینه تولید، عرضه و رسمیت بخشیدن این سیگارها انجام می‌شود. وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه سیگارهای الکترونیک نمی‌رود؛ چرا که مضرات این سیگارها شناخته شده است.

ولی‌زاده گفت: وزارت بهداشت نسبت سمی بودن و سرطان‌زا بودن مواد سیگارهای الکترونیک گزارش داده است؛ همچنین مواردی در ارتباط با انفجار در صورت مصرف‌کننده‌ها گزارش شده است. افرادی که با وجود تمام اطلاع‌رسانی‌ها صورت گرفته و هشدارهای داده شده، نسبت به مصرف این سیگارها اقدام می‌کنند، با اراده خود از مواجهه با خطرات این محصولات آسیب‌رسان استقبال می‌کنند.

اعتیاد جوانان؛ هدف صنایع دخانی

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه این یک باور غلط است که سیگارهای الکترونیک دارای آسیب کمتری هستند، افزود: نگاه مردم باید نسبت به محصولاتی که آسیب‌رسان سلامت هستند تغییر کند و در ارتباط با مصرف این کالاها باید تجدید نظر کنند. هدف صنایع دخانی از تولید و ترویج این محصولات به اعتیاد کشاندن نوجوانان و جوانان به نیکوتین و حفظ بازار سمی و مرگبار خود است. این صنایع باید بهای اقدامات خود را بپردازند. 

گزارش تخلف فروش سیگارهای الکترونیک به ۱۹۰

وی با بیان اینکه سیگارهای الکتروینک جزو موارد قاچاق هستند، ادامه داد: مردم از طریق سامانه ۱۹۰ می‌توانند هرگونه تخلف درباره فروش سیگارهای الکترونیک را گزارش کنند

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دستورالعمل فواصل بین کسب و کار‌های کشاورزی اصلاح می‌شود
  • بدمستی در برابر مست عشق
  • آنچه در پی صدور مجوز اکتشاف معدن سرچهان رخ می‌دهد
  • ابلاغ مقررات تسهیل صدور پروانه تولید فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل
  • بدمستی در برابر مست عشق 
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس
  • وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رود
  • با اعلام رییس صدور کمیته مجوز حرفه‌ای : AFC واگذاری استقلال و پرسپولیس را تایید کرد