Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: جانبازان تبصره یک بازنشستگی دارند و نوع بازنشستگی آن‌ها مبنای پرداخت حقوقشان است، چنانچه ۶۰ سال سن یا ۳۰ سال پرداخت حقوق داشته باشند، مشمول بازنشستگی خواهند شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، این روز‌ها جانبازان تبصره یک ماده واحده قانون حالت اشتغال که اغلب این جانبازان ساکنان استان‌های نوار مرزی کشور هستند مطالباتی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این خبرگزاری فارس در گزارشی با عنوان «چند سؤال مهم جانبازان تبصره ۱ از بنیاد شهید و سازمان برنامه» به طرح مشکل و مطالبات این قشر از جامعه ایثارگری پرداخته است.

* عمده مطالبات جانبازان تبصره یک

در واقع جانبازان تبصره یک به جانبازانی اطلاق می‌شود که در بمباران‌های رژیم بعث عراق با آتش توپخانه ای، هواپیما‌های بمب‌افکن با سلاح‌های شیمیایی و بمب‌ها و مین‌های بجا مانده از دوران دفاع مقدس مجروح و از کارافتاده شده‌اند که جمعیتی بیش از ۴۵ هزار نفر را شامل می‌شوند.

«هیوا رسولی‌نژاد» از شهرستان سقز استان کردستان که سوم اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۷۶ به علت انفجار مین جانباز شده است، معتقد است: پایه حقوق جانبازان تبصره یک از ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تا ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است که بستگی به درصد جانبازی دارد. در مورد قانون همطرازی خدمات کشوری پیگیری‌هایی شد و قرار بود ما همطراز خدمات کشوری باشیم، اما متأسفانه جانبازان تبصره یک، فقط هفت مورد از ۱۷ مورد خدمات کشوری را شامل می‌شوند.

این در حالی که «امید کریم‌پور» از دیگر جانبازان تبصره درباره مطالباتش می‌گوید: به ما گفته شده که زیرمجموعه خدمات کشوری هستیم؛ در حالی که اگر حقوقمان را با الگوی جدول خدمات جامعه کشوری تطبیق بدهیم، بیش‌تر از این خواهد بود. چون در فیش حقوقی هر یک از شاغلان ۱۵ تا ۱۷ مورد خدمات کشوری وجود دارد، اما در فیش حقوقی جانبازان تبصره یک، فقط هفت آیتم خدمات کشوری وجود دارد.

«کریم خضرنیا» جانباز شیمیایی تبصره یک ادامه می‌دهد: قانون حالت اشتغال در مورد جانبازان تبصره یک ماده واحده حالت اشتغال اجرا نمی‌شود و دولت در این زمینه نگاهی تبعیض‌آمیز دارد. چرا که جانبازان تبصره یک از تمام مزایا از قبیل فوق العاده‌ها، حق مدیریت، بدی آب و هوا، سختی کار و فوق‌العاده نوار مرزی محروم هستند.

«سیدمحمدرسول بهبهانی» هم که در بمباران اسفند ماه سال ۱۳۶۶ در خیابان قزوین شهر تهران چشم راستش را از دست داده، بیان می‌دارد: جامعه خدمات کشوری ۱۸ آیتم در فیش حقوقی دارند، اما فقط ما هفت آیتم داریم. چند بار به بنیاد شهید اعتراض کردیم. اما جوابی نگرفتیم. ما اگر زیرمجموعه خدمات کشوری هستیم، باید کدپرسنلی و حکم حقوقی داشته باشیم. اما اصلاً معلوم نیست ما بر چه اساسی حقوق می‌گیریم؟ حقوق ما برمبنای چه چیزی است؟

* پیگیری مطالبات جانبازان تبصره یک و پاسخ بنیاد شهید

برای پیگیری این موضوع با محمود پاکدل معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفتگو کردیم. او در این گفتگو ضمن اعلام یک خبر خوب برای جانبازان تبصره یک، از موانع قانونی موجود در این زمینه سخن به میان می‌آورد: از زمان تصویب قانون از سال ۱۳۷۵ پرداخت حقوق به این گروه از جانبازان صورت گرفته است.

* پاسخ محمود پاکدل به مطالبات جانبازان تبصره یک

او درباره اینکه چرا به جانبازان تبصره یک کد پرسنلی داده نشده است، می‌افزاید: تا زمانی که عنوان پست سازمانی نباشد، نمی‌توانیم کد پرسنلی بزنیم. بالاخره افرادی که در وقایع مختلف مانند بمباران‌ها و انفجار مین برجای مانده جانباز شدند، تا سال ۱۳۸۸ بر اساس نظام هماهنگ حقوقشان پرداخت می‌شد و بعد از آن بر اساس قانون خدمات جامع کشوری حقوق جانبازان تبصره یک پرداخت شده است.

* حق مدیریت در دستگاه اجرایی به همه افراد تعلق نمی‌گیرد

پاکدل درباره لحاظ نشدن برخی آیتم‌ها در فیش حقوقی جانبازان تبصره یک اظهار می‌دارد: ما بر اساس آیتم‌هایی که در مدیریت خدمات جامع کشوری برای این گروه پیش‌بینی شده، حقوق پرداخت کردیم. حتی ۵۰ درصد افزایش ضرایب در سال ۱۳۹۹ اعمال کردیم. سال گذشته (۱۴۰۰) ۲ آیتم فوق العاده شغل و فوق‌العاده ویژه را نیز اجرا کردیم؛ بنابراین آیتمی که ما بتوانیم بر اساس قوانین موجود اعمال کنیم، به نظر نمی‌رسد باقی مانده باشد.

او ادامه می‌دهد: دوستان می‌گویند: حق مدیریت! حق مدیریت در دستگاه اجرایی به همه افراد تعلق نمی‌گیرد. ۲۵ درصد پست‌های سازمانی، پست مدیریت است که این افراد بر اساس آن پست سازمانی می‌توانند حقوق بگیرند. البته جانبازان تبصره یک پیشنهاداتی هم داشتند، به همین خاطر دوستان روی آن مسائل کار کردند، البته به نتایجی نرسیدیم که برای جانبازان تبصره یک پست سازمانی تعریف کنیم تا بر اساس آن مشمول پست‌های مدیریتی شوند.

* قانون اشاره‌ای به اخذ کد پرسنلی برای جانبازان تبصره یک ندارد

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران می‌گوید: همچنین برخی دوستان بحث سختی کار را مطرح می‌کنند. خب! کارمندان دستگاه‌های اجرایی سختی کار را چگونه دریافت می‌کنند؟ این در حالی که برخی مشاغل تحت شرایط خاصی مشمول سختی کار می‌شود. حال کسانی که عنوان پست سازمانی نداشته باشند، به تبع آن نمی‌توانیم بگوییم این پست سختی کار دارد یا ندارد؟!

او با تأکید بر اینکه قانون اشاره‌ای به اخذ کد پرسنلی یا کد کارگزینی برای جانبازان تبصره یک ندارد، می‌افزاید: بلکه قانون گفته است که بنیاد شهید و امور ایثارگران موظف است معادل نظام هماهنگ به این جانبازان حقوقی را پرداخت کند تا الان این کار هم انجام شده است.

* پاسخ سازمان برنامه به استعلام بنیاد شهید

پاکدل تصریح می‌کند: برای آیتم‌های مدنظر جانبازان تبصره یک، استعلاماتی در آن زمان از سازمان برنامه و بودجه انجام شد. آن‌ها اعلام کردند که این جانبازان فقط از مزایای مستمر بهره‌مند می‌شوند. حتی قید شده که حق مسؤولیت، حق سختی کار و بدی آب‌وهوا به این افراد تعلق نمی‌گیرد. من این موارد را بر اساس استعلاماتی که پاسخ داده شده، می‌گویم.

او البته اشاره‌ای هم به منع قانونی برخی مطالبات جانبازان تبصره یک هم می‌کند و می‌گوید: در زمینه مطالبات آن‌ها مطابق آنچه که قانون اجازه داده است، طی ۲ مرحله با ۵۰ درصد ضریب افزایش و ۲ آیتم در سال ۱۴۰۰ اقداماتی انجام دادیم. البته مستلزم این است که قانون اصلاح شود و شرایط دیگری را برای این عزیزان لحاظ کند.

* آیتم‌هایی که مشمول پرداخت برای جانبازان تبصره یک می‌شود

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران ابراز می‌دارد: برای اصلاح قانون، یک دلیل قانونی بیاورند که ما هم بر مبنای آن لایحه دهیم. الان مواردی که اشاره می‌کنند هیچ کدام در شرایطی که الان پرداخت می‌کنیم مشمول نمی‌شود. مواردی نظیر حق شاغل، حق ایثارگری، عائله‌مندی، فوق‌العاده شغل و فوق‌العاده ویژه مشمول پرداخت مطابق قانون است. این را در نظر داشته باشید که اضافه کار، مأموریت، حق مدیریت به این افراد تعلق نمی‌گیرد.

* خبر خوب برای جانبازان تبصره یک

او در پایان ادامه می‌دهد: جانبازان تبصره یک بازنشستگی دارند. مبنای بازنشستگی آن‌ها مبنای پرداخت حقوقشان است. همان گونه که برای مشمولان ماده ۳۸ بازنشستگی لحاظ می‌کنیم، برای جانبازان تبصره یک هم لحاظ می‌شود؛ بنابراین چنانچه ۶۰ سال سن یا ۳۰ سال پرداخت حقوق داشته باشند، مشمول بازنشستگی خواهند شد و بر اساس آخرین حقوقشان، پاداش بازنشستگی دریافت می‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: محمود پاکدل بنیاد شهید تبدیل وضعیت جانبازان بازنشستگی ایثارگران معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران افراد تعلق نمی گیرد فیش حقوقی پرداخت حقوق خدمات کشوری پست سازمانی فوق العاده حق مدیریت سختی کار آیتم ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۳۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز، ایرادات شورای نگهبان در چند ماده از طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را رفع و تصویب کردند.

ماده (۱۹) به شرح زیر اصلاح شد:

ماده ۱۹- ماده (۷۶) قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر اصلاح می‌شود:

ماده ۷۶- عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون در صورتی که مشمول ماده (۷۷) این قانون شود، مشمول مالیات نمی‌باشد. این معافیت در خصوص اشخاصی که به حکم تبصره‌های (۲) و (۴) ماده (۷۷) مشمول آن ماده نشده‌اند، نیز جاری است.

ماده (۲۰) و تبصره‌های آن به شرح زیر اصلاح شد:

ماده ۲۰- عنوان تبصره ماده (۹۳) به تبصره (۱) اصلاح و هشت تبصره به عنوان تبصره‌های (۲) تا (۹) به ماده (۹۳) قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر به این ماده الحاق می‌شود:

تبصره ۲- درآمدهایی که مشمول مالیات موضوع این ماده می‌شوند، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه موضوع فصل اول باب سوم و مالیات بر درآمد اتفاقی موضوع فصل ششم باب سوم این قانون نمی‌شوند.

تبصره ۳- پس از استقرار بستر اجرایی موضوع ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون متعلق به اشخاص موضوع این فصل و مرتبط با فعالیت شغلی آنها، مشمول مالیات موضوع این فصل می‌شود. در صورتی که تاریخ تملک دارایی‌های مذکور پیش از استقرار بستر اجرایی باشد، صرفاً تا چهار سال پس از استقرار بستر اجرایی، اولین انتقال آن‌ها مشمول مالیات موضوع این فصل نمی‌شوند.

تبصره ۴- در صورتی که دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون، مرتبط با فعالیت شغلی صاحبان مشاغل موضوع این فصل نباشند، عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های مذکور، مشمول مالیات موضوع فصل اول باب سوم این قانون می‌شود.

تبصره ۵- ارزش روز حق واگذاری محل که فاقد صورتحساب الکترونیکی خرید است به موجب آئین‌نامه‌ای تعیین می‌شود که حداکثر ظرف یک سال پس از لازم‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد. تعیین ارزش روز حق واگذاری محل در آئین‌نامه مذکور بر اساس مواردی از قبیل اظهار مؤدی، تغییرات شاخص قیمت مصرف‌کننده در طول دوره تملک و ارزش روز دارایی موضوع ماده (۶۴) این قانون است. حکم این تبصره در خصوص تعیین ارزش روز حق واگذاری محل که به صورت بلاعوض یا به صورت ارث تملک شده نیز جاری است.

تبصره ۶- از مجموع عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون در صورتی که دوره تملک آن بیش از ۲ سال باشد، پس از کسر عایدی ناشی از تورم موضوع تبصره (۱۰) ماده (۱۰۵) این قانون، تا آستانه ده برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون کسر می‌شود و مازاد آن با رعایت مقررات این ماده مشمول مالیات می‌شود. اشخاص موضوع این فصل صرفاً در یک سال از هر پنج سال، می‌توانند از این معافیت استفاده کنند.

تبصره ۷- حکم تبصره‌های (۹) تا (۱۲) ماده (۱۰۵) این قانون، با رعایت مقررات این فصل، در خصوص صاحبان مشاغل موضوع این فصل جاری است.

تبصره ۸- مجموع درآمد اشخاص غیرتجاری، حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بندهای (۳) و (۴) ماده (۴۶) این قانون که مطابق مفاد فصل اول باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم محاسبه شده است، در هر پنج سال تا سقف ۵ برابر معافیت موضوع ماده (۱۰۱) این قانون مشمول مالیات نخواهد بود و مازاد بر آستانه فوق، مشمول مالیات موضوع این فصل می‌شود.

تبصره ۹- آئین‌نامه اجرایی این ماده حداکثر یک سال پس از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

ماده ۲۱- در تبصره (۱) ماده (۱۰۵) قانون مالیات‌های مستقیم عبارت «غیرتجاری» حذف و ۷ تبصره به‌عنوان تبصره‌های (۸) تا (۱۴) به ماده مذکور به شرح زیر الحاق می‌شود:

«تبصره ۸- پس از استقرار بستر اجرایی موضوع ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون مشمول استثنای صدر این ماده نمی‌شود و عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های مذکور، مشمول مالیات موضوع این فصل می‌شود. در صورتی که تاریخ تملک دارایی‌های مذکور پیش از استقرار بستر اجرایی باشد، صرفاً تا چهار سال پس از استقرار بستر اجرایی، اولین انتقال آن‌ها مشمول مالیات موضوع این فصل نمی‌شوند.

تبصره ۹- در صورت عدم وجود صورتحساب الکترونیکی خرید دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون متعلق به اشخاص موضوع این فصل که بر اساس اسناد رسمی، تاریخ تملک آن‌ها پیش از استقرار بستر اجرایی باشد، «تاریخ تملک» دارایی، تاریخ درج شده در سند مذکور است و در صورتی که از طریق اسناد عادی معامله باشد، تاریخ تملک، تاریخ استقرار بستر اجرایی است. همچنین حسب مورد ارزش روز دارایی موضوع تبصره (۱) ماده (۴۸) این قانون در زمان استقرار بستر اجرایی، قیمت خرید دارایی‌های مذکور محسوب می‌شود.‌

تبصره ۱۰- در محاسبه عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون، عایدی ناشی از تورم از کل عایدی سرمایه کسر می‌شود. عایدی ناشی از تورم عبارت است از مازاد «قیمت خرید تعدیل شده» از «قیمت خرید». در خصوص دارایی‌های موضوع این تبصره، در صورتی که قیمت خرید تعدیل شده بیشتر از قیمت فروش باشد، زیان حاصل از انتقال دارایی مذکور قابل استهلاک نخواهد بود.

تبصره ۱۱- در صورتی که دوره تملک دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون متعلق به اشخاص موضوع این فصل، ۲ سال یا کمتر از ۲ سال باشد، در محاسبه عایدی سرمایه آن حکم تبصره (۱۰) این ماده لحاظ نمی‌شود. شرط دوره تملک بیش از ۲ سال مذکور در این تبصره، می‌تواند در هر پنج سال صرفاً برای یک دارایی رعایت نشود.

تبصره ۱۲- در خصوص اشخاص موضوع این ماده که بدون لحاظ عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های‎ موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون، زیان‌ده هستند، در صورتی که دوره تملک دارایی‌های مذکور دو سال یا بیشتر باشد، عایدی مذکور با سایر درآمدهای مشمول مالیات این اشخاص جمع می‌شود و در غیر این صورت اگر دوره تملک دارایی‌های مذکور کمتر از دو سال باشد، صرفاً یک‌سوم از عایدی مذکور با سایر درآمدهای مشمول مالیات این اشخاص جمع می‌شود و مابقی عایدی حسب مورد با نرخ‌های مربوط مشمول مالیات می‌باشد.

تبصره ۱۳- در صورتی که دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون مرتبط با فعالیت اشخاص موضوع این فصل نباشد، در محاسبه عایدی سرمایه آن حکم تبصره (۱۰) این ماده لحاظ نمی‌شود.

تبصره ۱۴- آئین‌نامه اجرایی این ماده حداکثر یک سال پس از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

ماده ۲۲- در ماده (۱۱۹) قانون مالیات‌های مستقیم، عبارت «در هر سال، مجموع» به ابتدای این ماده الحاق و عبارت «به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱)» به عبارت «برای اشخاص غیرتجاری، با لحاظ مفاد مواد (۱۲۴) و (۱۲۶) به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱) این قانون و برای اشخاص تجاری، به ترتیب در خصوص اشخاص حقیقی و حقوقی به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱) و (۱۰۵)» اصلاح می‌شود. همچنین یک تبصره به شرح زیر به این ماده الحاق می‌شود:

تبصره -سازمان موظف است مجموع درآمدهای موضوع این فصل متعلق به هر شخص غیرتجاری را برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال نماید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرداخت هدیه نقدی به اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
  • میزان بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۰۰ سه برابر شد
  • موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه تعیین شد
  • شروط مجلس برای معافیت مالیات بر سرمایه در انتقال املاک
  • سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد
  • زمان پرداخت «مالیات بر عایدی سرمایه» تعیین شد
  • شروط معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه در انتقال املاک تعیین شد
  • عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟
  • پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی در سال ۱۴۰۲
  • حجم سرمایه‌گذاری سه هلدینگ‌ وزارت تعاون در چهارمحال و بختیاری ۴۵۰۰ میلیارد تومان است