Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@15:59:15 GMT

مستقل‌های پارلمان عراق پیشنهاد صدر را رد کردند

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۴۳۱۴

مستقل‌های پارلمان عراق پیشنهاد صدر را رد کردند

منابع نزدیک به صدر اعلام کردند، نمایندگان مستقل در پارلمان عراق به پیشنهاد مقتدا صدر برای پیوستن به ائتلاف سه جانبه(صدر،مسعود بارزانی و محمدالحلبوسی) و مشارکت در تشکیل دولت جدید این کشور پاسخ رد دادند

به گزارش مشرق، «حسن العذاری» رئیس فراکسیون جریان صدر در پارلمان عراق با انتشار توئیتی گفت: «با وجود فرصتی که در اختیار نمایندگان مستقل برای تشکیل دولت و نخست وزیری دادیم اما پاسخ برخی از آنها منفی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

در همین راستا «مازن الزیدی» روزنامه‌نگار و صاحب نظر سیاسی عراق در توئیتی گفته است که نمایندگان مستقل از «ائتلاف امتداد و نسل جدید» و قبل از اینها، «اشراقه کانون» طرح مقتدا صدر را مبنی بر شکل گیری یک ائتلاف از مستقل‌ها با دستکم ۴۰ نماینده، ناکام گذاشتند تا ائتلاف سه جانبه همچنان در تنگنای خود سرگردان بماند.

به گفته او، مقتدا صدر و متحدان سیاسی جریان صدر برای سومین بار در پیشبرد طرح‌های سیاسی خود در عراق با شکست مواجه شدند.

در عین حال حسن العذاری از جریان صدر گفته است که ما به خط مشی اصلاحی خود ادامه می‌دهیم زیرا کشمکش ما نه برای تقسیم غنائم قدرت بلکه چیزی جز اصلاحات نیست.

العذاری، تشکیل دولت اکثریت ملی به دور از تقسیم قدرت و اجتناب از توافقات سیاسی را بارزترین نمود اصلاحات برشمرده است.

مقتدا صدر به دنبال طرح اخیر ائتلاف رقیب معروف به «چارچوب هماهنگی» (متشکل از احزاب شیعه و متحدان آن از جمله حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق و تعدادی از نمایندگان مستقل در پارلمان)، یک طرح جایگزین را مطرح کرد.

اساس طرح صدر مبتنی بر اعطای پست‌هایی به نمایندگان مستقل بود به شرطی که دستکم ۴۰ نماینده مستقل پیوستن خود را به ائتلاف سه جانبه اعلام کنند.

به اعتقاد ناظران، این پیشنهاد صدر برای شکستن مانع یک سوم تعیین کننده در پارلمان عراق بود تا بتواند به این ترتیب با الحاق مستقل‌ها به ائتلاف سه گانه، از سد قانونی چارچوب هماهنگی و همپیمانان در تشکیل دولت، عبور کند.

اعضای ائتلاف سه جانبه شامل اعضایی از جریان صدر به علاوه محمد الحلبوسی و «خمیس الخنجر» روز دوشنبه در اربیل با «مسعود بارزانی» رئیس حزب دموکرات کردستان عراق برای تشکیل دولت جدید، گردهم آمدند.

گزارش‌های منابع مطلع عراقی حاکی است که این نشست نیز با شکست مواجه شد و نتوانست گره کور بحران سیاسی جاری را بگشاید.

«عزت الشابندر» سیاستمدار مستقل عراقی در این راستا در اظهاراتی گفته است که نشست ائتلاف سه جانبه در اربیل هیچ دستاوردی برای شکستن بن بست سیاسی و حل بحران تشکیل دولت نداشته است.

برخی ناظران همچنان معتقدند که طرح ائتلاف چارچوب هماهنگی به دلیل اینکه هیچ گروه سیاسی را از مشارکت در تشکیل دولت و روند سیاسی حذف نمی‌کند، بهترین گزینه موجود در وقت حاضر است.

مازن الزیدی در رشته توییتی بعد از پاسخ منفی نمایندگان مستقل به طرح مقتدا صدر گفته است که «طرح چارچوب هماهنگی همچنان واقع بینانه‌ترین و عملی‌ترین طرح ملی برای کسانی است که مدعی شکستن بن بست سیاسی و خروج از بحران هستند.»

مقتدا صدر با مشارکت اغلب گروه‌های سیاسی ائتلاف چارچوب هماهنگی در تشکیل دولت جدید موافقت، اما ائتلاف دولت قانون به رهبری «نوری المالکی» را از این مشارکت مستثنا کرد؛ امری که باعث شده است که ائتلاف چارچوب هماهنگی با این خواست صدر مخالفت کنند.

گزارش‌ها حاکی است که مقتدا صدر به دلیل برخی اختلافات شخصی با نوری المالکی به ویژه در ارتباط با دوره نخست وزیری المالکی، همچنان با رئیس ائتلاف دولت قانون، اختلاف سیاسی دارد.

نوری المالکی به عنوان یکی از رهبران سیاسی ائتلاف چارچوب هماهنگی در آخرین مصاحبه تلویزیونی خود در روزهای آخر ماه مبارک رمضان گفت که ائتلاف چارچوب هماهنگی دیگر «یک سوم تعیین کننده» نیست بلکه درصدد تشکیل فراکسیونی متشکل از اکثریت نصف به علاوه یک نمایندگان پارلمان است تا دولت جدید را تشکیل دهد و کشور را از بن بست خارج کند.

این اظهارات المالکی در حالی عنوان شده است که بعضی گزارش‌ها از انشقاق در صفوف برخی از جریان‌های اصلی تشکیل دهنده ائتلاف سه جانبه «صدر، بارزانی، الحلبوسی» و پیوستن آنها به صفوف ائتلاف چارچوب هماهنگی خبر داده اند، امری که اگر صحت داشته باشد، ادعای المالکی در خصوص احتمال تشکیل دولت توسط ائتلاف چارچوب هماهنگی را نباید دور از انتظار دانست.

ائتلاف چارچوب هماهنگی، بارها تشکیل دولت جدید را مشروط به مشارکت جریان صدر و تاکید کرده است که بدون مشارکت جریان صدر (به عنوان بخشی از جریان های سیاسی شیعه) دولت آتی را تشکیل نخواهد داد.

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت شیعه محمد الحلبوسی نوری المالکی پارلمان عراق ائتلاف سه جانبه خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت ائتلاف چارچوب هماهنگی نمایندگان مستقل ائتلاف سه جانبه تشکیل دولت جدید تشکیل دولت پارلمان عراق مقتدا صدر جریان صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۴۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دویچه‌وله، این پیشنهاد را اتحادیه احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی آلمان دادند. فراکسیون پارلمانی این دو حزب خواستار اتخاذ رویکرد سخت‌گیرانه‌تر و بازنگری در سیاست نسبت به ایران است. اما دو پیشنهاد این فراکسیون، در پارلمان آلمان رای نیاورد و سایر احزاب با آن مخالفت کردند. طرح آنها قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی و تحریم‌های جامع‌تر در سطح اتحادیه اروپا بود.

یوهان دیوید وادفول، یکی از نمایندگان این فراکسیون از این که آلمان همچنان بزرگ‌ترین شریک تجاری اتحادیه اروپا با ایران است، انتقاد کرد و آن را «بن‌بست سیاست آلمان در قبال ایران» خواند. نیلس اشمیت، نماینده حزب سوسیال دموکرات در واکنش به انتقادهای این فراکسیون گفت: «بقای ایران به تجارت با آلمان بستگی دارد.» او تاکید کرد که دیپلماسی همچنان مسیر درست «برای جلوگیری از برنامه هسته‌ای ایران» است و پرسید که جایگزین احزاب یادشده «برای جلوگیری از بمب هسته‌ای ایران چیست؟»
لامیا کادور از حزب‌سبزها هم اتهام مماشات با ایران را رد کرد و از ۱۰ بسته تحریمی علیه ایران از سال ۲۰۲۲، احضار سفیر ایران و ارجاع پرونده ایران به شورای حقوق بشر سخن گفت.

رناتا آلت از حزب دموکرات‌های آزاد هم حملات موشکی ایران به اسرائیل را یک نقطه عطف دانست. او به تحریم‌های متعدد اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۱ اشاره کرد و گفت: «مشکل این است که ایران، این تحریم‌ها را دور می‌زند. بیش از نیمی از صادرات ایران به چین و ترکیه است. باید اقدام قوی‌تری علیه تجاوزات ایران و برنامه موشکی آن انجام دهیم».

گروه پارلمانی اتحادیه احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی از دولت آلمان خواست تا پیش‌نویس بسته تحریمی جامعی علیه ایران را در چارچوب اتحادیه اروپا ارائه کند. نمایندگان این فراکسیون تاکید کردند که اروپا تا رسیدن به این هدف هنوز راه طولانی در پیش دارد و دولت آلمان به جای انتقاد کردن از ایران در پلتفرم ایکس (توئیتر سابق) باید پیشتاز اقداماتی تاثیرگذار علیه آن در اتحادیه اروپا باشد.

تحریم گروه‌های مورد حمایت ایران، تحریم‌های تجاری بیشتر، دشوارتر کردن تأمین مالی سپاه پاسداران و رویکرد سخت‌گیرانه‌تر به انتقال فناوری و همچنین تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ به‌عنوان مرکزی برای عملیات سپاه پاسداران در آلمان، موارد دیگری است که در این پیشنهاد آمده است.

گفتنی است که نمایندگان پارلمان اروپا اخیرا با تصویب قطعنامه‌ای، حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل را شدیداً محکوم کردند و خواستار قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌ها و گروه‌های تروریستی شدند. این در حالی است که دولت‌های اروپایی و پارلمان اروپا ظرف هفت ماه گذشته نسبت به نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه و همچنین اقدامات تروریستی اسرائیل در سوریه از جمله علیه سفارت ایران، سکوت اختیار کرده‌اند. نمایندگان پارلمان اروپا همچنین خواستار گسترش تحریم‌ها
علیه رژیم اسلامی به ویژه در عرصه‌های نفت و بانک شدند. آنان همچنین از اتحادیه اروپا خواستند که نقض توافق هسته‌ای از سوی ایران و نقش آن در بی‌ثبات کردن خاورمیانه به ویژه از خلال حمایت از گروه حماس را تأیید کند. یادآور می‌شود طرف اروپایی پس از خروج آمریکا از برجام، خود را در حد پادوی بی‌اختیار آمریکا پایین آورد و به ایران اعلام کرد که قادر به انجام تعهدات ضد تحریمی و خرید نفت ایران یا تجارت متقابل حتی در حد فروش دارو نیست. بنابراین ایران پس از دو سال خویشتنداری اقدام به توقف اجرای تعهدات برجامی کرد.

کد خبر 847328 منبع: کیهان برچسب‌ها خبر ویژه تحریم ایران و آلمان

دیگر خبرها

  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟
  • مقام ارشد حماس : انحلال شاخه نظامی به شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین / مرزهای 67 را قبول می کنیم
  • خلیل الحیه، از رهبران حماس: آماده آتش‌بسی 5 ساله با اسرائیل هستیم/ حماس در صورتی که کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ میلادی تشکیل شود، آماده زمین گذاشتن سلاح و تبدیل به حزبی سیاسی است
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • مستقل شدن روابط عمومی‌ها در دستگاه‌های اجرایی پیگیری می‌شود