Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از اظهارات اخیر وزیر خارجه انگلیس مبنی بر اینکه لندن می‌خواهد بخش‌های وسیعی از پروتکل ایرلند شمالی را به دلیل عدم توافق با اروپا لغو کند، مقامات این اتحادیه به انگلیس درباره اقدامات یکجانبه هشدار دادند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مناقشات پسا برگزیت بخصوص درباره پروتکل ایرلند شمالی همچنان هر از چند گاهی منجر به تنش هایی بین لندن و بروکسل می شود و حل نشده باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس روز گذشته اعلام کرد که می خواهد به مقررات گمرکی با اتحادیه اروپا درباره ایرلند شمالی خاتمه دهد. وزارت خارجه انگلیس وضعیت را بسیار جدی ارزیابی کرده است.

بر این اساس "لیز تراس"، وزیر امور خارجه بریتانیا می خواهد بخش های زیادی از پروتکل ایرلند شمالی را در اختلاف بر سر مقررات گمرکی بین بریتانیا و اتحادیه اروپا لغو کند.

به گزارش روزنامه تایمز، گویا تراس به این نتیجه رسیده است که مذاکرات با اتحادیه اروپا به بن بست رسیده است و "ماروس سفکوویچ"، نایب رئیس کمیسیون اروپا، طرح و ماموریت دستیابی به یک توافق قابل قبول را ندارد.

مقامات اروپایی واکنش تند و انتقادی را به این موضع گیری انگلیس داشته‌اند.

به نوشته روزنامه "تاگس اشپیگل" آلمان، پس از گمانه زنی ها در مورد نقض قریب الوقوع توافقات برگزیت در مورد ایرلند شمالی توسط لندن، کمیسیون اتحادیه اروپا موضع خود را در مورد درخواست برای مذاکره مجدد به وضوح اعلام کرد.

"ماروس سفکوویچ"، معاون رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه اعلام کرد که پروتکل ایرلند شمالی بخشی جدایی‌ناپذیر از روابط مثبت و پایدار بین اتحادیه اروپا و بریتانیا است.

وی با تاکید بر اینکه بروکسل آماده مذاکرات بیشتر در مورد اجرای توافق است در عین حال گفت: با این حال، برای انجام این کار، لازم است لندن همان میزان اراده و خلاقیت را از خود نشان دهد.

این مقام اروپایی مذاکره مجدد در این باره را هیچ گزینه‌‌ای ندانسته و از توافق همه اتحادیه اروپا در این باره سخن گفت. وی به لندن نسبت به انجام اقدامات یکجانبه هشدار داد.

"اولاف شولتز" صدراعظم آلمان و "الکساندر دی کرو"، نخست وزیر بلژیک، و دولت ایرلند در دوبلین هم هشدارهایی به لندن مبنی بر عدم اتخاذ گام های یکجانبه داده‌اند.

اولاف شولتز و الکساندر دی کرو، به دولت بریتانیا نسبت به پایان دادن به مقررات گمرکی ایرلند شمالی که در برگزیت توافق شده و به اصطلاح پروتکل ایرلند شمالی نام دارد هشدار دادند. شولتز پس از گفتگو با دی کرو در برلین، گفت که این پروتکل قاعده خوبی است .

وی تاکید کرد: هیچ کس نباید قوانینی را که ما با هم بر سر آن توافق کرده ایم نادیده بگیرد یا زیر پا بگذارد.

صدر اعظم آلمان همچنین گفت: کمیسیون اتحادیه اروپا با بیشترین عمل گرایی برای حل مشکلات در اجرای به اصطلاح پروتکل ایرلند شمالی آماده است. شولتز گفت: اما این باید مسیری باشد که ما به آن ادامه می دهیم.

دی کرو هم به لندن در مورد اقدامات یکجانبه هشدار داده و گفت: "پیام ما بسیار واضح است و این چیزی است که ما روی آن توافق کرده ایم ." دی کرو در نشست با شولتز اعلام کرد که خاتمه پروتکل ها همه قوانین برگزیت را منسوخ می کند.

لئو وارادکار، معاون نخست وزیر ایرلند هم به شبکه تلویزیونی ایرلندی RTÉ گفت که این یک قرارداد بین المللی است. لندن باید به تعهدات خود عمل کند.

هدف از پروتکل ایرلند شمالی اطمینان از اعمال قوانین اتحادیه اروپا در ایرلند بدون نیاز به اعمال کنترل های سخت مرزی بین این عضو اتحادیه اروپا و ایرلند شمالی بریتانیا است. در نتیجه، کنترل جابجایی کالا به مرز دریایی بین سرزمین اصلی بریتانیا و ایرلند شمالی منتقل شده است. بنابراین بریتانیا خواهان تغییر مجدد پروتکل امضا شده در جریان برگزیت است. مذاکرات بین لندن و بروکسل در این باره تا به حال مدت ها بدون موفقیت ادامه داشته است.

پروتکل ایرلند شمالی که در اکتبر سال 2020 به امضای نخست‌وزیر انگلیس ‏رسید، بخشی از توافقنامه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت ‏است که بر اساس آن لندن به طور رسمی در 31 ژانویه 2020 از اتحادیه ‏اروپا خارج شد. ‏

بر اساس این پروتکل، نباید واردات کالا و خدمات از اتحادیه اروپا به ایرلند ‏شمالی مشمول تعرفه‌های گمرکی انگلیس شود و لندن ملزم به رعایت ‏قوانین اتحادیه اروپا در زمینه تجارت کالا و خدمات است که تعرفه گمرکی صفر درصدی را ‏برای واردات و صادرات کالا و خدمات در نظر گرفته است.

بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس در چارچوب توافق برگزیت در سال 2020 پروتکل ایرلند شمالی را هم به عنوان بخشی از توافق امضا کرد. از آن موقع به بعد او استدلال می نماید که با عجله اقدام به این توافق نموده و اجرای آن احتیاج به بهبود دارد.

انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا و بازار واحد این منطقه، برای ارسال کالا به ایرلند شمالی که بخشی از قلمروی این کشور به شمار می رود ولی تابع قوانین تجاری اتحادیه اروپاست، با مشکل جدی روبرو شده و چندین بار درخواست مذاکرات مجدد درباره پروتکل ایرلند شمالی را داده است.

بالا گرفتن مجدد مناقشات پسابرگزیت بین لندن و بروکسل/ انگلیس پروتکل ایرلند شمالی را لغو می‌کند

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار انگلیس مذاکرات برگزیت اخبار انگلیس مذاکرات برگزیت پروتکل ایرلند شمالی اتحادیه اروپا اقدامات یکجانبه نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۷۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل

یک نشریه غربی با استناد به اظهارات اخیر رئیس جمهور فرانسه از تلاش وی برای تبدیل کردن این اتحادیه به یک قدرت هسته‌ای مستقل خبر داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "فرانکفورتر روند شای" آلمان در مطلبی نوشت: "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه می خواهد اتحادیه اروپا را به یک قدرت هسته ای گسترش دهد. ماکرون می خواهد درباره بازدارندگی هسته ای در اروپا بحث کند. کشور او آماده است تا در دفاع از خاک اروپا مشارکت بیشتری داشته باشد.

هفته گذشته "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه، در دانشگاه سوربن پاریس، دیدگاه های خود را در مورد اینکه دفاع اروپایی چگونه باید باشد، بیان کرد. بعد از آن وی این موضوع را پیگیری کرده و در استراسبورگ در مورد سلاح های هسته ای مشترک صحبت کرد.

در جلسه ای با جوانان که توسط گروه رسانه ای EBRA فرانسه برگزار شد، از وی پرسیده شد که آیا فرانسه آماده اروپایی کردن قابلیت بازدارندگی هسته ای خود است؟ ماکرون گفت که می‌خواهد همه چیز را روی میز بگذارد تا ببیند واقعا چه چیزی از ما به شکلی معتبر محافظت می‌کند. وی تاکید کرد که کشورش آماده است تا حتی بیشتر در دفاع از خاک اروپا مشارکت کند.

در استراسبورگ، رئیس‌جمهور فرانسه در ابتدا ناتو را نوعی سپر حفاظت نامید که باید با ایجاد یک دفاع معتبر اروپایی از آن فراتر رفت. به گفته وی این باید شامل سپرهای دفاع موشکی، موشک های دوربردی که روسیه را بازدارند و سلاح های هسته ای باشد. مکرون در ادامه گفت که دکترین هسته ای کشورش به این کشور اجازه می دهد در صورت تهدید منافع حیاتی خود از سلاح هسته ای استفاده کند. این منافع حیاتی یک بعد اروپایی نیز دارد که وی نخواست جزئیات آن را بیان کند تا اعتبار دفاعی اروپا خدشه دار نشود.

در ادامه این مطلب آمده است: دلایلی که ماکرون اروپایی‌سازی تسلیحات هسته‌ای فرانسه را وارد بازی می‌کند، در نگرش او نسبت به ناتو به‌ویژه تردید او در مورد قابل اعتماد بودن ایالات متحده به عنوان شریک در مواجهه با انتخاب مجدد احتمالی دونالد ترامپ، نهفته است. ترامپ در ماه فوریه این سوال را مطرح کرد که آیا ماده 5 کمک ناتو و بنابراین کلاهک های هسته ای آمریکا باید از اعضای این ائتلاف دفاعی که حداقل دو درصد از تولید ناخالص داخلی را صرف دفاع نمی کنند، محافظت کند.

استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه هم اظهارات مشابهی را به جهان ارائه کرد. او گفته است که اروپا باید دوباره خود را به عنوان یک قدرت ببیند و خود را از وابستگی ها رها کند. به گفته وی توسعه صنعت دفاعی اروپا را باید "نه به عنوان جایگزین، بلکه به عنوان یک مکمل" درک شود. سژورنه همچنین گفته است: «ما باید در کنار ناتو یک بیمه نامه عمر دوم بگیریم، زیرا هر چهار سال یک بار به تصمیم 250000 رأی دهنده آمریکایی در ایالت های این کشور وابسته هستیم».

وزیر امور خارجه این کشور توضیح داد که به منظور توسعه حاکمیت و استقلال استراتژیک اتحادیه اروپا، فرانسه همچنین متعهد به استانداردسازی سیستم های تسلیحاتی در سطح اروپا است. به گفته وی هدف باید "عملکرد متقابل" باشد، به این معنی که همه کشورها می توانند بدون هیچ مشکلی از ادوات نظامی استفاده کنند.

ماکرون همچنین می خواهد استانداردهای جدید برای آینده بازدارندگی اروپا را با دیگر اعضای اتحادیه اروپا مورد بحث قرار دهد. رئیس جمهور فرانسه در استراسبورگ گفت: "من طرفدار باز کردن این بحث هستم که باید شامل دفاع موشکی، حملات با سلاح های دوربرد و همچنین سلاح های هسته ای برای کسانی باشد که آنها را دارند یا سلاح های هسته ای آمریکا را در خاک خود دارند."

با انجام این کار، او بار دیگر درخواست مذاکره را به آلمان ارسال کرد - همانطور که برای اولین بار در سال 2020 انجام داد. سلاح های هسته ای تاکتیکی ایالات متحده در پایگاه هوایی بوشل در آلمان ذخیره می شود. مکرون همچنین این سخنان خود را خطاب به اعضای اتحادیه اروپا، بلژیک، هلند و ایتالیا که همگی چنین تسلیحات آمریکایی را در خود جای داده اند ایراد کرد.

اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می‌کندتحولات اوکراین|توقع کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتی
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • اروپا در حال سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز در حمایت از فلسطین است
  • چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل : چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند