Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه جامعه ایرنا - «سلام آقا، دیشب از بوی متعفن فاضلاب تا صبح خوابمون نبرد؛ پس کی قراره این وضع درست بشه؟ بخدا آبرومون جلو مهمونمون رفت!»؛ «یعنی کسی نمی‌خواد به داد مردم این شهر برسه با این بوی گند؟ چرا فقط یک ساعت‌های خاصی این بو میاد؟ واقعا د اریم مریض می‌شیم»؛ «الان چند ساله بوی بدی که به نظرم بیشتر شبیه آب گندیده و فاضلاب هستش داره مردم پرند رو اذیت می‌کنه ولی نه شهرداری نه اداره محیط زیست و نه اداره آب و فاضلاب هیچ کاری برای این مردم نمی‌کنن».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

این‌ها تنها بخش کوچکی از اعتراضات مردمی است که ساکن پرند بوده و در گفت‌وگو با رسانه‌های محلی و خبرنگاران نسبت به انتشار «بوی بد» در شهرستان پرند معترض بودند.

این اعتراضات تا جایی ادامه‌دار بود که حتی امام جمعه شهرستان پرند هم چندی قبل نسبت به این موضوع واکنش تندی داشته و از مسئولان شهرستانی و مدیران دولت خواست تا فکری به حال این وضعیت کنند.

 منشأ بوی بد پرند و اختلاف میان سازمان‌ها!

انتشار بوی نامطبوع یا به قول پرندی‌ها «بوی بد فاضلاب» مدت‌هاست که به چالشی میان مسئولان شهرستان با یکدیگر تبدیل شده و هر ارگان و سازمانی تلاش دارد با گردن نگرفتن کم‌کاری حوزه متبوع خود، انتشار این بوی بد را به دیگر سازمان‌ها احاله دهد.

گزارش‌های میدانی از مناطق مختلف شهر پرند و گفتگو با اهالی این شهرستان حکایت از این دارد که بوی نامطبوع منتشره در پرند بیشتر در ساعات مشخصی از شبانه‌روز و عمدتاً در مناطق  خاصی از جمله فازهای ۱ تا ۳ مشام‌ را آزار داده و این سوال مطرح می‌شود که در این مواقع چه فعل و انفعالاتی رخ می‌دهد؟ به گفته یکی از اهالی فاز ۱ پرند بیشتر عصرها، شب‌ها و اوایل صبح بوی نامطبوع فاضلاب شهروندان پرندی را اذیت می‌کند مخصوصاً اگر وزش باد از سمت جنوب به شمال باشد. این شهروند پرندی ادامه‌ می‌دهد که اکنون و با شروع فصل گرما، شدت انتشار این بوی بد بیشتر هم شده و کسی هم گردن نمی‌گیرد!

با این حال چندی قبل بود که آبفای جنوب غرب استان تهران با انتشار فیلمی، بوی بد شهر پرند را به پساب استان البرز که به رودخانه شور سرریز می‌شود ربط داد. البته انتشار این ویدئو و این واکنش اداره آبفا به بوی بد پرند با واکنش‌های زیادی روبرو شد و اهالی شهرستان پرند در فضای مجازی نسبت به این موضع‌گیری اداره آبفا واکنش زیادی نشان دادند. بنا به گفته کاربران در فضای مجازی اداره آبفا تلاش دارد تا دلیل بوی بد را رودخانه شور معرفی کند اما این مشکل ربطی به پساب البرز ندارد و بهتر است علت آن را در داخل و اطراف همین شهر جستجو کرد.

البته اداره محیط زیست شهرستان رباط کریم که مسئول مستقیم بررسی و رسیدگی به انتشار بوی نامطبوع در پرند است منشأ آن را فاضلاب شهری و رود شور عنوان کرد.

این اختلاف نظر در خصوص علت بوی نامطبوع پرند با اظهار نظر مدیر آبفای جنوب‌غرب تهران که ۷۷ درصد بوی نامطبوع را به آراد کوه در کهریزک و کشتارگاهها و دامداری ها پیوند داده بود وارد مرحله جدیدی شد؛ ادعایی که البته از سوی کارشناسان محیط زیست رد شد زیرا بنا به نظر کارشناسان اگر انتشار این بود بد همینی باشد که آبفای جنوبغرب تهران می‌گوید باید شهرهای همجوار پرند هم از شدت این بوی بد در امان نباشند.

البته سال گذشته بود که اشکال در تصفیه خانه فاضلاب پرند از سوی فرمانداری رباط کریم علت اصلی این رخداد ناخوشایند مطرح شد اما باز هم اداره آبفای جنوبغرب تهران زیر بار این موضع نرفت.

 در زمینه بوی نامطبوع در پرند هنوز به نتیجه قطعی نرسیدیم

علیرضا عطایی رییس اداره محیط زیست رباط کریم در همین خصوص و در گفتگویی با ایرنا،  علت انتشار بوی بد پرند را نامشخص عنوان کرد و گفت: حدود یک سال است که درگیر بوی نامطبوع در منطقه پرند هستیم اما در زمینه منبع آن هنوز به نتیجه قطعی نرسیدیم.

عطایی افزود: حدود یک سال است که درگیر مساله بوی پرند هستیم، ابتدای کار بحث شناسایی منبع است، می دانیم که بو یک ماهیت فیزیکی فَرار دارد، به چشم مسلح دیده نمی شود تا رصد و نمونه برداری نشود و سنسورها در جاهای مختلفی کار گذاشته نشود قطعا نمی شود به نتیجه مطلوبی رسید، پارسال نمونه برداری انجام دادیم اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیدیم.

رییس اداره محیط زیست رباط کریم اظهار کرد: البته فقط صرف تصفیه خانه نیست بلکه بحث بوی منطقه ای است و ما هنوز به طور قطع به این نتیجه نرسیدیم که منبع بو تصفیه خانه یا فاضلاب پرند است، یکی از عللی که می تواند این بو را ایجاد کند امکان دارد فاضلاب باشد، زمانی هم که اهالی به ما اطلاع می دهند که بو در فضا پیچیده تا زمانی که ما به محل برسیم حدود نیم ساعت زمان می برد و چون بو فرار است؛ در این مدت تا وارد محل شویم دیگر بویی نیست و ما نمی توانیم به سرمنشاء آن برسیم.

وی ادامه داد: اخیرا هم جلسه ای با حضور نمایندگان آب و فاضلاب، شورای شهر، فرمانداری و محیط زیست برگزار کردیم که قرار شد برای هفته های آینده یک برنامه ریزی منسجمی انجام دهیم که منبع اصلی بو را شناسایی کنیم اما هنوز به طور قطع به این نتیجه نرسیدیم که منبع بو از کجا است اما گزارشی که مردم می دهند اظهار می کردند که بوی فاضلاب است، ما هم پیگیری ها را انجام دادیم که دیدیم در برخی نقاط خروجی فاضلاب خام به رودخانه شور ریخته می شود که البته اکنون بخش زیادی از آن حذف شده است و همچنان نیروهای آب و فاضلاب در حال کار هستند تا خروجی به رودخانه شور به طور کامل حذف شود.

عطایی درباره اینکه یکی از گله‌های اهالی ورود لجن فاضلاب تصفیه شده به رودخانه شور است گفت: این موضوع صحت ندارد، فاضلاب خام در برخی مناطق که هنوز به سیستم فاضلاب متصل نشده اند به رودخانه می ریزد که خروجی اصلی که دبی زیادی داشتند در ۲۰ روز گذشته به شبکه متصل شدند اما لجن فاضلاب تصفیه شده وارد رودخانه نمی شود چون این لجن برای تصفیه خانه لازم است و نمی توانند آنرا حذف کنند دوم اینکه تصفیه خانه پرند مدت کوتاهی است که راه اندازی شده و این مدت زیادی نیست که بخواهد لجن آن در حجم زیادی رسوب داشته باشد و نیاز به تخلیه باشد.

رییس اداره محیط زیست رباط کریم اظهارداشت: در بازدیدهای خود از تصفیه خانه به مورد خاصی نرسیدیم که علت ایجاد بود حتما تصفیه خانه و مجموعه آن باشد شاید بحث فاضلاب خانگی به رودخانه باشد و یک درصدی از این بو را ایجاد کند اما اینکه تصفیه خانه باشد هنوز به نتیجه قطعی نرسیدیم و در حال بررسی هستیم.

انتقاد از پاسکاری بوی نامطبوع پرند میان ادارت تابعه آب و فاضلاب

امام جمعه شهر پرند که چندی پیش در خطبه‌های نماز جمعه نسبت به بوی بد این شهرستان گلایه کرده بود هم در گفتگو با خبرنگار ایرنا گفت: بنده در همان خطبه معروف خودم از شخص آیت الله رییسی به عنوان رییس جمهور انقلابی، مردمی و جهادی درخواست داشتم که این مشکل و معضل بزرگ شهر پرند را حل کند.

حجت الاسلام اسماعیل کاظمی ادامه داد: از تیرماه سال گذشته که به شهر پرند آمدم این بوی بد به مشام می رسید و چندین مرتبه از ادارات آب و فاضلاب و محیط زیست درخواست کردیم که این مشکل حل شود.

وی افزود: در بازدید اخیر شامگاهی که در ساعت ۲ بامداد انجام دادم، متوجه شدم که این بو مربوط به پساب فاضلاب است که نمی توان اظهار نظر کرد که این پساب مربوط به فاضلاب پرند، شهریار و یا مربوط به نیروگاه است.

امام جمعه شهر پرند ادامه داد: از مدیرکل آب و فاضلاب استان تهران چندین مرتبه خواستم که نسبت به رفع این مشکل اقدام کند اما به نظر می رسد که این مشکل با پاس‌کاری آبفا و آب و فاضلاب استان تهران در حال سپری شدن است و هنوز مشکل مردم شهر پرند حل نشده است.

 باز شدن گره کور علت بوی بد توسط یک کارگر خدمات شهری!

این اظهارنظرهای متفاوت در علت‌یابی بوی نامطبوع پرند که میان اداره محیط زیست، اداره بهداشت شهرستان، شهرداری پرند و اداره آبفای جنوبغرب تهران اختلافاتی را ایجاد کرده بود و همچنین گلایه‌های شهروندان پرندی منجر به این شد تا برای تهیه گزارش میدانی عازم این شهرستان بشویم.

در بدو ورد به شهرستان پرند همانگونه که شهروندان اعتراض داشتند بوی نامطبوع فاضلاب یا به اصطلاح آب‌ گندیده مشام را می‌آزرد که بیشتر در نزدیکی فاز ۱ و فاز ۳ شدت آن احساس می‌شد. همانطور که در ابتدای گزارش ذکر شد شهروندان پرندی با گلایه از بی‌توجهی مسئولان محلی نسبت به انتشار بوی نامطبوع، همگی صحه می‌گذاشتند بر این موضوع که بوی بد بیشتر شبیه بوی فاضلاب است تا زباله و دیگر عناصر بدبو! بنا به گفته ساکنین فاز ۳، حتی در طبقات بالای ساختمان‌ها هم بوی بد حس می‌شود و مجبور هستیم پنجره منازل را ببندیم.

آنچه که بیشتر از همه از سوی ساکنین مناطق مختلف پرند مطرح می‌شد و البته در رسانه‌ها هم به آن پرداخته شده، نحوه عملکرد آبفای این منطقه بود که به زعم شهروندان، بوی نامطبوع ناشی از سرازیر شدن فاضلاب به رود شور بود.

در حالی که از سوی یکی از خبرنگاران رسانه‌های محلی به عنوان راهنما مشایعت می‌شدیم، برای بررسی بیشتر این موضوع به نزدیکی تصفیه‌خانه آب شهرستان پرند در حوالی رود شور رفتیم که به وضوح شدت این بو در آنجا بیشتر احساس می‌شد.

بنا به گفته یکی ازنیروهای شهرداری پرند، در این تصفیه‌خانه، فاضلاب شهری تصفیه شده و برای آبیاری فضای سبز محلی استفاده و اضافه آن وارد رود شور می‌شود. البته به گفته رییس اداره محیط زیست رباط کریم هیچ دلیل مشخصی برای مقصر دانستن اداره آبفا در این خصوص وجود ندارد با این حال در گفتگوهایی که با کارگران خدمات شهری مستقر در آن حوالی داشتیم نکات جالبی ذکر شد که شاید بتواند گره از علت‌یابی و همچنین مقصریابی این مسئله باز کند. یکی از این کارگران خدمات شهری که تلاش داشت هویت خودش را پنهان کند به خبرنگار ایرنا گفت: «در طول شبانه‌روز که عمدتا غروب یا در تاریکی شب است دو یا سه مرتبه تفاله‌هایی که ناشی از تصفیه فاضلاب است و آب آن برای آبیاری فضای سبز استفاده می‌شود به صورت پنهانی در حوالی رود شور تخلیه می‌شود.» بررسی ادعای این کارگر خدمات شهری و زمان انتشار بوی بد در پردیس با یکدیگر تطابق بیشتری داشت چنانکه بوی نامطبوع بیشتر در زمان‌هایی احساس می‌شد که تفاله تصفیه‌خانه در زمین‌های اطراف رود شور تخلیه می‌شد.

اگرچه اداره آب و فاضلاب همچنان مسئولیت این موضوع را برعهده نمی‌گیرد اما بیشترین احتمال منشأ بوی بد در پرند از نگاه مردم و حتی کارشناسان بی‌طرف شهری و رسانه‌های محلی بر این موضوع استوار است که تخلیه تفاله‌های تصفیه آب (نه خود فاضلاب شهری) بیشترین عامل بوی نامطبوع در این شهرستان است.

حال باید دید موضع فرماندار به عنوان نماینده عالی دولت و دادستان شهرستان به عنوان مدعی العموم دراین خصوص چیست؟

برچسب‌ها تصفیه خانه شهرک صنعتی پرند آب و فاضلاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تصفیه خانه شهرک صنعتی پرند آب و فاضلاب تصفیه خانه شهرک صنعتی پرند آب و فاضلاب رودخانه شور بوی نامطبوع شهرستان پرند آب و فاضلاب فاضلاب شهر خدمات شهری اداره آبفا تصفیه خانه انتشار بوی بوی بد رسانه ها اداره آب شهر پرند رود شور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۷۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها

جلال علمدار مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد با اشاره به بارندگی شدید چند روز گذشته و بروز سیلاب در سطح استان یزد گفت: ساعت ۲۰ سه شنبه هفته جاری دبی تصفیه خانه فاضلاب استان یزد به یک هزار لیتر در ثانیه و تا ساعت ۲۳ به هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه رسید در حالی که ظرفیت عادی تصفیه خانه ۳۵۰ لیتر در ثانیه است. 
 
او با تاکید براینکه در مواقع بارندگی و آبگرفتگی از هدایت آب به داخل منهول‌های شبکه فاضلاب شهری باید جدا خوداری شود، افزود: هدایت روان آب‌ها به شبکه فاضلاب، افزایش دبی این شبکه را به دنبال خواهد داشت و این کار قطعا به پس زدگی روان آب‌ها در منازل شهروندان منجر می‌شود.
 
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب یزد با بیان اینکه این روند همچنان تا پایان بارندگی‌ها برقرار است، ادامه داد: تاکنون گزارشی از قطعی آب اعلام نشده است، اما به طور قطع زیرساخت‌ها با خسارت مواجه شده که بعد از بارش‌ها قابل شناسایی و ارزیابی است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد
  • تحویل زمین به آبکاران به شرط آغاز ساخت پیش‌تصفیه
  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • بهره‌برداری از اولین تصفیه‌خانه مدرن فاضلاب روستایی در قزوین
  • آبفای لرستان ۱۰۰ پروژه در دست اجرا دارد
  • توسعه ۱۷ کیلومتری شبکه و خط انتقال فاضلاب در استان قزوین