Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@21:10:36 GMT

استارتاپ‌ها ملزم به حفاظت از داده‌های مردم هستند

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۹۶۶۱

استارتاپ‌ها ملزم به حفاظت از داده‌های مردم هستند

رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: اگر استارت‌آپ‌ها قصد دارند کار خود را به‌شکل درستی انجام بدهند و رشد متوازنی را داشته باشند، باید از داده‌های مردم حفاظت کنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، نمی‌توان منکر شد که درز کردن اطلاعات و افشای پایگاه اطلاعات هویتی کاربران یکی از موضوعات دارای اهمیت سال‌های اخیر فضای مجازی بوده و در این زمینه به دلیل نبود قوانین مشخص در مواجهه با آن، مشکلات فراوانی ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در همین راستا تیرماه سال یک هزار و سیصد ونود و هفت بود که از پیش‌نویس لایحه «صیانت و حفاظت از داده‌های شخصی» رونمایی شد.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به تلاش برای تصویب لایحه حفاظت از داده‌های شخصی، معتقد است که اگر استارت‌آپ‌ها قصد دارند کار خود را به‌شکل درستی انجام بدهند و رشد متوازنی را داشته باشند، باید از داده‌های مردم  به طور کامل حفاظت کنند.

«محمد خوانساری»، رئیس سازمان فناوری اطلاعات، درخصوص شتاب‌بخشی برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، اشتغال و تولید در سال جدید اظهار داشت:

«شرکت‌های دانش‌بنیان شرکت‌هایی هستند که روی محصولاتی با فناوری‌های بالا کار می‌کنند و محصولاتشان دارای خصوصیات خاصی است. آن‌ها معمولاً حجم بالایی از نیروی انسانی را خبره دارند، هزینه‌هایی که در حوزه تولید و آزمایشگاه‌های مخصوص صرف می‌کنند، بسیار زیاد است. حجم زیادی از مسائل مربوط به تسهیل امور مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور از جانب معاونت علمی ریاست جمهوری انجام می‌شود و بخش دیگر از تکالیف برعهده وزارت ارتباطات و به شکل خاص سازمان فناوری اطلاعات است.»

وی افزود: «بسیاری از موارد درباره قوانین مربوط به استارت‌آپ‌ها باید از جانب دولت در قالب لایحه به مجلس برود. یکی از برنامه‌های مهمی که اکنون در دست داریم مربوط به لایحه حفاظت از داده‌های شخصی است و اگر استارت‌آپ‌ها قصد دارند کار خود را به‌شکل درستی انجام بدهند و رشد متوازنی را داشته باشند، باید از داده‌های مردم حفاظت کنند. مثال ساده در این بخش، این است که کاربران دوست ندارند زمانی که با شماره خود در سایتی ثبت‌نام می‌کنند، آن شماره در اختیار شرکت‌های تبلیغاتی قرار بگیرد. تکلیف داده در این مقوله مشخص نیست زیرا قوانین فعلی ما به دلیل بازخوانی‌های متفاوت از قوانینی نمی‌تواند به شکل شفاف عمل کند.»

خوانساری ادامه داد: «یکی از مواردی که سازمان فناوری اطلاعات در بخش حقوقی مربوط به شرکت‌های استارتاپی فعالیت می‌کنیم، این است که بتوانیم در سال جاری لایحه حفاظت از داده‌های شخصی را از طریق دولت به مجلس تقدیم کنیم. بخش دیگری این است که شرکت‌های دانش‌بنیان زمانی که بزرگ می‌شوند، داده‌های زیادی از مردم حتی به‌صورت بی‌نام را جمع‌آوری می‌کنند و باید برای آن‌ها قوانینی در نظر گرفت. این بخشی از قوانینی است که به رشد شرکت‌های دانش‌بنیان کمک می‌کند و باید با جدیت دنبال شود.»

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص مکلف شدن سازمان فناوری اطلاعات درخصوص حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان بیان داشت: «برخی چارچوب‌های قانونی لازم برای حمایت از مجموعه‌های دانش‌بنیان در کشور وجود دارد و بخش دیگر با توجه به‌سرعت توسعه فناوری در کشور باید تکمیل شود. همچنین ارتباط نزدیکی با سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و مجموعه شرکت‌های دانش‌بنیان داریم تا بتوانیم نیازها آن‌ها را در زنجیره‌ نظام قانون‌گذاری کشور دریافت و آن را از طریق دولت به مجلس منتقل و پیگیری کنیم.»

وی تصریح کرد: «شرکت‌های دانش‌بنیان به دلیل چرخه رشد خود به قوانین دیگری نیاز دارند. برخی از این‌ها در ابتدا شرکت نبوده و به‌عنوان مجموعه نوپا یا نوآفرین مطرح هستند که در یک مکان مشترک یا با دریافت یک میز در مرکز شتاب‌دهنده به فعالیت خود ادامه می‌دهند که ما برای آن‌ها تسهیلاتی در نظر گرفته‌ایم تا هویت‌های حقوقی‌شان را تقویت کنیم. مثلاً در همان حالت که تنها یک میز کار کوچک هستند، برای‌شان کد پستی، کد مالیاتی و کد بیمه در نظر گرفته‌ایم. این‌ها ظرفیت‌هایی است که بر اساس آیین‌نامه تصویب‌شده در دولت وجود دارد.»

رئیس سازمان فناوری اطلاعات در زمینه فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌ها و نگرانی کسب‌وکارها در این خصوص در کشور عنوان کرد: «با صنفی که در کشور تا 20 هزار هویت حقیقی و حقوقی شرکت‌های دانش‌بنیان و فعال حوزه فناوری را در خود جمع کرده است، ارتباط نزدیک و مداوم داریم تا بتوانیم از حقوق تولیدکنندگان و شرکت‌کنندگان در این حوزه تا جایی که قوانین کشور اجازه می‌دهیم حمایت کنیم. به‌طور مثال مدتی قبل صاحبان یکی از پلتفرم‌ها دچار مشکل شد و در این مورد وزارت ارتباطات موضع‌گیری و مشکل را حل کرد. قاعدتاً باید بر این تأکید کنم که ظرفیت‌هایی که در سازمان فناوری اطلاعات شکل‌گرفته است بنابر قانون است.»

وی تاکید کرد: «اکنون 6700 شرکت دانش‌بنیان در کشور داریم که از این تعداد 1500 شرکت در حوزه فناوری اطلاعات، 1200 شرکت دیگر در حوزه سخت‌افزار الکترونیک و مخابرات و در مجموع 2800 شرکت در این دو حوزه فعالیت دارند. به‌طور کل یک‌سوم از کل شرکت‌های دانش‌بنیان از فناوری اطلاعات برای پیشبرد کار خود استفاده می‌کنند. قاعدتاً این شرکت‌ها در رشد خود چرخه‌ای را دنبال می‌کنند و برای سرعت گرفتن این چرخه مواردی مانند احراز هویت، کدپستی، آدرس، اعتبارات بانکی، تبدیل‌هایی برای شبای بانکی و احراز مالکیت ازجمله زیرساخت‌های مهمی است که باید برای این شرکت‌ها مهیا شود و آن‌ها بتوانند برای تولید محصول نوآورانه خود از آن استفاده کنند.»

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اینکه نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان را در تعامل با نظام صنفی رایانه‌ای و فعالان این حوزه احصا می‌کنیم، گفت: «در سازمان فناوری اطلاعات یک بزرگراه خدمات دولت راه‌اندازی کرده‌ایم. همه دستگاه‌های دولتی موظف هستند خدماتی از جنس استعلام و خدمات فناوری اطلاعات‌پایه که به شکل مستقیم به مردم می‌دهند را از طریق این بزرگراه به کسب‌وکارها ارائه بدهند. این امکان در سال جاری از طریق اپراتور خدمات فراهم می‌کنیم تا بخش خصوصی نیز به شکل منسجم از یک درگاه وارد کسب اطلاعات کند.»

خوانساری در انتهای سخنان خود بیان داشت: «اکنون دستگاه‌های دولتی ما پنجره واحد یکپارچه برای ارائه خدمات ندارند و وزارت ارتباطات در حال رسیدگی به انجام آن است. امسال دستگاه‌های دولتی باید پنجره واحد خود را راه‌اندازی کرده و سازمان فناوری اطلاعات نیز با یکپارچه کردن این دستگاه‌ها، پنجره واحد خدمات هوشمند دولت را راه‌اندازی کنیم. در بخش دیگر دستگاه‌های دولتی باید نسخه دیگری از اطلاعات خود را با حفظ محرمانگی آماده کرده و به‌سادگی در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان بگذارند تا توسعه بازار نیز در این بخش اتفاق بیفتد.»

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استارتاپ استارتاپ رئیس سازمان فناوری اطلاعات حفاظت از داده های شخصی شرکت های دانش بنیان فناوری اطلاعات دستگاه های دولتی داده های مردم استارت آپ ها دستگاه ها بخش دیگر شرکت ها کار خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۹۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال

روح الله‌ دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در نشست خبری سالانه این معاونت گفت: در حوزه هوش مصنوعی و شورای راهبری ملی هوش مصنوعی سال گذشته با دستگاه‌های زیادی تعامل شکل گرفت. با برگزاری و حضور دها متخصص بخش نظارت تنظیم‌گری، توسعه و پیگیری پروژه‌ها این شورا راهبری تشکیل شد.

او گفت: در اسفند ماه سال گذشته شورای راهبری ملی هوش مصنوعی با تعیین اعضای با دستور رئیس جمهور تشکیل شد. مزرعه پردازشی بزرگ، مرکز داده بزرگ، کتابخانه‌های بزرگ زبانی و تصویری خدمات پردازشی بزرگ در اپراتور‌های این مرکز قرار دارد و به شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها خدمات دهی می‌کند.

دهقانی بیان کرد: ایران ۷۰ الی ۸۰ رتبه کاربرد در حوزه هوش مصنوعی دارد. معاونت علمی و فناوری تلاش دارد برای توسعه شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها از آنها حمایت کند. یکی از مراحل بلوغ شرکت‌های دانش بنیان عرضه شدن آنها در بازار سرمایه و مشارکت آنها در بورس است. دانش بنیان‌ها برای ورود و سرمایه گذاری در بورس نیازی به اقدام در معاونت علمی ندارند، اما برای شرکت‌هایی که کلان داده‌های مردم و داده‌های امنیت ملی را به دنبال دارند باید از طریق این معاونت وارد شوند.

او گفت: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور از رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال خبر داد و گفت: تاکنون ۱۰۸ شرکت در بازار سرمایه حضور دارند کا تا پایان سال رشد صد درصدی خواهند داشت. علم و فناوری، استفاده از این تکنولوژی‌ها دوبال عملیات صادق بودند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اطهار کرد: حمایت از اندیشه ورزی و تفکردر کشور حمایت از توسعه علم و حمایت از توسعه فناوری و حمایت از توسعه کسب کار‌ها از ارکان اصلی معاونت علمی ریاست جمهوری است. ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان در این معاونت نیز کار خود را آغاز کرده است. امضا کردن موافقت نامه با صنایع بزرگ فولادی و پتروشیمی و وزارت خانه‌های بزرگ از برنامه‌های معاونت علمی بوده که انجام شده است. 

او بیان کرد: قریب به ۲۰ کنسرسیوم در حوزه پتروشیمی، فولاد، ذوب آهن و محیط زیست و ... برای حل مسائل کشور عقد قرارداد و برگزار شد. بودجه‌ای معادل پروژه ۵۰۰ میلیون یورویی نفت برای اجرای پروژه‌های پیشران فناورانه باشند و تاثیر مستقیم در زندگی مردم داشته باشند در پایان سال گذشته ابلاغ شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در نشست خبری ادامه داد: در نظام جدید ارزیابی دانش‌بنیان‌ها، علاوه بر سطح فناوری، میزان اشتغال تخصصی و گردش مالی شرکت هم مورد مطالعه قرار می‌گیرد و شرکت‌ها بر این اساس به شرکت‌ها نوپا، نوآور و فناور تقسیم می‌شوند.

او افزود: نوع ۱-۲ و ۳ سابق بر اساس فناوری تقسیم بندی می‌شود، اما الان اشتغال تخصصی و گردش مالی نوع تقسیم بندی را مشخص می‌کند. شرکت‌های بسیار نوع یک داشته‌ایم که در بازنگری به شرکت نوپا تبدیل شدند و شرکت‌های نوع ۳ داشتیم که به شرکت‌های نوآور و فناور تبدیل شدند. ساز و کار‌های حمایتی از دانش بنیان‌ها در روش جدید متناسب‌تر شدند.۱۰ پارک کشور به کارگزار شناسایی شرکت‌های نوپا تبدیل شده اند.

در حال تکمیل...

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • صادرات ۱۰ میلیارد دلاری دانش بنیان‌ها تا دو سال آینده
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌‎شود
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان