Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-30@01:23:19 GMT

ضرورت تشکیل کارگروه مشترک فرهنگی ایران و لبنان

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۸۰۱۷۹

ضرورت تشکیل کارگروه مشترک فرهنگی ایران و لبنان

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمد وسام المرتضی، وزیر فرهنگ لبنان در ایران در جریان سفر به کشورمان به منظور دیدار با مقامات ایرانی، صبح امروز، چهارشنبه (21 اردیبهشت‌ماه) با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور، رئیس این سازمان، دیدار و گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور در سخنانی، روابط ایران و لبنان را روابطی دیرینه و عمیق دانست و گفت: روابط ایران و لبنان از قدیم الایام رابطه‌ای مناسب بوده و پس از انقلاب اسلامی، به لحاظ موقعیت راهبردی لبنان، پیوندهای تنگاتنگی بین آنها به وجود آمده است.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به امضای توافقنامه‌ فرهنگی بین دو کشور در سال‌های گذشته گفت: این توافقنامه‌ فرهنگی همچنان به قوت خود باقی مانده است، اما با توجه به زمینه‌های گسترده همکاری‌ها لازم است، فعال شود.

وی افزود: ما لبنان را یکی از ارکان مقاومت می‌دانیم و همواره می‌بینیم هر زمان ایران‌هراسی در لبنان شدت می‌گیرد رغبت مردم این کشور نسبت به ما بیشتر می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور با تأکید بر ضرورت تقویت رفت و آمد گردشگران دو کشور گفت: لازم است یکدیگر را بیشتر بشناسیم و این مسئله با رفت و آمد گردشگران تقویت می‌شود و برای این امر رسانه‌های دو کشور باید ارتباط بیشتری با یکدیگر داشته باشند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، رسانه‌های مستقل ایران و لبنان با هم ارتباط نزدیک تری داشته باشند تا روابط دوستانه بین دو ملت به ویژه جایگاه والای زنان در جمهوری اسلامی ایران را منعکس کنند و تبلیغات سوء رسانه‌های معاند در این زمینه ناکام بماند.

ضرورت بازنویسی تاریخ مقاومت/ ساخت فیلم و مستند

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد: ما آمادگی داریم با کمک برادران لبنانی تاریخ مقاومت را بازنویسی کنیم زیرا اگر امروز درباره مقاومت ننویسیم فردا دیگران برایمان می‌نویسند، با ساخت فیلم و مستند هم می‌توانیم همکاری‌ها را تقویت کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور اظهار داشت: اخیراً با مطالعه درباره مسائل آمریکا متوجه شده‌ام که مهم‌ترین مسئله این کشور توسعه گفتمان جهان عرب با اسرائیل است و باید بدانیم که عادی‌سازی روابط اعراب و اسرائیل از جمله فتنه‌هایی است که باید با آن مقابله کنیم.

وی بر ضرورت گسترش گفت‌وگوهای فرهنگی بین دو کشور تأکید کرد و گفت: از آنجایی که فرهنگ همواره مناسب‌ترین و مؤثرترین بستر و راهکار برای تعامل و گفت‌وگو میان ملت‌هاست، می‌توانیم با برگزاری گفت‌وگوهای فرهنگی امکان همفکری و تبادل نظر مستمر و سازنده میان نخبگان دو کشور را فراهم کنیم.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ابراز همدردی با ملت لبنان در برابر فشارهای اقتصادی گفت: این فشارها طولانی نخواهد شد، این آخرین حربه استکبار در منطقه است و مردم لبنان پیروز می‌شوند.

وی تصریح کرد: تلاش‌ها و توطئه‌های آمریکا و اسرائیل شکست خواهد خورد و ما هر چه بیشتر در موضوعات مختلف همکاری کنیم، این برنامه‌ها زودتر به شکست می‌انجامد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور با اشاره به اینکه علاقه‌مند به برگزاری هفته فرهنگی لبنان در ایران هستیم، گفت: باید مردم ما هم از لبنان بیشتر بدانند اگر مردم ما از سابقه همکاری‌ها بیشتر بدانند روابط بیشتر تقویت خواهد شد.

وی همچنین، افزود: ما آماده زمینه‌سازی برای آشنایی مردم ایران با لبنان هستیم و از شما می‌خواهیم مردم لبنان را با فرهنگ ایران بیشتر آشنا کنید.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تأکید بر تشکیل کارگروه مشترک فرهنگی دو کشور، گفت: این کارگروه زمینه عملیاتی شدن خواسته‌های مشترک فرهنگی را فراهم خواهد کرد و ما برای هر کمکی برای شناساندن فرهنگ ایران و لبنان به مردمان دو کشور آمادگی کامل داریم.

روابط ایران و لبنان محکم‌‎تر و ریشه‌دار است

محمد وسام المرتضی، وزیر فرهنگ لبنان هم در این دیدار، با اشاره به روابط تاریخی و قدیمی مردم دو کشور گفت: روابط ایران و لبنان در دهه‌های گذشته برقرار بوده و با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) محکم‌‎تر و ریشه‌دارتر شد.

وی اظهار داشت: قبل از پیروزی انقلاب، لبنان در شرایطی بسر می‌برد که می‌گفتند قدرت او از ضعفش هست. به همین خاطر بسیاری به خود اجازه دادند که وارد این کشور شوند و حریم ما را بشکنند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، لبنان قدرت و حاکمیت خود را بدست آورد و موفق شدیم در مقابله با ظلم‌های بی شمار استکبار جهانی پیروز شویم.

محمد وسام المرتضی با اشاره به تلاش برخی گروه‌ها برای ایران‌هراسی در لبنان گفت: ما معارضان و گروه‌های گمراهی در لبنان داریم که می‌گویند ما داریم حضور و اشغالگری ایران را در لبنان تقویت می‌کنیم، در حالی که همین گروه‌های گمراه در زمان اشغالگری اسرائیل در لبنان هیچ کاری نکردند.

وزیر فرهنگ لبنان اظهار داشت: تمام کسانی که ما را متهم به حمایت از اشغالگری ایران می‌کنند، خود هیچ حرفی درباره اشغالگری اسرائیل نمی‌زنند، ما مجبور نیستیم به آن‌ها پاسخ دهیم و واقعیت همه چیز را به آن‌ها نشان خواهد داد.

وی در ادامه سخنانش، تأکید کرد:‌ با توجه به وسعت کم لبنان ما در جنگ‌های مختلف اسرائیل را شکست دادیم و در سال ۲۰۰۶ موفق شدیم با تجاوز دشمن مقابله و رژیم صهیونیستی را شکست دهیم؛ کسانی که این جنگ‌ها را علیه لبنان به راه انداختند، به دنبال شوراندن اهل سنت علیه شیعه و شوراندن مردم لبنان علیه یکدیگر نیز رفتند، اما موفق نشدند.

محمد وسام المرتضی خاطرنشان کرد:‌ ما علاوه بر شکست دشمن، با طرح خاورمیانه جدید هم مقابله کردیم و اینجا لازم است از کمک‌های ایران و شهید حاج قاسم سلیمانی و عماد مقنیه یاد کنیم.

وی با اشاره به تلاش برخی کشورها برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل گفت: لبنان و فرهنگ این کشور در تناقض با عادی‌سازی روابط با اسرائیل است و اگر ما رابطه مان را با اسرائیل عادی‌سازی کنیم بعید نیست این رژیم شیطانی، لبنان را با اقوام مختلف خود نابود کند.

مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان راه‌اندازی شود

وزیر فرهنگ لبنان با تأکید بر ضرورت راه‌اندازی مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان مطرح کرد: ما نیازمند چنین مرکزی در لبنان هستیم تا حقایق مربوط به ایران و واقعیت‌های فرهنگی و تمدنی این کشور به مردم لبنان شناسانده شود، ایران کارهای زیادی برای لبنان انجام داده؛ اما برای خودش در لبنان کاری نکرده است؛ در حالی که این مسئله توجه فوق‌العاده‌ای می‌طلبد.

محمد وسام المرتضی اظهار داشت: امروز لبنان قدرتمند شده است و رژیم صهیونیستی با تمام ادوات و ابزارها از ما می‌ترسد و چون در حوزه نظامی بر ما پیروز نشده‌اند، جنگ اقتصادی علیه ما راه انداخته‌اند.

وی در ادامه سخنانش، با اشاره به اینکه لبنانی‌ها در انتخابات یکشنبه آینده (انتخابات پارلمانی) ثبات قدم در راه دفاع از وطن را به جهان نشان خواهند داد، ضمن قدردانی از کمک‌های ایران گفت: ایران دوست واقعی ماست و منفعت و مصلحت لبنانی‌ها در همین دوستی با ایران نهفته است. امیدواریم در این مسیر هر دو کشور متحد باشند.

در بخش پایانی این دیدار، محمدرضا بهمنی، معاون توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پیشنهاد داد: در فرصت حضور وزیر فرهنگ لبنان در ایران ضمن سفر به شهرهای اصفهان، کرمان و مشهد با نخبگان فرهنگی کشورمان دیدار داشته و تعاملاتی در این زمینه صورت گیرد.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: ایران لبنان کارگروه رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی روابط ایران و لبنان وزیر فرهنگ لبنان مردم لبنان عادی سازی همکاری ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۰۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در روزهای آینده نیز ۲ سفر به کشورهای منطقه خواهیم داشت، مقصد احتمالاً جمهوری آذربایجان و یکی دیگر از کشورهای آسیای مرکزی است که برنامه‌های آن را هماهنگ می‌کنند و روی هم رفته اتفاقات خوبی را رقم خواهیم زد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدمهدی اسماعیلی امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در حاشیه نشست با مدیران و دبیران جشنواره بیست و یکم امام رضا (ع) در جمع خبرنگاران بدون ذکر نام کارگردان فیلم سینمایی «اقبال لاهوری» شاعر ملی و مشهور پاکستانی اظهار داشت: کارگردان در حال آماده‌سازی فیلم‌نامه است اما تا قرارداد بسته نشود، اسمش را نمی‌آورم، بنیاد سینمایی فارابی در حال منعقد کردن قرارداد آن است و تا آخر سال و یا اوایل سال آینده اثر ساخته می‌شود، می‌خواهیم یک فیلم با کیفیت و خوب بسازیم.

وی با تاکید بر پیگیری ویژه برنامه‌های زبان فارسی افزود: ما ۶ خانه فرهنگ در پاکستان از جمله لاهور، کراچی و کویته و دیگر شهرها داریم که باید تقویت شود؛ در این سفر رئیس‌جمهور عنایت ویژه‌ای بر بحث گسترش فرهنگی در پاکستان داشت و این کار را به سرانجام می‌رسانیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در سریلانکا هم با استقبال بسیار بالای هنرمندان و اهالی فرهنگ آنجا روبه‌رو بودیم؛ ۴ تفاهم‌نامه همکاری از ۵ تفاهم دو کشور در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه‌های رسانه‌ای، سینما، فرهنگی به معنای خاص خود و همچنین در زمینه تعاملات میان هنرمندان و برگزاری اجلاس‌های مشترک بود.

اسماعیلی اظهار داشت: در حال تجربه فضای ویژه‌ای در حوزه بین‌الملل هستیم، شاید برای اولین بار است که همزمان با حرکت در حوزه حل مسائل فرهنگی در داخل کشور، این دیپلماسی فرهنگی را به صورت برجسته پیش می‌بریم.

وی گفت: در روزهای آینده نیز ۲ سفر به کشورهای منطقه خواهیم داشت، مقصد احتمالاً جمهوری آذربایجان و یکی دیگر از کشورهای آسیای مرکزی است که برنامه‌های آن را هماهنگ می‌کنند؛ روی هم رفته اتفاق‌های خوبی را رقم خواهیم زد، هفته‌های فرهنگی را بلافاصله در تهران خواهیم داشت و همه این‌ها به خاطر آن است که این ارتقا (در روابط مشترک فرهنگی) صورت بگیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اعزام رایزنان فرهنگی نیز اظهار داشت: تقریباً در دوره جدید رایزنان فرهنگی که انتخاب می‌کنیم از برجسته‌های دانشگاهی و اجرایی هستند، به همین دلیل تحولات مهمی را دارند صورت می‌دهند و یکی از ویژگی‌های رایزنان ما میدانی بودن آن‌ها است.

اسماعیلی ادامه داد: ما رایزن نمی‌خواهیم که در اتاق خود پشت میز بنشیند. مانند طبیب دوار باید بچرخد، شهر به شهر، مسجد به مسجد، کلیسا به کلیسا و مجامع مختلف فرهنگی و هنری و با تسلطی که به زبان، تاریخ، فرهنگ و هنر آن کشور دارد، با تعهد دینی و انقلابی که نسبت به آرمان‌های جمهوری اسلامی و نظامی اسلامی دارد، بتواند تعامل را برقرار کند و با این تفاسیر پیش می‌رویم.

وی در خصوص روند جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) هم گفت: جشنواره امام رضا (ع) بسیار مایه خوشبختی ماست؛ امسال دوستان، ابتکار چله رضوی را از اول ماه شوال تا یازدهم ذی‌القعده گذاشتند که تولد امام رضا (ع) است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: به دوستان پیشنهاد دادم در سفر ترکمنستان از هنرمندان و فعالان فرهنگی مرو هم حضور داشته باشند؛ در آنجا هم خیلی ابراز علاقه کردند که در این بحث بین مشهد و مرو تعاملات بیشتری صورت بگیرد.

اسماعیلی گفت: جشنواره فیلم رضوان که اولین جشنواره فیلم‌های دینی است به برکت جشنواره امام رضا (ع) امسال برگزار می‌شود و اتفاق‌های بسیار خوب دیگر نیز می‌افتد؛ مهم‌ترین نکته جشنواره فرهنگی هنری رضوی امسال ما این است که به میدان رفته است، در گرگان یک اجتماع چند هزار نفری با هم سرود می‌خواندند.

وی افزود: جشنواره امام رضا (ع)، به روستاها و میان عشایر رفته است؛ این اتفاق، مبارک و مایه عزت و ارتقای کمی و کیفی فعالیت‌های فرهنگی هنری کشور به ویژه در حوزه فرهنگ و هنر دینی خواهد بود که خود بارگاه نورانی علی ابن موسی الرضا (ع) یکی از بی‌نظیرترین جلوه‌های هنری کشور است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تأمین بودجه‌ای حریم تئاتر گفت: کار حریم تئاتر شهر بدون وقفه شروع و بودجه آن تزریق شده است؛ صبح جلسه آن را گذاشتم و مسئول عمرانی وزارتخانه و معاون توسعه و پشتیبانی منابع انسانی وزارت فرهنگ گزارش دادند که کار بدون یک روز توقف تا اتمام و بهره‌برداری ادامه پیدا خواهد کرد؛ خبرنگاران هر وقت دیدند در آنجا سر و صدا نیست به من خبر دهید.

منبع: ایرنا

کد خبر 748406

دیگر خبرها

  • نشست مشترک کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی و مسئولین کمیته ملی المپیک
  • ضرورت تشکیل کمیسیون مشترک برای پیگیری موافقتنامه‌های دوجانبه بین ایران و اوگاندا
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • خلیج فارس تا ابدخلیج فارس خواهد بود/یکی ازمهم‌ترین حوزه‌های تمدنی
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • تشکیل کارگروه‌ تخصصی مشترک بین دانشگاه آزاد و شورای شهر زرقان
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • لزوم تشکیل کارگروه مشترک برای ایجاد تغییر در طرح ترافیک