Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، کاهش شاخص در طی معاملات روز گذشته، باعث شد معامله‌ گران در شرایطی به استقبال آخرین روز معاملاتی هفته بروند که بیم و امید فراوانی نسبت به رشد یا کاهش قیمت در بازار سرمایه داشتند.

اما امروز یک صعود چشمگیر در بورس رخ داد که توانست خود را نزدیک جدی ترین مقاومت پیش رو کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکسته شدن مقاومت در رمز یک میلیون و 560 هزار واحدی در پایان معاملات امروز می تواند هفته آینده سبزی را برای بورس به ارمغان بیاورد.

شاخص کل بازار سهام پس از عبور از نیمه کانال 1.5 میلیونی در روز یکشنبه، در دو روز بعدی نزول کرد. تحلیلگران تکنیکال عملکرد شاخص در دو روز اخیر را نشانه مقاومت در محدوده یک میلیون و 560 هزار واحدی می ‌دانند. اما امروز اغلب نمادهای بازار رشد قیمت داشتند. دیروز اغلب نمادهای بزرگ و شاخص ‌ساز افت قیمت داشتند که امروز انها نیز توانستند با رشد بازار خود را هماهنگ کنند و بازاری یکپارچه سبز را پیش روی سهامداران قرار دهند.

البته شکسته شدن مقاومت شاخص کل هموزن در سطح 430 هزار واحدی نیز خبر خوب دیگر برای بورس در جریان معاملات هفته آینده خواهد بود.

به نظر می ‌رسد بورس امروز شاهد یک جهت ‌گیری بوده است. جهت گیری که نشان می دهد سهامداران حقیقی به دنبال معامله سهام کوچک و متوسط بازار هستند و حقوقی ها نیز در وضعیت حمایت از نمادهای بزرگ قرار گرفته اند.

* رشد 2.2 درصدی شاخص کل هموزن

شاخص کل بورس در جریان معاملات روز سه شنبه با رشد 24 هزار و 918 واحدی به سطح یک میلیون و 564 هزار و 449 واحدی رسید و بازدهی مثبت 1.62 درصدی را به ثبت رساند.

شاخص کل هموزن نیز با افزایش 9 هزار و 540 واحدی به عدد 438 هزار و 409 واحدی دست پیدا کرد. این شاخص نیز بازدهی مثبت 2.22 درصد را تجربه کرده است. شاخص فرابورس نیز با رشد 306 واحدی به سطح 21 هزار و 396 واحدی رسیده است.

* حقیقی ها باز هم برگشتند

امروز جریان تبدیل مالکیت حقوقی به حقیقی مثبت بود و 276 میلیارد تومان وارد بازار سهام شد. طی سه روز گذشته سهامداران خرد تصمیم به خروج از بورس گرفته بودند.

نمادهای شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی)، شبندر (پالایش نفت بندرعباس) و فولاد (فولاد مبارکه اصفهان) در صدر شرکت هایی قرار گرفتند که امروز حقوقی خریدار سهام آنها بود و سهم های ملت (بیمه ملت)، وغدیر (سرمایه ‌گذاری ‌غدیر(هلدینگ‌)) و حکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران) نیز شاهد ورود پول حقیقی ها بودند.

در میان صنایع نیز، گروه‌های محصولات غذایی و آشامیدنی، محصولات شیمیایی و مواد و محصولات دارویی بیشترین سهم را از تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی داشتند. بیشترین خروج پول حقیقی نیز به گروه‌ های فعالیت‌ های جنبی مرتبط با واسطه‌ گری مالی، فراورده ‌های نفتی و کک و مخابرات اختصاص داشت.

* رشد ارزش کل معاملات و معاملات خرد بازار سهام

ارزش کل معاملات بورس با رشد 48 درصدی نسبت به روز گذشته به 10 هزار و 242 میلیارد تومان رسیده است.

ارزش معاملات خرد نیز با رشد 16 درصدی به عدد 6 هزار و 244 میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بازار سهام حدود 60 درصد بوده است.

* صف فروش یک نماد جمع نشد

در جریان معاملات امروز 91 درصد نمادهای بازار سرمایه با رشد مواجه شدند و تنها 7 درصد سهم ها افت قیمت داشتند. تعداد 162 نماد در صف خرید قرار داشته و تنها یک نماد در صف فروش باقی ماند.

نمادهای دارو (کارخانجات ‌داروپخش‌)، ددام (داروسازی زاگرس فارمد پارس) و زفکا (کشت و دامداری فکا) در راس صفوف خرید قرار داشتند و تنها نمادی که نتوانست صف فروش خود را جمع اوری کند، مفاخر (توسعه فناوری اطلاعات خوارزم) بوده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار سرمایه بازار سهام بورس مقاومت شاخص کل سهامداران حقیقی ورود پول حقیقی بازار سهام شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۰۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

اکوایران: بازار بورس اوراق بهادار تهران در روز چهارشنبه هفته گذشته و قبل از تعطیلات میان مدت با افت 3900 واحدی همراه شده است و بازار هفته گذشته را بی رمق و منفی تمام کرد.

به گزارش اکوایران، در جریان معاملات روز چهارشنبه در بازار بورس اوراق بهادار تهران ارزش معاملات به عدد 3600 میلیارد تومان رسید و شاخص کل با افت 3900 واحدی کار را تمام کرد از سویی شاخص هم وزن در نیمه دوم تلاش کرد تا رویه مثبتی را ایجاد کند و نهایتا با رشد 42 واحد به تعطیلات رفت.

روی نمادهای شاخص ساز باز هم همچون چند روز پایانی هفته گذشته رنج‌های مثبتی زده شد اما این رنج های مثبت نتوانست باعث ایجاد وسوسه خرید در بازار شود و بیشتر بازار به نشست هایی که در عربستان برگزار می‌شود توجه دارد. همچنین مصوبات مجلسی‌ها در این روز ها از مواردی است که اهالی بازار به آن توجه دارند.

باز هم گروه خودرویی در رتبه اول برترین ارزش معاملاتی در بازار بورس تهران قرار دارد و این گروه با ارزش 233 میلیارد تومانی در جایگاه نخست ایستاده است. گروه فلزات اساسی به همراه گروه شیمیایی ها به ترتیب با ارزش 190 میلیارد تومان و 148 میلیارد تومان در رتبه های بعدی جای دارند.

سخنگوی دولت در نشست خبری هفته گذشته خود این طور عنوان کرده است که به پیشنهاد وزارت کار، افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در هیات دولت تصویب شد و حقوق حداقل‌بگیران ۳۵ درصد افزایش می‌یابد.

خبر دیگر اینکه آژانس بین‌ المللی انرژی اتمی (IAEA) با صدور بیانیه‌ای سفر آتی «رافائل گروسی» مدیرکل این نهاد به ایران را تأیید کرده است.

اما برخی از رسانه‌ها در روز چهارشنبه این طور نوشتند که ۱۰ انجمن پتروشیمی، فولاد، سرب و روی، پالایش نفت، نساجی، مس، پلیمر، سنگ آهن، آلومینیوم و صنعت کفش با انتقاد از سیاست‌های بانک مرکزی در سرکوب نرخ ارز صادراتی و گواهی سپرده ۳۰ درصدی، خواستار واقعی‌سازی نرخ ارز نیما بصورت شناور مدیریت شده از مقام رهبری شده‌اند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم در هفته گذشته برای بازار سرمایه خبر سازتر بود و عنوان داشته است که افزایش نرخ سود سپرده به ۳۰ درصد کاملاً اشتباه است؛ به دلیل اینکه اثر آن در بازار ارز کاملاً منتفی است. او گفته زمانی که این اوراق تعهدی را با نرخ ۳۰ درصد منتشر می‌کنید، نرخ تامین مالی قطعاً بالای ۳۰ درصد باید صورت گیرد.

پورابراهیمی این موضوع را اضافه کرد که اگر مشکل نرخ تامین مالی را در حوزه فعال‌سازی بنگاه‌ها حل نکنیم، قطعاً جهش تولید برای امسال تحقق پیدا نمی‌کند. اتفاقاتی که در سیاست پولی، مخصوصاً برای کنترل جریان ارز در بازار امسال ایجاد شد، کاملاً سیاست غلطی است.

رضا عیوضلو، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در نشست خبری خود در هفته گذشته با اهالی رسانه این طور عنوان کرده است که اولین دلیل برای بازنگری مصوبه بازارگردان‌ها این بود که با انبوهی از منابع ناشران مواجه بودیم که می‌توانست صرف تولید، منابع در گردش و پروژه‌های شرکت شود اما در این شرایط فقط صرف بازارگردانی شده است، دلیل دیگر مرتبط با بحث حاکمیت شرکتی بوده است.

  معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: با اجرای این مصوبه به فرابورس این اختیار داده شد که بر اساس تشخیص خود و هیات مدیره در مورد ناشرانی که در بازار پایه هستند، براساس قاعده‌ای که به تایید مدیریت نظارت بر بورس‌ها رسیده تصمیم گیری کند، چرا که  بخشی از ناشران نیاز به وجود بازارگردان نداشتند اما برخی دیگر می‌توانستند کماکان کار بازار گردانی را ادامه دهند.

بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 

شاخص کل بورس تهران در روز چهارشنبه با افت بیش از 3900 واحدی کار را تمام کرد تا کمی بیشتر از کانال 2.3 میلیون واحدی فاصله بگیرد و به نظر می‌رسد که تمایلی برای رفتن به این کانال را از خود نشان نمی‌دهد.

واگرایی در اندیکاتوری  Rsi  آن هم در سقف کانال صعودی ایجاد شده برای بازار نشان داد که بازار تمایلی نداشته است که در محدوده 2.3 میلیون واحدی باقی بماند.

اما روند کلی بازار بورس از منظر تکنیکالی با توجه به میانگین های 55 روزه و 200 روزه روندی صعودی است و این موضوع نشان می‌دهد که این افت و اخیزها بیشتر جنبه نوسانی بازار است. اما به دلیل ارزش کم معاملات در  این روزها این روندها برای بازار سرمایه بسیار فرسایشی شده است، و تا زمانی که جریان خوب نقدینگی به سمت بازار هدایت نشود بازار به همین منوال خواهد بود.

tags # بورس سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • ریزش ۵ هزار واحدی شاخص بورس
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت؛ افت ۵ هزار واحدی شاخص کل
  • شاخص بورس امروز ۱۶ اردیبهشت/افت۵۱۸۲ واحدی
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • آینده بورس در چند پرده
  • رشد ۱۲۰۷ هزار واحدی بورس در شروع معاملات
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳