Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کمیته بورس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران گفت: تعقل و نیز تدبر درست در این دوره از مدیریت سازمان بورس کاملا مشهود بوده و این امر در بهبود روند معاملات بازار به خوبی بر روی تابلوی معاملات به نمایش درآمده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایران اکونومیست، معاملات بورس بعد از فراز و نشیب‌های زیادی که در دولت دوازدهم و تحت تاثیر اقدامات اشتباه دولت قبل تجربه کرد، در دولت جدید و در دوره ریاست جدید سازمان بورس سمت و سوی دیگری را به خود گرفت و توانست به دنبال تصمیمات مثبت اتخاذ شده از سوی مسوولان روند بهتری را به خود بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از افزایش تدریجی دامنه نوسان، افزایش عمق مظنه، واریز سودهای رسوبی شرکت‌ها به حساب سهامداران از طریق سجام، رونمایی از سامانه نظارت هوشمند، اتخاذ تصمیمات سازنده برای فعال سازی بیشتر صندوق‌های ETF، حمایت از سوت‌زنی در بازار سرمایه از جمله اقداماتی بود که به مرحله عملیاتی شدن رسید و توانست به دنبال اعتمادهای بازگشته به بازار با تاثیر به شدت مثبتی بر روند بازار همراه شد.

اثر مثبت چنین اقداماتی از سوی مسوولان تا جایی نمایان شد که شاخص بورس از اسفند ماه روند متفاوتی را نسبت به چند ماه گذشته به خود گرفته و زمینه بازگشت اعتماد سهامداران برای سرمایه گذاران در این بازار را فراهم کرده است.

اتخاذ تدابیر لازم در بهبود روند معاملات بازار

به گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار، «علی سامانی فرد» دبیر کمیته بورس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران ضمن حمایت از اقدامات سازمان بورس در دوره مدیریتی جدید به جلسه اخیر اتاق بازرگانی با رئیس سازمان بورس اشاره کرد و گفت: در این جلسه اقدامات انجام شده از سوی سازمان بورس در راستای بهبود وضعیت بازار مورد ارزیابی قرار گرفت.

وی با مثبت خواندن اقداماتی که در چند ماه اخیر در دستور کار سازمان بورس قرار گرفت است، گفت: تعقل و نیز تدبر درست در این دوره از مدیریت سازمان بورس کاملاً مشهود است به‌گونه‌ای که نتیجه این تدابیر در بهبود روند معاملات بازار نمایش داده شده است.

سامانی‌فرد با اشاره به اینکه عدم شفافیت در تصمیم‌گیری‌ها باعث کاهش پیش‌بینی‌پذیری در بازار می‌شود که این رویه خوشایندی برای اهالی بازار و فعالان اقتصادی نیست، اظهار داشت: پیشنهاد ما در این زمینه به مسوولان، طراحی یک پنل برای بازار است تا به همراه تقویم زمانی رویدادها و برنامه‌ها اعلام شود که بازار بتواند خود را با سیاست‌های سازمان هماهنگ و همراه کند.

دبیر کمیته بورس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه این اتفاق قطعاً کمک کننده به فعالان بازار خواهد بود تا بتوانند از این طریق پیش‌بینی بهتری از وضعیت بازار داشته باشند، گفت: در کل اقدامات سازمان بورس برای عموم فعالان بازار جزء تصمیمات بسیار خوبی بود که رگه‌هایی از خرد و تدبر در آن تصمیمات قابل مشاهده است.

افزایش دامنه نوسان، اقدامی مثبت از سوی سازمان بورس

وی با تأکید بر اینکه افزایش دامنه نوسان از جمله اقدامات مثبت سازمان بورس بود که در دستور کار قرار گرفت، گفت: به نظر می رسد اقدام مربوط به افزایش دامنه نوسان تنها راه ممکن فراروی سازمان بود، این موضوع از جمله تصمیمات سختی است که بارها قرار بود در بازار اتخاذ شود اما در هیچ دوره‌ای از ریاست سازمان بورس، جرأت اجرایی شدن این تصمیم سخت وجود نداشت.

سامانی‌فرد با اشاره به اینکه اکنون سازمان بورس در دو راهی سختی مبنی بر وجود دامنه نوسان یا عدم وجود آن قرار گرفته است، افزود: عدم وجود دامنه نوسان منجر به کارایی بازار خواهد شد، زیرا یک بازار کارا بازاری است که محدودیتی به اسم دامنه نوسان برای آن وجود نداشته باشد، قفل بودن سهم در صفوف خرید و فروش به عنوان یکی از اشکالات اصلی ناکارایی بازار تلقی می‌شود.

تبعات حذف یکباره دامنه نوسان

دبیر کمیته بورس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران به تبعات حذف یکباره دامنه نوسان تاکید کرد و گفت: حذف یکباره دامنه نوسان می‌تواند در شرایط امروز آسیب‌زا باشد، زیرا در این میان برخی حضور دارند که در بازار به صورت هیجانی رفتار می‌کنند و ممکن است این رفتار، دست برخی از افراد را برای سواستفاده باز بگذارد.

وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد مکرر ما به سازمان بورس وجود دامنه نوسان پویا بود، چیزی که نه بازار را دچار صفوف خرید و فروش می‌کند و نه معایب حذف یکباره دامنه نوسان مبنی بر تشدید هیجانات را دارد.

سامانی‌فرد ادامه داد: در جلسه چند وقت گذشته، مدیر عامل فرابورس ایران مطرح کرد که این اقدام نیازمند زیرساخت فناوری است که فعلا در دسترس نیستند؛ بنابراین با توجه به وجود چنین مشکلی افزایش تدریجی دامنه نوسان تا ١٠ درصد بهترین تصمیمی بود که سازمان بورس آن را اتخاذ کرد.

دبیر کمیته بورس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه رییس سازمان بورس در گزارش چند وقت گذشته خود از کاهش صفوف خرید تحت تاثیر افزایش یک درصدی دامنه نوسان خبر داد، گفت: به نظر می‌رسد در صورت افزایش دامنه نوسان تا ١٠ درصد مسیر این بازار متعادل شود؛ بنابراین این تصمیم بهترین تصمیمی بود که سازمان بورس آن را در وضعیت فعلی بازار اتخاذ کرد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: بازار سهام ، فرابورس ، بورس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازار سهام فرابورس بورس افزایش دامنه نوسان سازمان بورس قرار گرفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۰۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا

معامله ۳ میلیون و ۲۸۱ هزار تن انواع کالا و محصول به ارزش ۳۶.۱ هزار میلیارد تومان در هفته گذشته در بورس کالا انجام شد. - اخبار بازار -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آمار معاملات بازار فیزیکی بورس کالای ایران نشان می دهد در هفته‌ای که گذشت 400 شرکت در تالارها و بازار فرعی کالا و محصولشان را عرضه کردند که به معامله 3 میلیون و 281 هزار تن انواع کالا و محصول به ارزش 36.1 هزار میلیارد تومان منتهی شد. ارزش معاملات 10 شرکت برتر 15.9 هزار میلیارد تومان برآورد شد.

بر این اساس بورس کالای ایران برترین های بورس کالا در هفته منتهی به 7 اردیبهشت را براساس ارزش فروش شرکت ها در بازار فیزیکی اعلام کرد که جزییات رتبه‌بندی جایگاه شرکت‌ها از لحاظ فروش به شرح زیر است:

. ملی صنایع مس ایران (فملی) با ثبت معامله 6 هزار و 400 تن تمس کاتد، مس کم عیار، مس مفتول و سولفور مولیبدن به ارزش 2 هزار و 805 میلیارد تومان در رتبه نخست ایستاد.

. فولاد خوزستان (فخوز) با فروش 138 هزار و 400 تن شمش بلوم، آهن اسفنجی، تختال و آرگون به ارزش 2 هزار و 729 میلیارد تومان، دوم شد.

. فولاد کاوه جنوب کیش (کاوه) با فروش 85 هزار و 500 تن شمش بلوم و ضایعات نرمه آهن اسفنجی به ارزش 2 هزار و 3 میلیارد تومان، سوم شد.

. مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب با ثبت معامله 11 هزار و 850 تن شمش آلومینیوم به ارزش یک هزار و 821 میلیارد تومان در رتبه چهارم ایستاد.

. پالایش نفت اصفهان (شپنا) با فروش 104 هزار تن وکیوم باتوم، لوب کات سبک و گوگرد گرانوله به ارزش یک هزار و 486 میلیارد تومان پنجم شد.

. مجتمع فولاد خراسان (فخاس) با ثبت معامله 55 هزار تن شمش بلوم و میلگرد به ارزش یک هزار و 298 میلیارد تومان، ششم شد.

. معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با فروش 245 هزار تن کنسانتره و گندله سنگ آهن به ارزش یک هزار و 53 میلیارد تومان در رتبه هفتم ایستاد.

. معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) نیز با ثبت معامله 190 هزار تن گندله سنگ آهن به ارزش یک هزار و یک میلیارد تومان هشتم شد.

. پالایش نفت بندرعباس (شبندر) 64 هزار تن وکیوم باتوم، لوب کات سنگین و سلاپس واکس به ارزش 962 میلیارد تومان فروخت نهم شد.

. صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان با فروش 162 هزار تن گندله سنگ آهن و ثبت ارزش 816 میلیارد تومان دهم شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن در مشهد
  • دلار آزاد به دامنه ۵۰ هزار تومان سقوط کرد
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۱:۰۰
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا