Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به شرایط کنونی، دامنه نوسان محدود نرخ ارز در ماه‌های اخیر و همچنین عدم تغییر اساسی در متغیرهای بنیادین اقتصاد کلان کشور، معامله‌گران در بازار غیررسمی با ریسک بسیار بالای از دست دادن دارایی‌های خود مواجه هستند.

به گزارش ایران اکونومیست، قیمت دلار در بازار آزاد که از چند روز قبل روند صعودی به خود گرفته بود، در 21 اردیبهشت ماه به کانال 30هزار تومان نزدیک شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند تشدید نا‌اطمینانی در دیگر بازار‌ها مانند بازار کالاهای اساسی و مواد غذایی به دنبال اجرای طرح حذف ارز ترجیحی و مطرح شدن گمانه‌هایی از توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی، به عنوان برخی از مهم‌ترین دلایل افزایش نرخ ارز در چند روز اخیر مطرح شده، اما مصاحبه امروز رئیس کل بانک مرکزی و واکاوی اظهارات وی نشان‌دهنده قدرت و توان بازارساز برای مداخله در بازار رسمی و غیررسمی با استفاده از سازوکارهای مشخص است.

رئیس کل بانک مرکزی در اظهارات امروز خود گفته است که 4.3 میلیارد دلار ارز در سامانه نیما از ابتدای سال تاکنون تأمین شده و ذخایر اسکناس بانک مرکزی به بیشترین اندازه در تاریخ بانک مرکزی رسیده است. با توجه به اظهارات صالح آبادی، 4میلیارد دلار نیز از ابتدای سال تاکنون برای واردات دارو (1 میلیارد) و مواد غذایی (3 میلیارد) تأمین شده است. از سوی دیگر، فعالان بازار ارز از حضور فعال بانک مرکزی در بازار حواله (سامانه نیما) و بازار نقدی (از طریق بازار متشکل ارزی) آگاهی داشته و خریدهای خود را در کانال‌های قیمتی بالا کاهش داده‌اند.

افراد ناآگاه فریب نرخ‌های کاذب را نخورند

اما در مقابل، برخی افراد که از آگاهی کمتری نسبت به توان و نحوه مداخله بانک مرکزی در این بازارها برخوردارند، اقدام به خریدهای احتیاطی در کانال 30 هزار تومان نموده که بنابر نظر کارشناسان انجام معامله در این قیمت با توجه به اظهارت اخیر رئیس کل، ریسک بسیار بالایی خواهد داشت.تجربه‌های گذشته مداخلات قبلی بانک مرکزی و ریزش نرخ ارز بازار آزاد از بالا در دوران صالح‌آبادی در زمان مهیا بودن شرایط و منابع ارزی بانک، شاهدی بر این ادعاست.

با توجه به شرایط کنونی، دامنه نوسان محدود نرخ ارز در ماه‌های اخیر و همچنین عدم تغییر اساسی در متغیرهای بنیادین اقتصاد کلان کشور، معامله‌گران در بازار غیررسمی با ریسک بسیار بالای از دست دادن دارایی‌های خود مواجه هستند؛ چراکه بررسی فضای بازار غیرسمی نشان می‌دهد که پس از ابلاغ و اجرای قانون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در هفته گذشته، واسطه‌ها و معامله‌گران سابق نیز احتیاط بیشتری در انجام معاملات ارزی به خرج می‌دهند.

همچنین ترس دلالان از ضبط شدن دارایی‌ها موجب شده تا معاملات این افراد نیز کاهش یافته و درنتیجه نرخ های اعلامی توسط افراد در بازار غیرسمی کاذب باشند؛ چراکه معامله‌ای با این نرخ‌ها صورت نمی‌گیرد. این در حالی است که همچنان و بر اساس بخشنامه بانک مرکزی مورخ 6آذر ماه 1400، تقاضای ارز در قالب خدمات 25 گانه با نرخ بازار متشکل ارزی (کانال) 25 هزار تومان در اختیار متقاضیان قرار گرفته و بانک‌مرکزی مشکلی از نظر عرضه در این بازار و همچنین افزایش عرضه در بازار حواله ندارد. بنابراین حضور افراد کم اطلاع در بازار ارز می‌تواند آن‌ها را با ریسک‌های متعدد  از جمله سرمایه‌گذاری مخاطره‌آمیز و قضایی در شرایط موجود مواجه نماید.

لازم به ذکر است بنا بر اظهارات رئیس کل بانک مرکزی، این بانک در فضای رسمی ارز حضور داشته و برحسب نیاز در فضای غیر رسمی نیز برنامه خاص خود را دارد. این اظهارات نشان دهنده توان کنترلی بانک بر بازار ارز کشور است که ریسک فعالیت های سوداگرانه و نوسان گیری را به شدت افزایش می دهد.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بانک مرکزی بازار ارز نرخ ارز رئیس کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۱۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت

امتداد - شرایط کنونی و اقدامات بانک مرکزی حاکی از آن است که همچنان باید امید زیادی به کاهش بیشتر قیمت دلار و آرامش بازار ارز داشت.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، محسن احتشام، عضو کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی ایران با توجه به فروکش کردن التهاب بازار ارز و کاهش قیمت دلار اظهار داشت: با توجه به شرایط کنونی و آرامش نسبی منطقه، قیمت دلار همچنان پتانسیل ریزش بیشتری دارد و در روز‌های آینده شاهد کاهش بیشتر قیمت ارز خواهیم بود. البته این مساله ارتباط مستقیمی به آرامش و ثبات منطقه دارد و قطعا اگر اتفاقات و تنش‌های جدید داخلی و بین المللی رخ ندهد، روند پایین آمدن قیمت ارز ادامه خواهد داشت.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند به انتظارات تورمی و هیجانات کاذب بازار ارز اشاره کرد و گفت: متاسفانه شرایط به گونه‌ای شده که مردم و فعالان اقتصادی در هر لحظه بدون هیچ دلیل خاصی پیگیر قیمت دلار هستند، در حالی که این موضوع در خیلی از مواقع یک موج روانی و هیجانی متاثر از فضاسازی دلالان و سوداگران بازار است. در واقع نباید اجازه دهیم که این مساله به مبنای اصلی بازار تبدیل شود و هیجانات کاذب، باز هم بر قیمت‌ها تاثیرگذار باشد.

این فعال اقتصادی به اقدامات و تدابیر ویژه بانک مرکزی در کنترل و مدیریت بازار ارز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تاکنون با مدیریت منطقی و اصولی بانک مرکزی شاهد بودیم که موج‌های متعدد هیجانی در بازار ارز بعد از مدت کوتاهی فروکش کرده و بازار به ثبات و آرامش رسیده است. در واقع اگر اجازه دهند بانک مرکزی برنامه‌ها و اهداف خود را با استقلال و اختیارات کافی تدون و اجرایی کند، شک نکنید قیمت دلار بسیار پایین‌تر از قیمت کنونی خواهد بود. در نتیجه باید فرصت دهند بانک مرکزی کار خود را انجام داده و هیچ سازمان و نهاد و ارگان دیگری در کارش دخالت نکند.

احتشام با تاکید بر تداوم ثبات و آرامش بازار ارز و تاثیر مثبت آن بر روند تولید و تجارت کشور گفت: بی‌تردید مردم و تمامی فعالان تجاری و اقتصادی کشور به دنبال ثبات و پیش‌بینی پذیر شدن بازار هستند و تنها گروهی که خواهان اختلال در بازار است، دلالان و سودجویانی هستند که از این شرایط سود می‌برند. در نتیجه امیدوارم شرایط کنونی همچنان تداوم یابد تا قیمت ارز همچنان به روند کاهشی خود ادامه دهد تا به نطقه ثبات و نرخ متعادل خود برسد.

منبع: ایسنا

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی قیمت دلار ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / دلار زیر چتر کدام رخداد جان گرفت؟
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود
  • سکه های حراجی بانک مرکزی ناخالصی دارند؟
  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • سکه‌های مرکز مبادله کاملا استاندارد است
  • سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران: سکه‌ های حراج شده کاملاً استاندارد بانک مرکزی است/ مراقب فریب سودجویان باشید
  • سکه‌های حراج مرکز مبادله کاملا استاندارد بانک مرکزی است