Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@13:20:03 GMT

برنامه‌های تحولی دیوان محاسبات برای کارآمدی نظام مالی

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۸۲۴۷۹

برنامه‌های تحولی دیوان محاسبات برای کارآمدی نظام مالی

 به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، روح‌الله اکبری در آیین تکریم و معارفه مدیرکل دیوان محاسبات با اشاره به اینکه شرایط کشور هم به سبب تاریخی هم شرایط فعلی که در آن قرار داریم در وضع مالی و اعتباری خاص است، عنوان کرد: دستگاه‌هایی که نظارت مالی می‌کنند مانند اقتصاد و دارایی، دیوان محاسبات، بازرسی و دیگر دستگاه‌ها  باید در یک حرکت و تعامل تنگاتنگ بتوانیم ضریب بهره‌وری نظام مالی عمومی را افزایش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه ما با دو بیماری تاریخی یکی ناکار آمدی و دیگری فساد که روز به روز تراز عملیاتی دولت را کاهش می‌دهند مواجه هستیم، افزود: دو چالش دیگر هم سر راه کشور قرار دارد، یکی تحریم است که آثار خود را بر اقتصاد خصوصی و به تبع آن در اقتصاد دولتی نشان دهد و دیگری کرونا که ظرف دو سال اخیر با  تعطیلات مداوم در بخش خصوصی نظام درآمدی کاهش و نظام هزینه در بخش سلامت افزایش پیدا کند.

مدیرکل امور هماهنگی استان‌ها در دیوان محاسبات کشور خاطر نشان کرد: این مشکلات حل نمی‌شود  و نظام مالی عمومی را نمی‌شود بهره‌ور کرد، جز با برنامه‌ریزی منسجم و تعامل بین دستگاه‌های برنامه ریز، اجرایی  و نظارتی.

اکبری با بیان اینکه دیوان برنامه‌های مختلف تحولی برای بحث کار آمدی و نظام مالی عمومی در دوره جدید دارد، اظهار کرد: جلو آوردن زمان تفریغ تا حاصل کارمان در برج شش بتوانیم تفریغ سال قبل را انجام دهیم،  نظارت مستمر دو ماهه است که در قانون بودجه ۱۴۰۱  دستگاه‌ها باید دو ماه گزارش مالی و عملیاتی را از طریق سامانه ثنا بارگزاری کنند.

وی افزود: تاکنون بیشتر تاکید نظارتی ما روی نظارت مالی بود، اما طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۱ نظارت عملیاتی هم مورد توجه است.

مدیرکل امور هماهنگی استان‌ها در دیوان محاسبات کشور گفت: طبق بند الف تبصره ۱۹ قانون بودجه ۱۴۰۱
سه توافق نامه، تفاهم نامه و موافقت نامه با دستگاه اصلی شاخص‌های کلیدی  و کلان در قالب توافق نامه می‌آید،  بین دستگاه اصلی و دستگاه‌های تابعه تفاهم و  در نهایت موافقت نامه سه جانبه بین سازمان  برنامه  دستگاه اجرایی و اصلی بسته می‌شود که در اینجا  بودجه مبتنی بر شاخص کلان و عملیاتی حاصلش مشخص شود.

اکبری تاکید کرد : در این آیین نامه اجرایی باید دستگاه‌ها به دیوان محاسبات، کمیسیون محاسبات  و بازرسی گزارش عملیاتی مبتنی بر شاخص‌ها را ارائه دهند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: روح الله اکبری تحریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۲۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد شرکت‌های دولتی با جدیت ادامه می‌یابد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دیوان محاسبات کشور، محسن برزو زاده در گردهمایی معاونت حوزه اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات که با حضور قائم‌مقام معاونت هماهنگی و امور اجرایی و مدیرکل هماهنگی استان‌های دیوان محاسبات، مدیران کل، حسابرسان کل، معاونین، مشاوران و مدیران گروه‌های حسابرسی و با محوریت بررسی فرآیند تفریغ بودجه و نظارت بر شرکت‌ها برگزار شد، اظهار داشت: بررسی عملکرد شرکت‌های بزرگ دولتی و شبه‌دولتی به صورت هفتگی دنبال می‌شود و در این جلسات مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت‌ها به ارائه گزارش عملکرد خود می‌پردازند.
معاون فنی و حسابرسی امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات با تاکید بر اینکه آنچه به عنوان یکی از برنامه‌های نظارتی دیوان محاسبات از اهمیت بالایی برخوردار است، نظارت بر شرکت‌ها است، افزود: چک لیست این شرکت‌ها به همراه سود و زیان آنان توسط گروه‌های حسابرسی تهیه و تاپایان امسال شناسایی و تکمیل آن انجام می‌شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تفریغ بودجه اشاره کرد و افزود: تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ شامل۴۵۰ بند است که ۸۷ درصد آن متعلق به معاونت فنی و حسابرسی امور اقتصادی و زیربنایی است که در آن علاوه بر وضعیت تحقق اعتبارات در موضوعات مختلف، آخرین وضعیت اعتباراتی که باید تا شهریورماه سال گذشته توسط دستگاه‌های اجرایی مصرف می‌شد، نیز گزارش می‌شود.
ابراهیم نامداری قائم‌مقام معاونت هماهنگی و امور اجرایی و مدیرکل هماهنگی استان‌های دیوان محاسبات کشور نیز در این گردهمایی با قدردانی از زحمات مدیران، حسابرسان کل و حسابرسان اظهار داشت: با برنامه ریزی‌های صورت گرفته در معاونت هماهنگی و امور اجرایی تلاش ما بر این است، تا با تامین زیرساخت‌های مورد نیاز، تفریغ بودجه به بهترین شکل ممکن و در مدت زمان پیش بینی شده انجام شود.
وی افزود: رویکرد دیوان محاسبات کشور این است که، تفریغ بودجه به گره گشایی اقتصادی و حل مسأله کمک کند و در کنار گزارش‌ها نیز پیشنهاد‌های کارشناسانه ارائه دهیم.
براساس این گزارش، در این نشست گزارشی از نظارت بر شرکت ها، پیگیری احکام تفریغ بودجه و بررسی فرآیند‌های آن از سوی مدیران مربوطه ارائه شد.

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد شرکت‌های دولتی با جدیت ادامه می‌یابد
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • پیشنهادات مهم دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • پیشنهادات مهم «دیوان محاسبات» برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان‌شرقی
  • پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان شرقی
  • بانک رفاه دستگاه برتر در پیشبرد برنامه‌های تحولی معرفی شد
  • دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه را به موقع به مجلس داده است
  • دیوان محاسبات گزارش «تفریغ بودجه» را به موقع به مجلس داده است