Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@16:45:05 GMT

بیشتر مرشدها بیمه ندارند

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۸۳۳۸۵

بیشتر مرشدها بیمه ندارند

مرشد‌ها یکی از ارکان اصلی برگزاری ورزش زورخانه‌ای محسوب می‌شوند، اما این قشر از طرف هیچ نهاد و سازمانی حمایت نمی‌شوند.

 

ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی یکی از قدیمی‌ترین ورزش‌های ایران و جهان شناخته می‌شود. ورزشکاران این رشته در کنار ورزش کردن در گود زورخانه ها اصول جوانمردی، فروتنی، اخلاق و مردم داری را نیز یاد می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از رسم‌های پسندیده در زورخانه‌ها مراسم برگزاری گلریزان است که باستانی کارها، مرشد و مالک زورخانه‌ در کنار مردم مبالغی را برای کمک به مستمندان محله جمع آوری می‌کنند.

در ورزش زورخانه ای مرشدها یکی از ارکان اصلی برگزاری این ورزش محسوب می‌شوند.  مرشد‌ها با خواندن اشعار حماسی که معمولا آن را از شاهنامه فردوسی انتخاب می‌کنند و هر کدام ویژه یکی از حرکات ورزشی است، ضرب می‌گیرند.

امین ابوالحسنی، مرشد زورخانه گفت: پدر و عموی من از باستانی کار‌های قدیمی محسوب می‌شوند. من و برادرم که در حال حاضر عضو تیم ملی زورخانه‌ای است به همین خاطر به ورزش زورخانه‌ای علاقمند شدیم. من از ۶ سالگی به همراه برادرم پیش کمال عطایی که از اساتید و مفاخر ورزش زورخانه‌ای در اصفهان هستند ورزش زورخانه‌ای را آغاز کردم. در ۱۵ سالگی با فرامرز نجفی که پدر ضرب ایران شناخته می‌شود، آموزش مرشدی را دیدم و پس از آن نیز با امیر اصفهانی و مهدی تمولی کار کردم و پس از آموزش در کنار این اساتید بزرگ مرشدی کشورمان توانستم یک مرشد موفق شوم.

همه گیری ویروس کرونا به مرشد‌ها آسیب زیادی وارد کرد

 شغل من آزاد است و به همین دلیل همه گیری ویروس کرونا ضربه چندانی به من و دیگر مرشدانی که شغل دیگری دارند وارد نکرد، اما بسیاری از مرشدان که شغل دیگری ندارند از این نظرمتضرر شدند، اما خوشبختانه تعدادی از افراد خیر بسته‌های مواد غذایی به مرشدان کمک کردند. در مدتی که زورخانه ها به دلیل همه گیری ویروس کرونا بود، متاسفانه از وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و ورزش پهلوانی هیچگونه کمکی به مرشدان نشد.

مرشد ها باید زیر نظر خانه موسیقی یا خانه هنرمندان باشند

به نظرم اصلا نمی‌توان مرشدی را یک شغل حساب کرد، چرا که مرشدی درآمد چندانی ندارد که یک فرد بتواند با آن گذران زندگی کند. چند سال پیش تعدادی از مرشد‌ها توسط فدراسیون ورزش‌های زورخانه و کشتی پهلوانی بیمه شدند، اما این بیمه پس از چند ماه قطع شد. به نظرم مرشد‌ها باید زیر نظر خانه موسیقی یا خانه هنرمندان باشند تا این قشر بتواند از مزایای این نهادها استفاده کند. تا زمانی که درآمد مرشد‌ها از دخل زورخانه تامین می‌شود وضعیت مرشد‌ها همین گونه خواهد بود، چرا که مرشدی که پیر می‌شود دیگر نمی‌تواند به خوبی ضرب بگیرد و این باعث متضرر شدن فرد می‌شود.

وضعیت ورزش زورخانه ای در اصفهان خوب است

در سال‌های اخیر بسیاری از افرادی که تمکن مالی خوبی دارند، زورخانه‌های اصفهان را تعمیر کردند و در اختیار مالکانشان قرار دادند. خوشبختانه شهرداری اصفهان نیز از چند سال پیش در هر محله اصفهان اقدام به ساخت یک زورخانه کرده است که جای خوشحالی دارد و هم اکنون وضعیت ورزش زورخانه‌ای در شهر اصفهان بسیار خوب است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ورزش زورخانه ای زورخانه ها مرشد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۳۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷ شوال روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، در هفدهمین روز ماه شوال سال پنجم هجرت در جنگ خندق، اسوه جوانمردی و شجاعت، حضرت علی علیه السلام، نماد شرک و بت پرستی، عمر بن عبدود را به خاک مذلت نشاند و رضایت پرودگار را بر هوای نفس ارجح دانست.
 امام علی علیه السلام همواره مظهر بزرگی و جوانمردی بوده، هست و خواهد بود و نام مبارکش همیشه بر زبان پهلوانان جاری است.
پهلوانان گود معرفت در کنار پرورش جسم و تن، روح را نیز از ناملایمات و صفات رذیله می‌زدایند.
رئیس هیئت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای استان گفت: هر سال در روز هفدهم شوال زورخانه‌های استان مرکزی با برگزاری مراسم جشن و نوای گرم مرشد، فرصتی است برای ذکر مبارک «یا علی» تا با ترویج فرهنگ این ورزش کهن، بر تقدم پهلوانی بر قهرمانی تأکید شود.
فرهنگ پهلوانی همواره در بین ورزشکاران زورخانه‌ای ترویج می‌شود و پیشکسوتان این ورزش کهن آداب آن را به نوجوانان می‌آموزند و این راه همچنان ادامه دارد.
استان‌کهگیلویه وبویراحمد داری ۵ زورخانه فعال بابیش ۵۰۰ ورزشکار در رشته ورزش پهلوانی وزورخانه‌ای است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ترویج ورزش های زورخانه ای در سمنان
  • ورزش زورخانه‌ای نماد ورزش پهلوانی
  • گرامیداشت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای در فرخ شهر
  • اجرای ورزش زورخانه‌ای در زارچ 
  • تجلیل از پهلوانان و پیشکسوتان ورزش پهلوانی در سنندج
  • نمایش فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای در پردیس
  • افتتاح گود زورخانه شهید ابراهیم هادی در مصلای اردبیل
  • ۱۷ شوال روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای
  • روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای
  • بزرگداشت هفته ورزش زورخانه‌ای و فرهنگ پهلوانی در منطقه ۱۲ اصفهان