Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@04:27:32 GMT

(تصاویر) کشف فروچاله‌ای عظیم با جنگلی باستانی در آن!

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۸۴۵۲۰

(تصاویر) کشف فروچاله‌ای عظیم با جنگلی باستانی در آن!

فرارو- اکتشافات جغرافیایی در این کره خاکی به نظر می‌رسد که هنوز به پایان خود نرسیده است و کشف جدید دانشمندان چینی شاهدی بر این مدعاست. این دانشمندان اخیراً یک فروچاله جدید غول پیکر با یک جنگل در درون آن کشف کردند که ۱۹۲ متر عمق دارد و درختانی ۴۰ متری را در خود جای داده است.

به گزارش فرارو به نقل از خبرگزاری شینهوا، عمق این گودال ۶۳۰ فوت (۱۹۲ متر) است و به اندازه‌ای عمیق است که طاق دروازه سنت لوئیس را در خود ببلعد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروهی از غارشناسان در روز جمعه (۶ مه) به داخل این چاله رفتند و متوجه شدند که سه ورودی غار در این شکاف بزرگ وجود دارد. آن‌ها همچنین درختان باستانی به ارتفاع ۱۳۱ فوت (۴۰ متر) را در این غار مشاهده کردند که شاخه‌های خود را به سمت نور خورشید که از ورودی چاله داخل می‌شوند، دراز کرده اند.

جورج وینی، مدیر اجرایی موسسه ملی تحقیقات غار و کارست (NCKRI) در ایالات متحده و کارشناس بین المللی غار‌ها گفت: «این خبر بسیار جالبی است که همه ما را شگفت زده کرد.» ونی با این حال به Live Science گفت که این کشف از لحاظ علمی جای تعجب ندارد، زیرا جنوب چین خانه توپوگرافی کارست است که منظره‌ای مستعد فروچاله‌های چشمگیر و غار‌های ماورایی می‌باشد.

وینی افزود که مناظر کارست در درجه اول با فرسایش سنگ بستر شکل می‌گیرند. آب باران که کمی اسیدی است، هنگام عبور از خاک، دی اکسید کربن را می‌گیرد و اسیدی‌تر می‌شود. سپس چکه می‌کند و از میان شکاف‌های سنگ بستر جریان می‌یابد و به آرامی آن‌ها را به تونل‌ها و حفره‌های بزرگ تبدیل می‌کند. با گذشت زمان، اگر یک اتاقک غار به اندازه کافی بزرگ شود، سقف به تدریج فرو می‌ریزد و فروچاله‌های بزرگی را باز می‌کند. او گفت: «به دلیل تفاوت‌های محلی در زمین شناسی، آب و هوا و سایر عوامل، نحوه ظاهر شدن کارست در سطح می‌تواند به طور چشمگیری متفاوت باشد. به همین دلیل در چین شما این کارست بصری فوق‌العاده دیدنی با فروچاله‌های عظیم و ورودی‌های غار‌های غول‌پیکر و ... را دارید. در سایر نقاط جهان نیز ممکن است شما روی کارست‌ها در حال قدم زدن باشید و واقعاً متوجه چیزی نشوید. فروچاله‌ها ممکن است کاملاً فروکش نکرده باشند و فقط قطر دهانه یک یا دو متری داشته باشند. ورودی‌های غار ممکن است بسیار کوچک باشد، اما حفره درونی وسیع و بزرگ است.»

به گزارش خبرگزاری شینهوا، کشف جدید در منطقه خودمختار گوانگشی ژوانگ، در نزدیکی روستای پینگه در شهرستان لی رخ داد. گوانگشی به‌خاطر سازند‌های کارستی افسانه‌ای خود که از فروچاله‌ها گرفته تا ستون‌های صخره‌ای تا پل‌های طبیعی را دربرمی‌گیرد، شناخته می‌شود و منطقه را در فهرست میراث جهانی یونسکو به خود اختصاص داده است. ژانگ یوانهای، مهندس ارشد موسسه زمین شناسی کارست، به خبرگزاری شینهوا گفت که فضای داخلی این فروچاله ۱۰۰۴ فوت (۳۰۶ متر) طول و ۴۹۲ فوت (۱۵۰ متر) عرض دارد.

واژه چینی برای چنین فروچاله‌های عظیمی tiankeng یا «گودال بهشتی» است و پایین فروچاله واقعاً مانند دنیای دیگری به نظر می‌رسد. چن لیکسین، که تیم اعزامی به غار را رهبری می‌کرد، به شینهوا گفت که فضای زیر درختان متراکم در کف چاله به اندازه شانه‌های یک فرد است. وی افزود: «من تعجب نمی‌کنم که ممکن است گونه‌هایی در این غار‌ها یافت شوند که تاکنون توسط علم گزارش یا توصیف نشده‌اند.»

ونی نیز گفت که غار‌ها و فروچاله‌های کارست می‌توانند واحه‌ای برای زندگی ایجاد کنند. در یکی از غار‌های غرب تگزاس، سرخس‌های استوایی که بومی منطقه نیستند، به وفور رشد می‌کنند. ظاهراً هاگ سرخس‌ها توسط خفاش‌هایی که به آمریکای جنوبی و مرکزی مهاجرت می‌کنند، به مکان محافظت شده منتقل می‌شوند. بنابراین، فروچاله‌ها و غار‌ها نه تنها پناهگاهی برای زندگی هستند، بلکه مجرای سفره‌های زیرزمینی یا ذخایر عمیق آب زیرزمینی هستند. ونی افزود که سفره‌های کارست اکنون نیز تنها منبع یا منبع اصلی آب برای ۷۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان هستند، اما آن‌ها به راحتی قابل دسترسی و برداشت نیستند.

ونی گفت: سفره‌های کارست تنها انواع سفره‌هایی هستند که می‌توان آن‌ها را به راحتی با زباله‌های جامد آلوده کرد. من باتری ماشین‌ها و بدنه ماشین ها، بشکه‌ها و بطری‌های زیادی را از جریان فعال غار بیرون کشیده ام. به گزارش شینهوا، این کشف جدید تعداد فروچاله‌ها را در شهرستان لی به ۳۰ عدد می‌رساند. به گزارش چاینا دیلی، همان محققان قبلا ده‌ها فروچاله را در استان شانشی شمال غربی چین و خوشه‌ای از فروچاله‌های به هم پیوسته را در گوانگشی کشف کرده اند.

منبع: livescience

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو

منبع: فرارو

کلیدواژه: فروچاله کشف جدید چین فروچاله ها غار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۴۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش پهلوانان و باستانی کاران شهرضا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ رییس هیات ورزش پهلوانی و کشتی زورخانه‌ای شهرضا گفت: به مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای، ورزشکاران این رشته در زورخانه پوریای ولی شهرضا به انجام حرکات ورزش باستانی پرداختند.
محمدرضا حیدرپور افزود: قدمت ورزش زورخانه‌ای در شهرضا به سال ۱۲۲۰ برمی گردد و در حال حاضر ۲۲۰ ورزشکار در این رشته فعالیت می‌کنند که ۷۰ نفر از آنان نوجوانان و جوانان هستند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


حیدرپور گفت: کمبود زورخانه و فضای زورخانه‌ای مشکل اصلی ترویج و گسترش این ورزش در این شهرستان است که ساخت زورخانه‌های جدید به رفع آن کمک می‌کند.
محمدحسن رحیمی، رییس کانون بسیج ورزشکاران شهرستان شهرضا هم گفت: پهلوانان اصلی شهدا هستند و شهرستان شهرضا ۵۶ شهید ورزشکار تقدیم انقلاب و میهن اسلامی کرده است.

دیگر خبرها

  • دیدار ورزشکاران باستانی با آیت الله نورمفیدی
  • افزایش دوبرابری شمار قربانیان فرونشست اتوبان در چین
  • تخریب ساختمان‌ در منطقه جنگلی توسکستان گرگان
  • آغاز برنامه‌های «تا صد سالگی باستانی پاریزی»
  • همایش پهلوانان و باستانی کاران شهرضا
  •  میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های ورزشی گناباد تخصیص یافت
  • رفع تصرف و خلع ید ۱۰۲۹۷ مترمربع اراضی ملی در شهرستان ساری
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد