Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-30@02:55:36 GMT

کدام ضد آفتاب‌ها سمی هستند ؟

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۸۷۸۸۲

به گزارش جام جم آنلاین، اکنون دانشمندان دانشگاه استنفورد نشان داده‌اند که چگونه مرجان‌ ها این ترکیب را به یک سم قوی تبدیل می‌کنند و مبنایی برای ضدآفتاب‌های جایگزین ایجاد می‌کنند که سلامت صخره‌ها را به خطر نمی‌اندازند.

تهدیدی که اکسی بنزون برای صخره‌ های مرجانی ایجاد می‌کند کاملاً ثابت شده است، به طوری که تعدادی از دولت‌ها در سراسر جهان در واقع ضد آفتاب‌های حاوی این ترکیب را ممنوع کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هاوایی این محصولات را در سال ۲۰۲۱ ممنوع می‌کند، در حالی که کشور پالائو در اقیانوس آرام، جزایر ویرجین و بونیر در دریای کارائیب از جمله دیگر ایالت‌هایی هستند که این محصولات را دنبال می‌کنند.

به گفته سرویس پارک ملی آمریکا، سالانه حدود ۶۰۰۰ تن کرم ضد آفتاب در مناطق صخره‌ای در آمریکا شست وشو می‌شود.

در حالی که خطرات آن واضح است، مکانیسم‌های سمی که اکسی بنزون را به مرگ مرجان‌ها مرتبط می‌کند، وجود ندارد.

نویسندگان مطالعه جدید چند سال گذشته را صرف بررسی این موضوع کرده‌اند و مجموعه‌ای از آزمایش‌های اخیر پاسخ‌های معناداری را ارائه کرده‌اند.

دانشمندان از شقایق‌های دریایی و مرجان‌های قارچی به عنوان مدل استفاده کردند و آن‌ها را در یک مخزن پر از آب مصنوعی در معرض اکسی بنزون قرار دادند.

در یکی از آزمایش‌ها، این درمان با نور خورشید شبیه‌سازی شده ترکیب شد که تمام شقایق‌ها در عرض ۱۷ روز از بین رفتند.

جالب این جا است که در یک آزمایش موازی که در آن نور خورشید وجود نداشت، همه موجودات زنده ماندند.

این برخلاف انتظار دانشمندان از اکسی بنزون است که برای جذب انرژی نور و دفع آن به عنوان گرما برای جلوگیری از آفتاب سوختگی طراحی شده است.

ویلیام میچ، نویسنده این مطالعه گفت: دیدن این که اکسی بنزون نور خورشید را برای مرجان‌ها سمی می‌کند عجیب بود. این ترکیب در جذب نور، در موجی که ما آزمایش کردیم خوب است، به همین دلیل است که در کرم‌های ضد آفتاب بسیار رایج است.

آنچه دانشمندان دریافتند این بود که شقایق‌ها و مرجان‌ها در زیر نور خورشید در واقع گلوکز را به اکسی بنزون می‌چسبانند و آن را از طریق یک فرآیند متابولیک به یک سم قوی تبدیل می‌کردند.

جالب این جا است دانشمندان دریافتند که جلبک‌های همزیستی در بافت مرجانی زندگی می‌کنند در واقع در دفاع از آن‌ها عمل و برخی از سمومی که مرجان‌ها تولید می‌کنند را جذب می‌کنند.

این مطلب می‌تواند پیامد‌هایی برای مرجان‌هایی داشته باشد که تحت سفید شدن قرار می‌گیرند، فرآیندی که در آن شرایط غیرعادی دریا باعث می‌شود آن‌ها این جلبک همزیست را بیرون برانند. از قبل مشخص شده است که مرجان‌ها را مستعد ابتلا به بیماری و مرگ می‌کند، و این ایده که می‌تواند آن‌ها را مستعد اثرات سمی اکسی بنزون کند، تنها این موضوع را تشدید می‌کند.

ضد آفتاب‌های جایگزینی در بازار وجود دارد که به عنوان گزینه‌های ایمن برای مرجان‌ها معرفی می‌شوند، که به روشی متفاوت از ضد آفتاب‌های دارای اکسی بنزون عمل می‌کنند. اما احتمال این که مسیر‌های متابولیک مشابه بتواند در این سناریو‌ها سموم ایجاد کند، دور از ذهن نیست؛ زیرا دانشمندان قصد دارند تحقیقات بیشتری را انجام دهند و ایمنی واقعی آن‌ها را برای مرجان‌ها مشخص کنند.

جان پرینگل، استاد ژنتیک در دانشکده پزشکی استنفورد، گفت: در علم محیط‌زیست، مانند پزشکی، درک صحیح از مکانیسم‌های اساسی باید بهترین راهنمایی را برای توسعه راه‌حل‌های عملی ارائه دهد.

این تحقیق در مجله Science منتشر شد.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ابتلا به بیماری اقیانوس آرام دولت مرگ نور خورشید برای مرجان ها ضد آفتاب ها نور خورشید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۷۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش اسپیس، آژانس فضایی اروپا گزارش داده است یک پدیده منحصر به فرد روی مریخ، با عنکبوت‌هایی که در سطح سیاره راه می‌روند اشتباه گرفته می‌شود.

مدارگرد مریخ اکسپرس تصاویری عنکبوت مانند گرفته است، که در واقع فقط ویژگی‌های کوچک و تیره رنگی هستند که با تابش آفتاب بر روی دی‌اکسیدکربن رسوب شده در ماه‌های زمستانی سیاره شروع به شکل گیری می‌کنند.

 به گفته آژانس فضایی، نور باعث می‌شود یخ دی اکسید کربن در پایین رسوبات به گاز تبدیل شود، که می‌ترکد و گرد و غبار را به بیرون پرتاب می‌کند.

در حالی که لکه‌ها ممکن است از فضا کوچک به نظر برسند، اما در واقع نسبتا بزرگ هستند. آژانس فضایی اروپا گفت که پهنای این تکه‌ها به ۴۴ متر می‌رسد و در بزرگ‌ترین حالت ممکن است بیش از ۸۰۴ متر عرض داشته باشند.

الگو‌های عنکبوت اولین بار توسط مدارگرد گازی ExoMars Trace مشاهده شده که در سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب شد و در حال مطالعه مریخ برای نشانه‌هایی از حیات احتمالی در گذشته است. 

این منطقه که در سال ۱۹۷۲ توسط کاوشگر ناسا کشف شد، به نام Angustus Labyrinthus نیز شناخته می‌شود و در نزدیکی کلاهک قطبی جنوبی سیاره قرار دارد.

به گفته ناسا، مریخ در حال حاضر هوای بهاری را تجربه می‌کند. این آژانس در بیانیه‌ای اعلام کرد مریخ‌نورد کنجکاوی از هوای گرم‌تر این سیاره لذت می‌برد و روی پایش محیطی و کاوش دهانه گیل مریخ کار می‌کند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • اوقات شرعی یازدهم اردیبهشت در سمنان
  • اوقات شرعی ۹ اردیبهشت به افق شهرکرد
  • کشف موجوداتی که 540 میلیون‌ سال قبل اقیانوس‌های زمین را نورانی می‌کردند (+عکس)
  • اوقات شرعی نهم اردیبهشت در سمنان
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • اوقات شرعی ۸ اردیبهشت به افق شهرکرد