Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالیکه یک روز از اجرای طرح اصلاح اقتصادی ارز ترجیحی در کشور میگذرد که وضعیت در استان خراسان جنوبی آرام است اما تقاضای مردم برای خرید در فروشگاهها و مراکز به بالاترین حد رسیده است - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند  درحالی که اجرای سیاست‌های اصلاح ساختار اقتصادی کشور از سوی دولت سیزدهم رسماً با حذف ارز ترجیحی برخی اقلام کالای اساسی آغاز شد که رفتار هیجانی خریدهای مازاد بر نیاز مردم در بازار کاملاً مشهود بود و در ساعات اولیه این روز برخی نا هماهنگی‌ها در سیستم توزیع خرده فروشی‌ها را ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی بود که از چند روز قبل مقام‌های مسئول استان برای ایجاد شرایط مورد نیاز اجرای دقیق طرح و همچنین عدم ایجاد مشکلات تامین کالایی برای هموطنان جلسات مختلفی را برگزار کرده بودند و بررسی‌های میدانی از شرایط بازار داشتند اما بازهم با درنظر گرفتن جهش ناگهانی تقاضای کالا در بازار مشاهده شد که نا هماهنگی‌هایی هرچند اندک در سطح منطقه وجود داشته و استاندار رسماً به تمام مدیران مربوطه دستور داد تا شبانه روزی پاسخگوی مشکلات مردم باشند.

هیچ کمبودی در استان داریم

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده از گذشته اظهار داشت: با توجه به بررسی‌های انجام شده و ایجاد مدل‌های دقیق احتمالی از شرایط بازار از چندی پیش نسبت به ذخیره سازی تمام مایحتاج استان اقدام شده بود و به همین دلیل اگرچه ممکن است برخی نا هماهنگی‌ها در توزیع تجربه شده باشد اما واقعیت امر اینجاست که  در زمینه تامین کالاهای اساسی در استان هیچ مشکلی نداریم.

جواد قناعت همچنین  ادامه داد: استان از تولید ‌کننده‌های مرغ و تخم مرغ کشور است و در حال حاضر در این زمینه با حدود هزار و 500 تن مرغ ذخیره سازی شده در انبار‌ها، در شرایط اشباع هستیم.

وی همچنین طی گزارش مبسوطی از روند اجرای طرح مردمی سازی توزیع عادلانه یارانه‌ها تصریح کرد: در این طرح هیچ یارانه‌ای حذف نمی‌شود بلکه یارانه‌ها به شهروندان پرداخت می‌شود.

این درحالی است که گزارشات میدانی خبرنگاران خبرگزاری تسنیم استان خراسان جنوبی از شهرهای مختلف استان  حکایت از آن دارد که در چند روز گذشته که موضوع هدفمندی ارائه‌ها و اصلاح قیمت‌ها در دستور کار قرار گرفته، رفته رفته مردم در شهرهای مختلف مراجعه بیشتری به مراکز فروش و عرضه کالا داشته‌اند همین موضوع عاملی برای تشکیل صفوف مختلف بوده است.

از سوی دیگر که حضور اکیپ‌ها و تیم‌های بازرسی اصناف، صنعت و معدن و نیز جهادکشاورزی استان مرکزی در روزهای اخیر بیشتر و امروز نیز با تشدید بازرسی در سراسر شهرهای استان از فروشگاه‌ها و مراکز عرضه کالا همراه بوده است.

هرچند در این مدت حضور مسئولان مانند معاون سیاسی استاندار، رئیس سازمان جهادکشاورزی و... در بین مردم و در مراکز فروش کالا و گفت‌و‌گوهای چهره به چهره و شنیدن دغدغه مردم و تشریح اقدامات قدری از دغدغه مردم و نگرانی‌ها کاسته اما مردم همچنان منتظر دریافت اطلاعات بیشتری از روند طرح هستند.

تقاضای هیجانی مردم در بازار

در این زمینه گزارش‌های تایید شده و همچنین مشاهدات میدانی خبرنگاران تسنیم از سطح استان نشان می‌دهد که در برخی مناطق به‌خصوص شهرهای اصلی و البته بیرجند شب گذشته و پس از اعلام اجرای طرح دولت  ایجاد صف برای خرید مرغ و تخم مرغ ‌آغاز شد و علی‌رغم تلاش مسئولان نسبت به تامین کامل بازار حجم بالای تقاضا زمینه ساز تشکیل صف‌ها بود.

اما در مواردی دیگر تخلف‌های عرضه کالا با قیمت‌های بالاتر نیز گزارش شد که حضور به موقع اکیپ‌های بازرسی و کنترل بازار شرایطی را فراهم کرد که این تخلف به حداقل خود رسیده و در این زمینه برای برخی از واحدهای صنفی پرونده‌های قضایی تشکیل شد.

البته موضوع افزایش تراکم جمعیت دربازار صرفاً منوط به خرده فروشی‌ها نبود بلکه  بنکداران و توزیع‌کنندگان عمده کالا نیز با تقاضای زیادی روبرو شده‌اند به طوری که بخش عمده‌ای از این فروشگاه‌ها محصولات قابل عرضه خود را به طور کامل به فروش رسانده‌اند.

فروشگاه‌های زنجیره‌ای شلوغ‌تر از همیشه

به گفته برخی شاهدان عینی و خبرنگاران تسنیم در سطح استان خراسان جنوبی با در نظر گرفتن اینکه فروشگاه‌های زنجیره‌ای یکی از اماکن توزیع کننده کالاهای مورد نظر بودند حضور مردم در هایپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای استان نیز  بسیار زیاد است هرچند در برخی فروشگاه‌ها با درنظر گرفتن یک سهمیه بندی تلاش می‌شود کالای مورد نیاز همه مراجعه کنندگان تامین شود اما همانطور که قبلا نیز اشاره شد افزایش یکباره تقاضا در سراسر استان شبکه توزیع و تامین کالای فروشگاهی را هم با چالشی مختصر روربرو کرده است.

از سوی دیگر افزایش تقاضا تنها در فروشگاه‌های خرده فروشی کالاهای اساسی و خواروبار استان خراسان جنوبی تجربه نشد چون جو حاکم بر بازار صفوف خبازی‌ها را هم یکباره شلوغ‌تر کرد و مسئولان برای تامین نیاز مردم اقدام به شیفت‌بندی برخی خبازی‌ها کرده‌اند.

استان خراسان شمالی فردای اصلاح ارز ترجیحی| دوبرابر نیاز استان مرغ توزیع شده است استان آذربایجان‌غربی فردای اصلاح ارز ترجیحی| ذخیره سازی کافی کالای اساسی انجام شده است / برخی خبازی‌ها دوشیفته شدند استان بوشهر فردای اصلاح ارز ترجیحی| توزیع 190 تن گوشت مرغ / آرامش در بازار حکمفرما است

 

به گزارش تسنیم با این حال با فروکش کردن هیجانات تقاضای مردم و کم شدن خریدها که به طور حتم در دو سه روز آینده اتفاق خواهد افتاد روند کمبود مقطعی در برخی کالاها متوقف شده و دیگر خبری از کمبود این اقلام روی قفسه فروشگاه‌ها نخواهیم بود.

انتهای پیام/254/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استان خراسان جنوبی فروشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۸۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت پاسخگویی به مطالبات و دغدغه مردم خراسان جنوبی

به گزارش خبرنگار مهر، امروز یکشنبه در روز ملی شوراها، نماینده شوراهای اسلامی شهرستان بیرجند در همایش روز شوراهای خراسان جنوبی گفت: شوراهای اسلامی از مردم و برای مردم هستند و در دوره ششم هماهنگی با دولت سبب انجام اقداماتی در حوزه مدیریت شهری شده‌اند.

به گفته حاجی آبادی همه اقدامات انجام شده با توجه به عقب ماندگی‌های گذشته کافی نیست و مشکلات معیشتی و گرانی از مهم‌ترین مشکلات مردم است.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان بیرجند نیاز به حداقل سه شهر دارد و جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز، ایجاد کمربندی جدید در شمال و جنوب بیرجند با توجه به گرفتن بخشی از کمربندی در شهر، ضرورت توجه به بازنگری در اجرای طرح هادی روستاها و درخواست قرار گرفتن بیرجند و قاین در لیست شهرهای محروم و لزوم ایجاد تقاطع غیر هم سطح در شهر بیرجند و تهیه شناسنامه کشاورزی از جمله موارد مطرح شده است.

نماینده شوراهای قائنات هم در ادامه گفت: مردم همیشه پای کار بوده و هستند و مسئولان باید انجام کارها را تسهیل کنند و در صورت لزوم با تفویض اختیار کارها در مرکز شهرستان‌ها انجام شود.

به گفته قرائی بعضی از مدیران استانی هستند که هنوز در بخش‌های شهرستان‌ها حضور پیدا نکرده‌اند و از ظرفیت شوراها هم در سفرهای مدیران دستگاه‌های اجرایی اکنون به خوبی بهره گرفته نشده است.

وی خاطر نشان کرد: در آمایش سرزمینی جانمایی های لازم انجام نشده و در زمانی که پروژه‌ای به بن بست می‌رسد کسی نیست که پیگیری لازم را در خصوص آن انجام دهد و در کنار دود و مشکلات کارخانجات باید در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی این کارخانه‌ها اقداماتی را انجام دهند.

نماینده شوراهای فردوس هم گفت: حدود ۷ سال است که شعارهای سال در محور اقتصاد است و با توجه به خشکسالی‌های گذشته کشاورزی و دامپروری این شهرستان دچار مشکل شده است که با حمایت دولت باید مشکلات موجود حل شود.

حیدرزاده افزود: به دلیل طولانی بودن بروکراسی اداری، سرمایه گذاری در استان با مشکل مواجه شده است و تأمین خوابگاه دانشجویی با توجه به نیاز ۸ میلیاردی تومانی در فردوس با مشکل مواجه است و خواستار عمل به دستور رئیس جمهور مبنی بر تشکیل بخش باغستان هستیم.

مرادزاده نماینده شوراهای بشرویه هم در ادامه بیان داشت: در روستای شهرک امام خمینی سال ۱۳۹۵ بر روی ۲۰ واحد مسکونی پنل‌های خورشیدی را نصب کردیم و انجام این کار محلی برای در آمد مردم این روستا شده است.

مرادزاده افزود: تاکنون اقدامی در خصوص دستور استاندار مبنی بر حضور رئیس شورای استان و شوراهای شهر در جلسات اداری انجام نشده است.

وی خواستار لزوم بازنگری در طرح جامع شهر بشرویه و تجهیز بیمارستان این شهر شد و افزود: با وجود اینکه ۴۷ درصد مردم بشرویه بیمه تأمین اجتماعی هستند از خدمات درمانی تأمین اجتماعی بی بهره اند و درخواست تبدیل نمایندگی به اداره میراث فرهنگی را داریم.

نماینده شوراهای طبس هم به بیان مواردی چون ضرورت ارتقای جایگاه شوراها، لزوم بازنگری در طرح جامع تفصیلی شهر طبس با توجه به الحاق اراضی بسیار در اجرای نهضت ملی مسکن به شهر طبس پرداخت و طاهری ادامه داد: کمتر از ۱۰ تا ۱۵ درصد مالیات بر ارزش افزوده به این شهرستان بر می‌گردد و پروازهای اندک و شکننده و اجرا نشدن مصوبات سفر رئیس جمهور از جمله مشکلات موجود است.

در ادامه این همایش نماینده شوراهای درمیان با اشاره به گوشه‌های از خدمات دولت در این شهرستان گفت: حدود ۸۰۰ میلیارد تومان در حوزه‌های مختلف در دو سال گذشته تخصیص یافته است و بعد از ۱۵ سال کارخانه قند قهستان راه اندازی و ۱۸۰ نفر در آن مشغول کار شدند.

به گفته غلامی بازگشایی بازارچه میل ۷۳ ، راه اندازی جایگاه cn, عمل به وعده‌های وزیر نیرو در سفر به درمیان ، انتقال آب سد رزه به زمین‌های بالا دستی آن، ضرورت ایجاد بندهای خاکی برای ذخیره روان آب‌ها و اجرای مصوبات سفر استاندار به بخش میان دشت از جمله مطالبات مردم این شهرستان است.

نماینده شوراهای شهرستان سربیشه هم با اشاره به اینکه آبرسانی به روستاها کند است، افزود: در خواست انتقال حساب شرکت‌ها و کارخانه از تهران به استان هستیم و افزوده شدن حریم مرغداری‌ها و دامداری‌ها مشکل ساز شده و اقدامی برای بهره‌مندی مردم از مسئولیت اجتماعی معادن باید انجام شود.

فنودی خاطر نشان کرد: جانمایی ایستگاه باری و مسافربری قطار در شهرستان سربیشه باید پیش بینی شود.

در ادامه این همایش نماینده شوراهای نهبندان گفت: هر چند پیشرفت نهضت ملی مسکن در نهبندان زیاد است اما فراهم نشدن زیر ساخت‌های آب و برق و…سبب شده تا باوجود تکمیل واحدهای مسکونی مورد نظر مردم نتوانند در آنها ساکن شوند.

به گفته ابراهیمی نبود زیر ساخت‌ها در جاده‌های روستایی سبب وقوع ۳۰ تا ۳۵ درصد تصادفات در این جاده‌ها شده است و کندی دو بانده سازی شوسف به نهبندان، ضرورت مهار روان آب‌ها با ایجاد سدهای خاکی، جلوگیری از خام فروشی معادن از دیگر درخواست‌های مردم این شهرستان است.

نماینده شوراهای اسلامی سرایان هم بیان داشت: لزوم تکمیل پروژه‌های نیمه تمام ۱۶ ساله، نیاز به احداث زیست پزشک در سرایان از جمله خواسته‌های مردم سرایان است.

مظفری افزود: حمل روزانه بیش از هزار و ۵۰۰ تن بنتونیت از سرایان خارج می‌شود و نیاز به ایجاد شهرک بنتونیت در سرایان است.

به گفته وی توسعه بیمارستان سرایان با همت استاندار و نماینده مجلس در حال انجام است و درخواست استقلال بخش مرکزی و آیسک را داریم.

در ادامه همایش روز شوراها حجت الاسلام موسوی نماینده شوراهای خوسف گفت: مشکل آب حتی در زمستان در این شهرستان وجود دارد و در روستای سیوجان آنتن دهی وجود ندارد و سیل به آب نماهای خوسف خسارت وارد کرده و حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ منجر به حذف دام‌های مولد شد و ایجاد کارخانه تولید شیرخشک در استان ضروری است.
بخشی نماینده شوراهای زیر کوه هم خواستار سفر استاندار به شهرستان سیل زده زیرکوه شد و گفت: از کمک رسانی مسئولان با انتقال ماشین آلات به زیرکوه تشکر می‌کنیم.

در ادامه رئیس شورای اسلامی استان هم گزارشی از روند برگزاری جلسات شورای استان ارائه کرد و گفت: در این دوره ۳۴ جلسه برگزار کرده‌ایم که در ۲۰ جلسه آن مدیران استان حضور داشته‌اند و یک جلسه هم با حضور مدیران دستگاه‌ها در حوزه استانداری برگزار شد که درخواست افزایش این جلسات را داریم.

ملکی با بیان اینکه سازمان جهاد سازندگی بیشترین همکاری را با شوراها داشته است، افزود: جایگاه شوراها نباید قائم به شخص باشد و در توزیع اعتبارات باید عدالت رعایت شود.

کد خبر 6091392

دیگر خبرها

  • مددجویان خراسان‌جنوبی هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش به بازار عرضه کردند
  • توزیع 40 هزار اقلام توانبخشی بین معلولان خراسان جنوبی
  • توزیع 180 بسته لبخند مادری در خراسان جنوبی
  • اجرای طرح ملی ورزش با مردم در خراسان جنوبی
  • ضرورت پاسخگویی به مطالبات و دغدغه مردم خراسان جنوبی
  • تعاملات مدیران دستگاه‌های اجرایی با اعضای شوراها افزایش یابد
  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم
  • افتتاح ۱۷۶ طرح عمرانی با کمک شوراهای اسلامی در استان
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • همایش روز شوراهای خراسان جنوبی برگزار شد