Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@18:39:57 GMT

در چه مواردی زن حق طلاق دارد

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۸۸۱۵۶

بر اساس قوانین ما حق طلاق به مردان اختصاص داشته و زنان تنها در موارد محصوری که در قانون به آن ها اشاره شده است ، می توانند تقاضای طلاق کنند . از جمله موارد و معاذیری که زن می تواند به استناد آن ها تقاضای طلاق از همسر خود داشته باشد ، می توان به اعتیاد ، حبس قطعی ، ترک زندگی خانوادگی و ... اشاره کرد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: در تمام جوامع ، قوانین به خصوص در حوزه احوال شخصیه براساس عرف و فرهنگ موجود در همان جامعه تعریف می شوند . هر چند که قانون باید متناسب با زمانه پیش رود و اقتضائات روز جامعه را در نظر گیرد ، اما در بعضی مواقع این اتفاق نمی افتد . از جمله این مباحث می توان به موضوع طلاق اشاره کرد که براساس قانون ما ، حق طلاق متعلق به مردان بوده و زن ها تنها در موارد خاصی که طبق قانون احصاء شده اند می توانند تقاضای طلاق کنند .

در واقع مردان حتی در صورت نداشتن عذر موجه می توانند روال اداری مربوط به طلاق را طی کرده و حکم عدم امکان سازش بگیرند اما برای زنان همچین امکانی فراهم نیست . هر چند که در صورت توافق زوجین ، می توان در قالب یک سند رسمی حق وکالت در طلاق را برای زن در نظر گرفت که از حیطه بحث ما خارج است . در ادامه به توضیحات کاملی در خصوص مواردی که زن به موجب آن حق طلاق دارد ، می پردازیم .


آشنایی با حق طلاق

در بعضی مواقع اختلافات ، تضاد های فرهنگی ، عدم تفاهم و مواردی از این دست موجب می شود که زوجین و یا یکی از آن ها ، جدایی را راه حلی برای اتمام وضع موجود بدانند . اما قانون احکام خاص خودش را در مبحث طلاق داشته و تنها در موارد خاصی که این حق برای هر کدام از دو طرف به رسمیت شناخته شده باشد ، حکم طلاق را صادر می کند .

حق طلاق در واقع به این معناست که یا به صورت کلی و یا در مواردی خاص ، هر کدام از زوجین می توانند دادخواست طلاق خود را مطرح کرده و از دادگاه حکم طلاق را دریافت کنند . به طور کلی در قوانین ما ، مردان حق طلاق را به صورت مطلق دارا هستند ، یعنی حتی بدون وجود عذر موجه می توانند به دادگاه مراجعه کرده و درخواست طلاق کنند .

اما حق طلاق برای زنان در قانون تنها شامل مواردی خاص بوده و تنها در صورت احراز این موارد است که دادگاه می تواند حکم طلاق را صادر کند . البته صدور گواهی عدم امکان سازش در مواردی که مرد دادخواست طلاق داده و عذر موجهی ندارد نیز تنها در شرایط خاصی که در مقاله ذیل به آن ها پرداخته شده است ، امکان پذیر می باشد .
بیشتر بخوانید: شرایط مهریه در صورت درخواست طلاق از سوی زن

مواردی که زن به موجب آن حق طلاق دارد

همانطور که گفته شد حق طلاق زنان مطلق نبوده و طلاق از طرف زن تنها موارد محدود و مشخصی را شامل می شود . در واقع فقط در صورتی که موارد ذیل برای دادگاه محرز و مسلم شناخته شود ، زن می تواند بدون توافق همسرش از دادگاه حکم طلاق را درخواست کند . این موارد در مواد 1129 و 1130 قانون مدنی آورده شده و با توجه به اصطلاح همین ماده ادامه زندگی را برای زوجه ( زن ) همراه با عسر و حرج یعنی دشواری همراه می کند .

 

1- در صورتی که شوهر به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کرده باشد .

2- اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا مشروبات الکلی که به پایه و اساس زندگی خانوادگی لطمه وارد کرده و عدم ترک آن در طول زمانی که برای ترک به تشخیص پزشک لازم بوده است .

3- محکومیت شوهر به پنج سال حبس یا بیشتر از آن

4- سوء رفتار یا ضرب شتم که غیر قابل تحمل باشد .

5- ابتلا به بیماری صعب العلاج چه به لحاظ جسمی چه به لحاظ روانی که باعث مختل شدن زندگی شود .

6- در صورتی که شوهر از دادن نفقه اجتناب کند .

7- هر شرطی که ضمن عقد شده باشد .
بیشتر بخوانید: طلاق گرفتن زن بدون دلیل

 
تفاوت حق طلاق زن با حق وکالت در طلاق

لازم به ذکر است که موارد ذکر شده در بالا صرفا مربوط به مواردی است که زن قانونا می تواند براساس آن ها تقاضای طلاق کند و با حق وکالت در طلاق که بعضی از زن ها از همسر خود می گیرند متفاوت است .

تذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که صرف گرفتن حق طلاق در هنگام عقد و درج آن در عقدنامه برای زوجه ایجاد حق نکرده و در صورتی که می خواهید حق وکالت در طلاق یا همان مفهوم اصطلاحی حق طلاق را داشته باشید لازم است آن را ضمن یک سند رسمی در دفاتر ثبت اسناد به ثبت برسانید .

همچنین داشتن حق وکالت در طلاق به این معنا نیست که حق طلاق از شوهر سلب شده و به زن منتقل می شود بلکه به این معناست که این حق هم در اختیار زن و هم در اختیار شوهر قرار دارد . همچنین قرار بود که یک بند به عنوان بند اکراه در طلاق به موارد بالا افزوده شده و به نوعی برای زنان حق طلاق در نظر گرفته شود که در مقاله ذیل می توانید توضیحات مربوط به آن را مشاهده کنید .

  برچسب ها: زن ، حق طلاق ، مردان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: زن حق طلاق مردان حق وکالت در طلاق تقاضای طلاق حکم طلاق برای زن حق طلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۸۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی

معاون قضایی رئیس دادگستری در امور اجتماعی و پیشگیری از جرم خراسان رضوی از کاهش برخی جرایم در حوزه های قضایی در پی اقدامات پیشگیرانه و حمایتی خبر داد و گفت: شاهد سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق بودیم که از تشکیل ۴۵۰۰ مورد پرونده، پیشگیری شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سیدامیر مرتضوی امروز در نشست مدیران حوزه پیشگیری  از جرم در مشهد اظهار داشت: با تلاش مسئولان، قضات و کارمندان مجموعه قضایی خراسان رضوی در سال 1402 و اهتمام بر اجرای محورهای سند تحول قضایی از جمله در زمینه پیشگیری از وقوع جرایم، شاهد اتفاقات خوبی در زمینه کاهش جرایم بودیم.

وی با تشریح برخی اقدامات صورت پذیرفته توسط این حوزه در سال گذشته بیان کرد: طرح ها و برنامه‌های متعدد ومتنوعی با رویکرد اجتماعی و با استفاده از ظرفیت های مردمی، با محوریت این معاونت به مرحله اجرا در آمد که نتیجه آن در نهایت به ارتقاء رضایت‌مندی اقشار مختلف اجتماعی انجامید.

معاون قضایی رئیس دادگستری خراسان رضوی گفت: اقدامات گسترده‌ای توسط دستگاه قضایی با همیاری سایر سازمان‌ها در زمینه صیانت و تحکیم بنیان خانواده به انجام رسید که ماحصل آن کاهش پرونده‌ها در زمینه طلاق و افزایش ایجاد سازش در این‌گونه پرونده‌ها و سایر پرونده‌های مرتبط  از جمله حضانت و ملاقات طفل بود، به نحوی که با اقدامات جمعی پیشگیرانه و حمایتی، شاهد سازش 25 درصدی در پرونده‌های طلاق بودیم که از تشکیل 4500 مورد پرونده، پیشگیری شد.

مرتضوی افزود: در پی اقدامات مؤثر پیشگیرانه در زمینه پرونده های حضانت و ملاقات طفل نیز بیش از 50 درصد سازش داشتیم. از جمله اقدامات دیگر، اجرای طرح قاضی مدرسه در تعداد زیادی از مدارس بود که جلسات متعددی با رویکرد ارتقای آگاهی‌های حقوقی برای دانش آموزان، والدین و مربیان در مناطق مختلف شهری توسط قضات برگزار شد.

وی عنوان کرد: از دیگر برنامه‌های موفق این معاونت در سال گذشته، راهبری قرارگاه اجتماعی زندان بود که با محوریت مجموعه قضایی و همیاری و همکاری سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف شکل گرفت و سیاست‌های اصولی دستگاه قضایی در زمینه کاهش جمعیت کیفری، توانمند سازی مددجویان، باز اجتماعی کردن آنها و حمایت از خانواده‌ها و مراقبت پس از خروج زندانیان به نحو مطلوب دنبال شد که علاوه بر آزادی تعداد قابل توجی از مددجویان، زمینه‌های اشتغال تعدادی از این افراد نیز فراهم شد به صورتی که در بهار امسال بیش از 3600 نمادهای شهری و فلاور باکس برای تزئین شهر توسط این افراد ساخته و در معرض دید شهروندان قرار گرفت.

مرتضوی گفت: در پاسخ به مطالبات عمومی، اقدامات منسجمی نیز در زمینه برخورد با جرایم مربوط به سرقت صورت گرفت که در نتیجه این اقدامات، شاهد کاهش جرایم مربوطه در 15 حوزه قضایی بودیم.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • ختم غائله‌ی شهرنو ؛ «چند نفر از خانم‌های‌ خیلی جوان اش را به کارمندان خودمان دادیم»
  • زن جوان شوهر سابقش را کشت
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • ممنوعیت هرگونه خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • خشونت علیه زنان در خانه / زنان چه کنند؟
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • سلاخی مرد جوان در چاقوکشی زن و شوهری | زن اردبیلی شوهر سابقش را کشت