Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان مرکز تحقیقات کشور گفت: افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان بخش کشاورزی و همچنین ارتقای شرکت‌ها امسال به جد پیگیری می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سید مجتبی خیام نکویی شامگاه پنجشنبه در جلسه شورای تحقیقات، آموزش و ترویج (تات) که با حضور مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان برگزار شد اظهار داشت: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج تاکنون خدمات زیادی را به بخش کشاورزی داشته اما امسال رویکرد متفاوت است، امسال به‌طور ویژه برای اینکه کشاورزی دانش‌بنیان شود باید تلاش شود چرا که از سوی مقام معظم رهبری به این مهم تأکید شده و دانش‌بنیان شدن هم مسیر آن از تات (تحقیقات، آموزش و ترویج) می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: موتور محرکه تحولات و اتفاقات در حوزه دانش‌بنیان تات است و امسال باید در این زمینه اتفاقات جدید رخ دهد و به مطالبه مقام معظم رهبری پاسخ دهیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مقام معظم رهبری دو مطالبه داشتند یکی افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان کشاورزی و دیگری ارتقای کیفی آن‌ها گفت: باید تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان بخش کشاورزی در پایان امسال 20 درصد از شرکت‌های دانش‌بنیان کل کشور باشد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان 6 هزار و 700 شرکت است و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان بخش کشاورزی 300 عدد است. تعداد هسته‌ها و واحدهای فناور 150 است و اگر ما همه این‌ها را با هم جمع کنیم باید یک هزار و 50 شرکت ایجاد شود تا به 1500 شرکت برسیم تا 20 درصد محقق شود. اگر سهم هر استانی 40 شرکت باشد حدود بیش از یک هزار می‌شود و این کمترین انتظاری است که در بعد کمی است و شما کمک کنید که 40 شرکت دانش‌بنیان در سال جاری به مفهوم واقعی تشکیل شود. این‌ها ظرف می‌خواهد و ظرف آن مراکز رشد، پارک‌های علم و فناوری و دهکده‌های نوآوری و فناوری است که در هفته گذشته نخستین دهکده نوآوری و فناوری در استان خراسان رضوی افتتاح شد و بیش از 150 شرکت دانش‌بنیان در آن مستقر شدند.

رئیس سازمان مرکز تحقیقات کشور افزود: انتظار داریم حداقل یک دهکده فناوری و نوآوری و چندین مزرعه نوآوری برای استان سمنان تصویب و راه‌اندازی شود و در این دهکده حداقل 40 تا 50 شرکت مستقر شود به‌علاوه شرکت‌های موجودی که در مراکز رشد هستند و مزارع نوآوری هم مصوبه دولت دارد.

خیام نکویی گفت: امسال سیاست در ترویج متفاوت است. بخش خصوصی آن‌طور که باید و شاید وارد ترویج نشده است. قرار است دو کار در حوزه ترویج انجام شود یک توافقی با رئیس سازمان مهندسی انجام شده است که شرکت‌های خدمات ترویج دانش‌بنیان شکل بگیرد هیچ تداخل وظایفی هم با شرکت‌های مستقر ندارد و حمایت از سوی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج صورت گیرد و خدمات ترویجی دهند و تولید محتوی در اختیار آن‌ها قرار گیرد.

وی گفت: یکی از بهترین روش ترویج دستاوردها و یافته‌ها این است که کشاورزانی که مزارع نمونه و الگو دارند پهنه‌ها را به آن‌ها واگذار کنیم و تعدادی از بخش خصوصی مأموریت آموزش و ترویج را به عهده بگیرند و ما از مزرعه الگوی حمایت کنیم.

رئیس سازمان مرکز تحقیقات کشور با بیان اینکه در محصولات زعفران و پسته و همچنین در گیاهان دارویی در استان سمنان ظرفیت لازم وجود دارد افزود: انتظار است که افزایش عملکرد و ارتقای کیفیت را مزارع نوآوری به دنبال داشته باشند.

خیام نکویی گفت: علی‌رغم اینکه 200 هزار هکتار سطح زیر کشت استان هم در حوزه زراعت و هم باغبانی است اما به نظر می‌رسد پتانسیل برای افزایش عملکرد پتانسیل خوبی است و اگر نفوذ و رسوخ دانش باشد میزان عملکرد می‌تواند افزایش یابد.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین رسالت و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج پاسخگویی به مشکلات بخش کشاورزی است گفت: باید مراکز تحقیق در خدمت اجرا باشند تا اتفاق و تحولی در بخش کشاورزی ایجاد شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروز مشکل اصلی در سازمان تحقیقات این است که ما مشکل و نسخه حل آن را می‌دانیم اما کسی نیست که آن را اجرا کند گفت: تحقیق باید برای برطرف کردن مشکل باشد.

خیام نکویی خاطرنشان کرد: امروز سفره مردم آن‌چنان اهمیت دارد و امنیت غذایی به‌گونه‌ای است که اگر کوچک‌ترین کوتاهی صورت بگیرد کشور دچار مشکل می‌شود گفت: مأموریت اصلی وزارت جهاد کشاورزی رسیدن به امنیت غذایی پایدار است و اینکه یک سال کمبود و یک سال بیشبود باشد دردی را دوا نمی‌کند و باید کشور به پایداری و تولید برسد.

وی تصریح کرد: مسیر تحقق امنیت غذایی پایدار از انقلاب بهره‌وری می‌گذرد افزود: همچنین مسیر افزایش بهره‌وری هم از رسوخ علم و فناوری می‌گذرد.

رئیس سازمان مرکز تحقیقات کشور ضمن تأکید بر لزوم افزایش میزان تولید در واحد سطح گفت: چرا کشاورزان نمونه می‌توانند 14 تن گندم برداشت کنند این فاصله عمدتاً فاصله دانشی است که باید با ترویج و آموزش برطرف شود.

مدرس خیابانی: تولیدات شرکت‌های دانش بنیان باید به دستگاه‌های اجرایی راه پیدا کندمدیرکل صمت استان کرمان: محورهای برنامه هفتم توسعه توجه به صنایع دانش بنیان استفراخوان ایرانول برای حمایت از طرح‌های دانش بنیان در تولید روغن‌های صنعتی و خودرویی منتشر شد

خیام نکویی گفت: تنها مسیر ما بهره‌وری از و این هم دانش می‌خواهد چرا باید پسته ما کمتر از یک‌چهارم میانگین عملکرد ترکیه باشد؟ این‌ها خلأ دانشی است اگر چه شرایط آب و هوایی هم تأثیر دارد اما آن‌قدر زیاد نیست و این پتانسیل وجود دارد و باید تلاش شود میانگین تولید به حد کشاورزان پیشرو برسد.

انتهای پیام/363/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رئیس سازمان مرکز تحقیقات کشور تعداد شرکت های دانش بنیان سازمان تحقیقات آموزش و ترویج جهاد کشاورزی بخش کشاورزی خیام نکویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۸۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان

به گزارش تابناک اقتصادی؛ سال ۱۴۰۲ در زیست بوم نوآوری و فناوری ایران،‌ سرشار از رویش ها و شکفتن ها بود. در این سال تحولات فراوانی در زمینه ی علم و فناوری در کشور رخ داد، این تحولات مسیر مشارکت شرکت های دانش بنیان و مردم را در عرصه ی تولید و رونق اقتصاد دانش‌بنیان هموار کرد. از این تحولات می توان به راه اندازی ستادهای جدید اقتصاد دانش‌بنیان تا اجرای آیین نامه جدید ارزیابی شرکت های دانش بنیان و....... اشاره کرد؛ این تغییر و تحولات درواقع نویدبخش دستاورد ها و توفیقاتی عظیم در آینده ای بسیار نزدیک است.

رشد چشمگیر و پرشتاب تعداد شرکت های دانش بنیان و افزایش حدود ۲۰۰ درصدی صادرات دانش بنیان کشور در یک سال اخیر، نشان دهنده بسترسازی مناسب، پویایی و رشد جهشی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور و فضای مساعدی است که در راستای تحقق شعار امسال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» در عرصه اقتصاد دانش‌بنیان کشور فراهم شده است.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در خصوص شعار سال و رشد اقتصاد دانش بنیان بیان کرد: باید به موضوعات جوان، علم و دانش توجه ویژه ای کرد. گیرایی و  انگیزه برای کسب اطلاعات علمی در یک جوان می تواند موثر در پیشرفت دانش بنیان باشد. با توجه به شعار سال، مشارکت مردم در جهش تولید و جذب نخبگان و استعدادها در شرکت های دانش بنیان مهم است. بنابراین باید در جهت رشد و توسعه ی  این شرکت ها حمایت لازم از آن ها صورت گیرد.

کیومرث سرمدی در ادامه تصریح کرد: عمده دغدغه ی مردم و مسئولین به خصوص مقام معظم رهبری موضوع معیشت و اقتصاد مردم است در واقع شعار امسال هم که مقام معظم رهبری آن را مشارکت مردم در تولید خواندند، حمایت از شرکت های دانش بنیان با هدف آوردن مردم پای کار و استفاده از علم و توان بالای آن هاست. در این شرایط جوانان با انگیزه و با استعداد، نخبگان و افرادی که توانایی بالایی دارند می توانند بیایند و رشد تولید را افزایش دهند. مردمی سازی اقتصاد کشور و جهش تولید و توسعه صنعتی کشور با مشارکت مردم، مبتنی بر توسعه ی اقتصاد دانش بنیان با دانش بنیان شدن صنایع بزرگ به کمک شرکت های تواتمند دانش بنیان است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: باید توجه به بومی گزینی، داشته ها و توانمندی های داخلی و ایجاد ارزش افزوده در زنجیره ی تولید به گونه ی حمایتی باشد یعنی تولید کننده به توسعه ی تولید داخلی تشویق شود، درواقع باید هم شرکت های دانش بنیان تولید کننده تشویق شوند و هم از طرفی وزارت خانه ها و ارگان های دولتی، بخش های خصوصی را مجاب کنند تا تولیدات شرکت های دانش بنیان را خریداری و استفاده نمایند. در این شرایط قطعا تولید کنندگان در رشد تولید و همچنین افزایش کیفیت تشویق می شوند.

 

دیگر خبرها

  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • حضور صد‌ها شرکت تولیدی و دانش بنیان در همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • حضور بیش از ۲۰۰ شرکت تولیدکننده و دانش بنیان در کنگره ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • ارتقای سرانه آموزشی هرمزگان با ساخت ۶۰۰ کلاس درس جدید در سال جاری
  • توجه به اقامه نماز موجب ارتقای معنویت در سازمان‌ها می‌شود
  • توسعه بازار بین المللی محصولات دانش بنیان‌ها
  • پایان چهارمین نمایشگاه دستاورد‌های وقف
  • برگزاری دومین نمایشگاه حمل و نقل دانش‌بنیان در اصفهان
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند