Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، مطابق روال آخر هفته‌ها مروری داریم بر مهم‌ترین اخبار حوزه اجتماعی که در ادامه می‌خوانید.

بیشتر بخوانید

گودبرداری‌های بزرگ و رها شده در تهران امسال تعیین تکلیف می‌شوند

ریشه‌های فساد در آموزش و پرورش

یکی از موضوعاتی که گروه اجتماعی در این هفته بررسی کرد بحث داغ تعارض منافع بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعارض منافع یکی از مواردی بود که دولت سیزدهم از بدو ورود قول رسیدگی و مقابله با آن را داد و ایسکانیوز در هفته‌ای که گذشت سراغ بررسی مصادیق تعارض منافع در آموزش و پرورش رفت.

حسین صادقی؛ کارشناس مسائل آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز آسیب‌های ناشی از تعارض منافع در این سازمان را اینطور شرح داد: بی‌تردید تعارض منافع در تمامی سطوح کارشناسی تا مدیران ارشد، هر دستگاهی را دچار فساد و رانت خواهد کرد و نظام آموزشی کشور هم از این تهدید مبرا نیست!  برگزاری مناقصه در واگذاری پروژه‌های کلان و راهکارهایی از این دست  صرفاً  تا حدودی مانع از آین آسیب‌ها می‌شود.

او ادامه داد: تولید تجهیزات آموزشی غیراستاندارد، معرفی منابع کمک آموزشی فاقد صلاحیت، اتخاذ تصمیمات حافظ منافع مدیران و اقداماتی از این دست از جمله آسیب‌های تعارض منافع است که بی‌شک نظام آموزشی کشور را به قهقرا خواهد برد و جامعه را نسبت به نظام تعلیم و تربیت بی‌اعتماد و خروجی نظام آموزشی را از تراز انقلاب خارج خواهد کرد.

این کارشناس آموزش و پرورش توضیح داد: لذا شناخت زمینه‌های تعارض منافع در حوزه های مختلف و شفافیت در عملکرد مسئولان، اطلاع دقیق از پیشینه شغلی و فعالیت‌های جانبی مدیران، در واگذاری مسئولیت‌ها بسیار حائز اهمیت بوده و می‌تواند تا حد قابل توجهی تعارض منافع را مدیریت کرده و نقش مهمی در کاهش فساد ایفا کند.

برخی از این مرگ‌ها قابل پیشگیری بودند

صحبت‌های جنجالی رئیس نظام پزشکی تهران درباره تخلفات صورت گرفته در دوران کرونا و اشتباهات فاحش مسئولان در مدیریت سلامت هم دیگر موضوع بررسی شده در گروه اجتماعی بود.

موید علویان؛ رئیس سازمان نظام پزشکی تهران درباره مدیریت کرونا در این سال‌ها گفت: بدتر از کرونا حاکمان و سیاست‌گذاران ما بودند و کسانی اشتباهات فاحشی از جمله دیر به فکر واکسن افتادن داشتند. آسیب‌ها به قدری زیاد بوده که متولیان امروز می‌ترسند که محدودیت‌ها را بردارند. چیزی که گذشت برای جان مردم و اقتصاد کشور تلخ بود.

علویان عنوان کرد: خانواده‌ها از ما می‌پرسند که می‌شد عزیز ما نمی‌مرد؟ در پاسخ باید گفت برخی از این مرگ‌ها قابل پیشگیری بود. حمایت از واکسن داخلی و عدم ورود به مطالعات واکسن خارجی دیر اتفاق افتاد. گفتن این حرف‌ها که ما ایرانیان را موش آزمایشگاهی نمی‌کنیم تبعات حقوقی دارد و کسانی که این حرف را زدند باید پاسخگو باشند.

او تاکید کرد: ما اتاق فکری درخصوص کرونا تشکیل داده‌ایم. جامعه پزشکی باید همیشه آموزش‌دیده باشد و ترس اضافه هم نداشته باشند.

او افزود: تکلیف ما است که اقدام حقوقی علیه کسانی که اشتباهاتی در مدیریت کرونا داشتند، انجام دادیم. کرونا بیماری نبود که کسی را نکشد. خدا نکند که اشتباهات مدیریتی کرونا ناشی از تعارض منافع باشد که در این صورت خطاها عمدی بودند. اشتباهاتی بوده و از نظر حقوقی پیگیری خواهیم کرد.

دومینوی مشکلات معلولان و سکوت مسئولان

در میان تورم و مشکلات اقتصادی این روزها برخی از اقشار جامعه زندگی دشوارتری در مقایسه با دیگران دارند و یکی از این اقشار معلولان هستند. پای صحبت چند نفر از آن‌ها نشستم و در میان درد دل‌هایشان گلایه‌هایی داشتند از عملکرد بهزیستی که مهم‌ترین سازمان متولی رسیدگی به مشکلات این قشر است.

یکی از این معلولان محبوبه حقانی‌فر ساکن شیراز بود. او که مبتلا به معلولیت شدید ناشی از ابتلا به یکی از انواع دیستروفی است، از نادیده گرفته شدن توسط بهزیستی گلایه داشت و به ایسکانیوز گفت: من دوستان معلول بسیاری دارند و من تا به حال ندیده‌ام که کمکی از سوی بهزیستی دریافت کنند و اگر هم خیلی پیگیری کنیم می‌گویند که بودجه نداریم. من معلولیت شدید دارم و از دستگاه بای پپ برای تنفس استفاده می‌کنم و زمانی که برای تجهیزات مورد نیازم مراجعه کردم گفتند که کمکی نمی‌کنند و وظیفه آن‌ها نیست.

او با اشاره به هزینه‌های سرسام‌آور درمان عنوان کرد: داروهای دیستروفی اکثرا تقویتی هستند و هیچ کدام تحت پوشش بیمه نیستند و هر روز هم گران‌تر می‌شوند. هر چند وقت یک نفر می‌آید و وضعیت خانه را بررسی می‌کند که وضعیت مالی را ببینند. حقوق ما ۴۲۰ هزار تومان است و کفاف نمی‌دهد.

زاکانی: به گودهای رهاشده در تهران رسیدگی خواهیم کرد

در ادامه پیگیری‌ خطرات ناشی از گودبرداری‌های بزرگ و رها شده در تهران سراغ شهردار تهران رفتیم. علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز در پاسخ به این سوال که گودبرداری‌های بزرگ و رها شده در تهران چه زمانی تعیین تکلیف خواهند شد، گفت: بخشی از تعیین تکلیف این موارد مانند گود فرهنگ، برج میلاد و موارد مشابه مربوط به شهرداری است که امسال در دستور کار داریم که به این گودها رسیدگی کنیم و خودمان در شهرداری به این موضوع رسیدگی خواهیم کرد.

او افزود: ناظر به سایر مراکز سعی داریم که در تعامل با متولیان آن گودها زمینه رفع این خطر از شهر تهران را فراهم کنیم.

شهردار تهران در پاسخ به این سوال که ساختمان‌های بزرگ و متروکه مانند ساختمان قدیمی بورس چه زمانی تعیین تکلیف خواهد شد، عنوان کرد: ساختمان قدیمی بورس و موارد مشابه تحت عنوان ساختمان‌های پرخطر شناخته می‌شوند که به دنبال رسیدگی به این موضوع هستیم و لیستی از این ساختمان‌ها تهیه شده است.

انتقاد پزشکان خانواده به هیات وزیران

انتقاد پزشکان خانواده از مصوبه هیات وزیران هم موضوع دیگر هفته بود. مبلغ سرانه پزشکان خانواده و مراقبان سلامت (ماما و پرستار) در تاریخ ١٢ / ٠٢ / ١٤٠١ توسط هیات وزیران به شماره ( ٢١٢٥٧ / ت ٥٩٨٠١ هـ ) ابلاغ شد اما پزشکان خانواده معتقدند که با توجه به اهمیت موضوع و اشتغال بیش از ۲۰ هزار  نفر پزشک، ماما و سایر نیروهای انسانی در برنامه پزشک خانواده روستاییان، عشایر و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و اهمیت اعلام مبلغ واقعی سرانه کارشناسی شده سالانه و نقش آن در پرداخت واقعی به اعضای تیم سلامت،  این مصوبه باید اصلاح شود. پزشکان معتقدند که سرانه اختصاص یافته برای مناطق محروم واقعی نیست و اشتباه محاسباتی رخ داده است.

انتهای پیام  /

پرستو خلعتبری کد خبر: 1140113 برچسب‌ها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پزشکان خانواده تعارض منافع آموزش و پرورش شده در تهران تعیین تکلیف آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۹۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری

به گزارش خبرگزار، مهر، محمدعلی الفت‌پور با اشاره به تصویب ایجاد شعبه ویژه جهت پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران گفت: حفظ سلامت اداری در شهرداری به عنوان یکی از مجموعه‌هایی که به‌طور مستقیم با شهروندان سروکار دارد، نقش بسیار مهمی در اعتمادسازی و ارتقای سرمایه اجتماعی دارد و اهمیت این امر زمانی آشکار می‌شود که مجموعه شهرداری تهران به‌عنوان یکی از سازمان‌های پیشرو در امر مبارزه با فساد، بتواند با پیگیری و رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان خود و انتشار نتایج حاصله، گامی اساسی و اجرایی در این زمینه بردارد و از این طریق ضمن جلب اعتماد شهروندان سرمایه اجتماعی قابل ملاحظه‌ای برای شهرداری تهران کسب شود.

دبیر کمیته برنامه‌ریزی و نظارت ستاد ارتقا سلامت اداری با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از راهکارها و استراتژی‌های مبارزه با فساد و ارتقا سلامت اداری، خصوصاً ارتشاء از طریق احصاء نظرات و ایده‌ها و مطالعات گذشته شناسایی و بررسی شده است، خاطرنشان کرد: تلاش در جهت اجرایی ساختن آن‌ها، بی‌شک یکی از مهم‌ترین اقدامات این حوزه خواهد بود که به واسطه آشنایی با موضوع و به سبب آگاهی از شرایط و اقتضائات شهرداری تهران، راهبردها و راهکارهایی نیز در زمینه‌های اقتصادی، اداری، مدیریتی، فرهنگی، قانونی و قضائی، مدیریت اخلاق حرفه‌ای، اجتماعی، اطلاع رسانی و شفاف سازی ارائه شده است که هم به لحاظ موضوعی و هم اجرایی قابل توجه و اجرا هستند.

بر اساس گزارش سایت شهر، الفت‌پور در پایان تصریح کرد: با توجه به تلاش‌های صورت‌گرفته در این زمینه و برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و تخصصی، تشکیل شعبه‌ای مشخص و ویژه جهت پیگیری اخذ رشوه در شهرداری تهران، توسط اداره کل دفتر هماهنگی هیأت رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان و کمیته‌های انضباطی در دست اقدام است و پرونده‌های مرتبط در این خصوص با حساسیت بالا و در اسرع وقت، بررسی و تا حصول نتیجه، پیگیری می‌گردند.

کد خبر 6089965 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • طرح ادامه جنگ علیه غزه در ارتش رژیم صهیونیستی تصویب شد
  • ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری
  • کسب رتبه برتر در حوزه های عمران، حقوقی و فرهنگی توسط منطقه آزاد اروند
  • پزشکی به شرط کسب درآمد
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • ماجرای کشف جسد بازپرس ویژه مبارزه با زمین‌خواری
  • مطالبات ساکنین پایین‌ دست سد سیمره پرداخت شود
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • اقدام حیرت‌آور زاکانی در مقابل پارک قیطریه با یک بنر! | تصویر