رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب: قدمهای بزرگی در آستان قدس برداشته شده است
تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۸۹۹۷۵
گروه استانها- رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب با تقدیر از خدمات حجتالاسلام و المسلمین مروی در مدت سپری شده از انتصاب ایشان به عنوان تولیت آستان قدس رضوی گفت: در این دوره قدمهای بزرگی برداشته شده و این رویه همچنان با حضور ایشان ادامه خواهد داشت. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس ، و به نقل از آستان نیوز ، حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب در آیین افتتاح گنجینه آثار مکتوب آستان قدس رضوی که عصر امروز در کتابخانه مرکزی این آستان مقدس برگزار شد، اظهارداشت: آنچه امروز موردنیاز نظام اسلامی و مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است، بالا بردن سطح علمی مردم، طلاب و دانشجویان است.
وی افزود: دشمنان قسمخورده اسلام و نظام، آپارتاید علمی کردهاند و اجازه نمیدهند سایر کشورها و ملتها، غیر از خودشان چیزی بیشتر از حد موردنظر آنها از علم فرابگیرند و اساساً ابزار تسلط آنها بر کشورهای جهان سوم، علم است.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی بابیان اینکه اکنون علم در دست ناکسان است، بیان کرد: اولین آزمایشات انرژی هستهای و نخستین استفاده از بمب اتم علیه بشریت که در کشور ژاپن انجام شد، نتیجه علمی بود که در دست نابخردان است و در حال حاضر نیز کشورها را با این ابزار تهدید میکنند.
جایگاه علم در نگاه اسلام
وی به نگاه رفیع اسلام به حوزه علم و دانش اشاره و تصریح کرد: در صدر اسلام و در غزوه بدر، بهای آزادی اسرا، سوادآموزی به افراد بیسواد بود و این بهای آزادی تا پیش از آن تاریخ سابقه نداشت.
کتابخانه آستان قدس، گنجینهای نفیس در سطح کشور و جهان است
حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی ادامه داد: یکی از ابزارهای مهم پیشرفت در جهان، کتاب و کتابخانهها است و خوشبختانه امروز با افتتاح این مخزن، 9 هزار متر مربع بر ظرفیت کتابخانههای عظیم آستان قدس رضوی افزوده شد و اکنون این کتابخانه، گنجینهای نفیس و بسیار ارزشمند در سطح کشور و جهان است.
تولیت آستان قدس رضوی: امکان بهره مندی دانش پژوهان دنیا از منابع کتابخانه آستان قدس فراهم میشود گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس با ظرفیت ذخیرهسازی یکصد میلیون منبع افتتاح شد آستان قدس رضوی 8 هزار و 888 بلیت فیلم "موقعیت مهدی" به مردم مشهد هدیه دادحجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی در ادامه با اشاره به عملکرد حجتالاسلام و المسلمین مروی در آستان قدس رضوی اظهار کرد: آنچه بنده خبردارم و بیخبر هم نیستم این است که، در دوران تصدی حجتالاسلام و المسلمین جناب آقای مروی، قدمهای بزرگی در آستان قدس رضوی برداشتهشده و ان شاء الله بتوانند سالهای سال در این مسئولیت خدمت کنند.
رضایتمندی رهبر انقلاب از خدمات تولیت آستان قدس
وی ادامه داد: بزرگترین سرمایه جناب آقای مروی، رضایت حضرت آقا است و من اطلاع دارم که رهبر معظم انقلاب از خدمات ایشان راضی هستند و از این بابت باید به خاطر خدمات ارزشمندی که در این مدت داشتهاند، به ایشان تبریک گفت.
رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب افزود: از نگاه بنده ایشان هنوز جوان هستند و حالا حالاها قدرت دارند که خدماتشان را ادامه دهند.
ظرفیت خاص مشهد مقدس در سطح ملی و جهانی
وی در ادامه به ظرفیت خاص مشهد برای انجام فعالیتهای علمی و فرهنگی اشاره و تصریح کرد: مشهد، نه یک شهر زیارتی، بلکه همانند یک کشور است، چراکه سالانه بهطور متوسط 30 میلیون زائر از ملیتها و کشورهای مختلف با زبانها و فرهنگهای مختلف به امید زیارت بارگاه نورانی امام هشتم به مشهدالرضا(ع) میآیند و اداره کردن این جمعیت عظیم راحت و آسان نیست و باید بهگونهای باشد که این خیل زائران، با خاطره خوش شهر مشهد مقدس را ترک کنند.
اگر شهید سلیمانی نبود معلوم نبود سرنوشت داعش چه میشد
وی در بخشی از صحبتهای خود، با گرامیداشت یاد و خاطره سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: این شهید بزرگوار مرتباً به دفتر رهبر انقلاب رفتوآمد داشتند و از من درخواست میکردند که دعا کنم شهید شوند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی با اشاره به اهمیت اقدامات و رشادتهای آن شهید ادامه داد: اگر نبود سازماندهی جامع و کامل ایشان در تشکیل نیروهای مردمی عراق، معلوم نبود سرنوشت ما با داعش چه میشد.
وی تصریح کرد: اگر شبها آرام سر بر بالین میگذاریم، اثر فداکاریها و خونهای شهدای بسیار انقلاب اسلامی است.
رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: امروز به برکت نوای «أشهد أن محمد رسول الله(ص)» و «اشهد أن علی ولی الله(ع)» بر مأذنهها و از برکات انقلاب اسلامی، شیعه به جهان شناختهشده است و باید اولین دعای زائرین و مجاورین حرم حضرت رضا(ع) این باشد که ان شاء الله میراث نظام مقدس اسلامی به دست صاحبش، حضرت صاحب الامر(عج) برسد.
انتهای پیام/281/ی
تبلیغات در خبربان
منبع: تسنیم
کلیدواژه: حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب آستان قدس رضوی حجت الاسلام
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۹۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینکهای ویژه:
آی پی ثابت برای ترید
آیا استراتژی DCA برای خرید بیت کوین مناسب است؟
اجاره کلبه چوبی
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
خبر هوشمند فهام
مایکروسافت در حال تست اندروید ۱۲/۱ برای ویندوز ۱۱ است
تهیه غذا
دومان سهند
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
انجام کلیه خدمات اینستاگرام ارزان و واقعی
سفر به بهشت اردیبهشت، دشت دریاسر
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
کلینیک بتن ایران
بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران که بازار کار خوبی دارند
خبر بعدی:
مدرس دانشگاه: درک ناقص از مفاهیم دانشبنیان در جامعه اصلاح شود
مهدی اسکروچی دوشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: مسئولان و مردم از رسانهها تأثیر میپذیرند و همین مسئله نقش مهم رسانهها در این عرصه را بیش از پیش آشکار میکند. لذا نیاز است که قبل از هر اقدامی در این زمینه، به تقویت رسانهها در حوزه دانشبنیان بپردازیم و برای آشنایی اهالی رسانه با مفاهیم دانشبنیان، دورههای آموزشی برگزار کنیم.
اهمیت توجه به بحث آموزش و فرهنگسازی در زمینه دانشبنیان شدن صنعت
اسکروچی بر اهمیت توجه به بحث آموزش و فرهنگسازی در زمینه دانشبنیان شدن صنعت تأکید کرد و با اشاره به پیامهای نوروزی رهبر معظم انقلاب که در ابتدای هر سال اعلام میشود، گفت: رهبر معظم انقلاب از سال ۸۷ تاکنون شعارهای سال را در حوزه اقتصادی بسیار هدفمند و دقیق انتخاب کردند. با این حال بسیاری از سازمانها پس از اعلام شعار سال برای تحقق اهداف موردنظر رهبری، تنها به برگزاری چند جلسه، نمایشگاه یا سمینار اکتفا میکنند.
عضو هیات علمی بخش مهندسی نفت دانشگاه شیراز ادامه داد: موضوع اقتصاد مقاومتی موضوعی است که چندین سال به صورت متوالی به عنوان بخش مهمی از شعار سال به آن تأکید شد و مقوله تولید هم در طول سالهای اخیر بارها مورد تأکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است. اما متأسفانه شاهد اقدامات اساسی از سوی سازمانها برای تحقق این شعارها نبودیم.
این فعال دانشبنیان اضافه کرد: «تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین» ادامه همان اقتصاد مقاومتی است و مسیری که رهبر معظم انقلاب از سال ۸۷ تاکنون ترسیم کردهاند مسیر ادامه داری است که نباید مورد بیتوجهی قرار بگیرد.
وی با اشاره به سخنی از زندهیاد محمدعلی اسلامی ندوشن مبنی براینکه ایران نیاز به موازنه فکری دارد، گفت: ما نیاز داریم که در حوزههای مختلف به تعادل برسیم. کشور ایران در برخی از شاخصها در جهان رتبه بسیار خوبی را به خود اختصاص داده است. این در حالیست که در بعضی شاخصها هم عملکرد بسیار ضعیفی داریم.
عدم توجه به نیازهای جامعه در انتخاب رشته دانشآموزان
اسکروچی با اشاره به شرایط کنونی کنکور در کشور، افزود: متأسفانه وضعیت ثبت نام دانشآموزان در کنکور فاجعهای است که در سالهای آینده با پیامدهای ناشی از آن رو به رو خواهیم شد. در واقع رهبر معظم انقلاب نیز در بهمنماه سال ۱۴۰۰ در سخنرانی خود به این موضوع اشاره و اعلام کردند که تا پانزده سال آینده نیاز مبرمی به پژوهشگر پیدا خواهیم کرد.
عضو کمیته تخصصی انرژی شورایعالی علوم، تحقیقات و فناوری عنوان داشت: متأسفانه در طول سالهای گذشته تعداد بسیاری از دانش آموزان به رشته تجربی روی آوردهاند به گونهای که برخی از مدارس مجبور شدند فرآیند آموزشی در رشته ریاضی را متوقف کنند. این مسئله باعث شده که بسیاری از دانشجویان در رشتههای غیرپزشکی هم دلسرد و بیانگیزه شوند. این یک فاجعه است که ما را در آینده با مشکلات عدیدهای مواجه خواهد کرد.
مدیر عامل و عضو هیات مدیره شرکت طرح و اندیشه پتروآزما گفت: وضعیت انتخاب رشته دانشآموزان نشان میدهد که نیازهای جامعه در این انتخاب دیده نشده است و باید هر چه سریعتر تدابیری برای حل این مشکل اتخاذ شود.
وی توجه به ظرفیت مدارس و دانشگاهها و تأمین نیروی انسانی باکیفیت را به عنوان راهکارهایی برای توسعه شرکتهای دانشبنیان قلمداد کرد و گفت: ما باید شرایط لازم برای پرورش نیروی انسانی توانمند و باکیفیت را فراهم کنیم تا در پانزده سال آینده از نظر نیروی انسانی با مشکلی مواجه نشویم.
عوامل مؤثر بر نابودی و انحطاط شرکتهای صنعتی بزرگ
اسکروچی با اشاره به افول بلندمدت شرکتهای بزرگ گفت: یکی از مهمترین دلایلی که موجب نابودی و انحطاط شرکتهای صنعتی بزرگ شده، این است که آنها در کنار خود از گروههای متخصص و نوآور در زمینه تولید محصولات دانشبنیان و فناور حمایت نکردهاند. این در حالیست که شرکتها بایستی حمایت از سطوح فناوری یک، دو و سه در دانشگاهها و سطوح فناوری چهار و پنج در مجموعههای استارتاپی و دانشبنیان را آغاز کنند.
وی با بیان اینکه تغییرات فناوری بسیار سریع اتفاق میافتد گفت: شرکتهای تولیدی باید خود را برای ده سال آینده آماده کنند تا بتوانند محصولات به روزی را تولید و به بازار عرضه کنند. متأسفانه با وجود اینکه شرکتهای بزرگ در کشورهای توسعه یافته تمام تلاش خود را برای بهرهگیری از ایدههای جدید و نوآورانه به کار میگیرند در کشور ایران شاهد این نوع نگرش در بین شرکتهای صنعتی نیستیم.
ضرورت حمایت از شرکتهای دانشبنیان
او با اعتقاد به اینکه پیوست فناوری را باید جدی بگیریم افزود: شرکتهای دانشبنیان به ویژه شرکتهایی که در آغاز راه هستند برای دستیابی به اهدافشان باید صبور باشند. چراکه اگر صبر پیشه نکنند به نتیجه مورد نظر نمیرسند.
عضو کمیته تخصصی انرژی شورایعالی علوم، تحقیقات و فناوری پیشنهاد داد: باید ساز و کاری اندیشیده شود تا افراد فعال در این عرصه بیش از پیش مورد حمایت قرار بگیرند و تا آنجا که ممکن است نیازهای افرادی که در مرحله آغازین فعالیتهایشان در این عرصه هستند برای یک یا دو سال برطرف شود.