Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید تصورش را نکنید که روزی مردی را در حال جمع‌آوری زباله و زمزمه کردن تصنیف‌های موسیقی ایرانی و نواختن قطعات معروف موسیقی جهانی ببینید، امیر مرادی اما پاکبانی است که تصنیف‌های بسیاری را حفظ است و قطعات معروف موسیقی را با سوت می‌نوازد.

به گزارش ایران اکونومیست، در میانه یک روز نه‌چندان خنک بهاری و در خیابان‌های مرکزی تهران، صدایی فراتر از  هیاهوی روزانه جلب توجه می‌کند، مردی در حال خواندن تصنیفی از استاد محمدرضا شجریان است: «ای کبوتر از آشیان کَرانه کردی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی سبب چرا ترک آشیانه کردی. یادی از رَفیقان آشنا نکردی»

صاحب صدا اما نه خواننده‌ است و نه به گفته خودش آموزشی در خصوص موسیقی دیده‌ است، ردش را در کنار سطل زباله می‌توان یافت، در حالی که مشغول جمع‌کردن زباله‌های اطراف سطل است. شروع به سوت زدن می‌کند، قطعه «لاو استوری» و چند دقیقه بعد «فتح بهشت ونجلیس». فرغون را به دست می‌گیرد و همزمان که در حال اجرای قطعه‌ای با سوت، به راه می‌افتد .

دیدن همین صحنه بهانه‌ای شد برای گفت‌وگو با پاکبانی که در میان زباله‌ها قطعات و سمفونی های معروف ر اجرا می‌کرد.

-از خودتان بگویید.

من امیر مرادی. مردم لطف دارند و به ما می‌گویند پاکبان. من ۴۲ ساله و متاهل هستم.

-چندسال است که پاکبانید؟

آن اوایل که به ما پاکبان نمی‌گفتند اما بیشتر از ۱۵ سال است که کار من این است. نیروی پیمانکار شهرداری هستیم.

-آموزش موسیقی دیده‌اید؟

خیر.

-پس چطور با این قطعات معروف آشنایید؟

من همه این‌ها را شنیداری یادگرفتم. از بچگی به موسیقی بی‌کلام پدرومادر دار ، شناسنامه‌دار و معروف علاقه‌ داشتم  واین‌ها خیلی زود ملکه ذهن من می‌شد. بعد هم چون سازی نداشتم و بلد هم نبودم، با سوت آنها را تکرار می‌کردم.

-چه قطعاتی را بلدید؟

قطعات زیادی را بلدم. مثلا لاو استوری که خیلی معروف است و همه آن را می‌شناسند. قطعه  conquest of paradise  یا فتح بهشت ونجلیس، کاروانسرای کیتارو و ... همه را می‌توانم با سوت بزنم. ( چند قطعه را اجرا می‌کند- اینجا ببینید)

- تصنیف هم می‌خوانید؟

تصنیف‌های استاد شجریان خدابیامرز را تقریبا حفظم. من عاشق صدای استادم. گاهی تصنیف‌های ایشان را تکرار می‌کنم. البته بگویم که آنقدر درگیر کار هستم که خیلی وقت است تمرین نمی‌کنم و موسیقی هم فرار است.

-کدام تصنیف استاد شجریان را از همه بیشتر دوست دارید؟

من همه تصنیف‌های شجریان را حفظ هستم چون همه آنها را دوست دارم.

- الان تصنیف «ای کبوتر» را می‌خواندید؟

بله. امروز این تصنیف به ذهنم آمده بود ‌آن را اجرا کردم. البته صدایم خوب نیست امروز . (در ادامه قطعه را اجرا می‌کند- اینجا ببینید)

-از مشکلات شغلی‌تان هم بگویید.

مردم خیلی به ما لطف دارند. اما از حقوق چیزی نمی‌گویم چون تعریفی ندارد. ما با پیمانکار شهرداری کار می‌کنیم. هرچه تورم بیشتر می‌شود وضع مالی ما بدتر می‌شود و امیدوارم اوضاع برای ما و همه بهتر شود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: شجریان ، محمدرضا شجریان ، شجریان ، محمدرضا شجریان ، امیر مرادی ، پاکبان ، موسیقی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شجریان محمدرضا شجریان شجریان محمدرضا شجریان امیر مرادی پاکبان موسیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۰۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاشقانه‌های مولانا در تالار وحدت پراقبال شد/وقتی موسیقی سنتی رنگ و بوی تازه می‌گیرد+فیلم

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ کنسرت گروه موسیقی هوران به سرپرستی بهروز قهاری آخر هفته گذشته به تهیه کنندگی مجید فلاح پور ،‌ خوانندگی علیرضا جعفرزاده در تالار وحدت تهران به صحنه رفت.

قطعات «گذرگاه»، «جان و‌ جهان»، «ساحل عشق»، «قاب عکس»، «گرجان عاشق»، «بی همگان»، «دنیا همه هیچ»، «تنهایی»، «کابوس»، «دلتنگ»، «حیلت رها»، »با من صنما» و  «آن دلبر من» در این کنسرت اجرا شد. بخش عمده‌ای از این قطعات به تازگی مجوز گرفته و برای نخستین بار به اجرا در می‌آمدند و تنظیم قطعات نیز همگی با فردین فیروزکوهی بود.

یکی از بخش‌های جذاب این کنسرت اجراهای بی کلام گروه دف‌نوازان به سرگروهی سبا حسنی و معصومه ابراهیمی و اجرای گروه کر به سرپرستی «تانیا شیخ» بود که مخاطبان را در سالن به وجد آورد. گروه دف با تعداد قابل توجهی که داشتند، توانستند قطعات بی کلام جذابی را به اجرا در بیاورند و حتی بهروز قهاری سرپرست گروه نیز یک تک نوازی دف به زیبایی به نمایش در آورد.

علیرضا جعفرزاده خواننده جوان این کنسرت نیز به خوبی توانست از پس قطعات دشوار مولانا با تحریرهای پیچیده بر بیاید.

قهاری سرپرست گروه در بخشی از اجرا با تشکر از اعضای گروه که ماه‌هاست برای یک اجرا مشغول هستند و معرفی میهمانان گفت: در روزگاری که موسیقی درست آنطور که باید و شاید مورد توجه قرار نمی گیرد، از حضور همه شما تشکر می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم این چراغ را روشن نگه داریم.

قهاری در انتهای کنسرت تمامی اعضای گروه را جلوی سن دعوت کرده و آنها را معرفی کرد .

فردین فیروزکوهی (سنتور)، مجتبی اسحاقی (سه‌تار)، مونا سعیدی و امیرحسین عبدالله‌پور (کمانچه)، ستاره مستفیضی (عود)، معصومه نژادحسن و فرخ حقیقی (تار)، ایلیا سعیدی (سنتورباس) و حامد جوهرستانی (پرکاشن) نوازندگان گروه هوران را تشکیل می‌دهند که با همراهی گروه کُر به سرگروهی تانیا شیخ و گروه دف نوازان به سرگروهی سبا حسنی و معصومه ابراهیمی در تالار وحدت روی صحنه می‌روند.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • حال موسیقی ایران خوب است
  • عاشقانه‌های مولانا در تالار وحدت پراقبال شد/وقتی موسیقی سنتی رنگ و بوی تازه می‌گیرد+فیلم
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان