Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@03:19:36 GMT

وزارت ارشاد به دنبال برگزاری جشنواره‌ها به شکل تخصصی است

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۲۰۰۴

وزارت ارشاد به دنبال برگزاری جشنواره‌ها به شکل تخصصی است

مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این اداره کل به دنبال برگزاری جشنواره‌های تخصصی از جمله پانتومیم است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; کاظم نظری شامگاه پنج‌شنبه در آیین اختتامیه اوین جشنواره ملی پانتومیم ایران که در زنجان برگزار شد، اظهار داشت: اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد به دنبال برگزاری جشنواره‌های تخصصی از جمله پانتومیم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه چند سالی بود که برگزاری چنین جشنواره‌ای به شکل تخصصی نبودیم، خاطرنشان کرد: سال آینده، حمایت ویژه‌ای از این جشنواره می‌کنیم.

نظری با بیان اینکه پانتومیم، هنر فاخری است، افزود: طبق آیات قرآن کریم که به جریان هابیل و قابیل اشاره می‌کند، کلاغ با حرکت خود نحوه دفت مردگان را نشان داد.

مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: این نشان می‌دهد که حرکت بدن، فراتر از زبان است و تاثیر زیادی در انتقال پیام دارد.

وی با بیان اینکه امیدواریم سال آینده شاهد دومین جشنواره پانتومیم به‌صورت بین‌المللی در زنجان باشیم، گفت: این جشنواره، حرفه‌ای بود چرا علاوه بر برگزاری جشنواره شامل آموزش، گفت‌وگو، کارگاه نقد و از همه مهمتر، نشان‌دهنده تجربه سال‌های دور استان زنجان است.

نظری خاطرنشان کرد: هنر، فعالیت مردمی است و در دل مردم جا می‌گیرد و امیدواریم سال آینده شاهد کارهای فاخر و زیبا باشیم.

وی در ادامه، پیام محمود سالاری (معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) به اولین جشنواره ملی پانتومیم ایران را قرائت کرد.

*‌ خیلی از مشکلات با زبان هنر حل می‌شوند

امراله حسنی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان نیز در ابتدای این آیین گفت: دنیا وارد فضای جدیدی شده و تکنولوژی و هنر به سرعت و لحظه‌به‌لحظه در حال به‌روز شدن است و ما باید سهم خود از این جایگاه را نشان دهیم.

وی با بیان اینکه هنر، زبانی است که به وسیله آن به راحتی می‌توان تمام مفاهیم زندگی را به دیگران انتقال داد، اظهار کرد: اولین و ابتدایی‌ترین ارتباط مردم با یکدیگر از زمان انسان‌های اولیه، ارتباطات کلامی و رو در رو بوده است.

حسنی با بیان اینکه پانتومیم روزبه‌روز تخصصی‌تر می‌شود، خاطرنشان کرد: هنری که در خدمت مردم نباشد ارزشی ندارد چرا که مردم، تشنه هنر هستند و داشته‌هایمان را باید با زبان هنر به مردم نشان دهیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه با زبان هنر می‌توان خیلی از مشکلات کشور را حل کرد، گفت: سرمایه‌گذاری ما در مقابل حجم عظیم سرمایه‌گذاری طرف‌های مقابل، اندک است اما هنری که ما داریم بسیار ارزشمند است که تاریخچه گذشته ما را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم که جشنواره سال آینده به‌صورت بین‌المللی باشد، خاطرنشان کرد: امسال هم چند اثر از کشورهای خارجی داشتیم که بنا به دلایلی حضور آن‌ها محقق نشد.

حسنی با اشاره به جلسه اخیر مدیران کل استان‌ها در وزارت ارشاد ابراز کرد: قرار است آثار و نمایش‌های شهرستانی که کیفیت خوبی دارند را اجازه دهند تا در سالن‌های نمایش تهران از جمله تئاتر شهر به اجرا بروند که حرکت میمون و مبارکی برای ارتقای هنر شهرستان‌ها است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: جشنواره ملی پانتومیم، جزء جشنواره‌های دائمی وزارت ارشاد قرار گرفت.

*‌ ایران می‌تواند مرکز پانتومیم خاورمیانه شود

ساسان قجر، دبیر اولین جشنواره پانتومیم ایران نیز در ادامه این آیین با بیان اینکه 8 سال برای برگزاری این جشنواره تلاش کردیم، گفت: برگزاری جشنواره هر بار به دلیل جابه‌جایی مدیران در سطح کشور و استان به تعویق می‌افتاد اما امسال تصمیم به برگزاری گرفته شد.

وی با بیان اینکه 41 اثر به دبیرخانه جشنواره واصل شده بود، اظهار داشت: انتظار چنین استقبالی را نداشتیم و در نهایت 11 اثر که تا حدودی توانسته بودند به مرز تکنیک‌های پانتومیم نزدیک شوند، انتخاب شده و در این جشنواره به رقابت پرداختند.

قجر با بیان اینکه خانه پانتومیم ایران امروز در زنجان افتتاح می‌شود، خاطرنشان کرد: امیدواریم با ایجاد شعبه در استان‌های دیگر و آموزش صحیح تکنیک‌های پانتومیم، شاهد پرورش پانتومیم‌کاران متخصص بوده و سال بعد شاهد خروجی علمی و صحیح در جشنواره باشیم.

وی افزودک امیدواریم پانتومیم ایران را قوی‌ترین مرکز خاورمیانه کنیم که دور از ذهن هم نیست.

به گزارش موج رسا؛ اولین جشنواره ملی پانتومیم ایران به میزبانی استان زنجان از 20 تا 22 اردیبهشت برگزار شد. در آیین اختتامیه این جشنواره، بیانیه گروه منتقدان و هیات داوری قرائت و از گروه منتقدان و هیات داوری جشنواره تجلیل شد.

همچنین از گروه‌های برگزیده با نظر منتقدان و گروه‌های برگزیده با آرای هیات داوران نیز تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: جشنواره ملی پانتومیم فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری جشنواره پانتومیم ایران استان زنجان وزارت ارشاد جشنواره ها سال آینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۲۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

رئیس مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جزئیاتی از طرح‌های در درست اجرای این مرکز ارائه کرد و گفت: امیدوارم به سرانجام رسیدن طرح‌های ملی، انقلابی در ساحت تولید داده‌های فرهنگی کشور رقم زده و دست سیاست‌گذاران این حوزه را از حیث سیاست‌گذاری پر کند.

به گزارش ایسنا،‌ نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز با حضور صابر جعفری کافی‌آباد (رئیس مرکز) و سجاد یاهک (معاون مرکز) در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

در ابتدای این نشست صابر جعفری درباره تحولات ساختاری و فنی مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در این دو سالی که مسئولیت مرکز طرح‌های ملی را عهده‌دار شده‌ام، تصور می‌کنم انقلاب یا دست‌کم تحول بسیار عمیقی در مکانیزم پیمایش‌های ملی مربوط به حوزه‌های مختلف ساحت فرهنگی رقم خورده است.

وی افزود: پیش از این مدت، حدود یک دهه شاهد رکودِ داده در این مرکز بودیم که در این دو سال این مرکز احیا شد. به‌ عبارت دیگر این تغییر را، محصول شجاعت دولت محترم و البته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حرکت در مسیر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری مبتنی بر ارزیابی‌های علمی از فرهنگ کشور می‌دانم.

جعفری با تاکید بر اینکه این احیا با دو تحول جدی در دو محور مهم دنبال شد، بیان کرد: سال‌ها به دلیل تعطیلی این مرکز در دولت‌های نهم و دهم و اقتضائات آن، این مرکز تبدیل به دبیرخانه انجام طرح‌های ملی شده و ساختار انجام طرح‌های ملی دچار فروپاشی شده بود. در این سال‌ها انجام طرح‌های ملی از سوی نهادی انجام می‌شد که رئیس دفتر از سوی آن مأمور شده بود. بعد از ایام کرونا از طریق ارزیابی کارشناسی طرح‌های انجام‌شده با یک شورای علمی متشکل از اساتید دانشگاه‌های مختلف کشور، به این نتیجه رسیدیم که پیشرفت کار مطابق با مفاد قرارداد منعقد شده بین دفتر طرح‌های ملی و مجریان نیست.

وی افزود: از این‌رو با مجریان جدیدی که از اساتید دانشگاه‌های درجه یک کشور هستند، قراردادها منعقد و انجام طرح‌ها به راه افتاد. در این تحول جدید، دفتر طرح‌های ملی در متن اجرای طرح‌های ملی و کل فرآیند انجام طرح‌ها در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات قرار گرفت. تغییر دوم در این زمینه، کاهش مدت‌ زمان انجام طرح‌ها از طریق استفاده از اساتید برجسته علمی انجمن‌شناسی در هر استان و نیز هزینه مالی آن به نصف مبلغ موارد پیشنهادی بنگاه‌های جمع‌آوری داده بود.

وی با اشاره به موضوع دل‌مشغولی نسبت به کیفیت داده‌ها در طول تاریخ، اظهار کرد: یکی از تغییرات در طول تاریخ پیمایش‌ها در جهان، دل‌مشغولی نسبت به داده‌هایی است که پشتوانه سیاست‌گذاری قرار می‌گیرند. بعد از ورود ما به دفتر طرح‌های ملی برای اولین‌بار و با توجه به پیشرفت پلتفرم‌های انجام پرسشنامه، همه پرسشنامه‌ها اعم از میدانی و تلفنی را به شیوه بسیار نظام‌مند شنود می‌کنیم و به محض دریافت خطا، آن پرسشنامه و در صورت لزوم آن پرسشگر را کنار را می‌گذاریم.

جعفری ادامه داد: به عبارت دیگر کیفیت جمع‌آوری داده‌ها دائماً به‌صورت نظام‌مند پایش می‌شود. مشکل دیگر در این زمینه، «عدم پاسخگویی» است که در سال‌های اخیر میزان آن افزایش یافته است. نرخ عدم پاسخگویی در برخی پیمایش‌های اخیر بسته به میزان حساسیت آن‌ها، به ۵۰ درصد می‌رسد و نوعاً آنچه تحت عنوان نتایج پیمایش‌ها منتشر می‌شود، مربوط به بخشی است که افراد حاضر به پاسخگویی شده‌اند. در گزارش‌های رسمی مرکز طرح‌های ملی علاوه بر گزارش از پاسخگویان، گزارش تفصیلی از عدم پاسخگویان ارائه می‌شود تا امکان تفسیر روشن از داده‌ها در اختیاز مخاطب قرار گیرد.

رئیس مرکز طرح‌های ملی به پیمایش‌های معوق و جدید انجام‌ شده در این مرکز اشاره و خاطرنشان کرد: زمانی که مسئولیت این دفتر را عهده‌دار شدم، ۶ پیمایش ملی بر زمین‌ مانده وجود داشت که علی‌رغم مشکلات بودجه‌ای پژوهشگاه، با تلاش همکاران آن‌ها را به راه انداختیم که مهم‌ترین آن‌ها، موج چهارم ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان بود که اواخر آذر ۱۴۰۲ آغاز و گزارش ملی آن در اواسط زمستان ۱۴۰۲ ارائه شد و برای اولین‌بار فعالانه در مدت بسیار کوتاه ۲ الی ۳ ماهه، از آن رونمایی کردیم. داده‌ها و برش‌های استانی این پیمایش مهم و تأثیرگذار نهایتاً تا اواسط خردادماه، در اختیار شورای فرهنگ عمومی و استان‌ها قرار خواهد گرفت که امیدوارم به بصیرت سیاست‌گذاران حوزه فرهنگی بیفزاید.

وی افزود: از دیگر پیمایش‌های بسیار مهم، «پیمایش نگرانی‌های ایرانیان نسبت به مهاجران افغانستانی» بود که با توجه به حساسیت‌های سیاست‌گذاری وقت نسبت به مهاجران افغانی، انجام این پیمایش کمکی بنیادی به بدنه سیاست‌گذاری کشور بود. همچنین پیمایش‌های «سبک زندگی ایرانیان» و «وضعیت استفاده از شبکه‌های مجازی و ابعاد زندگی کاربران» در حال انجام هستند. همچنین پیمایش‌های دیگری در دستور کار قرار دارند که عبارتند از: پیمایش هویت ملی ایرانیان با اجرای دکتر اردشیر انتظاری، طراحی نقشه خلقیات ایرانیان با اجرای دکتر صبوریان، آرزوهای جوانان با اجرای دکتر علیرضا حدادی و همکاری مرکز طرح‌های ملی.

جعفری بیان کرد: علاوه‌بر این موارد، پیمایش‌های معنی‌داری در سال‌های آتی انجام خواهد شد که سنجش وضعیت فرهنگ عمومی ایرانیان، سواد تاریخی ایرانیان و سواد فرهنگی ایرانیان از آن جمله‌اند. پیمایش‌های «خانواده» به سفارش وزارت کشور و «سبک زندگی نوجوانان» از دیگر پیمایش‌های در دستورکار هستند که امید است منابع مالی آن‌ها تأمین شود.

وی در پایان اضافه کرد: امیدوارم به سرانجام رسیدن این طرح‌های ملی، انفجار و انقلابی در ساحت تولید داده‌های فرهنگی کشور رقم بزند و دست سیاست‌گذاران این حوزه را از حیث سیاست‌گذاری پر کند.

در ادامه این نشست سجاد یاهک - معاون مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با بیان اینکه درست‌ اجرا کردن یک پیمایش، مهم‌ترین بخش یک داده است، اظهار کرد: اگر این مهم مخدوش شود و پرسشنامه، طرح فنی آن، نظارت بر آن‌ها و ... معیوب باشد، کل این چرخه معیوب خواهد شد. از این رو دفتر طرح‌های ملی خیلی تلاش کرد که این زیرساخت اساسی را فراهم کند و مسئولیت گردآوری داده و راهبری آن را خود بر عهده گیرد. این کار از مهم‌ترین اقدامات بود که قطعاً اهمیت داده‌های آن طی سال‌های آتی روشن خواهد شد. ما در این دفتر ریل‌گذاری خوبی انجام دادیم که تاکنون ۴ پیمایش ملی انجام شده و ۸ پیمایش دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راهیابی 417 اثر به دومین جشنواره منطقه ای مطبوعات شرق کشور
  • برگزیدگان هشتمین جشنواره طنزپهلو در فومن تجلیل شدند
  • برگزیدگان هشتمین جشنواره طنز پهلو در فومن تجلیل شدند
  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • ۱۰نظرسنجی مربوط به پیمایش حجاب انجام شده/احیای مرکز طرح‌های ملی
  • مراکز فرهنگی کشور معطل خرابی مهر وزارت ارشاد!
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است