Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@23:35:07 GMT

ماموریت انتحاری فضاپیمای ناسا برای نجات بشریت

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۲۵۵۷

ماموریت انتحاری فضاپیمای ناسا برای نجات بشریت

فرارو- فضاپیمای ناسا در حال انجام یک ماموریت انتحاری است که می‌تواند آینده بشریت را نجات دهد. ماموریت آزمایش تغییر جهت دوگانه سیارک (DART) است که در تابستان سال جاری صورت می‌گیرد و هدف از آن برخورد با یک سیارک در ۱۱ میلیون مایلی زمین است.

به گزارش فرارو به نقل از سان، این پروژه بلندپروازانه که تیم‌هایی از ناسا و آژانس فضایی اروپا بر روی آن کار می‌کنند آزمایشی از فناوری برای جلوگیری از برخورد یک سیارک قاتل به زمین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورت موفقت آمیز بودن این ماموریت، مسیر برای ایجاد یک سیستم دفاعی سیاره‌ای تازه هموار می‌شود که می‌تواند سنگ‌های فضایی ورودی را پیش از برخورد با زمین از مسیر خود منحرف سازد.

این طرح بازتابی از ایده فیلم پرفروش "آرماگدون" در سال ۱۹۹۸ میلادی است در آن ناسا یک فضاپیما را به سمت یک سیارک برده بود تا از برخورد آن به زمین جلوگیری شود. ناسا در وب سایت خود نوشته است:" DART اولین نمایش تکنیک ضربه گیر جنبشی برای تغییر حرکت یک سیارک در فضا خواهد بود".

فضاپیمای DART اولین نمایش تکنیک ضربه گیر جنبشی برای تغییر حرکت یک سیارک در فضا خواهد بود.

فضاپیمای DART شامل یک بدنه جعبه‌ای شکل تقریبا دو برابر یک ماشین لباسشویی است که دو پنل خورشیدی به طول ۱۸ متر در کنار آن قرار دارند. این فضاپیما در تاریخ ۲۴ نوامبر ۲۰۲۱ میلادی از طریق موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس از پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ در کالیفرنیا به فضا پرتاب شد.

فضاپیمای DART حدود نه ماه بعد در سپتامبر در فاصله ۱۱ میلیون مایلی از سیاره اصلی خود به سیارک دوتایی نزدیک به زمین یعنی دیدیموس خواهد رسید. دیدیموس حدود ۷۴۰ متر عرض دارد و بین مدار‌های زمین و مریخ قرار گرفته و تمرکز اصلی این ماموریت بر روی آن نیست در عوض، مرکز ناسا بر روی سیارک کوچک تری است که از نزدیک به دور دیدیموس می‌چرخد متمرکز خواهد شد.

قرار است DART با سرعت ۱۵۰۰۰ مایل در ساعت به آن سیارک برخورد کرده تا مسیر مداری را در اطراف میزبان خود تغییر دهد. پس از برخورد DART به هدف خود، ناسا و آژانس فضایی اروپا تلسکوپ‌های روی زمین را روی آن متمرکز می‌کنند تا بررسی در این باره صورت گیرد که آیا این طرح کار کرده است یا خیر. یک کاوشگر کوچک که در کنار ماموریت پرتاب می‌شود داده‌ها را پیش، در حین و پس از برخورد جمع آوری می‌کند.

ناسا اعلام کرده که فضاپیمای DART با برخورد عمدی خود به قمر دیدیموس با سرعت تقریبی ۶.۶ کیلومتر بر ثانیه با کمک یک دوربین داخلی (به نام DRACO) و نرم‌افزار ناوبری خودکار پیچیده ماموریت را انجام خواهد داد.

ناسا افزوده است:" این برخورد سرعت قمر را در مدارش به دور جسم اصلی به میزان اندکی کم‌تر از یک درصد تغییر می‌دهد. این امر دوره مداری قمر را چندین دقیقه تغییر می‌دهد به اندازه‌ای که بتوان با تلسکوپ‌های روی زمین آن را مشاهده و اندازه‌گیری کرد.

دیدیموس تهدیدی برای سیاره ما محسوب نمی‌شود، اما ماموریت DART به ناسا و آژانس فضایی اروپا کمک کند تا سیستمی برای دفاع از زمین در برابر هرگونه سنگ فضایی بسازند که ممکن است در آینده اندکی به آن نزدیک شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ناسا سیارک ها فضاپیمای DART یک سیارک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۲۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ فضانورد چینی به زمین بازگشتند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، آنها حدود ۹ ساعت قبل از ایستگاه فضایی تیانگونگ سفرشان به زمین را آغاز کرده بودند.

هر ۳ خدمه شنژو ۱۷ یعنی تانگ هونگبوُ تانگ شنگجی و جیانگ شینلین سالم و ایمن هستند. کپسول شنژو ۱۷ همراه یک موشک لانگ مارچ۲F در ۲۵ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی به فضا ارسال شد و ۶.۵ ساعت بعد به تیانگونگ رسید.

این دوازدهمین ماموریت ارسال فضانورد چین به فضا در کل و ششمین ماموریت سرنشین دار به تیانگونگ بود. علاوه بر آنچه گفته شد شنژو ۱۷ شامل جوانترین خدمه ای بودند که در ایستگاه تیانگونگ اقامت کردند.

خدمه ماموریت شنژو ۱۷ شش ماه پر ماجرا را در مدار پایین زمین گذراندند. آنها مجموعه ای از آزمایش های علمی انجام دادند و چند پیاده روی فضایی برای تعمیر پنل های خورشیدی تیانگونگ نیز انجام دادند که به دلیل برخورد زباله ها یا ریز سیارک ها آسیب دیده بود.

کد خبر 6093860 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس
  • فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند
  • چرا حضور مجدد انسان در ماه سخت است؟
  • ۳ فضانورد چینی به زمین بازگشتند
  • فضانوردان چین به زمین بازگشتند
  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • درختان ماه روی زمین کاشته می‌شوند
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود