Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@19:00:47 GMT

پرورش گیاه در خاک ماه!

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۲۶۷۶

پرورش گیاه در خاک ماه!

آفتاب‌‌نیوز :

محققان اخیرا گیاهانی را در خاک جمع آوری شده توسط ماموریت‌های ۱۱، ۱۲ و ۱۷ آپولو ناسا پرورش داده‌اند. برای هر فضانوردی که امیدوار است در سطح ماه زنده بماند، رشد محصولات زراعی ضروری خواهد بود.

به گزارش دیلی‌میل، اکنون گروهی از دانشمندان دانشگاه فلوریدا بر روی زمین موفق به کاشت گیاه "رشادی گوش‌موشی" در خاک ماه شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان دانشگاه فلوریدا این گیاهان را در خاک جمع آوری شده توسط ناسا در طول ماموریت‌های آپولو ۱۱، ۱۲ و ۱۷ پرورش دادند.

نتایج این مطالعه امید محققان در رابطه با اینکه گیاهان می‌توانند در طول ماموریت‌های فضایی آینده روی ماه رشد کنند و حتی بشر را یک قدم به موضوع سکونت در ماه نزدیک کنند، افزایش می‌دهد.

پروفسور "راب فرل" (Rob Ferl) یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: برای ماموریت‌های فضایی طولانی‌تر در آینده، ممکن است از ماه به عنوان مرکز یا سکوی پرتاب استفاده کنیم. این امر که بخواهیم از خاکی که از قبل از ماه جمع آوری شده است، برای رشد گیاهان استفاده کنیم منطقی به نظر می‌رسد. تاکنون، دانشمندان گیاهان را در خاک ماه پرورش نداده بودند.

شاید برایتان سوال باشد وقتی گیاهان در خاک ماه می‌رویند، چه اتفاقی رخ می‌دهد و اصلا آیا می‌توانیم موضوعی به نام کشاورزی در ماه نیز داشته باشیم؟

برای پاسخ به این سوالات، محققان دانشگاه فلوریدا به کاشت بذر رشادی گوش موشی در خاک ماه که در طول ماموریت‌های آپولو جمع آوری شده بود، پرداختند. این خاک از ماموریت‌های آپولو ۱۱، ۱۲ و ۱۷ جمع آوری شده بود. محققان به آن گیاه آب و مواد مغذی افزودند و آن‌ها را در معرض نور قرار دادند تا نتیجه را مشاهده کنند.

محققان دانشگاه فلوریدا تنها ۱۲ گرم خاک ماه را از ناسا به امانت گرفته بودند تا این کار را انجام دهند و این به آن معنا است که آن‌ها باید آزمایش را به جای گلدان‌های بزرگ در ظروفی کوچک می‌کاشتند. علت آنکه محققان گیاه رشادی گوشی موشی را انتخاب کردند این بود که کد ژنتیکی این گیاه از پیش کاملا نقشه براری شده بود.

برای مقایسه محققان بذر‌ها را در طیف وسیعی از خاک‌های زمینی از جمله خاک‌هایی که خاک‌های مریخ را شبیه‌سازی می‌کنند، کاشتند.

محققان با خوشحالی دریافتند که تقریبا همه دانه‌ها جوانه زده اند. پروفسور "آنا لیزا پال" (Anna-Lisa Paul) از دیگر محققان این مطالعه گفت: ما شگفت زده شدیم. ما چنین چیزی را پیش‌بینی نکرده بودیم. این به ما گفت که خاک‌های ماه، هورمون‌ها و سیگنال‌های مربوط به جوانه زنی گیاهان را قطع نمی‌کنند.

با این حال، محققان تفاوت‌هایی را بین گیاهانی که در خاک ماه و گیاهانی که در خاک‌های کنترل رشد کرده بودند، مشاهده کردند.

برخی از گیاهان رشد کرده در خاک‌های ماه کوچک‌تر بودند، در حالی که برخی دیگر کندتر رشد کرده بودند یا گیاهان از نظر اندازه با یکدیگر متفاوت بودند.

به گفته پروفسور پال، این موضوع نشان می‌دهد که گیاهان باید برای مقابله با ساختار شیمیایی و ساختاری سنگ سنگی ماه اصلاح شوند.

به گفته دکتر استفان الاردو (Stephen Elardo) از دیگر محققان این مطالعه، رشد گیاهان در خاک‌های ماه ممکن است خود ماه را نیز تغییر دهد.

او گفت: ماه مکانی بسیار بسیار خشک است. مواد معدنی موجود در خاک ماه چگونه به رشد گیاه در آن‌ها با آب و مواد مغذی اضافه شده پاسخ خواهند داد؟ آیا افزودن آب باعث می‌شود شرایط کانی‌شناسی برای گیاهان بهتر شود؟

محققان امیدوارند در مطالعات بعدی به این سوالات پاسخ دهند.

این مطالعه همزمان با آغاز برنامه آرتمیس ناسا با هدف فرستادن انسان‌ها به ماه تا سال ۲۰۲۵ انجام شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: پرورش گیاه ماه فناوری دانشگاه فلوریدا جمع آوری شده خاک ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۲۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرز تهیه خورشت کنگر مخصوص مرحله به مرحله

از خواص گیاه کنگر با ارزش غذایی مناسب در کنار طعم ترش و اشتها آور غوره و عطر زعفران در خورش کنگر لذت ببرید.

طرز تهیه خورشت کنگر

به گزارش نمناک، خورش کنگر از آن دست خورشت‌های قدیمی و خوشمزه می‌باشد که میان ایرانیان طرفداران زیادی دارد، این خورشت به دلیل وجود کنگر خورشت فصلی می‌باشد، زیرا کنگر از اواخر زمستان تا اوایل تابستان فصل برداشت کنگر است می‌شود. این خورشت خوشمزه به دو صورت تهیه می‌شود که این کاملا سلیقه‌ای می‌باشد، برخی از افراد آن را با سبزی و تهیه می‌کنند که در آن صورت شباهت زیادی به خورشت کرفس دارد برخی دیگر از افراد آن را با رب و لپه تهیه می‌کنند که شباهت بسیاری به قیمه پیدا می‌کند.

خورشت کنگر به صورت متداول با گوشت قرمز طبخ می‌شود، ولی می‌توان آن را با گوشت‌های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش خوشمزه را می‌توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی هم تهیه کنید.

مواد لازم خورش کنگر

نکات طبخ خورشت کنگر خوشمزه:

برای تهیه کنگر به جای استفاده از سبزی می‌توانید از رب گوجه فرنگی همچنین زعفران استفاده کنید. در این صورت نوع قرمزی از خورشت کنگر را خواهید داشت.

برخی از افراد در نوع قرمز این خورش لپه نیز می‌ریزند که این کاملا سلیقه‌ای می‌باشد.

اگر دوست دارید که نوع ترشی از این خورشت کنگر داشته باشید می‌توانید آب غوره به آن اضافه کنید.

برای تهیه سبزی خورشت کنگر شما حتما باید اندازه یک سوم جعفری نعنا داشته باشید.

می‌توانید میزان سبزی خورشت کنگر را نصف کنید و برای نصف دیگر از سبزی، قورمه سبزی استفاده کنید که این نیز سلیقه‌ای می‌باشد.

بسیاری از افراد به جای رب گوجه فرنگی از رب انار استفاده می‌کنند.

میزان آب حدودی میباشد اگر دیدید که گوشت شما کاملا طبخ نشده و نیاز به آب بیشتری دارد می‌توانید مقداری آب به آن اضافه کنید.

برای گرفتن تلخی لیمو عمانی‌ها می‌توانید حدود یک ساعت آن‌ها را در آب بگذارید سپس با کمک چنگال یا چاقو آن را سوراخ کنید و در خورشت بریزید.

کنگر گیاهی خاردار با ساقه‌های ضخیم می‌باشد که از آن در تهیه خورشت‌ها و سوپ نیز استفاده می‌شود که بر اساس برخی از طبع‌ها گیاهی خوشمزه به شمار می‌آید که ارزش غذایی نیز دارد.

تاریخچه گیاه کنگر:این گیاه نخستین بار در کشور اتیوپی کشف شد که بعد‌ها در بسیاری از نقاط دیگر جهان پرورش یافت.

کنگر اصلی‌ترین ماده غذایی خورشت کنگر چه خواصی دارد؟

استفاده و مصرف مکرر کنگر باعث افزایش کارایی و بهبودی بخش گوارش می‌شود.

تقویت قلب نیز از جمله دیگر خواص کنگر می‌باشد.

گیاه کنگر خاصیت دیگری نیز که دارد ادرار آور بودن آن می‌باشد.

چه کسانی کنگر نخورند؟

کسانی از ناراحتی‌های کلیوی و مشکلات کبد رنج می‌برند در مصرف گیاه کنگر پرهیز نمایید.

فصل بهار پر از نوبرانه است، از جمله نوبرانه‌های فصل بهار کنگر است که دارای خواص درمانی زیادی است.

عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ‌ها مفید بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بی اشتهایی، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست، نارسایی کبد، دفع مزمن آلبومین و کم خونی بعد از جراحی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می‌کند.

کنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به صورت خام در سالاد استفاده می‌کنند.

نکات تکمیلی در مورد خورشت کنگر

و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد.

خورشت کنگر را می‌توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.

همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد.

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد.

دیگر خبرها

  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • چهارمین نمایشگاه گلخانه‌سازی، گل و گیاه چهارمحال و بختیاری
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • طرز تهیه خورشت کنگر مخصوص مرحله به مرحله
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • گیاهان مفید برای رشد و تقویت مو‌های نازک
  • روستای بدون بیکار در مازندران
  • روستای بدون بیکار با پرورش گل در مازندران
  • ویتامین های مهم برای گیاهان آپارتمانی