Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@04:49:40 GMT

دلایل اهمیت وجود پارک‌ها در شهرها

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۴۰۵۹

دلایل اهمیت وجود پارک‌ها در شهرها

اگرچه مردم از زمان پیدایش شهرها تا به امروز از وجود فضاهای سبز در اطراف خود احساس رضایت داشته‌اند، با این حال آگاهی روزافزون از وجود این مکان‌ها همه روزه بر گرایش آن‌ها به حضور در پارک‌ها افزوده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، پارک‌ها و فضاهای سبز از زمان پیدایش شهرها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده چرا که مزایای بسیاری برای مناطق و ساکنان آن‌ها در پی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، طراحی نادرست شهری از یک سو و سیاست‌های مدیران از سوی دیگر، همواره باعث شده است اغلب مردم دنیا به طور نابرابر از وجود فضاهای سبز بهره ببرند. به عنوان مثال، در شهرهای آمریکایی افراد سیاه‌پوست به مراتب کمتر از مناطق غنی‌نشین و سفیدپوستان به پارک‌ها در نزدیکی محل زندگی خود دسترسی دارند و در نتیجه، کمتر نیز از مزایای بیشمار این مکان‌های عمومی برخوردار می‌شوند. پارک‌ها از جنبه‌های مختلف، زندگی شهری را تحت تأثیر قرار می‌دهد که در ادامه به معرفی بهترین مزایای آن‌ها پرداخته می‌شود.

رونق اجتماعی

پارک‌ها یکی از پیچیده‌ترین عناصر شهری به شمار می‌رود که می‌تواند با کاربردهای مختلف خود، به بهترین شکل ممکن، رونق را برای جوامع در پی داشته باشد. عملکرد این فضاهای سبز بسیار تخصصی است و می‌تواند نیاز بشر را به وجود جاذبه‌های بصری تأمین کند. از سوی دیگر، فضاهای سبز می‌تواند به شهرها و مناطق هویتی دوباره ببخشد و به عنوان ابزاری بسیار قدرتمند برای رونق اجتماعی عمل کند.

توسعه اقتصادی

پارک‌ها از جنبه‌های مختلف نظیر حفظ محیط زیست، زیبایی‌شناسی و تأمین نیازهای تفریحی، مزایای بیشماری را برای ساکنان شهری به ارمغان می‌آورد، ضمن این‌که می‌تواند به عنوان منبعی برای رونق اقتصادی عمل کند. وجود فضاهای سبز ارزش دارایی‌ها را بیشتر می‌کند، درآمدهای شهری را می‌افزاید، به گرد هم آمدن سرمایه‌گذاران و متخصصان منجر می‌شود و در نهایت بازنشستگان را برای گذراندن زندگی در محیطی سبز و پاک به خود جذب می‌کند.

ایجاد مناطقی با امنیت بیشتر

اگرچه بسیاری از مردم جهان بر این باور هستند که وجود فضاهای سبز می‌تواند به گرد هم آمدن افراد سودجو و در نتیجه ارتکاب جرم منجر شود، با این حال شواهد عکس این فرضیه را نیز به اثبات رسانده است. در واقع، تجربه نشان داده است که در مناطقی با بیشترین نرخ وجود پارک، ساکنان کمتر مورد آزار از سوی افراد متجاوز قرار می‌گیرند، ضمن این‌که مردم نیز در حمایت از همسایگان خود، مشتاق‌تر عمل می‌کنند.

افزایش مشارکت شهروندی

مشارکت شهروندی به فرآیند عملکرد جمعی اشاره دارد که مردم و گروه‌ها را به حضور در پیاده‌سازی پروژه‌های مختلف برای تحقق اهداف مشترک سوق می‌دهد. در زمینه پارک‌ها و فضاهای سبز، مشارکت اجتماعی به مدیران شهری و کارمندان امکان سهیم‌سازی مستقیم مردم را در طراحی، برنامه‌ریزی و مدیریت منابع شهری فراهم می‌آورد. مشارکت اجتماعی اگرچه گاهی اوقات می‌تواند جدال‌آفرین باشد، با این حال در اغلب موارد مزایای بیشماری در پی دارد و می‌تواند به عنوان یک عنصر اساسی در ایجاد فضاهای سبز موفق شهری عمل کند.

زیرساخت‌های سبز

مدیران شهری نباید تنها به توسعه زیرساخت‌هایی نظیر جاده‌ها، سیستم‌های آب و فاضلاب و خدمات شهری بپردازند، بلکه لازم است برای به ارمغان آوردن مزایای بیشمار فضاهای سبز برای شهرها و مردم، گسترش این مکان‌ها را نیز در رأس اهداف خود قرار دهند. وجود فضاهای سبز در شهرها می‌تواند به حفظ و حتی افزایش تنوع زیستی منجر شود و مزایایی مانند پایداری هوا و آب، سلامت شهرنشینان و نشاط آن‌ها را در پی داشته باشد. از سوی دیگر، زیرساخت‌های سبز، یک سیستم حمایتی به شمار می‌رود که می‌تواند به حفظ زندگی طبیعی مردم کمک کند که این امر به سهم خود در افزایش سلامت جسمی و رفاه شهرنشینان نقش مهمی به عهده دارد.

افزایش قدرت یادگیری در کودکان

دوران کودکی فرایندی بسیار مهم به حساب می‌آید که می‌تواند زندگی افراد را برای همیشه تحت تأثیر قرار دهد و جالب این‌که از یک فرد به دیگری متفاوت است. بسیاری از افراد در سال‌های ابتدایی زندگی خود یاد می‌گیرند به طور فعال در فرآیندهای جمعی مشارکت کنند که این امر می‌تواند به افزایش فعالیت آن‌ها در مدارس و سایر دوره‌های آموزشی کمک کند. وجود فضاهایی غیر از محیط مدرسه برای افزایش قدرت یادگیری در کودکان بسیار حائز اهمیت است که در این راستا، حضور آن‌ها در پارک‌ها و فضاهای سبز می‌تواند بسیار اثربخش باشد.

زمینه‌سازی برای برگزاری نمایشگاه‌های هنری و رویدادهای فرهنگی

پارک‌های شهری همواره برای پیوند مردم با هنر و برگزاری رویدادهای فرهنگی موفق عمل کرده است. به عنوان مثال، در قرن نوزدهم پارک‌ها به عنوان مراکزی مهم برای پخش موسیقی و برگزاری کنسرت‌ها به شمار می‌رفت و این در حالی بود که با آغاز قرن بیستم، رویدادهای دیگری نظیر تئاتر، ورزش و مسابقات مختلف در پارک‌ها به وفور مردم را گرد هم جمع می‌کرد.

کد خبر 574849

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کشورهای جهان کلانشهرهای جهان فضاهای سبز شهری پارک افزایش یادگیری تنوع زیستی حفظ تنوع زیستی رونق اقتصادی فواید پارک ها توسعه فضای سبز شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق وجود فضاهای سبز پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۴۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، محمد مهاجری فعال سیاسی در گفت‌وگو با ایلنا، در ارزیابی دلایل رد صلاحیت آقای روحانی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری که در جلسه با وزرای دولت خود مطرح کرد، گفت: از آنجایی که نظرات شورای نگهبان درباره صلاحیت افراد مختلف دارای پارامترهای عینی و ملموس برای جامعه نیست، همیشه سوالاتی به وجود می‌آید. این سوالات هم درباره تأیید صلاحیت افراد و هم درباره ردصلاحیت‌ها وجود دارد. مثلا فرض کنید کسی برای ریاست جمهوری تأیید صلاحیت می‌شود که هیچ سابقه کار اجرایی ندارد و حتی مدیر یک مدرسه هم نبوده، از آن طرف صلاحیت کسی برای مجلس خبرگان رد می‌شود که در دوره‌های مختلف مجلس خبرگان عضو بوده، بالاترین مقام اجرایی کشور بوده و در بالاترین مقام اجرایی کشور حکم او توسط رهبر انقلاب دوبار تنفیذ شده، اتهام فساد مالی و اتهام مسائل اخلاقی ندارد. اما به هرحال ردصلاحیت می‌شود. ببینید افراد دیگری که در معرض شائبه چنین اتهاماتی در مورد ایشان وجود دارد، قرار می‌گیرند به راحتی تأیید صلاحیت می‌شوند. دلیل آن این است که شورای نگهبان از خط‌کشی استفاده می‌کند که مردم نمی‌دانند آن خط‌کش چه عملکردی دارد؟

وی افزود: در مورد آقای روحانی بحث‌هایی که مطرح می‌کرد این بود که شورای نگهبان بنا به دیدگاه‌های سیاسی او را ردصلاحیت کرده است. آقای روحانی دوبار در سال‌های ۹۲ و ۹۶ از مردم رأی گرفته است. این رأی گرفتن از مردم براساس یک وعده‌ای بوده که درباره برجام به آنان داده شد. در مورد برجام حرف مردم این بود که بروید برای رفع تحریم‌ها مذاکره کنید. مثلا شورای نگهبان می‌گوید این مذاکره وادادن در مقابل آمریکا است؟ این در حالی است که اصل مذاکرات و اصل برجام مورد تأیید رهبر انقلاب بود. بارها و بارها نظرات‌شان را درباره برجام در قالب تأیید آقای ظریف و تیم مذاکره‌کننده گفته بودند. البته هر عملکردی ممکن است یک نقاط ضعفی هم به دنبال داشته باشد،‌ اما اینکه شما رئیس دولتی را به خاطر عمل وعده‌ای که به مردم داده و براساس آن وعده رأی آورده رد صلاحیت کنید، به طریق اولی الان می‌توانید بگویید آقای رئیسی هم چنین صلاحیتی را ندارد چون آقای رئیسی به مردم وعده داد من تورم را به نصف تبدیل می‌کنم و نکرده یا مثلا یک میلیون مسکن تولید می‌کند و نکرده است. آیا واقعا شورای نگهبان آقای رئیسی را ردصلاحیت خواهد کرد؟ قطعا نه.

مهاجری در پاسخ به این سوال که چقدر این بندهایی که برای رد صلاحیت آقای روحانی عنوان شده را وارد می‌دانید، گفت: تقریبا هیچ. اصلا نمی‌گویم تقریبا، می‌گویم تحقیقا هیچ‌کدام. ببینید شما وقتی می‌خواهید کسی را ردصلاحیت کنید، نمی‌توانید سیاست‌هایی که فرد براساس آن رأی آورده را دستمایه ردصلاحیت قرار دهید. از همان اول سیاست‌ها می‌تواند در کشور مورد قبول واقع نباشد. اما وقتی کسی سیاستی را مطرح می‌کند و براساس آن رأی می‌آورد، شما نمی‌توانید او را به خاطر اتخاذ آن سیاست‌ها رد کنید. ممکن است شورای نگهبان بگوید در عمل چنین و چنان. من می‌گویم آقای روحانی اگر در مقام ریاست جمهوری چنین اقدامات نادرستی داشته، چه ربطی به نمایندگی مجلس خبرگان دارد؟ وظایف مجلس خبرگان اصلا وظایف دیگری دارد. رهبری در سال‌های دور در مورد آقای روحانی گفته بودند که آقای روحانی جزو عقلای کشور است. چطور ممکن است آدم عاقل رد صلاحیت شود؟ اینکه به هرحال سال‌های سال در سمت نماینده رهبری در شورای عالی دفاع، شورای ریاست ملی، نمایندگی مجلس، دو دوره ریاست جمهوری بوده، به نظرم منطقی نیست که ردصلاحیت شده باشد.

این فعال سیاسی درباره اینکه روحانی صحبت از جواب نامه شورای نگهبان کرد پیش بینی شما چیست، گفت: من این موضوع را قبلا گفتم که شورای نگهبان حتی به خدا هم پاسخگو نیست. شما یقین داشته باشید شورای نگهبان به دلیل اشکال بزرگی که در قانون اساسی وجود دارد و این شورا را مطلق العنان می‌کند، خودش را اصلا در مقابل هیچ‌کسی پاسخگو نمی‌داند. ما در قانون اساسی یک ایراد بزرگ داریم که شما رهبری را در مقابل مجلس خبرگان مسئول می‌دانید اما شورای نگهبان را نسبت به هیچ‌چیزی مسئول نمی‌دانید. حتی اگر خودشان هم به گناه و اشتباه خودشان اعتراض کنند، در هیچ محکمه‌ای قابل رسیدگی نیستند. 

مهاجری در پاسخ به این سوال که با توجه به آسیب‌شناسی سطح مشارکت مردم در انتخابات؛ طرح این موضوع و دلایل رد صلاحیت، چقدر می‌تواند در مشارکت انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۴ را تحت تاثیر قرار دهد، گفت: نه اینکه الان رد صلاحیت آقای روحانی در مشارکت تأثیر منفی بگذارد؛ عوامل متعددی در کاهش مشارکت تأثیر گذاشتند که رفتار شورای نگهبان در سال‌های گذشته در صدر عوامل مشارکت‌گریز است. قطعا اگر شورای نگهبان و بقیه دستگاه‌هایی که باید اعتماد مردم را جلب کنند، در جهت کاهش اعتماد مردم قدم بردارند، باید منتظر کاهش مشارکت باشند. 

وی در پاسخ به این سوال که پیش از این رهبری در انتخابات ۱۴۰۰ درباره رد صلاحیت چهره‌ها گفتند که جفایی صورت گرفته و به خاطر همین به مسئولان هشدار دادند و گفتند باید جبران شود. اما به نظر می‌رسد رویه شورای نگهبان تغییر نکرده است. شما این موضوع را چطور تحلیل می‌کنید، گفت: یکی از اعضا یا سخنگوی شورای نگهبان، بگوید ما چرا آن زمان جبران نکردیم. رهبری به هرحال خطاب به آنها صحبت کردند. 

مهاجری در پاسخ این سوال که به نظر شما تنگ‌تر شدن دایره خودی‌‌ها  چه آسیبی به بدنه کارگزاران و مدیران کشور وارد می‌کند، گفت: تأثیر این اتفاق به راحتی در انتخابات اسفند نشان داده شد. وقتی که دایره انتخاب مردم روز به روز کوچکتر می‌شود، مردم با مشارکت کمتر واکنش منفی نشان می‌دهند. یعنی مبارزه منفی مردم با عدم حضور پای صندوق‌های رأی نشان داده می‌شود. از طرفی هم یک جناح سیاسی هم در کشور ما وجود دارد که از این فرآیند به شدت استقبال می‌کند چراکه می‌داند در مشارکت گسترده رأی نمی‌آورد، تمام تلاشش را می‌کند تا مشارکت کم شود و از هر رفتاری که به مشارکت کمتر منجر شودط، استقبال می‌کند. 

این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که آینده سیاسی آقای روحانی را با این اتفاقاتی که رخ داده چطور پیش‌بینی می‌کنید، گفت: آدم‌ها وقتی در یک سمتی حضور داشته باشند، یک سابقه و یک پیشینه‌ای دارند و پیشینه آنها در مواقع و بزنگاه‌های سیاسی می‌تواند در جامعه تأثیرگذار باشد. آقای روحانی می‌تواند در حال‌حاضر یکی از مؤثرترین شخصیت‌های سیاسی کشور باشد که تأثیری در فضای سیاسی کشور داشته باشد و این تاثیرگذاری به مراتب بیشتر از آقای رئیسی، همه اعضای دولت، آقای قالیباف، تمام نمایندگان مجلس یازدهم و ۹۰ درصد نمایندگان خبرگان خواهد بود چراکه اعتبار سیاسی بیشتری دارد.

دیگر خبرها

  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی
  • ضرورت توجه به روان‌سازی ترافیک معابر در مراغه
  • رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی
  • تناسب جمعیت روستایی و شهری خراسان شمالی حفظ شود
  • مجلس شورای اسلامی، قانون مدیریت یکپارچه شهری را عملیاتی کند
  • خلاقیت؛ موتور رشد شهرها
  • ۱۷۶ پروژه عمران شهری طی ۲ سال گذشته در استان زنجان اجرا شد
  • وحدت اعضای شورا با شهرداران باعث رونق امور شهری می‌شود
  • نخستین مرکز مانیتورینگ مراکز معاینه فنی شهر اصفهان راه‌اندازی می‌شود
  • «سمیع» تعیین تکلیف شود/ کمبود نیروی پلیس راهور و راننده اتوبوس مشکل مشترک کلان‌شهرها