Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_ حلواپزان زرقانی معتقدند که توان، بازاریابی و امکان صادرات این محصول را دارند، تنها کافی است که راه‌های این امر از سوی مسئولان هموار شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم‌ از شیراز، نخستین جشنواره حلوای ارده سنتی زرقان شامگاه گذشته با برگزاری اختتامیه مردمی به پایان رسید تا فتح بابی برای دیگر جشنواره‌ها در این سبک و سیاق باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جشنواره‌ای که به مدت یک هفته همزمان با روز بزرگداشت زرقان از 17 تا 23 اردیبهشت ماه با برنامه‌های متنوع کام مردم را شیرین کرد و نشان داد که ظرفیت‌های نهفته در هر شهر تا چه اندازه می‌تواند سبب رونق اقتصادی و نشاط اجتماعی شود.

محمود صانعی، شهردار زرقان در حاشیه اختتامیه مردمی در جمع خبرنگاران اظهارداشت: امسال همایش روز زرقان مقارن با نخستین جشنواره حلوای ارده شد که برنامه‌های متنوعی برای این ایام در نظر گرفته شد.

به گفته وی شروع برنامه‌ها یک پیاده‌روی همگانی با استقبال 4 هزار نفری مردم بود و پس از آن در روزهای مختلف جنگ شادی نیز برگزار شد، اما آنچه در صحبت‌های شهردار زرقان نمود بیشتری داشت برگزاری جشنواره موسیقی زرقان همزمان با این هفته بوده است.

شهردار زرقان گفت: در جشنواره موسیقی طی سه روز نوازنده‌های شهر 250 نفر در قالب 20 گروه هنرنمایی کردند و اختتامیه مردمی نیز با حضور هنرمندان ملی و شهرستانی برگزار شد.

صانعی معتقد است که زرقان می‌تواند مرکز برگزاری رویدادهای فرهنگی جنوب کشور باشد و از این رو بناست که یک سالن استاندارد هزار نفره برای رویدادهای فرهنگی جنوب شهر احداث شود تا اقتصاد شهر نیز از این حالت بسته خارج شود.

اما در مجموع حلواپزی در زرقان که اصل و اساس شکل‌گیری این جشنواره بوده است، سابقه‌ای دیرینه و تاریخی دارد.

حلوا ارده زرقان در فهرست آثار ناملموس ملی نیز ثبت شده و بنا بر اقوال تاریخی قدمت آن به زمان صفویه و افشاریه باز می‌گردد. بنا بر آنچه در تاریخ ذکر شده در زمان شاه عباس صفوی در فصل زمستان جنگی به وقوع پیوست، شاه به وزیر خود دستور می‌دهد غذایی برای لشکریان فراهم آورد که دارای سه خصوصیت عمده باشد، اول اینکه حمل آن آسان باشد دوم برای شرایط جنگی مناسب بوده و برای مصرف نیاز به گرم کردن نداشته و در نهایت دارای مواد غذایی کافی برای بدن باشد و مصرف آن با مقدار نانی که به طور معمول سربازان با خود دارند، انرژی لازم را تامین کند.

شیخ بهایی با مشورت شخصی به نام جابر عصار، متخصص کنجد و شاه شیرین ‌کار، متخصص شیره مویز موضوع را در میان می‌گذارد و حلوا ارده را که 50 درصد آن از دانه کنجد آسیاب شده و 50 درصد دیگر شیره (کشمش، انگور، خرما) بود تهیه می‌کنند. 

پس از آن در زمان نادرشاه افشار و پیروزی بر افغان‌ها سربازان نادر مدتی در دشت زرقان ماندند و با توجه به وجود مزارع انگور و تولید شیره و کارگاه‌های عصاری و کنجد کارگاه‌هایی برای تهیه حلوای ارده در زرقان راه‌اندازی شد که پس از رفتن سپاه نادر از زرقان یکی از این کارگاه‌ها به کار خود ادامه داد.

در دوران زندیه و در زمان لطفعلی خان زند، به‌دلیل حضور سربازان سردار حیدر زرقانی (از سرداران سپاه لطفعلی خان زند) در زرقان این صنعت رونق دوباره گرفت و تعداد کارگاه‌ها در این دوره افزایش یافت و با تغییر در فرآیند تولید، محصولی با کیفیت بهتر و ماندگاری بیشتر تولید شد که این محصول در زمان قاجاریان و به وسیله ملا ابوالقاسم حمزوی زرقانی و فردی به نام قلی بگ به حد اعتلای خود که حلوای ارده کنونی است، رسید.

با این حال حلواپزان و فعالان این عرصه با مشکلات بسیاری روبه‌رو هستند که نخستین مورد آن عدم حمایت برای صنعتی شدن و صادرات است‌‌. غلامرضا عباس‌نژاد از فعالان این عرصه است که 60 سال به صورت خانوادگی حلواپزی دارند و دل پری از عدم حمایت‌ها دارد.

وی در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه نصف هزینه جشنواره را حلواپزان دادند اما در این جشنواره به نام ما ولی به کام دیگران شد، اظهارداشت:10 سال است که مجوز گرفتم اما به دلیل عدم پشتیبانی موفق به راه‌اندازی کارخانه نشدم.

عباس‌نژاد معتقد است که حلواپزی اگر به شیوه صنعتی ارتقا یابد هم ظرفیت اشتغال را بیشتر خواهد کرد و هم زمینه‌ای برای صادرات می‌شود اما حمایتی از سوی مسئولان تاکنون انجام نشده است.

این فعال حلواپزی از اینکه با گرانی مواد اولیه حلوا از سفره مردم حذف شده ابراز نگرانی می‌کند و می‌گوید: با خشکسالی موجود، کنجد از هند، اردن و سودان با هزینه زیاد وارد می‌‌شود و مردم توان خرید ندارند در حالی که روزگاری حلوا قوت غالب مردم بوده است و سبب توانایی و قدرت و انرژی می‌شد اما امروز رفته رفته از سبد غذایی حذف می‌شود. 

راه‌اندازی خوشه صنعتی حلوای ارده در شهرستان زرقان پیگیری و تامین اعتبار می‌شوداختتامیه جشنواره ملی حلوا ارده سنتی زرقان/ شهرک صنعتی ارده و کنجد در استان فارس راه‌اندازی شودگردشگری با طعم شیرین حلوا؛ نخستین جشنواره ملی حلوا ارده در زرقان برگزار می‌شود

وی ضمن اینکه جشنواره حلوا یک اتفاق خوب بوده است، اعتقاد دارد که با وجود کارگاه‌های سنتی اما توان، ظرفیت و بازار در کشورهای خلیج فارس برای صادرات وجود دارد، کافی است تا مسئولان در این زمینه حمایت بیشتری از حلواپزان داشته باشند.

این موضوع در قالب راه‌اندازی شهرک صنعتی ارده و کنجد نیز در صحبت‌های مسئولان شهر در اختتامیه رسمی مطرح شد و معاون وزیر صمت قول راه‌اندازی خوشه صنعتی ارده و کنجد در این شهر را داد.

انتهای پیام/424/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اختتامیه مردمی جشنواره حلوا راه اندازی حلوای ارده کارگاه ها حلوا ارده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۴۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختتامیه سومین جشنواره «افتخار من» برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اختتامیه سومین دوره «جشنواره افتخار من» با هدف تقویت روحیه و انگیزه جهاد و مقاومت در بین فرزندان، نوادگان، همسران و بستگان پیشکسوتان جهاد و مقاومت و همچنین ترویج و تقویت فرهنگ ایثار و شهادت و اشاعه جهاد تبیین در سطح جامعه و الگوسازی برای جوانان با استفاده از پیشکسوتان دفاع مقدس فردا دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با حضور سرتیپ بسیجی بهمن کارگر رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در سالن قصر شیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار می‌شود.

این اختتامیه با حضور رحمت الله رضایی معاون فعالیت‌های سازمان دانش آموزی کشور، مجاهد مدیرکل امور ایثارگران وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، حجت الاسلام پورسانی مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش، سردار باستان رییس سازمان بسیج دانش آموزی و جمعی از پیشکسوتان دفاع مقدس همراه است.

مراسم اختتامیه سومین دوره «جشنواره افتخار من» فردا دوشنبه ساعت ۹ تا ۱۱ در سالن قصر شیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس واقع در بزرگراه شهید حقانی برگزار می‌شود.

کد خبر 6091221 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • اختتامیه‌ی جشنواره‌ی ملی «افتخار من» همزمان با سراسر کشور در گیلان
  • اختتامیه سومین جشنواره افتخار من
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت
  • گزارش تسنیم از اختتامیه جشنواره خلیج فارس در بندرعباس‌
  • اختتامیه جشنواره هنر انقلاب در یاسوج
  • اختتامیه جشنواره جوان ایرانی، پرچمدار پیشرفت + تصویر
  • اختتامیه دومین جشنواره شهید آوینی در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود
  • اختتامیه سومین جشنواره «افتخار من» برگزار می‌شود
  • اختتامیه دومین جشنواره نمایش عروسکی تلویزیونی «عروسک‌خونه»
  • اختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونه