Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-27@20:29:50 GMT

چالشِ آینده روسیه برای حفظ جایگاه یک قدرت بزرگ

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۴۶۵۹

چالشِ آینده روسیه برای حفظ جایگاه یک قدرت بزرگ

به گزارش خبرآنلاین، مکس برگمان در مقاله ای برای مرکز مطالعات بین المللی و راهبردی نوشت:

آنچه از جنگ اوکراین تا به اینجا روشن شده این است که بین اهداف جاه طلبانه ژئوپلتیک روسیه و ظرفیتش برای رسیدن به آن اهداف شکاف زیادی وجود دارد. در مورد اوکراین، تشدید درگیری ممکن است عقربه اوضاع را به نفع پوتین بچرخاند اما بسیج مردم در مقابله با تهاجم چه بسا موفقیت در میدان نبرد را تضمین نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین ادامه جنگ، یک واکنش شدید عمومی را در پی خواهد داشت که رژیم او را تهدید می کند. بنابراین دو گزینه بقای رژیم و قدرت ژئوپلتیکی روسیه در مقابل یکدیگر قرار دارند.

مشکل اساسی پوتین این است که راهبرد غرب برای تضعیف روسیه بهتر از آنی کار کرد که انتظارش را داشت. این راهبرد با تحریم های اقتصادی شروع شد. هدف این تحریم ها تحمیل هزینه های قابل ملاحظه میان مدت تا بلندمدت بر روسیه بود به گونه ای که در پنج تا ۱۰ سال آینده اقتصاد این کشور را تضعیف کند. به این ترتیب کرملین مجبور است بین جاه طلبی های ژئوپلتیکی و آرامش داخلی یکی را انتخاب کند.

خشم اروپا نیز واکنش های تحریمی دور از انتظاری را رقم زد. اروپا نشان داده که برای تنبیه روسیه حاضر است هزینه های اقتصادی قابل ملاحظه ای پرداخت کند و اکنون با سرعت زیادی به سمت جدا شدن از روسیه حرکت می کند.

نظرسنجی بانک مرکزی روسیه از افزایش انتظارات تورمی، انقباض و عدم رشد اقتصادی حکایت دارد. به علاوه، روسیه با فرار گسترده مغزها روبروست. تخمین زده می شود که بیش از ۲۰۰ هزار نفر فقط تا هفته دوم مارس کشور را ترک کرده اند. روسیه همچنین در معرض آسیب های قابل ملاحظه ای بر صنعت نوپای فناوری خود است و چه بسا تا ۱۷۰۰۰ نیروی کار این حوزه را از دست داده باشد.

از سوی دیگر، بزرگ ترین شگفتی، عملکرد اوکراین در میدان نبرد، ناتوانی ارتش روسیه و اثر بخشی تغییر بازی به مدد کمک های امنیتی غرب است. پنتاگون تخمین میزند که روسیه حدود ۲۵ درصد از قدرت رزمی خود که برای حمله به اوکراین به خدمت گرفته بود را از دست داده است. وزیر دفاع بریتانیا مدعی شد که روسیه بیش از ۱۵۰۰۰ نفر از پرسنل و بیش از ۲۵۰۰ قبضه تجهیزات بزرگ خود را از دست داده است.

کنترل های صادراتی نیز به گونه ای طراحی شده اند تا صادرات تجاری فناوری های پیشرفته به روسیه را محدود کنند. وقتی روسیه نتواند نیمه هادی ها را برای ساخت موشک های کروز خود بخرد آیا می تواند ارتش خود را دوباره سرپا کند؟ شکی نیست که روسیه در جستجوی راه حل هایی خواهد بود و فرار از تحریم ها را به کمک چین و سایر کشورهای همدست بی وقفه ادامه خواهد داد. با این حال، حتی اگر روسیه راه حل هایی هم پیدا کند آنها هزینه های قابل توجهی را برای کشور به بار می آورند و خزانه روسیه بیش از پیش تحلیل خواهد رفت.

روسیه می تواند به تولید داخلی روی بیاورد. با این حال در شرایطی که بسیاری از کارمندان بخش فناوری از کشور خارج می شوند، رسیدن به سطح کیفیت وارداتی گذشته دشوار خوهد بود. قدرت صنعت دفاعی روسیه کلید سیاست خارجی آن است و روابط با کشورهای خارجی را شکل داده و تقویت می کند. هند به صنعت دفاعی روسیه وابسته است و حدود ۸ میلیارد دلار سفارش نظامی از روسیه دارد. ویتنام به صنعت دفاعی روسیه متکی است و ممکن است با تقویت روابط روسیه با چین از روسیه روی برگرداند. به علاوه، ۵۰ درصد از واردات صنایع دفاعی آفریقا از روسیه است.

بنابراین اگر تحریم ها کارساز باشند پوتین باید برای حفظ جایگاه روسیه تلاش کند. شاید سرراست ترین مسیری که پوتین برای اثبات قدرت روسیه و حفظ بازدارندگی به کار می گیرد ابزار قدرت هسته ای باشد. احیای چنین نگرانی هایی در غرب موهبتی برای کرملین برای محدود کردن قدرتنمایی غرب است.

روسیه همچنین می تواند به دنبال ابزارهای نامتقارن برای ضربه زدن به غرب باشد. حملات سایبری، نفوذ سیاسی، گمراه سازی رسانه ای، تلاش برای پولشویی و غیره از جمله تلاش هایی است که پوتین می تواند دنبال کند.

با این حال غرب نیز هشیار است. سیاستمداران دوستدار پوتین، از لوپن در فرانسه تا سالوینی در ایتالیا به حاشیه رانده می شوند. نیروهای اطلاعاتی و مجریان قانون سیاستمداران فاسد طرفدار مسکو را رصد می کنند. نفوذ اُلیگارش های روسیه کاهش می یابد و به این ترتیب مهم ترین ابزارهای قدرت نرم روسیه تضعیف می شوند.

با این حال، حملات سایبری روسیه علیه غرب گزینه بالقوه ای برای پوتین است و نگرانی های قابل ملاحظه ای راجع به آن وجود دارد. از این رو، روسیه برای حفظ جایگاه خود تلاش می کند و غرب نیز مقابله می نماید.

توصیه می شود که ایالات متحده مقاومت روسیه را دست کم نگیرد. همانند رویکردی که اوباما در سال ۲۰۱۴ در پیش گرفت و روسیه را صرفا یک قدرت منطقه ای نامید.

با توجه به وسعت جغرافیایی، ظرفیت نظامی و هسته ای، منابع طبیعی و نبوغ مردم، برای روسیه سخت است که قدرت بزرگی نباشد. برای اینکه پوتین بتواند نفوذ جهانی روسیه را به نمایش بگذارد، چیزهای زیادی لازم نیست. جنگ در اوکراین می تواند به نفع روسیه باشد یا یک راه حل احتمالی از گذر گفتگو چه بسا راهی برای خروج مسکو از تحریم ها ایجاد کند. چین یا سایر کشورهای خودکامه در خاورمیانه یا جاهای دیگر ممکن است به کمک روسیه بیایند. روسیه نیز به ناچار راه‌های جدید و خلاقانه‌ای برای نفوذ خود و ضربه زدن به غرب پیدا خواهد کرد.

روسیه انتظار دارد که تحریم ها و کنترل های صادراتی به تدریج از میان برداشته شوند. برای اینکه ثابت شود پوتین اشتباه می کند و تحریم ها به قوت خود باقی خواهند ماند توجه و صرف انرژی بوروکراتیک به همراه هماهنگی های چندجانبه نه تنها در موقعیت کنونی بلکه در سال های آینده ضروری است.

۳۱۱۳۱۱

کد خبر 1630905

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: حمله روسیه به اوکراین ولادیمیر پوتین قابل ملاحظه تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۴۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف آمریکا به دست نداشتن پوتین در مرگ ناوالنی

وال استریت ژورنال گزارش داد سازمان های اطلاعاتی آمریکا معتقدند ولادیمیر پوتین دستور مرگ الکسی ناوالنی را صادر نکرده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وال استریت ژورنال گزارش داد سازمان های اطلاعاتی آمریکا فاش کردند که احتمالا ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، دستور مرگ الکسی ناوالنی منتقد سرشناس مسکو را در زندانی در نزدیکی قطب شمال صادر نکرده است.

براساس این گزارش، الکسی ناوالنی که در زمان مرگ 47 ساله بود، اصلی ترین منتقد سرشناس ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بود که در ماه فوریه در زندانی در نزدیکی قطب شمال جان باخت. بسیاری از دشمنان و مخالفان پوتین وی را متهم به صدور دستور مرگ برای ناوالنی کرده و ادعا کردند که برای اثبات این اتهام مدرک می آورند.

در همین حال کاخ کرملین هر گونه دست داشتن در این ماجرا را رد کرد. ماه گذشته، پوتین درگذشت ناوالنی را ناراحت کننده خواند و گفت: آماده بوده است تا این زندانی سیاسی محبوس را به زندانی در غرب منتقل کند و در ازای آن ناوالنی هیچ وقت دیگر به روسیه بازنگردد. دوستان ناوالنی نیز اظهار کردند که چنین مذاکراتی در حال انجام بوده است.

وال استریت ژورنال با اشاره به منبعی آگاه که خواست نامش فاش نشود در گزارش امروز خود افزود: نهادهای اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که پوتین احتمالا دستور مرگ ناوالنی را صادر نکرده است.

در این گزارش آمده است واشنگتن به طور کلی رئیس جمهور روسیه را برای مرگ ناوالنی تبرئه نمی کند با این حال، این سیاستمدار مخالف سال ها مورد هجوم مقامات روسیه قرار گرفته و برای اتهاماتی به زندان افتاده که به اعتقاد غرب تنها انگیزه سیاسی دارد و در سال 2020 نیز با نوعی عامل اعصاب، مسموم شده بود.

با این حال کرملین در سال 2020 نیز اتهام دست داشتن در مسموم شدن ناوالنی را رد کرده بود.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین امروز درباره این گزارش گفت: گزارش وال استریت ژورنال را مشاهده کرده است، گزارشی که حاوی حدس و گمان های توخالی است.

وی تصریح کرد من این مطلب را دیدم، من نمی توانم بگویم مطلب با کیفیتی است که توجه را جلب می کند.

با این حال رویترز با اشاره به منابعی آگاه در این باره گفت: این یافته، به طور گسترده‌ای مورد پذیرش جوامع اطلاعاتی آمریکا قرار گرفته و توسط نهادهای مختلفی از جمله، آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا، دفتر مدیر اطلاعات ملی و واحد اطلاعاتی وزارت امور خارجه به اشتراک گذاشته شده است.

در این گزارش با استناد به برخی منابع آمده است: ارزیابی ایالات متحده براساس مجموعه اطلاعاتی از جمله برخی اطلاعات طبقه بندی شده و تحلیل حقایق عمومی از جمله زمان مرگ ناوالنی و چگونگی تاثیر آن بر انتخاب دوباره پوتین به سمت ریاست جمهوری در ماه مارس بوده است.

در همین حال لئونید ولکوو مشاور ارشد ناوالنی، گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا را ساده لوحانه و مسخره خواند.

«الکسی ناوالنی»، مخالف غربگرای دولت روسیه و یکی از مهم‌ترین مخالفان «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه در یک دهه اخیر، 16 فوریه/27 بهمن در زندانی در «مدار شمالگان» فوت کرد.

برخی گزارش‌های تأییدنشده حاکی است که به مادر این مخالف روسیه گفته شده که او بر اثر «سندروم مرگ ناگهانی» جانش را از دست داده است. این سندروم به مرگ ناگهانی بر اثر حمله قلبی اطلاق می‌شود.

مرگ این فعال روس اوایل روز 16 فوریه توسط سرویس فدرال مجازات روسیه در منطقه خودمختار یامالو ـ ننتسکو گزارش شد. مشخص شد که وی پس از پیاده‌روی احساس ناراحتی کرد و تقریباً بلافاصله از هوش رفت. کادر درمانی زندان بلافاصله در محل حاضر شدند و یک آمبولانس نیز فراخوانده شداما در نهایت پزشکان مرگ او را تایید کردند.

رسانه‌ها و مقام‌های غربی اما مدعی شده‌اند که ناوالنی «کشته شده» اما جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا گفت که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را بابت مرگ ناوالنی مقصر می‌داند. سخنگوی کرملین چنین اظهاراتی را با توجه به مشخص نشدن نتیجه تحقیقات «احمقانه» توصیف کرد.

در همین حال دونالد ترامپ در اظهارنظر خود درباره مرگ الکسی ناوالنی ، هیچ تقصیری را متوجه پوتین ندانست و در پستی در شبکه اجتماعی تروث سوشیال سرانجام سکوت خود درباره مرگ ناوالنی را شکست و گفت: پوتین را برای مرگ این مخالف سرزنش نمی‌کند.

ترامپ با مرتبط کردن مرگ ناوالنی با مشکلات حقوقی خود افزود: مرگ ناگهانی الکسی ناوالنی، من را بیشتر و بیشتر از آنچه که در کشور ما رخ می دهد، آگاه کرد.

روز بعد جو بایدن در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز، با انتقاد از واکنش دونالد ترامپ نسبت به مرگ الکسی ناوالنی، مخالف سرشناس دولت روسیه، اظهار کرد چرا او همیشه آمریکا را مقصر می داند.

ترامپ: پوتین در مرگ ناوالنی تقصیری نداردمقام روس: دخالت ناتو در اوکراین بسیار خطرناک است/ مرگ ناوالنی طبیعی بود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • پوتین: شاخص‌های کلان اقتصادی روسیه بالاتر از پیش‌بینی هاست
  • آمریکا: پوتین دستور مرگ الکسی ناوالنی را صادر نکرده
  • اعتراف آمریکا به دست نداشتن پوتین در مرگ ناوالنی
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • ادعای پلوسی درباره پوتین، توهین به آمریکایی‌ها و دموکراسی است
  • پوتین: پاسخ متقارن به تحریم‌های غرب به نفع روسیه نیست
  • پوتین به چین سفر می‌کند
  • «پوتین» ماه می به چین سفر می کند
  • «پوتین» ماه می به چین سفر می‌کند