Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@12:53:30 GMT

بارش‌های سال زراعی جاری در گنبدکاووس ۴۸ درصد افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۵۲۵۱

بارش‌های سال زراعی جاری در گنبدکاووس ۴۸ درصد افزایش یافت

‍‍‍‍‍‍

منصور  فرشاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ثبت این مقدار بارش طی سال آبی جاری تاکنون در مقایسه با دوره آماری بلندمدت ۲۵ ساله گنبدکاووس ۶ درصد کاهش دارد.

وی میزان بارش در مناطق شمالی و مرزی گنبدکاووس از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون را  ۱۶۷.۴ میلی‌متر اعلام کرد و بیان داشت: این مقدار بارش در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ثابت مانده اما نسبت به دوره آماری بلندمدت ۲۵ درصد کاهش داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرشاد همچنین به حجم بارش ۲۴ ساعت گذشته در گنبدکاووس اشاره کرد و گفت: در این مدت از ۶ تا ۲۸.۲ میلی‌متر باران در نقاط مختلف این شهرستان باریده است.

رییس اداره هواشناسی گنبدکاووس ادامه داد: کمترین و بیشترین میزان بارش در این مدت مربوط به ۲ روستا "کاکا و آق باد" واقع در بخش مرکزی این شهرستان بوده که به ترتیب ۶ و ۲۸.۲ میلی‌متر باران داشتند.

به گفته وی، در شهر گنبدکاووس و حومه آن هم طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۶.۸ میلی‌متر باران باریده است.

فرشاد، حجم بارش باران طی مدت اشاره شده در دیگر نقاط گنبدکاووس از جمله روستای چپرقویمه را ۱۸.۲ میلی‌متر، روستای قره کسلخه ۱۸ و روستای قره ماخر ۱۰.۶ میلی‌متر اعلام کرد.

همچنین بارش این مقدار باران در برخی نقاط شهری گنبدکاووس به سبب شرایط توپوگرافی موجب آبگرفتگی معابر و در برخی نقاط حومه این شهر از جمله روستای "گدم آباد" نیز سبب ورود آب به حیاط ۲ واحد مسکونی و یک واحد دامداری شد.

به گفته سیدعلی اصغر موسوی شهردار گنبدکاووس مشکل آبگرفتگی معابر این شهر با تلاش نیروهای این شهرداری و توقف بارش ها رفع شد.

همچنین به گفته خلیل آشور فارسیانی بخشدار مرکزی گنبدکاووس، آبگرفتگی حیاط ۲ خانه و یک واحد دامداری در روستای گدم آباد باحضور نیروهای جمعیت هلال احمر این شهرستان تخلیه و مشکل برطرف شد. 

نورالدین بابایی نژاد بخشدار داشلی برون گنبدکاووس نیز به ایرنا گفت: بارش‌های ۲۴ ساعت گذشته دراین بخش مرزی نه تنها خسارتی نداشته بلکه موجبات خوشحالی کشاورزان و دامداران منطقه را هم فراهم کرد.

بارش باران در برخی نواحی شرق گلستان از جمله روستای "گوگدره" مراوه‌تپه نیز سبب طغیان رودخانه فصلی این روستا شد که به گفته "لقمان قربانی" فرماندار این شهرستان خسارتی نداشته است.

نوربخش داداشی مدیرکل هواشناسی گلستان شب گذشته در گفت و گو با ایرنا، علت طغیان رودخانه‌ها در برخی مناطق شمالی مراوه‌تپه و گنبدکاووس را روان آب‌های ناشی از بارش باران در استان خراسان شمالی اعلام کرده بود.

شهرستان گنبدکاووس با ۳۷۵ هزار نفر جمعیت و ۱۶۵ هزار هکتار ارضی زراعی و باغی و شهرستان مراوه‌تپه با ۶۷ هزار نفر جمعیت و ۴۴ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی درشرق استان گلستان واقع اند.

برچسب‌ها گنبدکاووس بارش باران اراضی کشاورزی گلستان سازمان هواشناسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گنبدکاووس بارش باران اراضی کشاورزی گنبدکاووس بارش باران اراضی کشاورزی گلستان سازمان هواشناسی بارش باران میلی متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۵۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران

بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی، کشور در سال آبی جاری تا ۸ اردیبهشت، به‌طور میانگین ۱۲.۸ درصد با کاهش بارش روبرو بوده و طی این مدت ۱۷۸.۸ میلی‌متر بارش دریافت کرده این در حالی است که میانگین بلندمدت بارش کشوری در این بازه زمانی ۲۰۵.۱ میلیمتر بوده است.   به گزارش ایسنا بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۱.۹ میلیمتر بارش در این بازه زمانی دریافت شده که این میزان در بلندمدت ۶.۲ میلیمتر است بنابراین ۸۹.۹ درصد بارش بیشتر در این بازه زمانی دریافت شده است.   از ابتدای ماه جاری منتهی به ۸ اردیبهشت‌ماه  در کشور به‌طور میانگین ۱۲.۱ میلیمتر بارش ثبت شده، در حالی که میزان آن در بلندمدت ۶.۹ میلیمتر است. در نتیجه ۷۴.۲ درصد با افزایش بارش نسبت به بلند مدت روبرو بوده‌ایم.   از ابتدای سال جاری تا ۸ اردیبهشت‌ماه به‌طور میانگین ۱۷۸.۸ میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلند مدت(۲۰۵.۱ میلیمتر) با کاهش ۱۲.۸ درصدی بارش روبرو هستیم.   جدول اطلاعات پهنه‌ای بارش‌ استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه سال گذشته) نشان می‌دهد تنها استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت بارش بیشتری دریافت کرده‌اند که این میزان برای خراسان جنوبی ۱۴.۷ درصد، یسیتان و بلوچستان ۵۴.۹ درصد، کرمانشاه ۱.۹ درصد، گلستان ۳.۶ درصد، همدان ۱.۶ درصد و یزد  ۳۵.۹ درصد است.   بارندگی در سایر استان‌ها  کمتر از حد نرمال بوده است و در این زمینه  قزوین بدترین وضعیت را تجربه می‌کند چراکه ۴۱.۳ درصد کمتر از حد نرمال طی سال آبی جاری بارش دریافت کرده است.   استان تهران نیز از جمله استان‌هایی است که با کم‌بارشی روبرو بوده است. در حالی که میانگین بارش تهران در بلند مدت ۲۲۸.۹ میلیمتر است ولی در سال آبی جاری تنها به‌طور میانگین ۱۴۰.۷ میلیمتر بارش دریافت کرده است که نشاندهنده کاهش ۳۸.۵ درصدی بارش در این استان است.   به گزارش ایسنا شروع سال آبی در ایران از ابتدای پائیز است. به این ترتیب یک سال آبی در ایران از ۱ مهرماه شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می یابد. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: بحران آب در ۳ استان کشور افت ۱۶ درصدی بارش‌ ها نسبت به میانگین ۵۵ سال اخیر خشکسالی در کمین این استان‌ها

دیگر خبرها

  • صدور هشدار بارش‌های سیل‌آسا در استان بوشهر
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • آخرین وضعیت بارش‌ها تا اردیبهشت ۱۴۰۳ در کشور + آمار استان‌ها کم‌ بارش و پر بارش
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • جاری شدن سیل در شهر مدینه + فیلم
  • جاری شدن سیل در شهر مدینه عربستان
  • بارش شدید باران در پایتخت از چهارشنبه
  • پیش بینی بارش باران درچهارمحال و بختیاری
  • پیش‌بینی بارش رگبار پراکنده باران در آذربایجان‌ شرقی
  • دمای زراعی آذربایجان غربی نسبت به بلند مدت ۲.۶ درجه سانتی گراد افزایش دارد