Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@03:01:07 GMT

سوئد تا عضویت در ناتو چقدر فاصله دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۵۴۵۱

سوئد تا عضویت در ناتو چقدر فاصله دارد؟

سوئد از جمله کشورهایی که به مدت چندین دهه از نظر نظامی عضو غیرمتعهد بوده و همکاری صرف با ناتو داشته، حالا با افزایش حمایت عمومی و سیاسی برای پیوستن به این ائتلاف نظامی پس از تهاجم روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۱) روبرو شده است.

از آنجایی که استکهلم و همسایگانش به علت فشارها و تهدیدهای مسکو پیش از جنگ اوکراین از عضویت در ناتو صرف نظر کردند در این برهه با نگرانی از به خطر افتادن تمامیت ارضی خود به فکر ملحق شدن هر چه سریعتر و بدون تاخیر به این ائتلاف نظامی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنانچه همچنان هشدارهای مسکو در خصوص پیوستن کشورهای مجاورش به ناتو ادامه دارد، اما به نظر سوئد و فنلاند برای انجام این کار عزم راسخ دارند. به دنبال اظهارنظرهای مقامات سوئدی در مورد نیاز مبرم عضویت در ناتو، اکنون به نظر می رسد سوئد در مراحل جدی تری جهت تبدیل شدن به سی و یکمین عضو این ائتلاف دارد.

درحالیکه دولت سوئد قرار است در مورد درخواست عضویت خود در روزهای آینده تصمیم گیری کند، یک بررسی راهبردی از سوی احزاب این کشور اروپای غربی در روز جمعه نشان می دهد که عضویت در ناتو خطر درگیری در شمال اروپا را کاهش می دهد.   

این گزارش که در یک کنفرانس خبری ارائه شد، اعلام دارد که عضویت سوئد در ناتو آستانه درگیری‌های نظامی را افزایش می‌دهد و بنابراین تأثیر بازدارنده‌ای در شمال اروپا خواهد داشت.

این گزارش قابلیت ارائه توصیه مشخص در مورد مسیری که کشور در نهایت باید انتخاب کند، ندارد اما اشاره می کند که "توسعه ائتلاف های دفاعی دوجانبه خارج از ساختارهای اروپایی و یورو آتلانتیک واقع بینانه نیست. "

این گزارش همچنین اشاره دارد که در چارچوب همکاری فعلی، هیچ ضمانتی وجود ندارد که در صورت هدف قرار گرفتن سوئد با یک حمله یا تهدید جدی، کشور مورد حمایت قرار گیرد.

روز پنجشنبه سانا مارین نخست وزیر و سائولی نینیستو رییس جمهوری فنلاند نیز اعلام کردند که کشورشان باید درخواست عضویت در ناتو را بدون تاخیر ارائه نماید.  آنا لیند وزیر خارجه سوئد تاکید کرده که اقدامات فنلاند بر روی سوئد تاثیر می گذارد و نیاز به بررسی دارد.

وزیر خارجه سوئد خاطرنشان کرد که عضویت فنلاند و سوئد از سوی روسیه "منفی" تلقی خواهد شد، اما پیش بینی نمی شود "حمله نظامی" در واکنش به درخواست عضویت آنها در ناتو صورت گیرد. با اینحال وی اضافه کرد که دولت قبلاً اعلام کرده بود که "حمله مسلحانه به سوئد" را نمی توان کاملا رد کرد.

در شرایط فعلی با تمایل شدید سوئد برای الحاق به ناتو و استقبال برخی کشورها از این مساله، باید روند پیوستن به ناتو را بررسی کرد. به محض اینکه کشوری تمایل خود را برای پیوستن به این اتحاد ابراز کند، کشورهای عضو این درخواست را ارزیابی کرده و در مورد آغاز مذاکرات عضویت با کشور متقاضی تصمیم می گیرند.

اگر از کشور متقاضی دعوت به عمل آید، فرایند رسمی شروع و مذاکرات فنی در بروکسل بین تیم های تخصصی آغاز می شود. این گفتگوها به دو جلسه تقسیم می شود: جلسه اول بر مسائل سیاسی، دفاعی و نظامی متمرکز است، در حالی که جلسه دوم بر منابع و بودجه مشترک تمرکز دارد.

ممکن است لازم باشد کشور درخواست کننده اصلاحات خاصی را انجام دهد تا بتواند استانداردهای ارتش و امنیتی ناتو را برآورده نماید. فنلاند سال‌ها با ناتو همکاری کرده، بنابراین انتظار می‌رود این بحث‌های فنی ساده باشد. پس از پایان موفقیت آمیز مذاکرات، ناتو یک پروتکل الحاق را تنظیم می کند که به عنوان اصلاحیه معاهده واشنگتن عمل می کند و به متقاضی اجازه می دهد تا به یک عضو قانونی در متن تبدیل شود.

پروتکل سپس تقدیم کشورهای عضو می شود و هر یک از آنها باید به تصویب آن رأی دهند. شرط آرای متفق القول به این معنی است که یک «نه» می‌تواند کل فرآیند الحاق را مسدود کند.

استکهلم به نظر کار چندان دشواری را "به لحاظ فنی" برای ورود به اتحاد نظامی غربی ندارد اما از نظر رای متفق القول کشورهای عضو با مشکل روبرو است. رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه به عنوان یکی از اعضای ناتو با این روند مخالف ورزیده است و سوئد و فنلاند خواستار انجام مذاکره با آنکارا در این خصوص شدند.

در مجموع هر چند اقدامات سوئد از نزدیک شدن این کشور به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی نشان دارد اما موانع پیش روی استکهلم از جمله ترکیه را نمی توان نادیده گرفت.

برچسب‌ها فنلاند ناتو سوئد سازمان پيمان آتلانتيک شمالی پرسش از خبر پروندهٔ خبری تازه‌ترین تحولات اوکراین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فنلاند ناتو سوئد فنلاند ناتو سوئد سازمان پيمان آتلانتيک شمالی پرسش از خبر عضویت در ناتو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۵۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد/ استولتنبرگ: ارسال سلاح

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) امروز دوشنبه علی‌رغم اینکه اعضای این ائتلاف در ماه‌های اخیر به وعده‌های خود مبنی بر کمک نظامی عمل نکرده‌اند، به مقامات اوکراینی وعده داد که از این پس جریان تسلیحات و مهمات افزایش خواهد یافت.

دبیرکل ناتو در سفری اعلام نشده امروز وارد کی‌یف پایتخت اوکراین شد و با ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور این کشور گفت و گو کرد.

وی قرار است در ساعتهای آینده با نمایندگان پارلمان اوکراین نیز دیدار و گفت‌وگو کند.

سفر امروز استولتنبرگ سومین سفر او به اوکراین از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین است؛ سفر امروز او در زمانی انجام می‌شود که ارتش اوکراین در وضعیت دشواری قرار دارد.

پس از شکست ضدحمله پارسال ارتش اوکراین، نیروهای روسیه تا حدی به علت کاهش ارسال تسلیحات و مهمات غربی به اوکراین، ابتکاعمل به دست گرفتند.

دبیر کل ناتو اوایل اردیبهشت اذعان کرد کشورهای عضو این پیمان به وعده های خود در قبال اوکراین عمل نکردند.

«ینس استولتنبرگ در این‌باره گفت: حمایت ناکافی غرب از اوکراین دلیل پیشرفت روسیه در میدان نبرد است، اما کمک‌های نظامی بیشتری به کی‌یف در راه است. دبیر کل ناتو با اشاره به وخامت اوضاع کیف در درگیری با مسکو، گفت که اوکراین محل محک اعضای ناتو است.

استولتنبرگ گفت: ما باید صادق باشیم. واقعیت این است که در ماه‌های اخیر، متحدان ناتو حمایتی را که ما قول داده‌ایم ارائه نکرده‌اند.

دبیر کل ناتو یادآور شد که آمریکا نتوانست به توافق بر یک بسته برسد و در اروپا، تحویل مهمات بسیار پایین‌تر از سطحی است که ما گفته‌ایم ارائه خواهیم کرد.

پیش از این «جو بایدن» رییس جمهور آمریکا بسته کمکی ۶۱ میلیارد دلاری به اوکراین را پس از بن بست طولانی میان دموکرات ها و جمهوری خواهان در کنگره امضا کرد. این بسته مدتها به دلیل اختلافات در کنگره آمریکا مسدود مانده بود.

کد خبر 6092252

دیگر خبرها

  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه/اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • زلنسکی: پس از پایان جنگ انتظار داریم به عضویت ناتو درآییم
  • مذاکرات نظامی مغرب و ناتو
  • تحولات اوکراین| زلنسکی ناتو را به بدقولی متهم کرد
  • استولتنبرگ: آمریکا و متحدان اروپایی فقط وعده کمک به اوکراین داده‌اند
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد/ استولتنبرگ: ارسال سلاح