Web Analytics Made Easy - Statcounter

یدالله شعیبی با تاکید بر اینکه نظام چندنرخی ارز یکی از مشکلات اساسی اقتصاد ایران در سال‌های اخیر بوده است، گفت: مصوبه مجلس برای دادن مجوز اصلاح نظام ارزی به دولت، تصمیم حساب شده بود و امیدواریم با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، جلوی رانت، فساد و قاچاق معکوس گرفته و تولید شکوفا شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، با نگاهی به عملکرد دولت‌های پس از انقلاب نشان می‌دهد که انجام اصلاحات ساختاری یکی از باورهای رایج در بین همه دولتمردان بوده و هر دولت بنابه اقتضای شرایط اقدام به اجرای یکسری برنامه های اصلاحی مدنظر خود کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



موضوع اصلاح وضعیت اقتصادی، به خصوص نظام پرداخت یارانه‌ها، نیز مسئله‌ایست که سال‌هاست صاحب‌نظران امر بر اصلاح آن تاکید جدی دارند و اجرای آن را بعنوان یک ضرورت از سوی دولت‌ها مطرح می کنند.

یدالله شعیبی، کارشناس سیاسی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: با آغاز به کار دولت سیزدهم تقریبا همه کارشناسان اقتصادی در دولت،مجلس و حتی مراکز علمی و پژوهشی اذعان داشته اند که ادامه مسیر فعلی به هیچ وجه به مصلحت اقتصادکشور نبوده وضمن هدر رفتن منابع، روند تقویت تولید کشور را به شدت سرکوب کرده و مسیر را برای رانت و فساد هموار می کند.

وی افزود: واقعیت این است که به استناد قانون لازم‌الاجرا مجلس اقدام‌ اساسی برای اصلاح نظام اقتصادی کشور در سال‌های قبل باید اجرا می شد که تاکنون هیچ دولتی حاضر نشد تا هزینه اصلاح اقتصادی را تقبل کند.

این کارشناس سیاسی در ادامه تصریح کرد: در شرایط فعلی کاملأ مشهود است که حال اقتصاد کشور اصلاً خوب نیست و ادامه حیاتش با روند کنونی تقریباً غیرممکن به نظرمی رسد وناچارا تن رنجور اقتصاد ایران باید تحت عمل جراحی سختی قرار گیرد و در این میان دولت سیزدهم با ایثارگری و گرو گذاشتن آبرو خود تصمیم گرفته تا این اقتصاد بیمار را به اتاق عملی ببرد که در میدان جنگ اقتصادی نابرابری برپا شده است.امروز شاهدیم که دولت تصمیمی را اجرا و به این دومینو اشتباه پایان می دهد که دیگر دولت‌ها به خاطر حفظ اعتبار خود از اجرای آن سرباز می‌زدند.

وی ادامه داد: یکی از پیامدهای اصلی اجرای این طرح، قطعا حمایت از تولید و ارتقای کیفیت کالاهای اساسی در کشور خواهد بود که در کنار کاهش رانت، فساد و دلال بازی با فراهم کردن رقابت سالم در سایر حوزه‌های اقتصادی می‌تواند کمک شایانی به بهره وری واثربخش ترشدن تولید در کشور کند و در ادامه‌ نیز دست مفسدان و زیاده خواهان را از بیت المال کوتاه و عدالت اجتماعی نسبی در جامعه را تا حدودی تامین کند.

شعیبی بیان کرد: اعلام حمایت قوه مقننه و قضائیه از دولت در مسیر اجرای مطلوب طرح اصلاح اقتصادی، نیز چشم‌انداز روشنی را پیش‌روی اقتصاد کشور قرار داده است وسخنان اخیر رئیس‌جمهور که از طریق رسانه ملی به‌ صورت صادقانه با مردم انجام گردید نیز تأثیر قابل‌توجهی بر بازگشت آرامش روانی به جامعه داشت و واریز یارانه معیشتی پس‌از سخنان ایشان به حساب‌های خانوارها، زمینه‌ساز دلگرمی جامعه وسبب جلب اعتماد عمومی مردم شده ولی با این همه یک چیز کاملا مشخص است که دولت در کنار مجلس و دیگر نهادهای کشور جراحی پر خطری وحساسی را آغاز کرده است و به هیچ وجه کار آسانی در پیش ندارد.

وی گفت: آنچه در این میان حائز اهمیت است نقش‌آفرینی، مشارکت و همراهی مردم مانند همه عرصه‌های خطیر گذشته است که دراین میان اصلاح اقتصادی مهم بوده و ضامن موفقیت آن خواهد بود.

کارشناس سیاسی اضافه کرد: در این مقطع حساس بر همگان لازم است تا در جهت دستیابی به اهداف این طرح، دولت را یاری کنند تا بتواند اقتصاد کشور از این پیچ تند به سلامت عبور دهد، تا دولت سیزدهم در کنار مجموعه حاکمیت به چشم‌انداز نهایی طرح که اصلاح اقتصاد کشور برای بهبود وضعیت به نفع مردم است، دست یابد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اصلاح اقتصاد اقتصاد کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۶۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور

دیوان محاسبات کشور اعلام کرد:  لزوم شفاف سازی در منابع و مصارف، قابلیت نظارت و منطقی کردن هزینه‌های دولت، اجرای حسابداری بهای تمام شده و اجرای نظام بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد، پوشش کامل احکام پیشنهادی در قوانین بودجه سنواتی، ساماندهی طرح‌های تملک دارایی سرمایه‌ای نیمه تمام ملی، کاهش ناترازی بودجه با استفاده از ابزار‌های اجرای بودجه نظیر استقرار کامل حساب واحد خزانه، استفاده کامل از ساز و کار پرداخت مستقیم به ذینفع نهایی (اجرای ماده ۶۵ قانون محاسبات عمومی) در خصوص کلیه مصارف دولت، فراهم شدن امکان استفاده از سیستم فاکتورینگ در تامین منابع پروژه‌های عمرانی برای استقراض مسئولانه با نظارت عملیاتی، عدم انتقال کامل وجوه مصرف نشده عمرانی به سال‌های آتی، تفکیک بودجه جاری و ارزی، ارایه گزارش عملکرد بودجه تعهدی در مقایسه با بودجه نقدی از موارد پیشنهادی دیوان محاسبات کشور برای اصلاح ساختار نظام بودجه ریزی است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • اکنون مهم‌ترین زمان برای اجرای وعده صادق در حوزه اقتصاد کشور است
  • ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی در گرو حمایت‌های ارزی
  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • سخنگوی دولت: اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور
  • سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مورد حمایت مدیریت استان قم هستند