Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@11:19:19 GMT

اولین خودروی مفهومی بدون دیسک ترمز

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۶۳۶۶

اولین خودروی مفهومی بدون دیسک ترمز

فرارو-این روز‌ها تلاش برای ساخت خودرو‌هایی با قابلیت‌های خودکار افزایش یافته است. تا کنون شاهد خودرو‌های بدون فرمان و پدال بوده ایم؛ اما این بار خودروسازان خودرویی بدون دیسک ترمز سنتی طراحی کرده اند. همه این‌ها بخشی از تلاش بزرگتر بشریت برای کاهش انتشار کربن است.

به گزارش فرارو، خودروساز فرانسوی DS Automobiles نمونه اولیه خودروی DS E-TENSE را روانه بازار کرد که فقط از ترمز‌های احیا کننده الکتریکی استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پا گذاشتن روی پدال ترمز خودرو باعث می‌شود که دیسک‌ها و لنت ترمز انرژی جنبشی ایجاد کنند. در خودرو‌های مجهز به موتور احتراق داخلی (ICE) این انرژی جنبشی در هوا آزاد می‌شود.

اما در خودرو‌های برقی، برداشتن پا از روی پدال گاز به خودرو این امکان را می‌دهد تا بدون دست زدن به پدال ترمز کاملاً متوقف شود. طی این عمل جریان برق از باتری به موتور متوقف می‌شود. اما روتور همچنان همراه چرخ‌ها می‌چرخد؛ این چرخش موتور را قادر می‌سازد تا به عنوان یک ژنراتور عمل کند و برای شارژ مجدد باتری خودرو برق تولید کند.

در حال حاضر، تمام سیستم‌های ترمز خودرو‌های هیبریدی و الکتریکی با ترمز‌های دیسکی اصطکاکی پشتیبان عرضه می‌شوند. این ترمز‌های پشتیبان زمانی که ترمز‌های احیا کننده قدرت کافی برای توقف خودرو را ندارند، مانند هنگام توقف اضطراری، آماده به کار می‌شوند. DS E-TENSE PERFORMANCE بدون دیسک ترمز است و از دو موتور الکتریکی داخلی برای کاهش سرعت خودرو از طریق ترمز احیاکننده تا ۶۰۰ کیلووات استفاده می‌کند.

مزایای خودرویی که فقط ترمز احیا کننده دارند چیست؟
ترمز احیا کننده حتی در خودرو‌هایی که ترمز ترکیبی دارند با تولید انرژی در هر بار ترمز خودرو، خودرو را کارآمدتر می‌کند. خودرویی که فاقد ترمز اصطکاکی عقب است، کمک بزرگی به محیط زیست در جهت کاهش آلودگی هوا انجام می‌دهد. به گفته محققان، تا ۵۵ درصد از آلودگی ترافیک کنار جاده‌ها از ذرات غیر اگزوز ناشی می‌شود. از این میزان، حدود ۲۰ درصد از گرد و غبار ترمز ناشی می‌شود. اکثر مردم وقتی به خودرو‌هایی که باعث آلودگی می‌شوند فکر می‌کنند به آلایندگی اگزوز فکر می‌کنند.

گرد و غبار ترمز از ذرات آهن ساخته شده است. این به دلیل اصطکاک بین روتور ترمز آهنی است که از لنت ترمز هنگام کاهش سرعت خودرو ایجاد می‌شود. این گرد و غبار ترمز که به هوا وارد می‌شوند، تاثیر قابل توجهی بر سلامت تنفسی افراد دارند. بسیاری از خودروها، از جمله خودرو‌های برقی، حاوی اجزای فلزی مضر در کلاچ، موتور و ترمز‌ها هستند.

اما تمرکز خودروسازان تنها بر روی ترمز احیا کننده نیست. در اوایل سال جاری Fortescue Future Industries و Williams Advanced Engineering (WAE) توسعه اولین قطار بی نهایت با انتشار صفر در جهان را برای حمل بار‌های سنگین آغاز کردند. Infinity Train از انرژی گرانشی برای شارژ کامل سیستم‌های باتری-الکتریکی خود استفاده خواهد کرد. قطار باتری را با استفاده از گرانش سنگ آهن بسیار سنگینی که حمل می‌کند، شارژ می‌کند. ما در حال حاضر دو منبع غیرمنتظره برای آینده ترمز احیاکننده در اختیار داریم: اتومبیل‌های مسابقه‌ای و قطار‌های سنگین. در صورت موفقیت، این تحقیق و توسعه می‌تواند سبب پایداری حمل و نقل شود.

منبع: thenextweb

منبع: فرارو

کلیدواژه: دیسک ترمز خودرو احیا کننده ترمز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۶۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟

به گزارش خبرگزاری مهر، گمرک ایران در گزارشی آمار عملکرد ۱۰۰ وارد کننده برتر کشور طی سال ۱۴۰۲ را با جزئیات تهیه کرد.

طبق این فهرست، شرکت‌های بازرگانی دولتی ایران، آوا تجارت صبا، پشتیبانی امور دام و ماهیدشت کرمانشاه، خودروسازی مدیران، وزارت دفاع، پاک دیده، کرمان موتور، کوروش موتور، اکسون، غذایی کوروش، ذوب آهن، بهمن موتور، صبا پیشرو، طبیعت، ایران خودرو دیزل، داریا همراه پایتخت، فولاد مبارکه، کروز، سایپا و آرین موتور در صدر واردکنندگان قرار دارند.

نکته قابل توجه حضور پررنگ شرکت‌های مونتاژکار خودرویی در این فهرست است؛ بر این اساس شرکت صنایع خودروسازی مدیران در سال گذشته بالغ بر یک میلیارد دلار ارز دریافت کرده که نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش ۸۹ درصدی را نشان می‌دهد.

همچنین شرکت کرمان موتور ۷۴۷ میلیون و ۹۱۲ هزار دلار ارز دریافت کرده که نسبت به سال ۱۴۰۱ بیانگر رشد ۷۵ درصدی است. شرکت کوروش موتور آریا ۶۳۴ میلیون و ۴۸۱ هزار دلار ارز گرفته که افزایش ۵۷ درصدی را نشان می‌دهد.

شرکت بهمن موتور ۳۹۳ میلیون و ۷۹۵ هزار دلار ارز دریافت کرده که در قیاس با سال ۱۴۰۱ بیانگر افزایش ۳۷ درصدی است. مجتمع صنعتی آرین پارس موتور ۲۷۵ میلیون و ۴۴۴ هزار دلار ارز دریافت کرده که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۷۸ درصدی را نشان می‌دهد.

صنایع اتومبیل سازی فردا نیز ۱۱۱ میلیون و ۴۷۹ هزار دلار ارز دریافت کرده که در قیاس با سال ۱۴۰۱ افزایش ۸ درصدی را نشان می‌دهد.

به این ترتیب در مجموع بالغ بر ۳ میلیارد و ۱۶۳ میلیون دلار ارز به شرکت‌های مونتاژکار ارز تخصیص داده شده است.

این وضعیت تخصیص ارز به مونتاژکاران در حالیست که برای واردات خودرو در مجموع یک میلیارد دلار ارز در نظر گرفته شده بود که برای پرداخت همین مقدار هم به قدری سنگ اندازی صورت گرفت که در انتهای سال ۱۴۰۲ تنها ۱۱ هزار خودروی خارجی وارد کشور و از این تعداد ۸ هزار دستگاه به مشتریان تحویل شد.

برای مشاهده فهرست ۱۰۰ واردکننده برتر سال ۱۴۰۲ اینجا را کلیک کنید.

کد خبر 6089959 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • (ویدئو) اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان (فیلم)
  • بازگشت پرشکوه هاوال با H6
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • خودروی ایسوزو D-MAX مدل 2024 چه مشخصاتی دارد؟
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی
  • ببینید | شوک بزرگ به اسرائیل؛ اولین تصاویر از واژگون شدن خودروی وزیر امنیت داخلی!
  • موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟
  • ۱۰ ماشین آلمانی برتر تاریخ که شاهکار‌های مهندسی عرصه خودروسازی به شمار می‌آیند
  • ترمز ریزش قیمت خودرو کشیده شد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک و دنا + جدول