Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - پروژه کتابخانه مرکزی شیراز پس از گذشت ۱۳ سال هنوز به نتیجه نرسیده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، « عقب‌ماندگی شیراز در حوزه زیرساخت‌های فرهنگی به ویژه کتابخانه و سینما» موضوعی است که امروز در شورای فرهنگ عمومی استان مطرح شد و نشان از این دارد که هر چند شیراز را یک کلانشهر فرهنگی می‌شناسند اما با این روند برای آیندگان ثمره فرهنگی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پروژه کتابخانه مرکزی شیراز که از سال‌های گذشته مطرح بوده اما همچنان بلاتکلیف است، از مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در این جلسه بود. حمیدرضا قانعی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در این جلسه با بیان اینکه در حوزه زیرساخت‌های فرهنگی آمار شیراز نگران‌کننده است، اظهار داشت: در سینما با اختلاف فاحش از  دیگر کلان استان‌ها عقب هستیم در حالی که تعداد تماشاگران بیشتر است. 

وی با بیان اینکه در حوزه کتابخانه‌ها نیز این عقب‌ماندگی مشهود است خواستار توجه جدی‌تر به تامین زیرساخت‌های فرهنگی به ویژه در بحث کتابخانه مرکزی شیراز شد. 

روح‌الله منوچهری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از اقدامات این اداره در سال گذشته به استاندارد فضای کتابخانه‌ای در کشور اشاره کرد که 8 مترمربع به ازای هر 100 نفر است اما این رقم در استان فارس و به ویژه شهر شیراز بسیار کمتر بوده است. 

وی فضای زیربنایی کتابخانه‌های عمومی استان را 82 هزار مترمربع اعلام کرد که از میانگین کشوری در زیربنا کمتر است و شهر شیراز نیز یک سوم استان است. مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس با بیان اینکه وضعیت شیراز در زمینه کتاب و کتابخانه‌ها کافی نیست و همه کتابخانه‌ها کوچک هستند، تاکید کرد: شیراز تنها کلانشهری است که کتابخانه مرکزی ندارد. 

منوچهری عنوان کرد: پراکندگی کتابخانه‌ها در شیراز خوب است اما کوچک هستند و هر کتابخانه بین 100 تا 200 متر فضا دارد که همین مسئله اعضای کتابخانه‌ها و مردم را در استفاده از این فضا دچار مشکل کرده است. 

به گفته وی یکی از مهم‌ترین مسائل فرهنگی شیراز، کتابخانه مرکزی است که در سال‌های گذشته کشاکش داشته اما نتیجه نداشته است و این در حالی است که این پروژه ردیف بودجه دارد و مطالعات آن نیز انجام شده است. 

محمد فرخ‌زاده، معاون استاندار فارس نیز در این جلسه جانمایی فعلی کتابخانه مرکزی را نادرست خواند و گفت: جانمایی اکنون آخر معالی آباد است که باز سمت شمال شهر است در حالی که دو سوم جمعیت در جنوب شهر ساکن هستند علاوه بر آن طراحی سازه نیز از نظر پدافند غیرعامل قابل بازنگری است. 

وی که خود پیش از این عضو شورای شهر بوده است از ردیف حمایتی در بودجه 1401 شهر شیراز برای کتابخانه مرکزی سخن گفت و اعلام کرد: در کنار این اقدامات می‌توان از ظرفیت مساجد شهر شیراز نیز برای توسعه کتابخوانی استفاده کرد. 

به گفته فرخ‌زاده 400 مسجد در شهر شیراز وجود دارد که 21 ساعت از روز استفاده‌ای از فضای آنها نمی‌شود که می‌توان برای کتابخوانی استفاده و در طرح مسجدمحوری دیده شود. 

بنا بر گزارش تسنیم از سال 88 که پروژه کتابخانه مرکزی شیراز در جریان سفر رئیس ‌جمهور وقت به استان فارس تصویب شد تاکنون این پروژه به سرانجام نرسیده و در مرحله زمین متوقف است. 

ماجرای کتابخانه مرکزی شیراز کش‌وقوس‌های فراوان داشته، در نیمه فروردین‌ماه سال 98 عنایت‌الله رحیمی استاندار وقت فارس به دستگاه‌های مسئول استان یک ضرب‌الاجل 2 هفته‌ای برای تعیین زمین داد که این ضرب الاجل هم چندان سودی نبخشید. 

پس از آن در خردادماه همان سال چند پیشنهاد از سوی دستگاه‌های مختلف مطرح و بررسی‌ها آغاز شد. در مردادماه 98 روح‌الله منوچهری مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس در خبری اعلام کرد که زمینی در بلوار نیایش با دستور استاندار انتخاب شد که مراحل قانونی واگذاری آن در حال انجام است.

اردستان ‌کتابخانه مرکزی نداردانتقاد نماینده قزوین از تصرف زمین کتابخانه مرکزی /  نیمه بالایی شهر تُهی از اماکن مذهبی و فرهنگی استآیت‌الله سبحانی 500 جلد کتاب به کتابخانه مرکزی قم اهدا کرد

اما مهرماه و پس از گذشت تقریباً 3 ماه از خبر اعلام شده و عدم انجام مراحل قانونی واگذاری زمین کتابخانه در سومین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان فارس، احمد احمدی‌زاده معاون وقت سیاسی اجتماعی استانداری فارس اعلام کرد که پرونده زمین کتابخانه مرکزی شیراز هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است. 

در یکصد و بیست و هفتمین جلسه شورای شهر شیراز در اسفندماه 98 واگذاری زمینی به مساحت حدود 2000 مترمربع واقع در "جبل دراک" توسط شهرداری به اداره کل راه و شهرسازی جهت احداث کتابخانه عمومی بزرگ شیراز به تصویب اعضا رسید که خبری خوش بود اما این راه نیز به سرانجام نرسید و پروژه کتابخانه مرکزی شیراز همچنان بلاتکلیف است. 

انتهای پیام/424 /ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتابخانه های عمومی استان فارس کتابخانه مرکزی شیراز زیرساخت های فرهنگی کتابخانه ها شهر شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۶۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای برنامه‌های نکوداشت هفته شیراز از ۱۲ اردیبهشت

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز از اجرای برنامه‌های نکوداشت هفته شیراز از روز دوازدهم اردیبهشت خبر داد و گفت: برگزاری سه شب شعر با حضور شاعران ملی و استانی ، برپایی دو رویداد نقاشی،خط، پالوده و بستنی شیرازی و تعویض قرآن کریم دروازه قرآن از برنامه‌های اجرایی این ایام است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمدعلی چوبینی، امروز _ یکشنبه نهم اردیبهشت_ در نشست خبری خود با خبرنگاران با موضوع تشریح برنامه‌های نکوداشت هفته شیراز اظهار کرد: در هفته نکوداشت شیراز اجرای برنامه‌ها در فضای باز پیش‌بینی شده است اما شرایط جوی شهر شیراز را باید در نظر داشت و این موضوع کمی کار را برای ما سخت کرده است.

وی با اشاره به اینکه از روز دوازدهم اردیبهشت برنامه‌های هفته نکوداشت شیراز اجرا می‌شود، افزود: در هفته شیراز سه شب شعر در سه مکان مختلف طی روزهای دوازدهم، شانزدهم و نوزدهم اردیبهشت برگزار می‌شود که شب شعر بهار نارنج با حضور شیرازی سرایان در محل سالن همایش‌های شهر، شب شعر طنزخند در باغ دلگشا و شب شعر نکوداشت هفته شیراز در محل باغ جهان‌نما برگزار می‌شود.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: در روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت با حضور مدیریت شهری و مسئولان حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) غبارروبی می‌شود.

چوبینی تاکید کرد: در پنجشنبه شب سیزدهم اردیبهشت ویژه برنامه هفته نکوداشت شیراز در محل هتل هما با دعوت از مسئولان و هنرمندان برگزار خواهد شد و این برنامه به صورت عمومی نیست و در آن تبادل تفاهم‌نامه و رونمایی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: باتوجه به تقارن روز شیراز در پانزدهم اردیبهشت و هم‌زمان با شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) و روز پایانی این هفته که مصادف با دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی است، محدودیت اجرای برنامه‌ها در این روزها وجود دارد.

معاون فرهنگی شهردار شیراز همچنین از تعویض قرآن کریم دروازه قرآن خبر داد و افزود: در روز شنبه پانزدهم اردیبهشت سال‌جاری این سنت را بنا خواهیم گذاشت که این رسم به مناسبت هر ساله انجام شود و هر سال یک قرآن جدید در این مکان گذاشته شود و قرآن سال قبل به یک مکان یا یک شخص خاص اهدا خواهد شد.

چوبینی همچنین اضافه کرد: در پانزدهم اردیبهشت ویدئو مپینگ روز شیراز روی برج آزادی تهران نمایش داده می‌شود و طی روزهای شانزدهم، هفدهم و هجدهم اردیبهشت، برنامه جنگ شادی در محل باغ عفیف‌آباد با حضور طنزپردازان برتر کشوری و استانی برای عموم شهروندان برگزار می‌شود.

وی در ادامه از اجرای دو رویداد نقاشی، خط سعدی در محوطه مجموعه ارگ کریمخانی و جشنواره پالوده و بستنی شیرازی خبر داد و افزود: رویداد پالوده و بستنی شیرازی از روز شانزدهم تا ۲۰ اردیبهشت و رویداد نقاشی و خط از روز دوازدهم تا سی‌ام اردیبهشت برگزار می‌شود و امید است با ساخت یک مستند جذاب بتوان یک پیوست رسانه‌ای برای معرفی فالوده و بستنی شهر شیراز داشته باشیم.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز تصریح کرد: یکی دیگر از برنامه‌های اجرایی ایام هفته نکوداشت شیراز، جشنواره شیراز ورزشی برای کودکان است که این برنامه طی روزهای شانزدهم تا نوزدهم اردیبهشت از ساعت ۱۶ عصر در محل پیاده‌راه سلامت استاد شجریان برگزار خواهد شد.

چوبینی همچنین اظهار کرد: در این هفته توسط دستگاه‌های مختلف اجرایی رویدادهای مختلف ملی اجرا می‌شود و می‌تواند رونق‌بخش باشد و با توجه به اینکه اردیبهشت شیراز بسیار ویژه است، یکی از برنامه‌های مدنظر این ایام میزبانی از شهرداران اصفهان و یزد است که انعقاد تفاهم‌نامه مثلث طلایی گردشگری این سه شهر، برای اولین بار توسط شهرداران این سه شهر امضا خواهد شد.

از جانمایی ۱۲۵ استرابورد جدید در سطح شهر تا اجرای طرح گردشگری باغات شیراز

وی افزود: در دوره مدیریت شهری جدید این موضوع را شاهد هستیم که شهرداری شیراز با تمام توان و سرعت در راستای جبران عقب‌ماندگی‌ها و توسعه شهر بدون نگاه‌های پوپولویستی که به حوزه‌های مدیریت شهری وجود دارد، حرکت می‌کند.

معاون فرهنگی شهردار شیراز ادامه داد: در ایام نوروز با توجه به بارش زیاد باران که می‌توانست خطرآفرین باشد اما با مدیریت بسیار خوب و پیش‌بینی که صورت گرفته بود از وقوع هرگونه حادثه پیشگیری شد، این در حالی است که نگاه مدیریت شهری در همه حوزه‌ها بدین‌گونه است و تلاش می‌شود اتفاقات بسیار خوبی رقم بخورد.

چوبینی تصریح کرد: در حوزه فرهنگی نیز این نگاه را داریم و واقعیت آن است که سازه‌های تبلیغاتی غیرتجاری در کلان‌شهر شیراز نسبت مناسبی با سازه‌های تجاری ندارد اما با برنامه‌ریزی که صورت گرفت، طی چهار ماه آینده تعداد ۱۲۵ استرابورد غیرتجاری که ویژه اجرای اقدامات فرهنگی است، در سطح شهر شیراز جانمایی خواهد شد.

وی اضافه کرد: در این راستا همچنین ۱۸۰ متر تلویزیون شهری در سطح شهر شیراز به تعداد هفت عدد جانمایی خواهد شد و این از جمله اقداماتی است که به حوزه فرهنگی کمک می‌کند.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که به طور جدی توسط حوزه اداره گردشگری سازمان دنبال می‌شود، موضوع گردشگری باغات بوده که تلاش شده است بخشی از حوزه بازآفرینی شهری در کوچه‌های باغ‌های شهر شیراز انتقال داده شود و گردشگری باغات را در کنار سایر اقداماتی که در حوزه بافت تاریخی رقم خورده است، بتوانیم گردشگری باغات را متناسب با شرایط باغات و قوانین حاکم بر باغات در جهت حفظ و احیا و توسعه گردشگری و اقتصاد شهری در شیراز به این سمت و سو ببریم.

چوبینی همچنین از طراحی و سناریو نویسی موزه شهر تا پایان اردیبهشت خبر داد و افزود: قرارداد تدوین دانش‌نامه شیراز منعقد شده است و تیم پژوهشی در حال بررسی آن است و جلد اول آن که در برگیرنده مشاهیر و بزرگان شیراز است تا پایان خرداد تدوین می‌شود و رونمایی خواهد شد.

طراحی و احداث یک آمفی تئاتر روباز با ظرفیت حداقل پنج هزار، رفع ضعف‌های موجود در حوزه المان سازی شهری و انعقاد قرارداد سمفونی شیراز با کارن همایونفر، از دیگر موضوعات مورد اشاره معاون فرهنگی شهردار شیراز بود و وی گفت: دایره‌المعارف شیراز در هشت جلد در حال تدوین بوده و این اثری فاخر است که تاکنون در شیراز تألیف نشده است و از این هشت جلد یک جلد چکیده‌ای از تمام مطالب است که در آینده به سه زبان ترجمه خواهد شد.

به گزارش ایمنا، اجرای ویژه برنامه نکوداشت هفته شیراز در روز نوزدهم اردیبهشت به عنوان برنامه اختتامیه این هفته، فضاسازی شهری و برگزاری جشنواره عکاسی، توزیع عرقیات بهار نارنج در فضاهای موکب‌گونه در دو محور زندیه و باغ عفیف‌آباد، پخش پادکست شیراز در پروازهای فرودگاهی از دیگر برنامه‌های اجرایی در هفته نکوداشت شیراز بود که رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز به آنها اشاره کرد.

کد خبر 748751

دیگر خبرها

  • عصر شعر شیراز در کتابخانه رئیسی اردکانی برگزار می‌شود
  • افتتاح کتابخانه مرکزی رشت در رشد و بالندگی فرهنگی گیلان موثر است
  • اجرای برنامه‌های نکوداشت هفته شیراز از ۱۲ اردیبهشت
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • تائید زیرساخت‌های شیراز برای میزبانی از رویداد آسیایی هندبال
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • فیلم/ رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده و نخواهد رسید
  • فیلم| رئیسی: تحریم‌ِ ایران به نتیجه نرسیده و نخواهد رسید
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است
  • رئیسی: ایران تحریم‌ناپذیر است